Гаденето отшумя, СЕПТЕМВРИйска мама разцъфтя

• 12 112
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
  • където има любов
Арлина,Алекс ходи в една от добрите градини  в града,за която и връзи се наложи да пуснем за да я приемат.В последствие разбрах че ще са 33 деца в група ooooh!и в тая цифра няма как да няма поне 4-5 болни.Но изумението ми дойде ,като разбрах че детенцето на "добра педиатърка" е в нашата група и е постоянно болно #2gunfire
Детенцето на моя приятелка ходи в градина,където групата е от 15 деца-което според мене доста по-добър вариант.
Извинявам се на майчетата ,които това не ги вълнува!

# 196
  • Испания и Стара Загора
Добро утроо и от мен,
Gorska_Kitka и аз бях като теб преди,но от близо 3г не се е случвало да лягаме заедно.Мъжа ми работи нощна смяна,а когато е първа -става в 5ч  и за да не ни буди,предпочита да спи в другата стая Tired
Чифлигарова това с детето е много неприятно. И толкова много деца в една група.Tired
arllina като гледам дъщеричката ти колко бързо свикна,започвам да се успокоявам,че и с нас може да е така.Въпреки ,че се съмнявам.Ако си бяхме в България можеше и да е по-лесно,но тук Алекс няма да разбира какво му приказват и затова ще е по-трудно.Знае малко испански,но не е достатъчно.Ще  видим през септември. Wink
Lipstick* и аз стигнах до същия извод,че колкото по-малко информация имам ,за всичко свързано с бременността, е по-добре.И аз съм на преглед на 22.04.Дано се похвалиш с добри новини Praynig

Тук времето е топло и днес пак сме навън с Алекс. Simple Smile

# 197
И аз пия Центрум Матерна, но през ден. Докторите ми казаха, че нямало нужда да пия витамини, но аз по мое решение си ги вземам. С първата бременност пих витамини и се чувствах много добре. Не съм имала проблеми нито със зъбите , нито с косата и бебето си беше много добре на кг. и има хубави зъби и коса. Моето мнение е, че трябва да се взимат допълнителни витамини. Няма как всичко да успеем да си набавим с храната .

Дундито силно те прегръщам и аз се включвам към другите, които ти писаха да мислиш позитивно макар и да ти е трудно и да се притесняваш  Hug! Позитивното мислене много помага! Аз и с първата бременност и сега с втората се старая да съм много спокойна и много позитивна защото знам, че това се отразява на детето. 

# 198
Добро утро !!!
Дундито стискам палци на макс всичко да е окей   bouquet

По повод постовете на майките с по едно голямо детенце, да..... проблема е сериозен с болните и кашлящите деца в детските заведения. При нас сестрата всяка сутрин гледа хлапетата, но не съм чула да е върнала някое, даже бях свидетел как на една кака (от трета група)  и каза, че и е червено гърлото, но да отива бързо в групата. Мен не ме тормози поведението на сестрата, а самосъзнанието на майките. Сега например с тази нашата шарка карантината е минимум 9-10 дена, колкото повече толкова по-добре и за детето, а вчера се чух с една майка от нашата група и тя каза, че след 6-дневен престой на дъщеря й ще я пусне на градина. А не трябва така, детето продължава да пръска зараза и ако има други хлапета са потенциално болни. Абеееее то това е като за кокошката и яйцето и не подлежи на оправяне вечен проблем е.

А пък по повод многото инфо за бременността и аз съм така. Като бях бременна с Коко никой не ми е казвал да си правя каквито и да е било различни изследвания освен кръв и урина и една ФМ, която правих към 5-6 месец. А сега хем не съм от рисковите групи над 33г. всичко задължително, не да психясаш, ами..............и само да трепериш. Съгласна съм, че ако има възможност нещо да се предотврати нека да стане, но май на психоза и непрекъснато искане на пари ми прилича всичко.

А и имам един въпрос, как определяте в кой месец сте вече, супер тъп въпрос и ме извинете. Т.е. както съм 16 седмица би трябвало да съм края на четврътия месец или ........?

# 199
Добро утро и от мен Hug
Включвам се само за да ви окажа виртуална подкрепа,така както вие ми оказвате когато имам нужда    bouquet
Надявам се всички със здравословни проблеми да мисля положително и всичко да се нареди в тяхна полза,това пожелавам и на всички на които скоро им престои преглед,ФМ,амнио...Стискам ви палци момичета  Praynig
Дано и дечицата ви да свикнат с детската градина и да няма болнички деца Hug
И аз не съм в най-добро здраве,не съм и спала тази нощ...но няма пак да ви се оплаквам и да ви натоварвам допълнително Stop Надявам се бебо да е ок,както и баща ми който в момента е в болница,както и сестра ми която всеки момент трябва да роди,както и майка ми която все се притеснява за нас  PraynigТака,че остава да си стискаме палци една на друга всичко да е ок,да се опитаме да мислим позитивно и да се молим,че всичко ще е ок с нас и близките ни Praynig
Иначе си пия само  HIPP Natal  и с нетърпение си чакам ФМ на 27-ми Praynig А мисля и по мое назначение да взимам по 1 табл. Магнерич,но още не съм решила Rolling Eyes
Желая ви само позитивизъм и усмивки Grinning
Поздравчета и  Hug от мен 

# 200
  • София
Ето една табличка,за да виждаме в кой месец сме:

Ако искате,може да си я сложим на първа страничка!

# 201
А и имам един въпрос, как определяте в кой месец сте вече, супер тъп въпрос и ме извинете. Т.е. както съм 16 седмица би трябвало да съм края на четврътия месец или ........?
Да, 4-ти. От 17 седмица си в 5 месец  Peace

# 202
Добро утро момичета Simple Smile

днес денят започва добре Simple Smile Харесва ми така Simple Smile

Като ви чета момичета се успокоявам, че не само аз предпочитам мъжа ми да е до мен в леглото, за да спя. Simple Smile

Чифлигарова, и аз осъзнавам, че е доста егоистично да имам такива претенции относно спането, ама се опитвам да работя по въпроса Simple Smile Мисля, че с времето ще свикна Simple Smile
Що се отнася до болните деца в детските градини, това е наистина брутално. Редно е ако някое детенце е болно да не го пускат в градината да разболява и другите дечица. Освен това аз съм много "ЗА" имуностимулантите и смятам, че е хубаво на дечицата да се дават такива, за да може поне да им укрепне имунната система.

# 203
  • София
Добро утро и от мен!
Благодаря ви на всички, че споделихте какви витамини пиете, сега ще ми е определено по-лесно да се ориентирам Simple Smile Вече твърдо реших да пия нещо, даже и без лекарско предписание, защото отново съм настинала и днес отново колабирах в автобуса  Cry Само дето този път имаше свестни хора около мен, които ми помогнаха, дадоха ми да сядам, а после слязоха с мен и изчакаха, докато се пооправих. Аз по принцип имам ниско кръвно и знам, че заради бременността е още по-ниско, а когато има и настинка, явно трябва да си седя вкъщи  Rolling Eyes Вирусите също намалят кръвното налягане...  Confused
Айде достатъчно се оплаквах, приятен ден от мен!   bouquet

# 204
Ей, pocahontas80, много неприятно! Няма ли начин да си поостанеш в къщи. Дано ти отминат тези неразположения  Hug

Накоя от вас пие ли Магнерот?

# 205
Ей, pocahontas80, много неприятно! Няма ли начин да си поостанеш в къщи. Дано ти отминат тези неразположения  Hug

Накоя от вас пие ли Магнерот?

Миленче ,аз го пия -още от началото ,първо беше 3 по 1 , а сега 4  по 1.

А аз всяка нощ имам болезнени спазми на краката -май крампи се казваха и затова увеличихме магнерода.И преди с Валя ги имах ,щом родих и изчезнаха.

# 206
Благодаря ви за табличката, сега вече мога да спра да казвам, че съм в началото на четвъртия.

# 207
  • София; Дружбето
покахонтас, много гадно, че ти се е случило отново. миляс, че трябва да пиеш нещо с желязо Rolling Eyes Аз ще си взема витамините на ХИП и ще ги започна, миналият път само тях съм пила.
Дадох кръв и след обяд ще ходим при педката за малката. И тя ходи 4 дена след 3 седмично седене в къщи и резултатът е на лице - кашлица и възпалено око Sick Но безотговорността на родителите е пословична. Но и ги разбирам - на работа болнични не търпят, а ако нямаш баба и дядо като нас, които да помагат си с вързани ръце. Та за новото попълнение съм решила твърдо, че ще си го гледам поне до 2 години и половина, че ми писна от болести.
Другият месец като ме изволнят ще си ходим на Луковит на зелено, с нетърпение чакам Grinning

# 208
Миленче ,аз го пия -още от началото ,първо беше 3 по 1 , а сега 4  по 1.
Как ди действа на голямата нужда? Аз,откато се върнах от болницата, от системата ли се чистя, но е ужас-ходя повече от 4-5 пъти.взех да се замислям да не съм понастинала, щото  в упътването пише,че може да има диарични изпражнения, ма то ва мойто на нищо не прилича.

# 209
Ами не-аз неходя по 2-3 дена ,много ми тежи на стомаха ,но не ми действат така ,ще видя сега -аз от вчера съм с увеличена доза ,може пък да има твоя ефект.

Общи условия

Активация на акаунт