3Д ехографа е вреден-думи на лекар?!

• 18 245
  • 320
  •   1
Отговори
# 120
И аз не ВЯРВАМ в Бог,ама може и да го има... Thinking

# 121

Мда, стига да има кой да чете.  Thinking
Но децата си имат майки, всеки е в правото си да вземе решение дали да позволи да му облъчват детето..

# 122
Кой ще ги чете тези линкове, такива невзрачни, прескачат се постовете просто... nenaatoa, направи ги цветни, мигащи, по възможност и музикални...   Laughing 

# 123
Аз не им вярвам на американците, нито на тези статии  Grinning

Същото с патетичните статии срещу секциото. Истината е, че на държавата й излиза много скъпо раждането чрез секцио и се започва отричането и дори се издига в култ раждането вкъщи. Сега предполагам, че бременните американки трябва да се откажат и от УЗ, за за да им дойде още по-евтино. Имат нужда да съкратят бюджети, ако аз бях политик щях да правя същото  - да дезинформирам народа, да им вменявам чрез разни статии разни неща  Mr. Green
Там бременните не знаят какво е това дуфастон или утрогестан, нито пък но-шпа, нито някоя бременна лежи за задържане в болница. Ако кървиш се молиш да спре да кърви, никой няма да обърне внимание. Ами замислете се, че за година имат стотици хиляди бременни американки. По-лесно е да внушиш идеята за естествения подбор, това че няма нужда от УЗ, колко е опасно секциото и т.н.

desi_sunshine, аз не съм ходила нито веднъж на лекар по ЗК, ходех често на ултразвук по мое единствено решение и настояване. Теб май повече те мъчи това, че са те карали да плащаш повече пари, само че аз си ги давах доброволно.

multimodal, ти не разбра  ли, че ултразвукът няма лъчи, абе хора поинтересувайте се малко. Все едно вентилаторът да има лъчи, той прави вятър  Grinning

# 124

multimodal, ти не разбра  ли, че ултразвукът няма лъчи, абе хора поинтересувайте се малко. Все едно вентилаторът да има лъчи, той прави вятър  Grinning

Така ли, а тогава как се получва изображението на монитора..?  newsm78

Ехография
Метод за визуализиране и диагностика, който използва отразяването на ултразвуковите вълни, излъчвани от апарата, от различините тъкани и органи на тялото.

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 13:29 от multimodal

# 125

Така ли, а тогава как се получва изображението на монитора..?  newsm78

Aa Люлякова ме изпревари и ти е отговорила.

# 126

И кое доказва, че излъчването на ултразвукови вълни не вреди на плода..? newsm78

# 127
Притесненията идват не от лъчението, а уж от затоплянето, което за мен са глупости.

Тук има малко повече информация  на български за ултразвук -

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%BB%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B … D0%B2%D1%83%D0%BA

А кое доказва, че му вреди? На бебето не му става нищо, за да бъде увредено.

# 128
Сигурно затова FDA (ако ти говори нещо) предупреждава:

"It's risky business taking pictures of unborn babies when there's no medical need to do so. That's the word from the Food and Drug Administration, which is concerned about companies trying to turn an important medical procedure into a prenatal portrait tool."

# 129
Понеже виждам, че продължавате да преливате от пусто в празно, се изкушавам да попитам тези от вас, които ревностно защитават идеята, че ултразвукът вреди на плода.
Колко от вас НЕ СА използвали мобилен телефон, когато са били бременни?
И мислите ли, че мобилните телефони са по-важни от УЗ, че да оправдават рисковете, които носят за плода?

# 130

И кое доказва, че излъчването на ултразвукови вълни не вреди на плода..? newsm78
Аз отговярях на по-горния ти въпрос "Как се получава образа"
Не се занимавам да убеждавам някой,в нещо в което не вярва.Всеки си има глава на раменете и преценя на кое да вярва и на кое не.

# 131
Аз отговарям с това  Grinning  -

Ultrasound has no harmful side effects to you or your baby as it does not use radiation, as X-ray tests do. At any age of pregnancy ultrasound does not impose any harm and can be carried out safely.

# 132

Аз отговярях на по-горния ти въпрос "Как се получава образа"
Не се занимавам да убеждавам някой,в нещо в което не вярва.Всеки си има глава на раменете и преценя на кое да вярва и на кое не.

Аз също - с това започнах. Simple Smile
Утре като се докаже с какво и как точно вреди (това се случва нерядко), да не съжалявате, че сте го причинили на децата си.  Peace

# 133
Да си повторя ли въпросът или просто ви е неудобен?  newsm78

# 134
Да си повторя ли въпросът или просто ви е неудобен?  newsm78

не вярвам бременните да си държат телефоните върху корема..

Общи условия

Активация на акаунт