3Д ехографа е вреден-думи на лекар?!

• 18 214
  • 320
  •   1
Отговори
# 210
Аз чета съдържанието.Да ти кажа честно кой го е написал почти не гледам Rolling Eyesособено ,ако се припокриват мненията.Ако е нужно се извинявам,но все пак не можеш да отречеш ,че съм допринесла за твоето забавление newsm67

# 211
  • София
...
Ултразвуковите честоти се използват от прилепите, китовете, делфините... и насекомите... за комуникация.

само че ние не сме прилепи, китове, делфини... и насекоми... и не става дума за комуникация, а за насочено въздействие, което ЗАСЕГА се счита за безвредно. но ако погледнеш по-горния ми цитат ще се ориентираш, че повечето проучвания за безвредността на УЗ в акушерството страдат от selection или methodological bias.  Peace

Не си дала пълния цитат (страница, автор, име на статията) и не ми се преглеждаха наред всички статии от 4/ 2006, но, сама разбираш, че "чисто" - ненасочено, неповлияно, статистически коректно изследване на потенциално съществуващо - или не - отдалечено въздействие на ултразвуково изследване върху плода е невъзможно да бъде направено сега. За тази цел трябва да разполагаш с медицинската история на няколкостотинхиляди човека със средна възраст 60 год., които са били подлагани на подобно изследване в утробната си възраст и същия - или по- голям брой такива, които не са били, но иначе са живели при сходни социално- битови и емоционални условия.

Това, което може да се каже със сигурност - от сега - е, че по този начин могат да се диагностицират пренатално евентуални вродени дефекти - вкл. и такива, които могат да бъдат третирани по време на бременността или непосредствено след раждането и да бъдат животоспасяващи за нероденото дете. Или за здравето на семейството, ако става дума - не дай Боже! - за.. нелечими неща. Или поне да бъде дадено правото на избор на въпросното семейство...

ПП
И при всяко положение 3D или 2D e все едно...

# 212
...
Не се сърди човече, я питай мъжа си по тоя въпрос ...

Ще го питам утре, че сега спи  Laughing но и според мен става дума за съвсем различни неща, все пак с ултразвук си чистим и зъбния камък  Peace

В интензитета е разликата ...

# 213
  • София
Само да поясня нещо четотата и е.м.в. грубо може да се каже че е дно и също,
защото  f~1/"landa" landa е дължина на вълната,
та вари го, печико го всики честоти си имат електо магнички вълни - физика, не комуникации.

# 214
  • София
Да ме прощаваш (не знам по какъв повод си го написала това), ама океанските вълни си имат честота, но не и връзка с електромагнетизма. Същото се отнася за "вълните", дето ги образуваш като си тупаш чергата.

Звукът по своята същност е механична, не електромагнитна вълна. Дължи се на промяна на плътността на средата, в която се разпространява, не на нейните електромагнитни характеристики. Звук чудесно се предава и в типични изолатори - в гума, да речем - но не и във вакуум.

# 215
защото  f~1/"landa" landa е дължина на вълната,
та вари го, печико го всики честоти си имат електо магнички вълни - физика, не комуникации.
hahaha До края на темата ще прочетем още интересни факти, убедена съм  Mr. Green

# 216
Темата започна да добива плащеща за мен посока- очаквам учителката ми по физика да се появи от някъде(този предмет много го мразех) Joy Joy Joy

# 217
Цитат
Звук чудесно се предава и в типични изолатори - в гума, да речем - но не и във вакуум.

А в матка как се предава?

# 218
  • София
Ами предава се... ти не си ли говорил на нероденото си дете през корема на майка му? Ей така се предава - и по всяка вероятност е горе- долу толкова вредно.

# 219
По сьЩият начин ли чува детето УЗ както и гласа на майка си?

# 220
Едва ли го чува - все пак става дума за доста високи честоти, които човешкото ухо няма как да долови.

# 221
Опитите покаzват друго обаче.Детето чува и то много силно УЗ.

# 222
Christian, като човек, който винаги разполага с много информация, може ли да ми дадеш източника, от който да прочета как се е установило, че бебето чува тези вълни? Много нелогично ми звучи да ги чува, при положение, че слухът му е човешки все пак. Не мога със сигурност да твърдя, че бебето нищо не усеща, но как така ще ги чува?

# 223
Опитите покаzват друго обаче.Детето чува и то много силно УЗ.
Човече ти ме разби - как ще го чува та то има същото ухо като теб ако ти го чуваш да ама ти не го чуваш. В ембриона ухото е един от първите органи който се заформя и придобива най-завършен вид и вече наистина научно е доказано че бебето чува майкаси и шумовете около нея

# 224
И аz това питам...кьде да прочета ,че детето не чува УЗ?Дори като реzонанс в утробата...

Общи условия

Активация на акаунт