Отговори
# 60
Ди,компреса е при кашлица!
МММ, като наближи време ще си разменим координати  Wink

# 61
Щък,мерси Hug,така и не успях да му направя.
Този моя Стами гледам го че си играе,мрънка,но все пак не се е тръшнал.Пипам го и се успокоявам че му е паднала Т докъм 37*.Но като сложих термометъра 39,9* ShockedДосега колкото пъти е вдигнал Т все са били сериозни стойности,за разлика от Митко дето аз съм му термометъра на него LaughingЗапочнахме АБ и дано да помогне яслата остава след 6 май.Хайде ще ставам че се събуди.Лек ден!

# 62
  • Варна
Здравейте милички. Като Ви чета ми става много криво. Точно се оправи времето и е само за разходка и игра, а то какво болести.
Дано се оправите бързо и без АБ, а където не може без тях да подействат светкавично и да пиете малко. Hug Hug Hug

Аз тази седмица съм в отпуска и се стягаме за няколко дневна екскурзия до Турция. Подарък от мъжът ми за 30 год. ми юбилей /на 11 май/. Тъй като и свекърът ми беше юбиляр - 60 г. и имахме гости от Сф. през почивните дни беше една малка лудница, но сега вече изпрах и имам време да се занимавам с малкия. Вчера цял ден сме играли двамата и беше много хубаво. Жалко, че с тази работа ми се случва рядко. А сега имам време и малко за себе си , записала съм си час за фризьор, козметик, маникюр да се пооправим малко, че все няма време. E и къщата трябва да изчистя, но ще извикам майка да ми помогне и ще стане бързо.

Добре поне, че Владко е здрав и спокоен. Да го похваля и него. Става все по самостоятелен. Иска да прави всичко сам, помага когато му кажа, е с гърнето сме на голямо Вие, но се надяваме до края на лятото да успеем да се сприятелим.

Такива неща от нас.

Всички болни да се оздравяват.

Поздрави и много усмивки. Grinning Grinning Grinning

# 63
Дари  Hug искам и аз ... вземете ме и мен  Wink
Моята почивка ще бъде до китната местност Смядово с красива гледка към Ришкият проход.По пътя ще посетим местности като Шуменското плато с най-висока надморска височкина в Дунавката равнина 501м. Joy
Ще се наслаждаваме на Каруци и домашни гадинки издаващи звуци от типа Кукуригу Ко-ко Бее и такива всякакви подобни.Искренно се надявам почивката да приключи бързо и да се върна към ежедневния градски живот  Wink
Болничките мили мили  Wink

# 64
  • Пловдив

Ние ще препускаме към Добрич юли месец, та от там ще скокнем до Варна да направим плажчета и до Сливен ще ходим и май с това ще ни приключи почивката това лято. А и до Велинград за някой друг ден ще прескочим. Наши приятели имат къща там. Та така.
Догодина живот и здраве ми се иска някъде с карта да отидем на море  Peace
Много прегръдки на течащите нослета  Hug

# 65
  • Варна
Ели скачай в куфара и сме там, а Коцето ще го вземем в нашият бабин дом да си играят с Владко.  Laughing Laughing

# 66

Вътре съм,потегляме ли?
 Joy

# 67
  • София
Ели скачай в куфара и сме там, а Коцето ще го вземем в нашият бабин дом да си играят с Владко.  Laughing Laughing

Вътре съм,потегляме ли?
 Joy

Момичета разсмяхте ме!  newsm62

# 68
Гери Grinning Така трябва!То само за болести и илачи не можем да пишем.Ето нещо на което попаднах скоро искам да го споделя с вас:
Как да научим децата си да мислят позитивно?

"мисли бяло и ще те стига бяло, мисли черно и ще те стига черно" - сигурно знаеш тази поговорка, В. Векове след раждането на тази народна мъдрост квантовата физика успя да докаже, че мислите ни се материализират, че мисълта, словото и материята са трите агрегатни състояния на енергията. На каквато честота мислим - на същата честота ще ни се случва мисленото. Как точно да научим децата си на това? Не е толкова сложно, колкото си мислиш:
1. Ключът на трайното усвояване на каквото и да било в детството е забавлението. Запомня се по-лесно всичко, което е под формата на игра.
2.Вместо да казваш на детето си какво да не прави, казвай му какво да прави - точно това, което пишеш в писмото си, че на теб самата е нужно. Избягвай формулировките "не пипай", "не казвай", "не прави". Нека изреченията ти са положителни. Подсъзнанието ни има свойството да не чува не-то и се фиксира върху самото действие, независимо дали е забранявано, или поощрявано.
3. Споделяй успехите си с детето. Показвай му колко е хубаво да се чувстваш доволна. Не послушанието, а подражанието е по-доброто средство за формиране на индивидуалността му. Ако ти самата мислиш позитивно и му показваш чудесния резултат от това, почти не е нужно да правиш друго
4. Подскажи на детето си да си повтаря многократно серия от самоутвърждавания: аз съм умен, добър, хубав и т.н. /Забележи: не "аз не съм глупав" - подсъзнанието пак няма да чуе не-то и ще остане само думата глупав./ Не е нужно детето ти да е убедено в твърденията. Количествените натрупвания водят до качествени изменение. Самото то няма да усети как е дошъл моментът, в който вярва на тези утвърждения.
5. Подсещай детето си по-често да мечтае. Мечтите са витамините за нашия мозък. Нека си представя с най-малките детайли реализираната мечта. Все едно тя вече е факт. Нека усети с всичките си сетива /очи, уши, нос, уста, кожа/ сбъднатата фантазия и да изрази изпитаната от това емоция. Последната е най-добрият мотив за действия, водещи до постигането и.
6. Дай шанс на детето си да твори. Каквото и да е - нека създава свой продукт. Това формира усещане за значимост и вяра в собствените умения и резултатност.
7. Участието и положените усилия са също толкова важни, колкото и постигнатите резултати, а понякога - дори повече. Поощрявай детската активност. Дори най-дребната.
8. Назовавай положителните му качества - децата не се раждат с готова самооценка. Мислят се за такива, каквито им кажем, че са. Изтъквай всички положителни прояви, дори ги повтаряй, нищо че някои са в миналото. Доброто самочувствие е най-сигурното средство за изкореняване на негативните мисли. Човекът с висока самооценка е добронамерен към другите и възприема и тях като такива. Този - с лоша самооценка - е враждебен към света и чувства и света такъв.Самоувереният човек по-често поема инициатива, рискува, действа, а това са главните фактори на успеха. А грешното действие винаги е било по-добро от греховното бездействие. Който повече опитва, повече и успява.
9.Не очаквай детето ти да е непрекъснато щастливо. Това не е равностойно на позитивно мислене. Добрият родител не предпазва от падане, а пръв превързва рани. Трудностите и болките са хапчето за неговото порастване, а позитивното мислене позволява скъсяването на моментите на болката и мъдрото им използване като поука. Чърчил е казал: "Песимистът вижда трудността при всяка възможност, докато оптимистът вижда възможността във всяка трудност!"
10. Оставяй детето си само да намира решения. Това вдъхва увереността - рецепта за удовлетворително живеене. Научи го, че няма проблеми, а има само решения на проблемите. При това решения, които в повечето случаи зависят от него. Хвали умението му да се справя само. Колкото повече хвалим едно умение, толкова повече то се развива.
11. Не драматизирай прекалено много болестите му. Поведение, което получава като награда повишено внимание, се повтаря. Тогава болестта може да стане средство за несъзнателна или дори съзнателна манипулация, която позитивното мислене изключва.
12. Стимулирай детската гъвкавост. Нека детето ти знае, че в различни ситуации печелившите реакции са различни. Понякога дори да отстъпиш, може да бъде печалба.
13. Насърчавай го да създава приятелства. В този свят трудно се оцелява без близки, без подкрепата на съмишлениците. Колкото по-добри са уменията му да общува, толкова по-успешен ще е животът. Човекът е устроен така, че всичките му потребности зависят от другите. Нека знае как да контактува с тях.
14. Научи го да уважава и приема тялото си. Все пак то е седалище на нашите чувства, емоции и сексуалност. Не бива да ги пренебрегваме, защото те са наш съюзник в търсенето на щастието.
15. Обичай детето си! Вярвай в него! По-големи уроци по позитивизъм от любовта и вярата няма. Обичаният човек вярва в качествата си, в щастливото си бъдеще.

Права си, В., че е много по-лесно да отгледаш едно здраво дете, отколкото да лекуваш вече нездравите навици и разрушителни мисловни схеми на един възрастен. Често се тревожим какво ще стане с детето ни утре, а забравяме, че това утре зависи от днес. Ако ги научим да мислят позитивно, им даваме най-голямото наследство - по-ценно от всяко преходно и несигурно материално имане.
Има само две абсолютно трайни неща, които можем да завещаем на децата си, според Ходинг. Едното са корени, а другото - криле.

# 69
Щъки, винаги е полезно да се прочете нещо такова,но аз като родител на 3 деца ще кажа,че има голям субективизъм в отглеждането на деца.Просто препредаваме съвсем несъзнателно разбира се нашето собствено възприятие на нещата върху децата си.Времето и възрастта на родителите също е от значение и т.н.Като имаш вече едно дете за всяко следващо прилагаш придобития опит и донякъде е по-лено,обаче всяко дете си има и индивидуалност.Помъчи се някое затворено и притеснително дете да го буташ да общува и да се изявява на сцена....мисля,че ще му нанесеш трайни психически травми , както в момента така и за бъдеще.....и т.н.
Обичайте децата,радвайте се на всеки техен успех и това е най-важното.

# 70
  • София
Щък, се си запиша поста ти и от време на време ще е хубаво да го препрочитам.  Wink
Краси, съгласна съм с мнението ти, че всяко дете е различно и има нужда от индивидуално отношение.

Много е важно позитивното мислене, поущряване и  вярата в собствените знания и умения. Дано да съумеем да възпитаме така децата си.  Heart Eyes

# 71
  • София
Райче, (detrixa) честит рожден ден! Да си много здрава, все така обичана, много ценена и уважавана и много много щастлива!

Ели, е по-добре, но не иска много да яде. Почва да има претенции какво иска да яде, да облича. Иска сама да се облича и обува (не винаги успява). Wink

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 10:28 от GERY80

# 72
Браво ба детето  Hug
Честито и от мен на Рожденничката

# 73
  • София

Кетка, честит рожден ден! Да си много здрава и щастлива! Весел празник!

# 74
  • Варна
ЧРД, Кетка!
И да драснеш 5 реда!

Общи условия

Активация на акаунт