Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 21!

• 14 762
  • 294
  •   1
Отговори
# 45
Цица мръсна дума ли ви е? Grinning

Не точно мръсна, но просто не ми харесва. Дори в неформални разговори предпочитам да употребявам гърди.

Много ми хареса това, което е прочела Олив, относно режима. До сега не съм се опитвала да налагам някакъв - следвах естествения ритъм. В момента с дреболина ставаме в 7:30, а си лягаме или поне тя си ляга в 22:30, задължително спи на обед за час и половина или два. Храни се след ставане, играе. Къпането с миене на главата го правя 2-3 пъти седмично.
Чудя се дали е възможно да се накара дете да спи когато не му се спи  Thinking Или пък да го караш да яде когато не му се яде? Аз съм опитвала и определено не се получава.

# 46
Много голям проблем имаме с къпането! Само като наближа банята и плаче както от нищо друго! Как да я излъжа? Май въпросът ми не е свързан с темата (за което се извинявам), но просто приемете че се оплаквам на вас, защото нямам никой друг на разположение!  Mr. Green
Мяуче, Калина е много голяма станала! Пу, Пу!!! Още ми е пред очите с бодито с ягодите!  Laughing

# 47
Привет, момичета!
Чета ви от време на време и чак сега се решавам да се разпиша в темичката - реших, че вече мога да се водя дългокърмеща, утре стават 20 месеца х2  Simple Smile С моите момичета се кърмим изключително от самото начало, успяха да изкарат до 6-я месец само на кърма, а сега вече бавно и постепенно намалиха кърменията до 2 на ден, но пък обилни  Crazy
Заинтригува ме дискусията за режима. Мисля, че при близнаци той е просто необходимост и метод за оцеляване  Laughing Не знам дали защото моите девойки бяха много кротички от самото начало, но само си спяха и в родилното ме караха да ги будя на всеки 3 часа за хранене. Така, когато се прибрахме вкъщи 2 дни след раждането те вече сами започваха да се размърдват на около 3 часа. Винаги съм ги кърмила заедно - събуди ли се едната, будя и другата. Малко хаотично ставаше само при скоковете в растежа, но общо-взето винаги са се хранили заедно на около 3 часа.  
И до ден днешен имат ориентировъчен режим, който спазват през деня за ядене, спане, игра... Никога се съм броила минутите с часовника, но спазваме някакъв ред и така е по-лесно за всички. Мисля, че децата доста лесно се нагаждат и не им тежи, моите вечер, например, знаят, че ще четем книжка или ще гледаме филмче и след това самички се отправят да спят. Е, има и дни на протести, разбира се  Simple Smile
Не знам дали е най-правилният начин, но аз го наричам кърмене на поискване и малко "по искане" на мама  Simple Smile Може би съм имала късмет с кротки бебета, добри сукалчета и без колики. Но при мен определено действа. Спят отделно, не се будят нощем, не ме преследват за сукане. Виж, синхронизираното акане още не сме го научили  Crazy
И аз също съм чела, че режимът е полезен за децата и им дава чувство за сигурност. Тук дори го препоръчват при неспокойни и ревливи бебета, даже имат един израз, че неспокойните деца се нуждаят от спокойствие и режим.  Peace

# 48
  • До хладилника, който обичам
Чудя се дали е възможно да се накара дете да спи когато не му се спи  Thinking Или пък да го караш да яде когато не му се яде? Аз съм опитвала и определено не се получава.

Зависи, мисля аз. Ако едно дете е уморено и реално би спало, то съм 'за' натискане да спи. Дъщеря ми е на 5г 9м, но продължава всеки ден да спи. В градината ляга и спи, няма ден да е пропуснала. Вкъщи водим преговори - ако легна с нея, особено ако е навреме (т.е. по градинския режим), заспива по-лесно; ако имам работа и се опитам да я накарам да легне сама или лягаме по-късно, заспива по-трудно, най-често след няколко прочетени приказки и скарване от моя страна, когато фучи недоволно, а 15 минути по-късно спи равно и дълбоко и откарва по 2-3 часа. Ако по някаква причина не спи, късен следобед става кисела или ако пътуване с кола, заспива обезателно, независимо, че може да е късен-късен следобед и да не е време за обеден сън. От друга страна, има деца, като племенницата ми, които от 2-годишна възраст не спят на обяд и не спят наистина, в смисъл, не им се спи, спокойно стоят от сутрин до късно вечер без проблем.

За храненето - като бивше хранено насила дете - съм против, обаче. При всички случаи храненето трябва да е приятна дейност, а не гонене с лъжица с цел вкарване на порция храна А в дете Б. Но - ако детето не яде, аз по-скоро бих оставила гладно да чака следващото хранене, или бих предложила отново същото, отколкото да давам да яде каквото то поиска (сладки, боклучки, 'направи-ми-специално-не-знам-си-какво'), отколкото да се предавам лесно "само и само да яде!" и да храня в странни часове и с каквото детето е склонно да яде (често не много здравословен избор).
Но тези мисли може би идват, когато детето поотрасне.

# 49
Мдам.. спането оп никакъв начин не мога да го контролирам. Просто не спи и това е.
Няма уморен-неуморен.. Докато не се навие сам, че му се спи.. е мисия невъзможна..
За храненето - още по-голям абсурд. Не е ли гладен стиска устата и бяга. Изобщо не го гоня. Предлагам хана 4 пъти на ден. Не яде междинно..
Ама си търси цокане.. като му дойде на акъла  Crazy Туй е много междинно  Mr. Green

# 50
За спането - моето голямо момиче е на 4г 8м и все още има нужда да спи веднъж през деня, не го ли направи до вечерта става нетърпимо кисела и безобразна. И накрая заспива където свари. В градината няма проблеми, у дома събота- неделя по-често е с уговорки, четене на приказки и подобни и изпусна ли момента става страшно, скарваме се както каза Бу и след 5 минути е откъртила.
За храненето насила - не съм привърженик. Оставям я гладна (стига бабата и дядото да не ме саботират, което напоследък е чест повод за раздори) докато стане време за другото хранене. Искам да свикне, че не може да й се угажда с разни "специални" манджи, само защото не й уйдисва в дадения момент дадената храна.
А сега да ви се похваля - имам си вече ходещо кърмаче - Цък  Grinning . Моля да извините качеството, но е правено с телефон.

# 51
  • До хладилника, който обичам
Честита пешеходка Grinning

И аз също съм чела, че режимът е полезен за децата и им дава чувство за сигурност. Тук дори го препоръчват при неспокойни и ревливи бебета, даже имат един израз, че неспокойните деца се нуждаят от спокойствие и режим.  Peace
И аз така мисля. Не драконовски режим, постигнат с рев и пречупване, но - някакъв режим трябва да има. Ако се остави детето тотално да командва парада, то самото не се чувства добре. Родителите са, за да сложат границите и да научат детето с обич да не ги преминава. Или поне не често Laughing

# 52
  • Къде ли не
Може би съм имала късмет с кротки бебета, добри сукалчета и без колики.
Мисля, че наистина си имала късмет. Според наблюденията ми просто си има деца които огладняват на 3 часа, не ядат нощем и са сколнни на някакъв режим. Познавам точно такова момиченце, с което си играе моят сини съм сигурна, че никой не я е насилвал. Той обаче от  както се е родил, та до скоро суче през 1,5 - 2 часа категорично отказва да спре да се буди нощем по 100 пъти и си променя режима всеки месец. Сега когато вече минахме на едно спане на ден и започна да яде по повечко храна 4 - пъти на ден, се надявам най - после да установим някакъв по - дълготраен режим.
И все пак като се появи новото бебе, ще се наложи да следваме някакъв ред с него от самото начало, защото едно е да е едно друго е да са две! Crazy Надявам се бебето да е по - кротко и дисциплинирано от баткото.  Praynig

# 53
  • Карлово
Еминма, при нас двете деца си напаснахме сами режимите. От деня, в който се прибрахме с Ачко, започнаха да спят по едно и също време на обяд /плюс неговите си бебешки спанета през останалото време, разбира се/, вечер заспиваха заедно, с едната ръка бебето на цицата, с другата чета книжка на каката. На Мартина й беше интересно като заспива бебето и тя да спи, на това го отдавам. После Мартина тръгна на ДГ и се разминаха нещата. Но се наложи да си стои почти три месеца вкъщи и след около 2 седмици пак сами си напаснаха режимите. С много малко помощ от моя страна.

# 54
Здравейте момичета!Пу да се запиша и аз тук! Grinning Моят син Дани е на 1 година и 8 месеца и ние се кърмим денонощно!Малкият бозае непрекъснато като сме вкъщи ,  навън по-рядко, вечерно време спим заедно тримата с таткото на едно легло.Ама гърбът ми е здрав да понасям упреци как съм го разглезила, че не искал да яде заради мен редовно,че не спял спокойно заради кърменето, не искал да говори пак заради това и пр. Направо оглушах, ама откак се роди малкия си казах , че ще слушам само вътрешният си глас и майчинският си инстинкт и той ми казва че трябва да го кърмя и това е.Благодарение на това  малкият е здрав и не е опитвал хапче, само на хомеопатия сме. А тук в малкия град ме гледат като аборигени, как така можело, ами как пък така може да си биеш ижекции за да не ти тръгва кърмата, за да не би да си развалиш бюста вероятно, ама това не е учудващо де  Sick

# 55
Мирко също не се дава лесно. Навън е ОК, разсейва се по-лесно, ако иска само да си поцока, де, но вкъщи - идва и започва да ми дърпа блузата. Направо се сбиваме  Joy и се сърди ужасно, ако му отказвам. А с това чопкане по другото зърно направо ме подлудява. Като му бутна ръката надава вой и още по-ожесточено се бори да вътри копчето  Crazy. Надявам се като поотрасне още малко да не е толкова лепнат, че ще видим голям зор.
Laughing Същата работа, само дето и навън не мога лесно да и отклоня вниманието, особено ако съм в подходяща поза. А въртенето на копчето продължава да ме тормози. И със сутиен кърмя и пак не помага- бясно ровене и ръмжене пада до победата   Grinning. Понякога, след като е сменила двете гърди по около 15 пъти вече са ми толкова чувствителни зърната, че ми иде и на мен да заръмжа.
В последно време ме хапе. Не точно, защото не осъзнава какво прави, а и обикновено заспива или вече спи като се случва. Някак си като че увисва на горните зъби. Опитвала съм да я отстраня за малко, но захапва повторно по същия начин. Сигурна съм, че е временно и че изпитва някакъв дискомфорт в устата, но докато отмине  Crazy.

# 56
velmarestate  Hug добре дошла!
Аз пък да ви се оплача сега ново 20 ми казаха за дългото кърмене, че съм била мекошава и вече е крайно време да я отбия  Crossing Arms и ко да кажа вече ми писна, ма даже не се и опитвам да обяснявам въобще да си садист със детето си е по приета тактика за възпитание

# 57
Здравейте,дъщеря ми я кърмих няколко месеца само но откак се е родила нощем спеше непробудно,та до сега.Заспива към 22ч и става в 9,единствено ако е пила повече течности може да се събуди веднъж да пишка.На 4.7г е вече,не се е променила .Малкия е на 10 месеца ,не е имало нощ вкоято да не се събуди 5-6 пъти.Суче денонощно!За упреците няма да говоря,дори личния ме съветва да го отбивам че бил дебел много #CrazyВярно че е 12кг ама най-малко го отдавам на кърменето.Като ги сравнявам дъщеря ми на тази възраст ядеше повече а беше много по слаба.Та така,живея в малък град и като чуе някой че още го кърмя изпада в ужас ooooh!а ако кажа че има деца и на 2-3г които са кърмачета немогат да повярват.Какви са тия хора не знам,вече не чувам не виждам като ме заприказва някой имам заучени фрази и така.Т а за неспането исках да напиша ама се отклоних.Като ви чета мвай няма скоро да се наспя.Някои знае ли каква е причината кърмачетата да се будят толкова през ноща?Не ги ли боли ченето да му се невиди.Моя такива звуци издава като ме е пудушил че направо се смея с глас... hahahaНякой път като много ми се спи се опитвам да меу дам залъгалка ама направо ззапочва да пищи,а като проговори незнам какви ще ги нарежда...Иначе да се похваля че ние се кърмим само вкъщи.Не му е хрумвало до сега да поиска на друго място.Вода не пие но пие сокче отскоро и това го залъгва.То ние и никъде не сме ходили де.Сега като е топло вече и започнем да прекарваме повече часове навън незнам как ще е.Айде поздрави Hug

# 58
A вашите мушмороци къде спят?Защото ние спим тримката с татето на едно легло,но само така мога да се наспя, затова не смятам да сменям скоро тактиката.Мислите ли ,че това е правилно? Simple Smile

# 59
При мен на спалнята откак се е родил.
До 1г. спяхме 3мата.. после изселихме тати на дивана в хола.. Той пък си купи нов диван и ся не ще да се връща  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт