Борбата с рака- духовното оцеляване и физическото преодоляване-11

• 44 496
  • 441
  •   1
Отговори
# 375
Ангелари, хиляди благодарности!
Прочетох на майка какво си ми писала. Надявам се да свърши работа.
Още веднъж, благодаря за отзивчивостта!

# 376
Момичета, на 20 май съм на работааааа! newsm44 newsm44 newsm44

# 377
Ха, как така бе Соничка, нали чак наесен щеше да ходиш?!? Поздравявам те - сигурна съм, че ще ти скочи настроението много, много нагоре и ще се чувстваш много добре  love001
Радост, явно при всеки е индивидуално - отново. На мен по 1-2 чаши бира и шефа ядки на ден ми беше достатъчно - и то 2-3 дни преди вливката.
Ангелари е права, къде изчезна Озарение - какво става с теб?!? Докладвай!!!!
Целувкииииииииииииииииииии

# 378
Нинче, вчера отивам за поредния протокол за ТЕЛК, оказа се лош "чичо доктор" и ми каза щом  нямаш химии, няма болнични. Макар че имам право на още 2 месеца, но хайде от мен да мине /както винаги/. Оказа се, че протокола за инвалидизиране трябва да се издаде от хирург. Добре че не трябва да се разкарвам до София, та ще ми дадат от Кърджали, от първата операция. Та на 16-ти ми е последния ден от болничния, тогава отивам за протокол /нали е работен ден/, ще се опитам да мина и през ТЕЛК. На 17- ти е матурата по БЕЛ, та не трябва да се мяркам в училище, нали съм българик. На 18-ти и 19-ти е втората матура, та не са учебни дни. Та чак на 20-ти живот и здраве съм на работа, но не за дълго, до 15 юни /т.е. трябва да имам 10 работни дни, за да ми актуализират заплатата/ и излизам в отпуск до 15 септември. Това е, с подробности. Много се радвам! Стига толкова вкъщи!

Целувки на всички!  love001  love001  love001

# 379
   Soniad , вчера точно си приказвах с едни жени в онкодиспансера за болничните.Те ми казаха ,че имаме право на 180 дни+ 180дни,вторите се дават от ТЕЛК комисия, на база протокол от хирургия.Ти колко дни си ползвала? И после ли следва пенсионирането?
   Вчера трябваше да почна лъчетерапия, но не почнах.Минах през някакъв скенер, много странен, един кръгъл такъв , после ме очертаваха с едни маркери , орисуваха ме и ме залепиха с едни лепенки, да не се изтривал маркера.Много ми е кофти ,защото едната лепенка е доста нагоре, и трябва да нося блузки съвсем до горе, даже и да не са светли, защото ще се вижда, ама няма как.Обесниха ми ,че сега следвало някакво изчисляване от физиците, защото апарата бил много точен, и много точно ще бъдело облъчването.Така че , от понеделник трябва да ми е първата процедура, ако не ми измислят нещо друго  Whistling

# 380
Сиса, да, така е 180 + 180. Това го знам. Първите 180 са сигурни, но за другите, ако искат. Зависи от лекарите. На мен ми ги даваха 2 пъти по 2 месеца, т.е. 120 дни. Може и по желание, не всеки иска да ползва толкова много болнични. Някои ползват 1 месец от ТЕЛК и подават документи за пенсия. Иначе, общо имаш право на болнични една година.

# 381
Кана, снимките са страхотни. Само мога да се опиват да си представя какво е live. Багри, цветове, зелено, чисто, подредено.... красота... Peace Peace

Радост, и аз мисля, че е строго индивидуално. Аз лично по време на химиите нищо не съм пила (т.е хранителни добавки, ядки и т.н). Хранех се нормално, с повече плодове, зеленчуци и риба. Според лек. мнение левкоцитите винаги са ми били "наред".

Сонче, супер. Peace Ходенето на работа, дейности и задачки, точно каквото ти трябва след терапията.  Hug

Днес пак ходих  Embarassed Embarassed до изложбата-базар на цветя. Ми, накупих си. Пак. Но този път са вътрешни цветя. Една разкошна и огромна гардения, отрупана с пъпки, които всеки момент ще цъфнат. И две огромни бегонии.  Whistling Whistling Whistling Сърбяха не ръцете за още, но... пусто нямам място... Thinking

txtloves txtloves (това ги избра Елпида   yes yes)

# 382
  • София
Първосигнално - да нацелуваш  Елпида - има вкус детето.
Соня е обяснила всичко за болничните и ТЕЛКа.
Сонче, мен ме отрязаха от болнични след 6-тия месец.
Та искам да кажа, че е както го решат ...
Радост, писала съм и момичетата ти подсказват.
Ядки много, бирена мая, фолиева киселина два -три дни преди вливане, стафидите.
Не мисля обаче, че на мама левкоцитите са толкова ниски, че трябва да се тревожите много.
И аз много си мисля  за Озарение, но май тя няма много време за нас, сигурно има защо.
Както и да е, ще се появи някой ден  и ще ни разкаже  Laughing

# 383
Пфууууууууууууу, ето че вече имам фонетична. Simple Smile

сиске, браво!!! Това, през което си минала, е т.нар. симулация - уредът изчеслява градусите и местата където ще те облъчват, после тези данни се вкарвам в апарата и облъчването е точно до мм. Браво! Хули, ти не беше ли казала, че в БГ не правят симулации? Сисе, къде е това, т.е. къде ти правиха симулацията?   bouquet

сонче, мисля, че е супер, че тръгваш на работа. Ще видиш. Wink  Hug  bouquet

весе, Joy Joy Joy Лика-прилика сме си с теб с тези цветя!!! Кухнята ми е супер малка, значи има по един метър около масата, за да се разминеме между нея и шкафовете. За сметка на това там имам 11 саксии и то не малки.  hahaha Имам и в хола, но само 2 големи заради Дани.

Дами, за Ботаническата градина. Много ме е яд, че бях без апарат. Щях да снимам, да снимам, пфууу. ooooh! Наистина беше много цветно. Много от нещата ги имам и аз, но в пъти по-малки. Wink А какви езерца, полянки и седянки имаше, просто не искам да коментирам. То не било лошо да си със синя кръв.  rotfImao

А сега как щяха да ни арестуват.  smile3532 smile3532 smile3532 Значи, Ботаническата градина е част от Кралския дворец и е отворена само 10 дни през май. Не може по всяко време да безпокоиме краля. Wink И така, вървиме си ние през "двора" (разбирайте стотици декари площ  Joy Joy Joy ) и си гледаме - ха едно дръвче, ха друго, запътили сме се към самата градина. И по едно време както си говориме, полицията, която охраняваше, започва да свири и да ръкомаха отривисто. Погледждаме и какво да видиме - свирят и махат на НАС, въртят едни палки и с едната ръка на пистолета.  hahaha hahaha hahaha А то какво станало - както сме си вървяли, така сме стигнали почти до входа на двореца. Аха и да отидеме на гости на краля.  rotfImbo Мъжът ми ме попита дали са ни се карали много. Обясних му, че нямаше нужда от думи - жестовете на полицията говореха, че ако не бяхме реагирали светкавично, т.е. да смениме посоката, следващата стъпка щеше да бъде удар с палката и закопчаване с белезници.  smile3532 Та такива ми ви емоции. Wink

П.П. еххо, вярно бе, вероятно ластиците са за имплантанта, не за ръката.  hahaha Какъв съм шемет, хич не съобразих. Wink

Целувки и лека нощ!   bouquet

Последна редакция: пт, 08 май 2009, 22:48 от кана

# 384
Добро утро, дами!
Кана, Веси, аз също имам много цветя. В трите стаи по 10 саксии, а за терасата да не ви говоря, цялата е окупирана  и то с големи   bouquet
Кана, разсмя ме отново с твоята история. Много емоции. Та какво като отидете на гости у Краля  Joy Joy Joy . Той не е ли човек  Laughing

Сиса, мен изобщо не са ме рисували за лъчето. Дали са ми помогнали или увредили други органи не знам. Пълна пародия. Попитах лаборантката,/ защото видях друга жена начертана, но тя беше с мастектомия, дали това е причината/, а тя ми вика: "аз имам 25 години  стаж, знам къде да облъчвам"

Радост, аз не съм имала проблеми с левкоцитите, но съм яла моркови, зеле, риба, орехи, бадеми, лешници, стафиди, червено вино всяка вечер по 1 чаша, пържоли, ябълки. И всичко друго, каквото ти дойде на ума, но без цвекло. Ами не можах, какво да направя...

# 385
     кана, абсолютен смях , ще ви арестуват за самото нищо  Laughing
     Този скенер/ така ми каза докторката/, за който казвате ,че е симулация ,се намира в Русе.Там твърдят, че имат втория по модерност апарат в България.
     Добре де, на мен не ми стана ясно, след като не могат да видят дали има или няма ракови клетки, какво симулират и изчисляват?! newsm78

# 386
Сиса, облъчват един вид профилактично в определен периметър от първичния тумор. Мен  ме очертаваха , а в самото начало даже ме татуираха ,  за да не мърда изображението. Може да има някаква разлика в начина по който процедират, според  апарата с който работят.

# 387
Ще ви кажа за Озарение, че нали ми е дружка. Много е заета в работата и предполагам рядко влиза. Преди ок 2 седмици й сложиха имплантите, идва до София, ама нали и аз съм все в тичане, не успях да я видя.... Даже вчера е идвала пак на процедура някаква по случая и тя бързала, аз през деня тичах....не успяхме да се видим. Е, боля я доста като сложиха имплантите, но предполагам вече й е минало и скоро ще забрави, ще остане само хубавия бюст  Wink . Понеже сега излизам и влезнах набързо, утре ще я гледам да я засека на скайпа и да й кажа да влезне когато може.
Сонче, мен ме облъчваха след лумпектомия и ме бяха начертали.... не се притеснявай, всеки действа различно.   Hug
Кана, както винаги си си прекарала весело  Hug
Сега ви целувам, че ми звънят да излизам  Heart Eyes

# 388
Момичета, привет
Тези дни нещо никой не иска да се престраши и тъй като след 30-тата страница трябва да пускам нова тема /по нареждане на Вики на майката  Grinning/, мога само да ви благодаря, че забавяте във времето ангажимента ми

И тъй като скоро не сме пили кафе

малко е късно за кафе и закуска, но не чак толкова

И накрая, да си дойда на болката
Момичета, една раничка на ръката /оперираната/, ми се възпали
Всъщност от седмица нещо не минава, освен това се зачервява, а всеки ден зачервеното става повечко и ме наболява с малко повече от предния ден
Не че е нещо фатално на пръв поглед, но дали и при друга е имало такова нещо
И съответно какви мерки предприемате ако имате

Изпращам ви много  слънчеви  love001

# 389
ангелари, не се плаши, но иди да те види лекар. Мен хирургът излишно ме предупреди да пазя опериранаа ръка от одрасквания, рани, инфекции и т.н., вероятно защото по-трудно минават.  Иди просто за да ти кажат какво да правиш. Wink

Общи условия

Активация на акаунт