3Д ехографа е вреден-думи на лекар?!

• 18 245
  • 320
  •   1
Отговори
# 135

Аз също - с това започнах. Simple Smile
Утре като се докаже с какво и как точно вреди (това се случва нерядко), да не съжалявате, че сте го причинили на децата си.  Peace

Искаш да ми кажеш,че ти не си си правила прегледи на ехограф и не си го причинала на детето си??? newsm78

не вярвам бременните да си държат телефоните върху корема..
За вредата от телефоните се говори по-принцип,а не само ако го държиш до корема си... Wink

# 136
Искаш да ми кажеш,че ти не си си правила прегледи на ехограф и не си го причинала на детето си??? newsm78
Точно три - един за установяване на бременооста, и другите 2 в необходимите фази на развитие, за да се отхвърлят аномалии.
Между другото така се практикува и в цяла Европа (3 са поеманите от ЗК), освен това там никой не може да отиде на този преглед по собсвена инициатива.
Тук се прави за пари..  ooooh!

Цитат
За вредата от телефоните се говори по-принцип,а не само ако го държиш до корема си... Wink
Да, но те вредят основно на този, който ги ползва, а на плода само, ако са в достатъчна близост.

# 137
Да си повторя ли въпросът или просто ви е неудобен?  newsm78

Ти сериозно ли ми го казваш това?
Защото ако е така, ми е ясно до колко си "в час" за какво изобщо става дума.

# 138
  • София
"Ехографът сам по себе си не е вреден, той не облъчва  Peace"  не слагам конкретния цитат тъй като няколко хора са го казали.

Това не е вярно, защото ехографа е ултразвуково изследване - щом има звук=честота, има и излъчване
Че е вреден, вреден е (както и лекарствата, ако се предозират), но до колко е ще да се изкаже Мишел Израел.
А това, което е казал д-ра за мен е "дай си парите на мен не при друг"... сякаш най-важното е да знаеш пола  Sick

# 139
Джуличка, всеки може да вярва на каквото си иска - на Яху, на Уикипедия (такива цитати срещнах тук).
Но те не са достоверни източници за медицинска информация.
FDA e американската "Агенция за контрол върху храните и лекарствата" - цитата, който сложих е оттам (от линка на nenaatoa).

Не вярвайте, щом тоka ви устройва, но всеки си поема отговорността.
А не както е общото мнение в БГ - лекаря знае най-добре, значи отговорността е негова.
Децата са си ваши!  Peace

# 140

Точно три - един за установяване на бременооста, и другите 2 в необходимите фази на развитие, за да се отхвърлят аномалии.
Значи все пак си се преглеждала... Wink

# 141

Преди повече от 11г., защото тогава нямаше информация. Wink

# 142
Че кой ти говори за Яху и Уикипедия?
Или искаш сега да ти потърся специално инфо от Организациите, които правят изследвания за вредата от мобилните телефони?
И искам да ти кажа, че сведенията са много по-обезпокоителни от тези за УЗ.
А и пак казвам - не мисля, че един GSM е по-важен от УЗ.
Но досега никоя от вас не ми отговори, че не е ползвала, докато е била бременна.
За каква загриженост говорим тогава?
Или само си чешем езиците?

# 143

Преди повече от 11г., защото тогава нямаше информация. Wink
А значи ли това,че сега при информацията,която имаш -при следваща бременност няма да използвашп ехограф??(не се заяждам-просто ми е любопитно)

# 144

Джулс, никой не говори за загриженост тук... Спорът е дали ехографа е вреден - по принцип може да се отговори с Да или Не... От тук нататък всеки си прави сметката и никой в тази тема не е длъжен да се грижи за всички бременни и неродените им деца...   Peace 

Мисля, че темата се изчерпа - поне за мен...    bouquet 

# 145
А значи ли това,че сега при информацията,която имаш -при следваща бременност няма да използвашп ехограф??(не се заяждам-просто ми е любопитно)
Вероятно бих, но колкото се препоръчва от ЗК, за да се установят аномалии.
Може би дори бих съкратила прегледите с УЗ до един, (ако няма други някакви усложнения) 20-22 г.с. - тази ФМ е най-информативна.

При всички положения не бих ходила веднъж или два пъти в месеца, както масово се прави.

# 146
Добре де, щом е доказано, дайте ги тези резултати, колко деца и жени са увредени?
Защото мишките не са хора и да не се окаже, че това, което е ултразвук за нас, е инфразвук за тях, това би обяснило резултатите от изследванията  Peace  

Така ли, а тогава как се получва изображението на монитора..?  newsm78

Ехография
Метод за визуализиране и диагностика, който използва отразяването на ултразвуковите вълни, излъчвани от апарата, от различините тъкани и органи на тялото.

Ултразвуковите вълни са най-обикновен звук, лъчение няма.

# 147

Джулс, никой не говори за загриженост тук... Спорът е дали ехографа е вреден - по принцип може да се отговори с Да или Не... bouquet 

Напротив, Стелтче, напротив.
Всички тук са много загрижени за децата си, а ние, дето сме ходили на УЗ всеки месец, че понякога и по-често (аз специално не пожелание, а защото се е налагало), сме безотговорни и не ни интересува какво УЗ "причинява" на бебчетата ни.
Та, по тоя повод ги питах тях колко ги е грижа за техните, и защо не искат да ходят на УЗ, но пък не изпускат "жизнено важните" разговори с приятелки.
Ама - кой да ти отговори.  Crossing Arms
Чао от мен, аз бях до тук.  Stop
Ще си ходим на УЗ ако се налага и точка по въпроса.

# 148

Вероятно бих, но колкото се препоръчва от ЗК, за да се установят аномалии.
Може би дори бих съкратила прегледите с УЗ до един, (ако няма други някакви усложнения) 20-22 г.с. - тази ФМ е най-информативна.

При всички положения не бих ходила веднъж или два пъти в месеца, както масово се прави.
Не се препоръчват толкова,а толкова се поемат от ЗК.
И аз също съм ходила на Ехограф,всеки месец-но Нито веднъж не съм си платила за прегледа,или съм изявявала желание да бъда гледана.На всяка консултация доки ме гледа по своя преценка.

# 149
"Не вярвайте, щом тоka ви устройва, но всеки си поема отговорността."
А бе тОка хич не ни устройва като цена,ама... Mr. Green
Аз не бих отишла на УЗИ по-късно от 12 гестационна седмица(специално през бременността)-въпрос на светоглед...

Общи условия

Активация на акаунт