Фен клуб "Хари Потър"

• 22 772
  • 183
  •   1
Отговори
Прелистих всички 24 страници на подфорума, но никъде не намерих тема за "Хари Потър".
Как мислите - филмът само за деца ли е?
Има ли и мами, които харесват поредицата?

Аз се запалих по филмите, когато прочетох книгите.
Сега и дъщеря ми ги гледа с удоволствие!  Heart Eyes

Харесвам всички серии, но най-любима за мен винаги ще бъде: "Хари Потър и Философският камък".
Първо, защото покрива почти изцяло историята, разказана в първата книга, и второ, защото децата са все още малки и толкова сладки!!!
Вие сте на ред!  Grinning

# 1
  • UK
Любимата ми книга е Стаята на тайните, филмите не харесвам, но Хари Потър за мен е религия и няма как да не се отчета в подобна тема. Simple Smile

# 2
Е, да филмите много се разминават с написаното в книгите (чела съм ги от 1 до 6), но понеже подфорума е за кино и телевизия, пуснах анкета за филмите. Разбира се, това не ни пречи да си коментираме историята за Хари.  Grinning
Спор няма, книгите са по-добри.
Радвам се на бързия отговор и с нетърпение очаквам още съмишленици!   Sunglasses

# 3
  • UK
Аз съм чела ис едемте книги, разбира се, плюс купища допълнителни неща, втората книга, която ми е любима, както вече казах, съм чела 18 пъти, първата само 15, другите също по много без последната, която четох веднъж само на английски. Simple Smile

# 4
  • Sofia
Здравейте,

аз също много харесвам поредицата за Хари (книгите). Първата книга ми попадна случайно докато бях нощна смяна и я глътнах на един дъх - от малка обичам такъв тип литература с вълшебства, магии и необичайни истории. Помня, че тръпката от първата и втората книга беше най-неочаквана, после това велико проточване на чакане между романите беше досадно и малко изнервящо. Най-харесвам книга 4 за турнира.
Филмите не покриват книгите изцяло, но мисля, че последните години се разглезихме като кино потребители и без това. Така че не мрънкам - като продукции са много добри, ефектни. В актьорския състав има попадения - Алън Рикман както винаги е блестящ (фен съм му на филмите), актьора на Хагрид и Маги Смит (Макгонагъл) също са добри. Ема-Хърмаяни мисля че се справя много добре за своя дебют в Х.П. Радклиф не ми харесва много как играе, нито пък актьора на Дъмбълдор. Като цяло учителския състав се справя супер.
Разточването на филмите и отлагането на последния също е много дразнещо.
Весел празник!

# 5
  • UK
Маги Смит ми е много много любима, невероятна е. Същото се отнася за Алан Рикман и Джейсън Айзъкс. От децата харесвам Драко Малфой - Том Фелтън, харесвам по принцип Уизлитата, освен Джини, отвратителна ми е, но аз и като героиня не я харесвам, Даниел Радклиф е много зле, ама такъв са го избрали, какво да се прави. И други страхотни актьори има, Гари Олдман, Хелена Бонъм Картър, Роби Колтрейн, а някои от актьорите са 100% това, което съм си представяла - Евана Линч е перфектна Луна, Алан Рикман е съвършения Снейп, няма просто начин да е по добър, Джейсън Айзъкс също (Луциус Малфой), Маги Смит като МакГонъгол, Том Фелтън, стария Дъмбълдор, жалко че почина човека, Уизлитата, както споменах, Хърмаяни също и така нататък и така нататък, блестящ актьорски състав, жалко че не намериха и един блестящ режисьор...

# 6
Благодаря, сайбъркет, за поканата!

Миналата година някъде към средата на август нищихме в една тема за Хари Потър как ще завърши седмата книга, какво се случва, защо се случва ... Беше голяма тръпка, защото все още официално "Даровете на Смъртта" още не беше излязла.
Четяхме неофициални преводи от един форум, но някои си държаха на книгата и искаха да си я четат с кеф.

Липсват ми тези моменти... сега вече всичко съм прочела, препрочела, премислила, навързала...
Остана ми да чакам последните два филма, но не е същото.

Най-много ми харесва четвъртият филм - заради зрелищните сцени /макар и ужасно орязани/ на световното по куидич и заради перфектната постановка на сцената с гробищата.

За актьорите - перфектното попадение Луна, както МГМ писа по-горе, разбира се - Снейп и Дъмбълдор /първият актьор/.
Даниел колкото расте, по - кофти става, да не говорим за Рон - много жабешка му стана физиономията, а Хърмаяни страда от перманентно преиграване.

Естествено, червената звезда е за героинята на моя ник!  Grinning

Кога излиза на екран шестия филм?

# 7
Айде и аз при вас. Но за анкетата трябва да си пусна пак дисковете с филмите и да си припомня туй-онуй Grinning

И аз се интересувам кога ще дават новия филм. А те не са ли снимали и последния вече? Нямаше ли да ги пускат скоро един след друг или се бъркам newsm78

# 8
Фен съм, но на книгите! След като прочетох и последната, проявих интерес и към филмите, с надеждата приказката да продължи още малко, ноооооо не е същото  Rolling Eyes.

# 9
  • София
записвам се и аз
Харесвам и книгите и филмите - препрочитам честичко книжките и гледам отново и отново филмчетата. Не мисля че е само за деца, даже втората част - ХП и стаята на тайните ми е леко страшничка с тая змия  Peace

# 10
Добре дошли на всички! welcome

Моли Уизли, писали сме си на ЛС преди три години, незнам дали ме помниш.

Истината е, че през последните 2 години въобще нямах време за Хари.

Отначало бях доста скептично настроена към поредицата (първият филм, който гледах, беше "Хари Потър и Огненият бокал" и на първо гледане не ми хареса, защото въобще нищо не разбрах от него)  Embarassed След това едно момиченце, тийнеджърка, започна да ми носи книгите, като ме убеждаваше колко е хубава историята.
Останах очарована и още ме държи.  Laughing
Тогава детенцето ми беше бебе, стоях си вкъщи и имах много време да чета и да гледам филмите.
От три месеца пак съм си вкъщи, момичето ми вече е голямо и сега заедно гледаме филмите от поредицата всеки ден.
Дъщеря ми казва, че харесва най-много четвъртия филм. Тя си има свое заглавие за почти всички серии.

"Хари Потър и Философският камък" е "Хари, където е малък"
"Хари Потър и Стаята на тайните" е "Хари, дето лелята става дебела"
"Хари Потър и Затворникът от Азкабан" е "Хари, дето обърна тортата" или "Хари, с летящата кола"
"Хари Потър и Огненият бокал" е "Хари, дето жените го завеждат при раците" (заради сцената  от второто изпитание - езеряните) и на мен ми беше трудно да я разбера от първия път.  Joy

Май трябва повече да й обяснявам кое какво е.
Също така голямо впечатление й правят мачовете по куидич.  Laughing

Сега ще гледаме "Хари, дето жените го завеждат при раците".

Кога излиза на екран шестия филм?

„Хари Потър и Нечистокръвния принц“ е филм от 2008 година, чиито снимки вече приключиха (снимките приключиха на 23 Май 2008). Създаден е по едноименното произведение на Джоан Роулинг. Премиерната дата на филма е 17 юли 2009 година.

В България филмът ще се излъчва предпремиерно от същата дата, а в цялата страна от 17 юли 2009 година.

източник: Уикипедия

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 13:56 от Анонимен

# 11
  • Berlin
оо, книжките са ми любими, филмите също - макар и поорязани доста. скоро прочетох всички 7 книги една след друга, да не губя нишката. Simple Smile))) така потъвам в тях, че забравям, че всичко е измислица. изобщо не исках да свършва поредицата. с нетърпение чакам новия филм, снейп е любимецът ми от филмите, просто актьорът играе перфектно! много харесвам и близнаците, но от книгите - много пъти съм се смяла с глас. в последните 2-3 книги ми се струва, че действието в началото се развива бавно, с много подробности и чак след средата на книгата започват развитието и развръзките и ми стояха малко мудни, но ми мина. Grinning
актьорът на рон за мен играе добре, просто смешните моменти му се отдават страшно. невил е добро попадение, също и луна, лупин, гадната директорка от министерството (забравих й името). Simple Smile
много искам продължение за децата на хари и джини и рон и хърмаяни и детето на дора и ремус.

# 12
  • София
Здравейте и от мен  Grinning
Мен ме е срам да си призная, ама още не съм прочела 7-мата книга  Embarassed
Все не ми остава време  Tired
Иначе любима ми е Огнения бокал, и книгата и филма  Grinning
Скоро даже го гледах пак заради Седрик  Wink

# 13
  • София
 Grinning ето ме и мен. Имаше такава тема, от нея се зарибих и прочетох книгите на един дъх, любима ми е петата  Peace. Филмите, признавам, не съм гледала  Blush  , като някой ден имам свободно време ще ги изгледам и тогава ще пиша и за тях. Всъщност може би не беше редно тогава да гласувам  Rolling Eyes

# 14
Здравейте Simple Smile
Фен съм Simple Smile зарибих и сина си който е само на по4ти 4-и Simple Smile
Любима ми е последната може би защото там е развръзката Simple Smile Но най - много съм гледала 1-я и 2-я филм макар 4е аз оби4ам 5-я Simple Smile но сина си иска неговото.
Харесва ми актьора играещ Хари Simple Smile имена не помня Simple Smile
Хармаяни става по - добра със всеки филм има градация Simple Smile Като цяло добре е подбран актьорския състав Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт