3Д ехографа е вреден-думи на лекар?!

• 18 260
  • 320
  •   1
Отговори
# 195
...
Не се сърди човече, я питай мъжа си по тоя въпрос ...

Ще го питам утре, че сега спи  Laughing но и според мен става дума за съвсем различни неща, все пак с ултразвук си чистим и зъбния камък  Peace

# 196
Надявам се, че не се сърдиш!  Hug 

Да се сърдя?!? Crazy Ни най-малко! Тука просто си говорим, като от време на време минаваме добрия тон... Laughing Laughing

Сега, сериозно - вярно е, че има доктори, които само мислят за пари, това е факт. Но не мога да приема, че не им пука за здравето на хората като цяло, не искам да вярвам на световни конспирации, че някой иска да ни изтрепе, не искам да живея в някаква заблуда.... Според мен както прекаленото предоверяване към продуктите, които предлага съвременната медицина, както и пълното й отричане, е лошо. Защото както всеки отричащ .... как му викате.... конвенционална newsm78 newsm78 медицина, утре да речем, ако го прегази влак, ще му се наложи да изтърпи много неща в болницата, може и да се промени. Може и да благодари на лекаря, спасил живота му... Както и обратното..... човек да бъде отвратен от меркантилни лекари, които само ламтят пари.....
Това, което искам да кажа е, че животът не е само ези и тура, има много повече страни монетата, това ми е мисълта. Wink Peace

А това, че човек трябва да се информира - адмирирам, но какви са му източниците, откъде черпи тая инфомация?? Simple Smile

И, как бях сигурна!! Party Party Знаех си, че ще се стигне до мобилния, до радиото, до лаптопа!!! Mr. Green Не трябваше да си трия първия пост.  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

Ехографа може да вреди и от гледна точка на ГНМ...   Whistling    Но това не е тема За или Против ГНМ, тъй че ще спра до тук...   Peace 

Какво е това чудо??? newsm78

# 197
Лурдес, аз въобще не съм привърженик на световните конспирации - просто не вярвам, че е възможна такава перфектна организация от мегаглобален мащаб, просто е в разрез с човешката психика и възможности, така както аз ги познавам, т.е. от моя мироглед. Винаги се стига до противоречия на интереси, разделения и войни, особено когато става въпрос за пари. Монополи, организации, хора, водещи в различни сфери - да, но едно глобално обединение, една глобална идея над всички тях - не. Хората живеем в заблуди по отношение на много неща, но не дело на един единствен източник. Такива съвършени матрици с успешни механизми на действие над целия свят реалността не познава. Не вярвам в перфектни структури нито в едната крайност, нито в другата крайност, т.е. не вярвам и в красиви утопии. До доказване на противното, разбира се, т.е. винаги съм отворена към актуализиране.  Mr. Green  Всъщност съм сигурна, че моята гинеколожка знае дори по-малко от мен и други тук за вредата от УЗ, по-точно за научните изследвания от последните години, т.е. тя в случая знае, че е излишно да ме гледа на УЗ, но го прави, за да си вземе парите, като дори и да е чула, че има становища, които поставят под съмнение безвредността на метода, нали не е доказано още официално и тя не се счита отговорна, пък и то не е като да припадне някой веднага след прегледа, че да почувства реална вина - в крайна сметка всички го правят по много пъти (особено в БГ) и погрешната логика е, че е безвредно, но те и овцете тръгват всички в една посока, но това не означава, че е правилната. В една от статиите на Акушерството днес (сайта), пусната тук, споменаваха като пример, че и рентгена се е ползвал първите немалко години за същото и по същия масов начин, докато не открили вредите, които нанася. Със сигурност не можем да обвиним и в този случай лекарите, че целенасочено са искали да ни "убият". Но комерсиализъм, реклами, медии винаги има, все източници, на които не следва да се предоверяваме, дори и авторите искрено да си вярват, поради некомпетентност.

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 02:23 от desi_sunshine

# 198
desi_sunshinе, наистина е тъжно, ако ти самата не си имала нужда от ехографа, а си ходила само, защото лекарката ти е втълпявала това. Може би ти е лесно, защото детето ти е живо.

# 199
Човек през целият си живот върши всичко от незнание(псевдознания).Не можем да сме сигурни кое знание е по-рационално,сетивата ни не позволяват да знаем всичко за Вселената.Затова всеки си има глава на раменете и действа според убежденията в нея.
"Аз знам,че нищо незнам"

# 200
Забавлявам се много  newsm62 Ще ви следя с интерес

# 201
  • София
Този човек е или некомпетентен, или недобронамерен, или и двете.

3D ехографът използва абсолютно същите вълни, с абсолютно същия интензитет, както и 2D. Разликата е единствено в компютъра, с който е свързан и който анализира данните...

# 202
  • София
3Д и другите ехографи са звуково и от отражението на звуковата вълна се получава изображение това не са лъчи,пък и с 3Д не се гледа само пола а много по- важни неща като синдрома на Даун и за сърдечни,бъбреци и дробове ,даже съм чувала че благодарение на него са откривали аномалии който могат да се коригират при самото раждане и така има приготвен специализиран екип. Лъчите от микровълновата и GSM r ,всички тези уреди са на различен принцип 3Д е звукова вълна и не може да загрее плода както прочетох в по-горен пост Joy. Микровълновата действа на молекулярно ниво и разбърква молекулите на нещата който топлим те почват да се удрят една в друга и така се създава механична енергия водеща до повишаване на температурата - но променяща състава на храната- за това не е полезна за затопляне на бебешкото мляко. GSM там не са ми много ясни нещата но до колкото си спомням са магнитни вълни доста слаби,но в подробности не мога да изпадам, ренгена е вреден защото там се използват ренгенови лъчи и при някой от тях се получава натрупване в костите и не е полезно - в момента не използвам литературни източници а карам по памет,но ако трябва ще се обоснова и със цитати

Хайде да пооправим това.
MW резонира с вибрационната честота на O-H връзката.
Не променя - пряко - състава на храната. Предполага се, обаче, че в някои случаи, особено при използване на голяма мощност, може да предизвика локално... да го наречем прегряване, въпреки, че не е точно това - представете си, че дадена връзка се опита да се преразтегли по- бързо, от колкото останалата част от молекулата може да отговори... абе, малко лаишко обяснение, но пък нагледно. И така, връзката се къса и получавате 2 радикала - 2 много агресивни радикала, искащи непременно скоро да си намерят другарчета. В повечето случаи ще се срещнат един друг... но може и просто да започнат да разрушават околните молекули. В повечето случаи процентът ще си затихне по естествен път много преди да сме ги изяли точно тези 2 частици. Но... все ще се случи и да ги погълнем. Предполага се, че, макар и в минимален процент от случаите - представете си само каква е вероятността да стане това - може да атакуват нещо недобро в собственото ни тяло и по този начин да предизвикат рак. Разбира се, почти всичко в заобикалящия ни свят представлява... ами, дори по- голяма опасност - но не го отчитаме..

X-ray (както самият Рентген е нарекъл откритите от него лъчи) очевидно не могат да се натрупват в костите - или където и да било - но все пак отдават част от енергията си в плътното костно вещество, при което може да се постигне същия (гореописан) ефект. И колкото повече (пъти) или по- продължително (време) е експозицията, толкова по- вероятно е да се случи ...

Не съм много компетентна по gsm-ите, но те използват радиочестотите за комуникация. Разбира се, за да се получи сигналът се използват електромагнити... до тук разбирам.

Ултразвуковите честоти се използват от прилепите, китовете, делфините... и насекомите... за комуникация. Това навярно може да говори за тяхната вредност и вероятност за избягване.

# 203
Вредна е невярната информация ,а не 3Д ехографа Whistling

# 204
  • в страната на чудесата
...
Ултразвуковите честоти се използват от прилепите, китовете, делфините... и насекомите... за комуникация.

само че ние не сме прилепи, китове, делфини... и насекоми... и не става дума за комуникация, а за насочено въздействие, което ЗАСЕГА се счита за безвредно. но ако погледнеш по-горния ми цитат ще се ориентираш, че повечето проучвания за безвредността на УЗ в акушерството страдат от selection или methodological bias.  Peace

# 205
А то така не става-само сеир Mr. GreenВземи кажи нещо за лъчите,за вълните,за...пясъка  grinning039  Grinning

# 206
Някой zнае ли как един ембрион или бебе в корема на мама усеЩа ултраzвукьт?

# 207
май трябва да ги питаме Joy.....проблемът при повечето такива проучвания е, че отнемат много години и естествено не се правят на хора в началото. Така, че най-вероятно за съжаление хоарата разбират за евентуални последици доста в последствие(а може и да няма такива Simple Smile)

# 208
Ултразвуковите честоти се използват от прилепите, китовете, делфините... и насекомите... за комуникация. Това навярно може да говори за тяхната вредност и вероятност за избягване.

А бе то и пираните използват зъбите си за комуникация,но не ми се комуникира много с тях Confounded.Това,което е полезно за един вид,не винаги е полезно за друг...

Моят син знае,но още не се е оплакал.

# 209
А то така не става-само сеир Mr. GreenВземи кажи нещо за лъчите,за вълните,за...пясъка  grinning039  Grinning
Аз по - горе съм се изказала ама не е прочетено и някой малко крива ме е разбрал,та според мен УЗ е без вреден. И за лъчите съм обяснила Hug Laughing Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт