Откъдето и да ни погледнете - и отпред, и отзад Дюкан сваля килата ни пак - 173

  • 31 300
  • 569
  •   1
Отговори
# 345
  • Ispania
  • Мнения: 4 527
Моми4ета   .не мога да повярвам,4е толкова време не сьм открила някоя от ваШите теми .Гледах и снимки които сте пуснали и направо ви се вьзхиЩавам .Толкова много сте отслабнали.
Аз се борЯ с моите килограми от както се помня .Сега сьм на ДИУкан(нямам ИУ)  и от на4ало вси4ко беШе ОК,пьрвите две седмици отслабнах 9 кг,и от както влезнах в смесеният период пак по4нах да ка4вам.Бях две седмици на сьЩите кг,без да мьрдам нито нагоре,нито надолу,и сега гледам ,4е пак сьм по4нала да ка4вам .
Признавам си ,4е в последните дни се изкуШавам ПО МАЛКО ,но да му се невиди от това ли по4нах пак да ка4вам  .
В последната седмица в кьЩи имаШе два рожденни дни и опитах от тортата и двата пьти,но сьс сигурност не се е сьбрало пове4е от две льжици за двете торти .
Оххххх.да му се невиди,заЩо не се родих Синди Крауфорд.........
 

# 346
  • вкъщи
  • Мнения: 704
здравейте искам да питам къде мога да намеря таблица за теглото -на кой ръст  отговаря т. е. нормите. Hug Thinking

# 347
  • София
  • Мнения: 3 090
здравейте искам да питам къде мога да намеря таблица за теглото -на кой ръст  отговаря т. е. нормите. Hug Thinking

Здравей  Hug нашите норми са по-различни, виж на 1 стр, калкулатор на Дюкан.

# 348
  • Мнения: 170
Момичета, искам да ви се похваля с първия си опит за режимни пилешки кюфтенца от накълцано сварено пилешко месце(днес май в темата се коментираха и аз се запалих да опитам), ето го и резултата:

Станаха просто чудесни! Рецептата е много простичка-накълцано много наситно сварено пилешко месце(аз имах цяло сварено пиле, ползвах само гърдите), настъргана на едро ренде пуешка пушена шунка(моето беше пуешко роле "Никас"), стрък пресен лук и стрък пресен чесън, малко солчица, чубричка, черен пипер, 1 с.л. ленено семе, 2 с.л. овесени трици, 2 яйца. Омесвате всички продукти като кайма за кюфтета, оформяте в съответната форма и печете в загрята фурна на 250градуса в тавичка застлана с хартия за печене. Гарнирате с млечно чеснов сос с копър, чудесни са, опитайте, няма да съжалявате!
Моята "котка-дюканка" т. е. моята племенница ми отмъкна тамън 3 броя кюфтенца hahaha hahaha hahaha!

Честито на всички с поводи!
Хубава петъчна вечер желая и много гушки Hug Hug Hug!

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 21:14 от Tumba_lumba

# 349
  • Пловдив
  • Мнения: 14 761
Момичета, ще ви помоля да вземете отношения по тази тема. Аз съм си казала мнението, но не съм на 100% сигурна в него, а и повече глави мислят по-добре:

Здравейте, диетата на Дюкан е първата в живота ми и даде резултат- свалих 8 кг. след раждането. За съжаление обаче не съм много дисциплинирана в спазването на изискваията от последния етап за поддържането на постигнатото и качих малко килца. Така че, на всички дами и мами, искам да кажа давайте, не се отказвайте, резлтатт е истински и видим. Най-трудното, според мен, е след това, след като видим резулата да поожим усилие да го запазим и то задълго. Опитът, който споделяме и рецептите, за да разнообразяваме менюто си са много важни. Затова и искам да споделя нещо, което много ми помага напоследък, като разнообразява режима ми и винаги ми е под ръка. Надявам се да не бъде прието като реклама, затова няма да казвам име, но на диетичните щандове на веригите и диетичните магазини открих едни шотландски овесени бисквити, които са и в сладки и в солени варианти. Те са само от овес, който буквално усещате като ги хапвате и много ми помагат в деличните дни, като ми се похапва. Солените дори си ги гарнирам с различни неща и се получава доста вкусен "диетичен сандвич"съвсем по "Дюкански". На опаковката им дори е изписан гликемичният индекс, според който напоследък забелязвам, че се основават и много от диетите и препоръките за отслабване. Много се надявам да съм ви била полезна.  : eat По нататък даже ще се опитам да напиша и някоя от измислените от мен гарнитурки към тези бисквитки и така да допринеса за нашия рецептурник   chef
И предполагам, че са направени от овесени ядки.
Не, не, не са от овесени ядки, а от пълнозърнест овес. Даже като ги хапваш усещаш овеса, но е много вкусно. В натуралните варианти овесът е около 90%, а в тези с боровинки и малини и стафиди и канела е около 70%. Най-много си хапвам от натуралните, защото са и най-евтини  на закуска като си ги гарнирам с извара и домат, с обезмаслено сирене и разни други глезотийки, според настроението Simple Smile

Според мен пълнозърнестия овес съдържа и ядки, и трици както пълнозърнестото брашно. И това го прави неподходящ за нашият режим. Ще пусна това и в темата, за да вземат отношения и другите момичета. Нямам претенции да съм права, казвам само какво е моето мнение.

# 350
  • Мнения: 63
Я да си отмъкна едно кюфтенце  eat , Тумбе, за мен ли ги изтипоса?

Сега да ви се похваля какви ги свърших днес.  Бързайки към тоалетната, разкопчах само колана и свалих дънките без да разкопчавам копчето и ципа и за мен освен че беше деня на кантара, стана и ден на сантиметъра Grinning След три часа ходене пеш с количката, влязох в един магазин и едни дънки така ме гледаха, че си тръгнах с тях..... но не само  Blush  взех си и едни по-къси, че и един потник. После вкъщи заизваждах старите и се оказа, че ми остават 2см да вляза в старите си дънки, които носех на 53-55кг, а сега съм 66  newsm44
LipstickHug

# 351
  • Мнения: 211
Шунка на Тандем с мазнина до 3% както пише на етикета може ли. На първата страница пише че шунка с мазнини до 3 % може но на етикета на шунката пише че е от свинки бут, а свинското месо се води забранено в началото. Кое е вярното - може ли такава свинска шунка или не може. От една страна не може защото е свинко а от друга страна може защото е до 3 %.....
Може шунка но само пуешка
и телешката на Тандем става, както и телешкото  филе.

Добре де. На първа страница пише просто шунка. Само шунка и нищо повече. Не е уточнено вида на месото в шунката. Единственото ограничение за шунките е да са с мазнини под 3% т.е. ограничението е от съдържанието на мазнини а не от вида на месото. Смятам че дори и да е свинска шунка щом мазнините й са под 3% може да се яде отначалото. Все пак целта е да няма мазнини, а не какъв е вида на месото нали правилно съм разбрал идеята на Дюкан... Може да е свинска шунка но щом е с мазнини под 3% значи става за ядене още на първия етап...

# 352
  • Мнения: 456
Борис, на първа страница пише и че свинското е забранено  Peace

# 353
  • София :(
  • Мнения: 215
   Така пише, да, но аз си хапвам чат - пат от Тандем с до 3% мазнини и пак свалих 30 кила за 5 месеца, та може би Борис е прав - стига мазнините да не са въз, вида на месото не е толкова важен. Но всеки да решава за себе си  Hug

# 354
  • Мнения: 27
Вещи,според мен са подходящи  за трета фаза,но за първа и втора не.Макар,че са овесени в тях е цялото зърно на овеса т.е. доста са калорични.Въпреки,че при нас не броим калории все пак режима ни е нисковъглехидратен.  Овесеното брашно има доста въглехидрати,всъщност разликата с бялото брашно не е много голяма.Скоро някое от момичетата беше показало таблица на калориите в някои продукти.там правих съпоставка на зърнените храни,защото се чудех какъв хляб да ям/бях в трета,сега съм малко на поправителен/.Направи ми впечатление,че почти всички зърнени храни имат с малки разлики високо съдържание на въглехидрати,като овесеното не правеше изкючение

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 22:35 от чочосан

# 355
  • Мнения: 211
Борис, на първа страница пише и че свинското е забранено  Peace

Аз го тълкувам така: Свинското месо е забранено не защото е свинско, а защото има високо съдържание на мазнини т.е. ако свинското месо нямаше толкова много мазнини то щеше да е разрешено.
Шунката направена от свински бут е с намалено съдържание на мазнини което влиза в нормите до 3% което автоматично я прави годна за консумация още от първа фаза. След като е писано че шунки с мазнини до 3% могат да се ядат то вида на месото е без значение - важното е мазнините да са под 3% което е изпълнено при тази свинска шунка.
Аз така го тълкувам, нека да кажат и по-вещите в режима...

# 356
  • Мнения: 32
Хубава вечер от мен   bouquet
На гости съм и тъй като нищо не мога да ям, седя настрана, занимавам се с компютъра и пийвам водичка  Hug
По въпроса със сладко/соленките мисля че са си прегрешение ... за 3-та фаза стават  Peace
Момичета, искам да ви се похваля с първия си опит за режимни пилешки кюфтенца от накълцано сварено пилешко месце(днес май в темата се коментираха и аз се запалих да опитам), ето го и резултата:

...
Лелееее как ми се доядоха  Crazy Тъкмо днеска си купих телешка кайма, май-май ще правя тези дни  Party(моля ви само не ме скастряйте, че  купешката телешка кайма не е чиста....татко ми и мама ми ядяха такива кюфтета като невидели по време на режима им и добре им се отрази  Sunglasses )
Дънките малко-малко са широчки в краката вече (края на 3 ден протеинов )  Party ама паласките си стоят.... а там ми е голям проблем  ooooh! Да не говорим, че имам шкембе и имам един такъв проблеем  smile3550 откак съм почнала режима...значи вече 3 дни...

# 357
  • Мнения: 63
Цитат от книгата:

Шеста категория - постни шунки
     От няколко години в супермаркетите се продава олекотена свинска шунка, както и пуешка и пилешка леко опушена шунка, чието съдържание на мазнини варира между 4 и 2%, а това е далеч по-малко отколкото при месото и най-постните риби. Тоест тези колбаси са позволени и дори се препоръчват, тъй като лесно се намират и не изискват специално приготвяне.


Въпреки всичко, имай предвид че в БГ продуктите не са като тези, за които говори доктора. Най-добре е да се ориентираш към чистото месо. Знам, че ти е проблем готвенето, но на фурна, скара, барбекю всичко е много лесно.
ПП. Как пиша без обръщения  hahaha. Борис, към теб беше.

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 23:33 от Gardenia

# 358
  • Мнения: 211
Тъкмо днеска си купих телешка кайма, май-май ще правя тези дни  Party(моля ви само не ме скастряйте, че  купешката телешка кайма не е чиста....татко ми и мама ми ядяха такива кюфтета като невидели по време на режима им и добре им се отрази  Sunglasses )

Нито една кайма купена готова от магазина не е истинска кайма. Питай някой който е навътре в нещата с производството на кайма в България да ти каже как се прави кайма да се хванеш за главата...  ooooh!
Единствения начин да си сигурна че ядеш наистина телешка кайма е само един - да си купуш телешко месо и в магазина да си го смелят пред очите на кайма. Само тогава можеш да си сигурна че каймата която ядеш е телешка и няма наблъскани в нея сто примеса от какво ли не. ...
Най-простия начин да разбереш че телешката кайма не е изобщо телешка е да сравниш цените - 1кг. готова телешка кайма е почти два пъти по-евтин от същото количество чисто телешко месо смляно на истинска телешка кайма... Мисля че това само е достатъчно ...

# 359
  • София
  • Мнения: 98
Здравейте!

По повод пълнозърнестия овес - и аз смятам, че не е режимен и то точно, защото съдържа всички части на зърното - т.е. и ядките.

Борис, принципно си прав за каймата - за да си сигурен, трябва да е смляна пред теб. В "Кауфланд" продават 100% натурална телешка кайма, която е доста по - скъпа от телешката кайма със соеви протеини в същия магазин, но моите лични впечатления от нея са  Sick - май си беше от чисто говеждо + жили /или поне аз попаднах на такава партида и не повторих/  А за шунката - това си е въпрос на твой избор. Аз пробвах също разни шунки, но честно казано дори и на вкус не ми харесват, да не говорим, че са доста солени. Аз купувам пуешко пушено филе на "Соларис" - на мен лично много ми харесва, сухо е и си личи, че наистина е от месо.

Поздрави на всички  Hug Hug Hug

ПП:
Среща на 25.04. звучи добре! Heart Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт