Икономични ли сте?

• 18 196
  • 258
  •   1
Отговори
# 225
Навремето една моя съученичка като й се скъса каишката на часовника тръгна по магазините да търси нова и на следващия ден ми се похвали, че си изплела каишка за часовник на една кука. Малко кофти беше хватката със закопчаването, ама момичето беше много гордо с постижението си. Та тъй е тя: Чез пестеливост към изкуството! Wink
Това не винаги е пестеливост. На мен ми доставя удоволствие да създам нещо с ръцете си. Естествено, тъй като нито имам подходящото образование, нито кой знае какви способности, в доста от случаите си е чисто пилеене, а в някои сътвореното ми излиза по скъпо отколкото бих го купила. Но остава удоволствието от създаването Wink

# 226
здравейте казвам се Силвия от Добрич. Бих искала да се включа с мнение. Моята свекърва е най-икономичната жена,особено в криза. тя обикаля  заради 1 стотинка разлика и е като ходещ каталог. знае кой магазин  предлага намаление каква разлика спрямо друг Shocked. уникална е но аз много си я обичам Hug. поздрави

# 227
   Днес си предплатих нета за 1 година напред (по-точно платих 8 месеца, 4-те са бонус  bowuu ). Освен това отидох през нощта, защото денем вече те карат да плащаш и ДДС. Спестих доста.  Party

# 228
  • France
   Днес си предплатих нета за 1 година напред (по-точно платих 8 месеца, 4-те са бонус  bowuu ). Освен това отидох през нощта, защото денем вече те карат да плащаш и ДДС. Спестих доста.  Party
Това с ДДС не го разбрах....

# 229
Моята свекърва е най-икономичната жена,особено в криза. тя обикаля  заради 1 стотинка разлика и е като ходещ каталог. знае кой магазин  предлага намаление каква разлика спрямо друг Shocked. уникална е но аз много си я обичам Hug. поздрави

Ех, пенсионерка сигурно. Като има време и като не я болят краката - да ходи!  Laughing
Да ти е жива и здрава!

# 230
  • София
А, да, отскоро започнаха да начисляват ДДС и да плащаме повече за нет, но не знаех, че нощем не се плаща, само денем ли начисляват ДДС? Да отида и аз тогава да платя през нощта...  Grinning

# 231
                        А, да, и аз плащам някои сметки за една година и от там спестявам някой и друг месец. Като платих кабелната за една година напред ми дадоха един безплатен месец  Peace. Не е много, миналата година ми дадоха два месеца. Интернет доставчика ми обаче вече не прави такива промоции.

# 232
                        А, да, и аз плащам някои сметки за една година и от там спестявам някой и друг месец. Като платих кабелната за една година напред ми дадоха един безплатен месец  Peace. Не е много, миналата година ми дадоха два месеца. Интернет доставчика ми обаче вече не прави такива промоции.
за съжаление, тук няма подобни промоции  Crossing Arms

# 233
и на мен са ми давали такова намаление, докато ползвах кабелна.
Сега не ползвам практически телевизия Simple Smile

Мен ме интересува дали бойлерите спират да ползват ток, след като достигнат зададената температура, или щом са включени - харчат?

# 234
Благодаря ви за всичко споделено!

Виргиния, благодаря,че допълни общата ми култура Hug. Не знаех за чашките Embarassed...

Мога само да допълня,че една позната обикаляше цял град, знаеше всички цени за да избере най-евтиното, естествено. Един път милата, обикаляла, обикаляла и ми се хвали какви чехли си е купила, как еди къде си били по-евтини. А на нашия пазар(от един квартал сме) бяха по-евтини. Но тя тук не погледнала, защото смятала,че е скъпо. Та...мисълта ми бе...че понякога обикаляме цял град, а то евтиното- под носа ни.

За себе си.....на приливи и отливи съм, клоняща към икономичност. Но не мога да си представя да се къпя в 1 вода с още куп други хора, да събирам вода от пералнята, да режа гъбата за миене на чинии...За сметка на това за мен е неприемливо да се яде топъл хляб - не е полезен и се яде повече така наистина.....Най-ме е яд на себе си,че не съм си разчела времето, когато трябва да сложа на масата топла питка или топъл хляб - ядем като за световно......

Навсякъде чета,че се харчи повече ток, когато бойлера се изключва и пуска, отколкото, когато е постоянно включен.

# 235
КАто дотигне зададената Т се изключва. След това, като спадне под определена - примерно с 10 градуса по ниска от зададената- се включва пак за малко докато я достигне. И така, докато е включен поддържа около зададената. В резюме- по икономично е да го изключваш, отколкото да е постоянно пуснат.
Докато бяхме с бойлер го пусках в 6 следобед ( ползваме най много топла вода вечр и сутрин) и го изключвах рано сутринта.

# 236
  • Му Кинд Оф Плаце
и на мен са ми давали такова намаление, докато ползвах кабелна.
Сега не ползвам практически телевизия Simple Smile

Мен ме интересува дали бойлерите спират да ползват ток, след като достигнат зададената температура, или щом са включени - харчат?

Харчат-първо: свети датчикът, а с новите електромери вече се лови и най-минималната консумация (ама има куп изследвания колко всъщност струвало на година).
Второ: (по-сериозното) Бойлерът ти е с термостат, т.е. настройваш го на температура, която той трябва да поддържа щом е включен. Като достигне заявената температура, логично, тя в един момент почва да пада, има някакъв толеранс (незнам какъв-например разлика с 5 градуса) и се включва, за да подгрее. Аз затова съм за проточните бойлери.

ПП. Другите писали, ама от уважение към трудЪТ си, ще го оставя  Whistling Mr. Green

# 237
  • Mediterraneo
Не знам колко съм икономична, но тази тема ме хвърли в размисъл  Stop За такива икономии, за които говорите, никога не бих си помислила да правя...

Постоянно гася лампите из къщи, когато в стаята няма никой. Но пък всичките ни уреди са на стендбай  Rolling Eyes Бойлерът е постоянно включен- пробвахме известно време да го включваме само вечер, не открихме разлика в потреблението на ток и отново спряхме да го изключваме.
Спирам водата, докато сапунисвам чиниите, докато си мия зъбите или си сапунисвам косата и тялото под душа.
Но пък ползвам превръзки, тампони и тоалетна хартия  Mr. Green ( честно казано, всичко останало ми се струва направо отвратително- чашки, парцалчета, забрави просто  Shocked).
Не режа гъбички и салфетки. Не разреждам препарати, веро и шампоани. детето си отгледах с памперси.
Май- май не пестя кой знае какво. А, готвя веднъж седмично, откакто работя. 2 супи и 2 яхнии и имаме ядене за цяла седмица.

# 238
  • София
...В резюме- по икономично е да го изключваш, отколкото да е постоянно пуснат.
...
Рокси, всъщност зависи - ако рядко се използва топла вода, наистина е по-добре да се изключва, но при често използване мисля, че повече се пести, ако е постоянно включен. Защото използва повече енергия да затопли съвсем студена вода, отколкото да вдигне малко температурата.

# 239
Разбира се. Но в средностатистическия случай, хората са на работа по цял ден и никой не ползва топла вода през да кажем 10 часа, в които няма смисъл бойлера да работи.
Аз лично не работя, но просто начинът ми на живот е такъв, че топла вода в голямо количество ползваме само за къпане- сутрин и вечер. И през деня за да си мия ръцете или при смяната на памперса на детето ми е напълно достатъчна топлата вода в изключения бойлер.

Общи условия

Активация на акаунт