Любители на котки, тема 22

• 24 746
  • 359
  •   1
Отговори
# 300
Близначе, не бързай да отпращаш котето, не заради котето, а заради дъщеря ти. Поговорете. Ако не иска да отговаря на въпроси можеш да разиграеш сценка с кукли, в която ти играеш момиченце, което много се страхува от едно пухкаво зайче например и ходи да пита кучето, котето, бабата, дядото, дървото, птичето... дали случайно не знаят защо се страхува от зайчето. И питайки стигаш до нея (ако тя не се е включила в ролята на някое животно/баба/дядо/птичка... Ако каже не знам... пробваш на другия ден отново и така, докато не си каже. Приликата с една история на Франклин не е случайна Simple Smile И недей да правиш паралел с бъдещо бебе, защото за да дойде бебе се чака няколко месеца и има време за подготовка, а може би котето й е дошло малко изневиделица (незнам, може би сте си говорили отдавна...).

# 301
  • Варна
Maktub,
факт е, че има деца, които ревнуват от новородените братчета/сестричета. Едно е да се говори и подготвя детето, друго е бебето да дойде и вниманието на мама, татко, баба и дядо вече да е раздвоено. Но ти си права, проблемът не е за пренебрегване, трябва да се открие причината за държанието на детето и да се работи за преодоляването и, първо заради самото детенце и после заради котенцето.

# 302
  • София
Дияна е била доста по-малка (3г) когато взехме Харитон.
Имало е моменти когато показвала нещо като ревност към него, но е било мимолетно настроение. В повечето моменти "пази" котарака.
Случвало се е Харо да я драсне. Аз решавам да го "напляскам" и Дияна изпада в луда истерия ("мамо недей").

Близначе, говори с детето.

# 303
Благодаря ви ! До сега ревах, много тъпо се чуствам. Поговорихме. Дребната решила, че обичам котето повече от нея.  Confused  Казах и, че най-много си обичам нея и котето не може да я измести.Успоки се и сега си играят двете, много са сладки.Не ставам за майка, не ставам за стопанин, е**а си, иде ми да се гръмна.......  Confused Ще направя всичко възможно котето да остане и да науча дъщеря ми как да се грижи за него.Най-лесно е да се даде някъде, по-трудно е да се намери решение на проблема.Е, аз си падам по трудните неща  Simple Smile
Извинете ме за обърканите ми постове........трудно е.

# 304
Привет и от мен!
не съм писала от много време, но отвреме навреме ви следя и ми е мн приятно да гледам снимки на сладките писанки и писанчовци.
Пуфинка е добре, имаме проблеми с въпросната кистичка и се лекуваме, но иначе е жизнена, хапва и се надявам, че е ок  Praynig
Прегръдки на всички и се надявам скоро да успея да пусна нови снимки  Hug

# 305
  • София
Хм, това с "повече от мен" ми е много познато.
При Дияна това е обикновена манипулативна тактика.

# 306
  • София
Близначе,децата много бързо си менят мненията,особенно като поговорите,нормално е да ревнува,защото досега тя е била само център на вниманието,не сте гледали във вас друго животно.Моята дъщеря като се роди имахме булонка и израстна с нея,после взехме котето,защото ние със съпруга ми сме често вечер на работа и тя стоеше самичка,не смееше да отиде до кухнята вечер да яде,че там е тъмно,като взехме Мери,котето напред,тя след него и кухнята не е страшна.Късмет  bouquet
А ето малко котета и от нашата ваканция,а също и други животинки от хотела.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12122257
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12122236
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12122238

Последна редакция: пт, 08 май 2009, 13:19 от margita

# 307
  • Costa Rica
Близна4е, първо се успокой и не си мисли веднага най-лошото. Ето, виждаш ли, постъпила си правилно!   Това не означава, че си лоша майка на лошо дете,  защото няма как да влезеш в главата на това дете и да му наредиш, какво да мисли. И си права, че този проблем може да се прояви при евентуално друго дете - независимо колко време ще има каката "да свикне" - няма да свикне. Нормално е да реагира остро. Дечко се е почувствал застрашен и е реагирал по единствено възможния за него начин - няма лошо. Децата на тази възраст се смятат за център на вселената (а не са ли? Wink )и всеки опит да се промени тази ситуация се посреща болезнено. Тъкмо котето може да го подготви да приеме по-леко едно бъдещо бебе. Аз отгледах моето с животинки и не съжалявам.
 Hug
А че е трудно - баба ми, Бог да я прости, селянка до мозъка на костите си, казваше на тема майчинство "И кучката майка да не става", т. е. ако си се престрашила да станеш майка, бъди готова да ти е мнооооого трудно! Чакай само тийн-годините Joy!

Последна редакция: пт, 08 май 2009, 12:22 от Делфина фон Ю

# 308
Благодаря ви ! До сега ревах, много тъпо се чуствам. Поговорихме. Дребната решила, че обичам котето повече от нея.  Confused  Казах и, че най-много си обичам нея и котето не може да я измести.Успоки се и сега си играят двете, много са сладки.Не ставам за майка, не ставам за стопанин, е**а си, иде ми да се гръмна.......  Confused Ще направя всичко възможно котето да остане и да науча дъщеря ми как да се грижи за него.Най-лесно е да се даде някъде, по-трудно е да се намери решение на проблема.Е, аз си падам по трудните неща  Simple Smile
Извинете ме за обърканите ми постове........трудно е.

Близначе,
опитай да я ангажираш в гледането на котето. Пробвай да свикне всяка сутрин да пълни купичките на котето... такива ежедневни неща, а за теб да остане само смяната на тоалетната. Мисля, че след като се почувства ангажирана, ще приеме котето по-лесно.

# 309
хихи, не ми изглежда да спи, по-скоро дебне, да не изпусне клюката hahaha Peace

# 310
Хора, ами ако утре имам бебе представяте ли си как ще реагира щом от едно коте ревнува......Още не съм взела решение какво да правя.
Мн хубав въпрос си си задала. И бебето ли ще оставите на Гребната, защото малката ревнува.
В тази възраст децата се нуждаят от мн внимание, с изразен егоцентризъм са, свикнали са да им се обръща внимание само на тях и появята на нов член на семейството, за тях е шок, понеже разбират, че цялото внимание не е насочено сам към персоната им.
Според мен ще свикне.
И не се опирай на тази кълка с Гребната, защото там гъмжи от бездомни котки Tired.

# 311
Шушулче, напълно съм съгласна !
Не се опирам на никаква кълка.Котето остава.Говорих много с дъщеря ми и се разбрахме.
Примерът с друго дете в семейството не беше удачен, тъй като такова не мога да имам  Confused
Както и да е, нещата се нормализираха, разбрах къде е бил проблема и ще го туширам  Peace
Може ли някой да ми каже колко струва първата ваксина както и вадене на паспорт ? Скоро ни предстои и искам да се ориентирам приблизително.
Иначе от сутринта ,след разговора ми с щерката, котето е все в ръцете и, гушка го, храни го и дори днес на обед спа с него.
Просто се е почуствала застрашена, това е.

Последна редакция: пт, 08 май 2009, 19:19 от blizna4e

# 312
Браво, че всичко е преминало и котето не е застрашено Hug

# 313
Две котки си "говорят" (ако разбираш какво всъщност си говорят не е смешно, но абстрахирайки се от това си е смешно, предвид коментарите)

# 314
Две котки си "говорят" (ако разбираш какво всъщност си говорят не е смешно, но абстрахирайки се от това си е смешно, предвид коментарите)
Рижо чак се събуди адаш му като замяука. Ама иначе гадно мяукат.

Общи условия

Активация на акаунт