За АПРИЛката е вече време бебенце в ръце да вземе

• 17 834
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Отново бебевалеж  Party Party Party

Честито на всички мамчета и да са им живи и здрави бебчовците  Hug

# 151
Здравейте момичета!
Катенце,тук съм мила Hug
Не можахме нещо цяла седмица да се разберем с приятелчетата от Интернет фирмата,но сега съм вече на линия и няма да се отървете от мене  Twisted Evil

Искам сега да честитя на всички нови мамчета,които съм пропуснала:

Момичета,да са ви живи и здрави дъшеричките и синчета!Да бъдат радостта на мама и гордостта на тати!Да имат приказно детство и невероятен живот!Да израснат умни,весели и щастливи хора! Да ги нацелувате всичките от мене Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes

На всички ви желая бързо възстановяване bouquet
[/color]

Всички бебчета са адски чаровни  Heart Eyes,а аз не съм спряла да попълвам каталога със зетьовете Mr. Green

Кate-rina,да ти е честит рождения ден  bouquet Да си много обичана и щастлива майка и жена  bouquet
И честита количка,да си я бутате със здраве!

Янче,недей мила си прави експерименти с това рициново масло!Изчакай още малко мъничко! Пък какво по хубаво от това бебчо да дойде на Великден!Казаха ми че тогава се раждали и умирали най праведните хора.На мене също ми се ще,нашата маймунка да дойде тогава. Още повече в неделя сме канени на Великденско парти и на рожден ден и съм и забранила да се ражда преди това,че искам да купонясвам за последно. Ми тъй де,и аз душичка нося Naughty

А пък баща и хептем и е забранил преди понеделник да се ражда,че има страшно много ангажименти. Преди време си нЕмах работа да му разкажа,че родилките имат тапа и че преди раждане пада. Ейййй,скъса ме от базици и оня ден ми вика:ако усетиш,че ти пада тапата,отиваш в кухнята,приготвил съм ти няколко шишета,все ще намериш някоя тапа,дето да ти става,мушкаш си я стискаш кълки до понеделник hahaha

Уф,Шоки,тая пущина няма ли да се маха вече,айде да идва твоя сладур и да се отървеш Hug
Принцеске,много неприятно наистина,но и аз си мисля,че при вас всичко ще се оправи,ще видиш,а пък яйцата хич и не ги мисли Hug

# 152
Честито на всички, получили своите чакани рожбички от 9-ти насетне! Растете живи и здрави, мили дечица!   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ние от вчера сме си у дома и вече имам излекувана пристрастеност към ПеЦе-то. У дома е чудесно! У дома е още по-прекрасно, когато така дълго чаканата рожбичка е с мама и тати в хралупката!  Heart Eyes
Секциото мина добре. Резултатът във всички случаи е прекрасен, а моите очи са пристрастни и заслепени.  Sunglasses 

# 153
Честити бебешоци  на всички новообебилисе майчета!!! Много щастие и късмет желая на всички бебета и бързо възтонавяване на мамите!!!

Честит рожден ден на Катерина!
Честита месечинка и на малката Дани!

Ние сме добре, спряха ни болките в коремчето, спинкаме и хапваме доста От време на време и ние хълцаме, но поносимо за смяната на памперсите аз ги сменям когато я храня изцоква си едната гърда почва да ми се унася на сън и аз я разсънвам като и сменя памперса и така си доизяжда и другата гърда, иначе като я сложа да спи веднага тя се събужда след час нервна и гладна, та така установих че трябва да действам, иначе и нашата е глезанка много и харесва да е на ръце Joy
А да пожелая на майчетата 2 в 1 леко раждане, пълно спокойствие и много позитивно мислене! Някой питаше за рициновото масло и на мен акушерка ми беше казала и такмо се чудех да пробвам или не и 2 дена преди термина ме почнаха контракциите и родих, та съветът ми е оставете на бебето да реши кога иска да ви се появи baby_neutral
Много поздрави и прегръдки от нас с бебка  
 newsm51

# 154
Честити бебчета на madlena, Brawneye, petjoff да са им живи и здрави и много да ги радват и слушкат занапред   Hug

Kate-rina Честит рожден ден да си жива и здрава много щастлива и обичана    bouquet

Рони добре дошла  Hug

Princessa raia миличка не се ядосвай както са ти казали другите мамчета всичко ще се нареди а нервите вредят само на теб и бебчето  Peace Иначе същите проблеми ги имам и аз със фирмата имах едни боилнички от февруари които ми бяха занесени в НОИ чак в началото на април  #Cussing out А днес видях че на 14.04 ми е дал болничния за майчинството който ми беше от 10.03 поне него не го забави до началото на май  Close
Днес бях на запис на тоновете на бебка всичко е ОК тоновете са добри а акушерката ме пита за разни тапи болки дали имам  Rolling Eyes демек признаци на раждане аз и викам че единствено чуствам отдолу ниско нещо като разтягане на сухожилие и нищо друго, а тя ми отговаря а ми ти може и да преносиш  #Crazy Викам ААААААААА НЕЕЕ аз викам тука до 3 дена да раждаммм че вече много тежи, но крайната дума я има бебка  Hug
Иначе колкото до яйцата току що ги варих и от 30 имам  7 пукнати  Sad то се е видяло че в събота пак ще копувам да боядисвам  Flutter

# 155
Честито на Brawneye и petjoff да са им живи и здрави бебетата, и бързо възстановяване  на мамите!!!
Честит рожден ден на Катерина! Да си най-щастливата майка на света!А аз сега се прибирам от доки имам 2см. разкритие, но шийката не е изгладена   newsm78 няма изгледи да е скоро, даже не ме гледа на видеозон ,да види коя степен е плацентата или бебка колко е голяма. В понеделник съм на запис на тоновете, до сега не са ми правени такива.
Както е тръгнало май ще преносвам  no ,дано поне не се стига до секцио  Crossing Arms

# 156
Честити рожбички на Мадлена, Браунай и Петьоф!!! Много -много да ви радват!!!
Катерина! Честит рожден ден! Пожелавам много сили за отглеждане на бебка, много здраве и много обич на близките хора!

Рони, добре дошла! Липсваше ми постове ти с много хумор и позитив!

Мимето80,  докато излежавах в болница мъже ми донесе всички бебешки списания от будката Simple Smile В някое от тях, имаше много хубав, според мен съвет, "никога не слагайте бебето в легло, ако е заспало на гърда ви. Преди да го сложите, трябва да го събудите, за да разбере, че мястото за сън е легло, а не прегръдката на мама". Аз изобщо се старая по-малко да държа Мишенце на ръце, просто защото мога да я схрускам! Като държа я ,не спирам да цункам! А прекалено не трябва Blush Heart Eyes

Днес получих си епикриза от болницата. Се оказа, че бях с 4 см разкритие! което изобщо не усетих Shocked Уж секцио ми беше по желание, обаче се оказа ,че пъпната връв беше увита 2 пъти! и още няколко показатели за секцио... Много се радвам ,че не се мъчих нито аз, нито мъничката.  Praynig

# 157
Катерина, честит рожден ден. Бъди най- прекрасната майка на света с най- послушното бебенце!!!
Честито на новите майчета и техните бебенца!!!
Видях горе, че на 8 април в Бургас се е родило още едно бебенце от форума!!! Нищо чудно и заедно да сме раждали ако е било в периода от 1.30 сутринта до 13.30 на обяд. Не съм съвсем сигурна в това де. В това време в родилна зала имаше само още една българка, която роди нормално а останалите девойки бяха от малцинставата. Ще ше да е готино ако се бяхме засекли.
Кога ви падна пъпчето? Нашето още си стои там. После с какво го мажите?

# 158
Честити бебчета на madlena, Brawneye, petjoff!!! Живи и здрави много щастливи и да радват мама и тате!

Момичета днес и аз родих моята чудесна Габриела - 4.050 кг, 54 см, нормално, д-р Кирякова, Токуда.. Раждането мина много добре, докторката стоя през цялото време до мен.. възхитена съм от професионализма и условията.

Успех на всички 2 в 1, съчувствам за чакането, аз преносих и имах чувстовото че никога няма да родя...

Целувки от нас.

# 159
Peppia, честито! Да сте здрави и с късмет! Искам да те питам - нормално или секцио роди в Токуда? Ако нормално - направиха ли ти епизиотомия? Ако можеш да разкажеш малко, когато имаш възможност, де, че и аз там ще раждам. Само дето и аз май съм тръгнала към преносване, малката не бърза, ама хич.

# 160
Честити бебки на Дея, Зеленото око и Поем, да са ви живи и здрави!!! И бързо възстановяване за вас!!!

Мамочка, и Герито хълца след всяко ядене, педито каза че е нормално, нахранила се е малката душичка  Heart Eyes Аз чакам малко и и давам малко водичка и спира.
[quoте]

ЧЕСТИТО И ОТ МЕН на ssiilvvi, Mai4e_na_zai4e, brawneye i petjoff! ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ МАЛКИТЕ РОЖБИЧКИ!

Мамочка, как изглеждат тези накрайници за гърди? И ние много хълцаме, даже като заспи и започне да хълца и се буди много, чак сам от себе си се плаши  Laughing

Въпрос към Айла- с малкия се кърмим успешно, но даже и след като се нахрани /например по около 20мин. на гърда/, той плаче и продължава да иска да суче. Разбира се, ако му дам, му идва в повечко и връща, но ако не му дам много плачка, смуче си ръчичките, смуче ме мен по ръцете, даже миличкият направи смучка на татко си  Laughing хем, искам да му дамвам да суче, когато иска, хем не мога да му давам постоянно, защото връща. Какво мога да направя?

Още един въпрос към родилите майчете- случайно да сте се обзавели със запек и с ужасно твърди изпражнения и ако да, как се справяте? На всичкото отгоре по време на раждането съм се обзавела с вътрешен хемороид и ужасно, ама ужасно лошо ме боли... Cry  Cry  Cry може ли да се направи нещо по върпоса?

Емануела88, аз също бях във ВИП стая в Майчин дом и сум изключително доволна. Не само от стаята и условията, но и от раждането и персонала.

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 23:26 от Io_io

# 161
  • София
Aila моля за помощ,много съм притеснена.малката от понеделник сутринта до вторник сутринта не се беше изхождала грам.във вторник сутринта беше напълнила памперса с разтройство,и като казвам напълнила говоря буквално!,до днес се е изходила 4 пъти и то все разтройство.звънях на педи,той каза че е нормално,но все пак се притеснявам че не спира.в понеделник бяхме започнали бебезан за коликите,но ги спряхме след разтройството и от вчера сме на чая на хип,незнам дали има някаква връзка.иначе спи нормално,кърмим се добре и е жизнена.благодаря ти предварително
   Съжалявам, че отговарям малко късно. Мисля че и другите мами са писали, но е важно да обсъдим какво имаш в предвид под разстройство? За малките кърмачета е съвсем нормално изохжданията да са в началото почти на всяка смяна на памперса, като гъстотата може да варира от консистенция от типа на горчицата до по-редичко, което е съвсем нормално. След петия ден някъде, цвета обикновенно е светло кафяво, може да е с парченца като пресечено. Предполагам, че при теб няма проблеми, след като и педиатърката смята че всичко е наред. Постепенно може да разреди изхожданията, но при бебета под шест седмици обикновенно все още има поне 1-2 изхождания дневно  Simple Smile
  Малко доста натуралистичен линк със снимки на нормални и притеснителни изхождания на бебетата  Simple Smile - http://xedra.wordpress.com/2008/02/02/dirtydiapers/
  Шестата снимка е с притеснителни изхождания тъй като има и кръв.

В момента аз имам въпрос към по- опитните мами, дали е нормално при всяка смяна на памперса да е пълен с аки. Сменям го винаги преди ядене.
   Да мисля, че писах именно по този въпрос по-горе  Simple Smile Това е един много добър показател, че бебенцето хапва достатъчно  Simple Smile

При нас голям проблем е кърменето става само при изцеждане с помпа. Много е странно тече ми кърма по дрехите от време на време а като изцедя количеството варира м-у 30-40 гр а мах. ми е 60 гр от двете гърди. Даите ми съвет как да направя добива по успешен. пия и чай за кърма на веледа.
    Здравей, бебчето не иска ли да суче? Изцеждането с помпа е доста различно от сукането от бебе и не всеки организъм успява правилно да интерпретира тази стимулация и да се отключи рефлекса на потичане на кърмата. Затова често майки, които имат предостатъчно кърма ако бебето суче, не могат да изцедят повече от 20-30 мл например, което в никакъв случай не означава, че нямат кърма. Съвета ми е да опиташ да слагаш бебчо да суче от гърда, или ако се налага да цедиш, да е докато гледаш бебето, след топъл душ, да си мислиш за нещо свързано с бебчо или дори да го гушкаш на голо. При мен помагаше да цедя докато едната сучеше, а аз с помпата на другата гърда която е стимулирала рефлекса на потичането.
  Бих ти препоръчала и тази статия - Не изцеждам достатъчно кърма, какво мога да направя?

Имам въпросче към Aila: Както писах, въпреки, че съм вряла и кипяла дълго в тая област (кърмене), дори съвети си позволявах да давам Crazy, в началото ми беше кошмарно и като за първи път. Бебката е по - мързеливичка от батко си, не суче ефективно, бързо заспива на цицата и дефакто почти нямаме интервали между едното и следващото кърмене. Нормално ли е, при условие, че пълни пампите доста добре и обилно, да е толкова неспокойна като я оставя сама, период ли е някакъв, в който тя си орегулира нужното количество кърма и кога ще си създаде евентуално някакви по - дълги паузи между кърменията? Rolling Eyes
През нощта спинка до мен и като промрънка давам на поискване. Имам чувството, че и ние след изписването си домъкнахме колики от болница, вчера беше ужасно мрънкане и рев, не ми слезе от ръцете, давах и на 2 пъти Инфакол, без ефект. Според педито реве от глад, а не от колики, а кърма имам вече доста... Thinking И яде когато и колкото пожелае малката ламя. Whistling
   Олче, честито бебенце  Simple Smile В момента споделяш че пълни памперсите добре, което  е най-важното. Наистина е по-трудно с бебенца които не сучат достатъчно ефективно, но най-важното е че всъщност поема достатъчно кърма. Моите и двете бяха мънички и родени все пак по-рано и първия месец наистина бяхме като скачени съдове. Все пак дори и да почне да хапва по повече може просто да е от бебчетата, които обичат и търсят постоянен контакт с мама  Simple Smile Препоръкъте за по-сънливи бебенца са да следиш да има достатъчно хапвания, като когато усетиш че започне да заспива на гърдата, може леко да я отделиш, да я оригнеш и отново да и предложиш. Смяната на позата и или гърдите също може да повиши интереса и отново. Преобуването и смяната на памперса също така, предполагам че са ти известни. За по лениво сукане помага и компресията на гърдата. Тук има описание Компресия на гърдата. Ето тук има линк с клипче на компресията, важно е да започнеш , докато бебето суче, но не преглъща! - http://www.drjacknewman.com/video-clips.asp. Второто клипче мисля че имаше показана и компресия на гърдата  Simple Smile

# 162
  • София
Въпрос към Айла- с малкия се кърмим успешно, но даже и след като се нахрани /например по около 20мин. на гърда/, той плаче и продължава да иска да суче. Разбира се, ако му дам, му идва в повечко и връща, но ако не му дам много плачка, смуче си ръчичките, смуче ме мен по ръцете, даже миличкият направи смучка на татко си  Laughing хем, искам да му дамвам да суче, когато иска, хем не мога да му давам постоянно, защото връща. Какво мога да направя?
   Здравей, някои бебенца наистина имат голяма нужда да задоволяват сукателния си рефлекс и желаят да сучат ако може постоянно. Хубавото е че с течение на времето, когато порастват започват да откриват заобикалящия ги свят и вече кърменето не е център на тяхната вселена и често през деня залисани в интересните неща случващи се около тях дори забравят за кърменето и гърдите на мама  Simple Smile. За съжаление в началото може да преяждат и да връщат кърма в тези случай. Въпреки че се пропоръчва първите седмици ако може да се избягва употребата на залъгалка, умереното и използване би могло да е от полза във вашия случай. Другото, което може да направиш е да не предлагаш всеки път и двете гърди, защото в този случай може да не изсуква достатъчно добре първата гърда и гъстото по-богато на мазнини мляко, което води до усещането на ситост. Опитай да изчакаш повече да суче на едната гърда, преди да предложиш втората, където ще получи отново голямо количество от предното мляко. Все пак ако бебчо иска да суче, дори и да връща след това, обикновенно това е по-притеснително за нас родителите, отколкото да създава някакъв дискомфорт за бебетата. Гледайте след като се е наял бебчо хубаво, да не го пипате за коремчето и движите много, защото тогава със сигурност ще предизвика връщане на по-голямо количество храна  Simple Smile

# 163
Io-Io, это ги: http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=131&products_id=1270
Аз ползвам само тези ,където има дупки, защото ходя с тях постоянно. Другите са без дупки, но можеш да ходиш с тях максимум 40 минути. Подхождат в този случай, когато кърмиш с една гърда , а от другата тече.  Peace

# 164
Постепенно може да разреди изхожданията, но при бебета под шест седмици обикновенно все още има поне 1-2 изхождания дневно  Simple Smile
при нас е така в момента и точно това ме притесняваше,но като казваш че е нормално значи може да се успокоя
а относно гъстотата-според една от снимките е нормална
но количеството е доста,незнам дали не е защото ходи толкова рядко  Thinking наистина пълни целия памперс,нормално ли е това?
благодаря  ти  че отделяш от времето си за нас bouquet

Общи условия

Активация на акаунт