3Д ехографа е вреден-думи на лекар?!

• 18 283
  • 320
  •   1
Отговори
# 180
Аха, точно същото казаха одеве и за GSM-ите, ама до там.
Защо не продължихме темата?
Защо никой не ми отговори (освен Ескарина, която не е страна в случая, защото тя не ползвала мобилен телефон)?
Някоя от вас да си е изхвърлила мобилния, защото той "облъчва" детето й?
Едва ли.
И, моля, не ми казвайте, че не си го държите на корема, защото е смешно.
По вашата логика аз би трябвало да ви отговоря, че докторът не почуква по главата на бебето, когато го гледа с ехографа.

# 181
3Д и другите ехографи са звуково и от отражението на звуковата вълна се получава изображение това не са лъчи,пък и с 3Д не се гледа само пола а много по- важни неща като синдрома на Даун и за сърдечни,бъбреци и дробове ,даже съм чувала че благодарение на него са откривали аномалии който могат да се коригират при самото раждане и така има приготвен специализиран екип. Лъчите от микровълновата и GSM r ,всички тези уреди са на различен принцип 3Д е звукова вълна и не може да загрее плода както прочетох в по-горен пост Joy. Микровълновата действа на молекулярно ниво и разбърква молекулите на нещата който топлим те почват да се удрят една в друга и така се създава механична енергия водеща до повишаване на температурата - но променяща състава на храната- за това не е полезна за затопляне на бебешкото мляко. GSM там не са ми много ясни нещата но до колкото си спомням са магнитни вълни доста слаби,но в подробности не мога да изпадам, ренгена е вреден защото там се използват ренгенови лъчи и при някой от тях се получава натрупване в костите и не е полезно - в момента не използвам литературни източници а карам по памет,но ако трябва ще се обоснова и със цитати

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 19:55 от e_kateto

# 182

Но самия факт, че 99% от пишещите тук ползват мобилен телефон, или микровълнова, или компютър, или каквото още там се сетиш, присъщо за времето, в което живеем, говори, че все пак не сме в каменната ера и от това следва, че ще живеем не като кроманьонци.
 Mr. Green
A сега ако може да ми обясниш връзката с темата, че така много енигматично ми идва изявлението ти   Wink

Ами връзката е в това, че някои от тези уреди (микровълновата, например) "облъчват" в доста по-голяма степен, отколкото УЗ.
Трябва ли да се откажем от тях и да живеем като отшелници, за да сме "сигурни", че децата ни няма да са "облъчени" ?

Ама тази логика вече казах в предното си мнение да не ми я пробутваш и ти каза ок Simple Smile Тя е оборена отдавна.
Ако продължим мисълта за вредната околна среда, до къде можем да стигнем? Понеже всичко около нас е толкова вредно, защо не вземем да легнем на пътя и да се оставим да ни смачка някоя кола? Нали толкова вредни неща има около нас, всяко от тях ни убива по-бавно или по-бързо, защо пък да не вземем да легнем на пътя? Защото има неща, които можем да избегнем. И това, че някои не можем да ги избегнем не означава, че трябва да се примирим и с тези, които можем.

Аз не очаквам да повярваш, че ехографите са вредни. Но не ми пробутвай тезата за вредните неща, които ни заобикалят, защото няма никаква логика в това, че щом имаме сто вредни неща, защо да не ги направим сто и едно! Не е вярно, че е все едно дали са пет, десет или сто. Колкото са повече, толкова по-вредни са. Фактът, че ползвам микровълнова не значи, че микровълните ми дават имунитет и оловните изпарения от автомобилите не ми влияят.

# 183
Извинявай, не знаех, че микровълновите, GSM-ите и компютрите са част от естествената околна среда, която не можем да избегнем, но пък ехографът, видиш ли, е точно обратното на тях.  Laughing
Наистина спирам да пиша.
Няма смисъл.

# 184
Не виждам на базата на кое мое твърдение реши, че казвам това. Отговорът ти ми звучи малко като "Ако помириша това цвете, лампата дали ще светне?".
Ти какво всъщност твърдиш? Че щом ползваме gsm-и, значи не може ехографът да е вреден? По кой логически път го изведе?
И аз спирам да споря  Mr. Green

# 185
Цитат
От Уикипедия (линка, който беше пуснат тук): "За ултразвуково (supersonic) почистване се използва ултразвук с честота 20-40 килохерца - в бижутерията, оптиката, за почистване на часовници, зъболекарски и хирургични инструменти и на промишлени части."
Питам моя мъж, и той е инженер (машинен), дали има значение това, че се използват само 20-40 килохерца за ПОЧИСТВАНЕ, а при преглед са цели 3-10 мегахерца. Каза, че няма връзка, при почистването се използват вибрациите, а при прегледите е по съвсем различен начин, но така или иначе той не е наясно с тези неща, не можа да каже нищо със сигурност. На мен ми звучи малко притеснително, ако с толкова малко сила (херца) се извършва почистване на нещо, тогава при прегледа как да сме сигурни, че ефектът е съвсем безобиден?
Не се сърди човече, я питай мъжа си по тоя въпрос.
Джуличка, аз ти отговорих на предната страница относно мобилните, освен ако не ме смяташ за никой! Казах в общи линии, че човек си преценя от кои от вредните неща може да се откаже - аз за себе си преценям, че УЗ ми е много по-малко необходим.
p.s. виждам сега, че Ескарина ме е изпреварила с отговор с подобен смисъл, т.е. въпросът ти е пак реторичен и отговорът е логичен, затова и се повтаряме с Ескарина.

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 20:50 от desi_sunshine

# 186
Херцът я мярка за честотата на трептене, не го бъркай с децибелите Simple Smile)) Тези честоти, които се ползват при ултразвуковата диагностина няма как да се доловят с човешко ухо.
Ако има вреда от ултразвука, това със сигурност не е заради облъчването, а заради вибрациите, които не знаем как се усещат от бебенцата.

# 187
Бебенцата са хора все пак, навътре в корема ... как могат да усетят трептенията, а ние не ги усещаме... Те не са извънземни все пак и се предполага, че усещат по-малко от това, което ние усещаме, защото са във водна среда.

Това, че уредът е на принципа на ултразвука не означава абсолютно нищо, и радиото използва различни честоти, но не вредно за нас.

Ескарина е права, че нищо не ни оправдава да натруваме вредни неща, но просто не мога чисто логически да видя каквото и да е вредно.

# 188
........аз за себе си преценям, че УЗ ми е много по-малко необходим.....

От GSM-ите ли?  Shocked
Не говориш сериозно.
  ooooh!

# 189
........аз за себе си преценям, че УЗ ми е много по-малко необходим.....

От GSM-ите ли?  Shocked
Не говориш сериозно.
  ooooh!
Абсолютно съм сериозна, но може да си променя мнението и да се откажа от толкова нужния си моб.телефон, ако ми дадеш малко инфо, че вреди на плода - кога, как, някакви изследвания, които ако не доказват, поне правят предположения. А за сравнение с УЗ не зная дали ще намерим инфо в нета дори и с общи усилия, но като разполагаме и с едното, и другото инфо, вече всеки ще може да ги сложи на везните и да прецени по свое усмотрение. Така, че ще бъде полезно и няма да е офтопик.

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 21:44 от desi_sunshine

# 190
Абсолютно съм сериозна, но може да си променя мнението и да се откажа от толкова нужния си моб.телефон, ако ми дадеш малко инфо, че вреди на плода - кога, как, някакви изследвания, които ако не доказват, поне правят предположения. А за сравнение с УЗ не зная дали ще намерим инфо в нета дори и с общи усилия, но като разполагаме и с едното, и другото инфо, вече всеки ще може да ги сложи на везните и да прецени по свое усмотрение. Така, че ще бъде полезно и няма да е офтопик.

Oooo, аз съм сигурна в теб, че ще намериш, стига да имаш желание.
Интернет е пълен с инфо по въпроса, и не ми казвай, че не можеш да намериш нищо.
А иначе съм съгласна с теб, че ще е полезно, но само като информация.
Едва ли някой ще си изхвърли GSM-а заради теб или мен.
  Laughing

# 191
  • в страната на чудесата
искам само да цитирам тук заключението от една публикация от 2006 година в списание Medical Hypotheses, Volume 67, Issue 4, 2006,
"How we may be missing some harmful effects of ultrasound – A hypothesis " от S.O. Bello.
Цитат
The clinical utility of clinical ultrasound is stupendous and that no significant adverse event exists appears intuitively too good to be true and probably is not. We may be having a ‘dilution error’ based on the use of traditional but probably inappropriate in-utero time frames. The problem with thalidomide was not due to an absence of toxicological screening but the use of traditional but (what turned out to be) inappropriate screening concept.

така аз също мисля, че ще бъде преоценена "безвредността" на ехото...

# 192
  • София
Твоята приятелка да вземе да си смени компетентния лекар  Peace 3D-то не се използва само за познаване на пола, ако и това не му е ясно  ooooh!

# 193
Джулка, ще се заема някой ден, кога ли ще е това не се знае, щото нямам много време да търся, а и не ме бива сякаш по издирването на инфо. На инфото против УЗ попаднах случайно и като помолих за повече подробности, имах късмета да ми ги дадат на готово. Не претендирам, че съм наясно с всичко колко е вредно, за да мога да сравня едно срещу друго. Просто за УЗ прочетох и за него пиша. Със сигурност това, че моб.тел. са вредни (дори и да са по-вредни, но не съм наясно дали е така), не оправдава безконтролното използване на УЗ. Още веднъж повтарям никога не е късно човек да се информира, поне за някои хора.

# 194
Деси, инфо да искаш Simple Smile
Ето ти малко, ако имаш време, прочети цялата статия, има доста интересни моменти.

Общи условия

Активация на акаунт