ИЗСЛЕДВАНЕ НА ХОРМОНИ *Б

• 114 819
  • 809
  •   1
Отговори
# 720
Връщам се да Ви уведомя, че ходих и на ендокринолог и по нейн съвет пуснахме и Пролактина и излезе проблема и надявам се, първопричината. Става въпрос за малко отклонение 629lU/l при горна граница 619, но предполагам, че оттам идва проблемът с другите. Изследвах и Естрадиола пак, който за овулаторната фаза е в чудесни граници и се опитвам да си засека Ову-то с тестове по нейн съвет. Ще се чуем с нея утре да видим какво ще каже, но исках да чуя какво мислите - да правим ли и ЯМР за хипофизата (защото предполагам, че тя ще каже, че няма нужда) или да разчитам, че с лекарства ще го вкарат в граници?
Поздрави на всички  Hug

# 721
  • София
Връщам се да Ви уведомя, че ходих и на ендокринолог и по нейн съвет пуснахме и Пролактина и излезе проблема и надявам се, първопричината. Става въпрос за малко отклонение 629lU/l при горна граница 619, но предполагам, че оттам идва проблемът с другите. Изследвах и Естрадиола пак, който за овулаторната фаза е в чудесни граници и се опитвам да си засека Ову-то с тестове по нейн съвет. Ще се чуем с нея утре да видим какво ще каже, но исках да чуя какво мислите - да правим ли и ЯМР за хипофизата (защото предполагам, че тя ще каже, че няма нужда) или да разчитам, че с лекарства ще го вкарат в граници?
Поздрави на всички  Hug

На твое место бих направила ЯМР,  Simple Smile - за мое собствено спокойствие.
Не ти е много висок пролактина - но знаеш че той се мени постоянно и не се знае ти какво ниво си хванала, но при всички случаи е високо.

Пролактина подтиска О.

Ще чакам пак за новини от теб Simple Smile
Успех!

# 722
Благодаря Ти за отговора, Денис  Grinning
За съжаление май няма да правим ЯМР, защото както предполагах, тя каза, че нямало нужда. Високият пролактин бил остатъчен ефект от спретите преди 8 месеца орални контрацептиви. Другата седмица ще правя прогестерон и пак ще го пусна да го видим как е отново, но след нейното мнение едва ли ще мога да издействам ЯМР и по финансови съображения.
Дано все пак се окаже малко завишен, защото не успях да спя изобщо предишната нощ, а и в лабораторията не ме оставиха да почина, както би трябвало да бъде.
Ще се отчета отново, ако има нещо и дано не стане проблем, че ще пропусна ядрено-магнитния  Laughing
Едит: според теб налага ли се някакво лечение на пролактина при тези стойности, защото тя казва, че нямало нужда, но пък нали нямам О  Sad

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 10:06 от TuKBu4Ka

# 723
  • София
denis_d привет и благодаря за отговора ти   bouquet.
Току що се прибирам от преглед, защото не можах да издържа до понеделник Simple Smile. За съжаление обаче, нищо съществено не ми каза.
Каза, че хормоните са в норма и предложи стимулация. Не предложи повторно изследване на хормони в 3-ти ден от цикъл, нито последващо проследяване на овуто. Така че единственото, което остава е да търся мнение на друг специалист в тази област.
Здравей Малвинаина и аз съм с ЛУФ доказан при това. Ако искаш погледни темата за ЛУФ в проблемното. ЛУФ синдром не се доказва с хормони а с фоликулометрии. Ако наистина правиш кисти и има съмнения за ЛУФ по-добре си запиши час в някоя клиника по стерилитет.  Rolling Eyes

# 724
  • Близо до морето :)))
Здравейте момичета, бих искала отново да Ви помоля за коментар на изследванията ми. Освен, че пролактина отново е малко по-висок, за което приемам Бромокриптин, сега виждам, че съотношението между FSH и LH не е много добро. Благодаря  Ви предварително

Testosteron   1.43nmol/l   Ж (0.18 -2.55)
Prolactin       514.98mlU/l           Ж (90 - 523)
LH                   7.66IU/l           Ж - фол 1.9-8.0
FSH                   4.99IU/l           Ж - фол 2.4-9.3
Estradiol            0.28nmol/l   Ж - фол 0.08-0.79

# 725
  • София
Отношението ЛХ/фсх може да е така от по-височкия пролактин  Rolling Eyes

# 726
  • София
Здравейте момичета, бих искала отново да Ви помоля за коментар на изследванията ми. Освен, че пролактина отново е малко по-висок, за което приемам Бромокриптин, сега виждам, че съотношението между FSH и LH не е много добро. Благодаря  Ви предварително
Testosteron   1.43nmol/l   Ж (0.18 -2.55)
Prolactin       514.98mlU/l           Ж (90 - 523)
LH                   7.66IU/l           Ж - фол 1.9-8.0
FSH                   4.99IU/l           Ж - фол 2.4-9.3
Estradiol            0.28nmol/l   Ж - фол 0.08-0.79

Подкрепям Lailah  Simple Smile
Изследването ти показва че може да има проблем с О. Причината може да  е Пролактина, защото е на горна граница.

ЛХ е повече от ФСХ - може да има повече от 1 фоликул

# 727
  • Близо до морето :)))
Благодаря Ви за отговорите, ще чуя какво ще каже и лекарката другата седмица + фоликулометрия.  Hug Дано Бромокриптина подейства и няма проблеми с О. Ако някоя от Вас го е приемала може ли да каже в какви дози.

# 728
На мен не ми назначиха лечение за Пролактина  Confused Какво да си мисля, да търся ли друго мнение?
И още нещо искам да попитам - възможно ли е да имам О все пак, въпреки високите стойности, защото според тестовете имах и те съвпаднаха с деня на болките от овулиращия яйчник  Rolling Eyes Възможно ли е да се случва нещо друго?

# 729
  • София
Да може да естанало друго да не се е спукал фоликула. При мен е така боли ме, тестовете за ову са положителни, БТ се покачва и фоликула си седи без да се пука  Rolling Eyes за което може да е виновен мисля пролактина, но на пример при мен става така и нямам повишен пролактин  Rolling Eyes

# 730
Благодаря, Лайла  Grinning
Само още нещо - ако не успея да отида до следващия цикъл на УЗИ и отида след него, дали ще се разбере, ако е имало задържан фоликул или няма да има смисъл?

# 731
  • София
Повечето случай се махат с МЦ тези фоликули, понякога остават като кисти  Rolling Eyes Ако има такъв проблем ти трябва специалист, който да те следи и лекува, аз бих те посъветвала да отидеш в някоя от клиниките по стерилитет  Rolling Eyes но може и да е инцидентно и може като влезе в норма пролактина да нямаш вече задържани фоликули  Rolling Eyes

# 732
Съжалявам, че пак досаждам, но последно искам да попитам нещо  Grinning
След 3 дни ми е датата за изследване на Прогестерон, та искам да знам дали по нещо може да се разбере дали е имало О или е задържан фоликула и как? А след това отивам при ендо-то да видим дали ще лекуваме Пролактина и какво друго  Grinning
Благодаря  Hug

# 733
  • София
Ако няма О би трябвало да е нисък  Rolling Eyes

# 734
Ето ме и мен отново с молба за мнение от поредните изследвания. Този път пуснах и хормоните на ЩЖ (само в една лаборатория), наред с репродуктивните.

Цибалаб

FT 3 5.14 pmol/l (3.10-6.30)
FT 4 17.43 pmol/l (11.00 - 22.60)
TSH 1.440 mIU/l (0.35 - 5.00)
ТАТ <10.00 IU/ml (до 115)
МАТ 9.68 IU/ml (до 34)

LH 6.66 IU/l (фол 1.9-12.5)
FSH 10.42 IU/l (фол 2.5-10.2)
Estradiol 120.20 pmol/l (фол 40-606)
Prolactin 177.10 IU/l (59.0 - 619.0)

Кандиларов

LH 5.3 U/l (2.4 - 12.6)
FSH 8.3 U/l (3.5 - 12.5)
Естрадиол 142.7 pmol/l (22 - 99.1-???)

Кандиларов за пръв път от три пъти насам са сменили референтните стойности на естрадиола, необяснимо за мен защо. Досега са били 46 - 607 за фоликулярна фаза  newsm78 Не ми вдигат телефона от 2 часа и не мога да попитам... вероятно е грешка.

Позволявам си да пейстна резултатите от миналия цикъл за сравнение, както и резултатите от допълнителните изследвания на хормоните за оценка на яйчниковия резерв.

Антимюлеров хормон  3.12 ng/mL (0 - 10)
Inhibin B   73.4 pg/mL (10 - 200)

От Цибалаб:

LH    5.69 IU/l фол 1.9-12.5
FSH    14.08 IU/l фол 2.5-10.2
Estradiol 211.93 pmol/l фол 40-606
Prolactin    266.38 IU/l 59.0 - 619.0

От Кандиларов:

LH            7.8         U/l       2.4 - 12.6      
FSH    H     15.6       U/l      3.5 - 12.5    
Пролактин    318        mIU/l      127 - 637
Естрадиол    162.3        pmol/l      46 - 607