НОЕМВРИйки по изследвания тичат, а бебенцето все повече на човече прилича.

• 13 902
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
момичета количеството изписани страници за пореден път ме смая  Laughing признавам си че нямаше опция да изчета абсолютно всичко    Wink
Мари рус - следващия път всичко ще бъде наред  Hug много силно и да не забравиш да се похвалиш като се наредят нещата
Относно колички и покупки за бебо- далечно ми е като идея още, като му дойде времето ще се вземе каквото трябва. Иначе не съм привърженик на прекалените покупки.Според мен нещата от първа необходимост ще си ги взема в неутрални цветове от там нататък, както някой бе казал подаръците ще ни дойдат дюшеш
почивните дни изкарах невероятно. Спрях с буденето през нощта - наспах се на чист въздух, времето беше страхотно. Бях на Дяволското гърло и честно казано ако имах представа за какво става въпрос едва ли бих отишла. Не ме разбирайте пограшно. Невероятни красоти са, но стълбите в самата пещера, оскъдното осветление и бученето....  Stop айде няма нужда. Ако не бях бременна може би щеше да му се изкефя максимално, но сега някак си страха от падане надделя
работноте дни за щастие са само два... Simple Smile никак не ми се работи но ще ги преживея.
разговорите за храна не само че не ми пречат но и искрено ме забавляват. Не мисля че ще ни стане нещо ако не ядем каквото ни се прииска , но все пак трябва да се има предвид че има по-чувствителни жени които при мисълта за определена храна се побхъркват... нищо не ни коства да им го спестим.
Кафето го обожавам. Преди пих много кафета наден (аз съм и с извънредно ниско кръвно) Сега си пия едно на ден - по-слабичко, но си нямате идея с какво удоволствие....  Laughing в сутришен ритуал съм го превърнала
Въпросче - Момичета кога се очаква да усетим някакво движение. Аз нямам търпение вече, но не си спомням в коя седмица вече се усещат движенията на бебо... нещо нямам търпение да разбера и какъв е пола, но предполагам че ще е края на май.

# 211
  • гр.Добрич
nana5kova, предния път усетих бебчо чак към 5-ия месец, може би защото не знаех как да различа симптомите. Laughing Сега пък ми се струва, че ги усещам, което е абсурдно толкова рано. Мисля, че след 4-ия месец е нормално да се усетят първите трепкания.

Аз не съм голяма кафеджийка, но преди си пиех поне по 2 кафета. Сега си правя 1 голяма чаша на джезве и става по-лекичко. Пия го сутрин докато закусвам сандвич и после цял ден допивам. Като изстине обаче започва да ми мирише гадно и ми се отщява.

# 212
  • Стара Загора
Привет и от мен!

Аз също си пия кафе, гледам да е безкофеиново, но ако няма и друго пия, но задължително с повечко мляко. При миналата бременност пиех 3в1 след третия месец, че в началото ми се гадеше от миризмата. Мисля, че едно кафе на ден не е толкова фатално, въпроса е да не се прекалява. А и все пак кофеим има не само в кафето, а и в чая, в колата...

За покупките, и на мен ми се струва все още рано/въпреки, че вече направих първата, но не можах да устоя на спален чувал и пижама само за 6?  Whistling/
Друго почти нищо няма да купувам на първо време, че имам в изобилие от каката. За нея първото нещо което купих, бяха шишетата и помпата за кърмене, а в крайна сметка те се оказаха почти най-излишната покупка. Дрешки започнах да купувам чак след средата на 8я месец. Количката също я взехме предварително. Аз съм на мнение, че е хубаво човек да си приготви по нещичко, без естествено да прекалява, защото наистина после има много подаръци. Но например така се получи при нас, че докато изпера всички дрешки, които ни подариха, а те трябва и да изсъхнат и да се изгладят след това и без малко да се окаже, че няма какво да облека на детето, въпреки че бях купила по 2-3 бодита, комплектчета, гащеризончета и т.н. ooooh!

Хубав ден на всички  bouquet

ПС Нана, дават го, че първите движения се усещат между 18-20седмица, но пак си е доста индивидуално. При втора бременност, май даже е малко по-рано. Доктора ми от ЖК все ми повтаря, да следя внимателно за първите движения, по тях можело да се съди за датата на раждането. Ако не бъркам, към датата на първото промърдване добавяш 4,5месеца и това е предполагаемата дата за раждането, но не съм сигурна дали беше точно така, ще проверя Hug

# 213
Нана, ходили сте в Триград  Simple Smile Да беше казала, щях да те предупредя да не влизаш в Дявоското гърло, изкачването по стълбичките те е скапало сигурно. Ягодинската пещера, която е на 12км от Дяволското гърло обаче е супер подходяща и за бременни - разходката вътре е по равна пътечка. Моят син беше на 2 години, когато за пурви път го вкарахме и в двете пещери.

# 214
Мари рус напълно те разбирам как го преживяваш. Но такъв е живота по някога и трябва да го приемем, за това вдигаме гордо главите и смело напред. Следващия път ще бъде успешен и доста по приятен  Hug.
Аз също ще пазарувам по нататък сега просто няма смисъл толкова от рано и само да им се ядосвам че няма да мога да ги позвам.
Аз да ви кажа където се хвалех че не ми се гади и не повръщам от няколко дни насам само ми се гади а и миналата седмица повръщах, но това го отдавам от притеснение по сестра ми. От тогава не съм повръщала но ми се гади непрекъснато и незнам какво да правя.
Сега се питам едно нещо  дали аз правилно съм разбрала или не съм. Става въпрос за това дали си първа, втора или трета бременност. Понеже в началната страница нали на всяко момиче пише първа или втора по надолу като се прочете и това означава че това не е коя бременност си а в кой триместър си понеже сега аз навлизам във втори триместър а и повечето от нас и мисля че вече трябва да се попвари да пише втори триместър. Понеже виждам че някои мами мислят че това отговаря на брой бременност.
Пак се улях в приказки. А вчера толкова мило ми стана понеже 10 г. съм играла народни танци и от Vbox7 си разгледах хубавите концерти които сме правили и чак се просълзих просто много мило ми стана и ме хвана яд че не мога да продължа. Даже беше 1996г. когато откривахме европейското по фигурно пързаляне на зимния дворец и там беше голям смях. Но това друг път ще разправям.

# 215
bilyana44 това означава коя бременност ти е  - то иначе няма как някоя мама на която и пише трета да е трети семестър и да ражда ноември. Пише се поредност на бременността на първата страница.
Янечек на мен баща ми казваше да не влизвам, ама нали съм си дебела глава викам "да бе какво пък чак толкова" Е сега ако някой ме пита - не е момента за подобни изживявания - добре че мина безинцидентно.

# 216
Добре де а защо отдолу пише че си първи втори или трети триместър ето това ме очуди доста. То е дадено като легенда. Иначе е ясно че си в първите песеци щом ноември ще се ражда. Както и да е това не е най-важното на тоя етап.

# 217
  • София, Борово
Привет отново, гледам разисквате кафето.. аз го бях спряла понеже ми се гадеше от него, но сега започнах по 1 на ден да пия. Пия го с удоволствие, но по-лошо е, че и ми се допушва вече ooooh!
Имам една електронна цигара и дръпвам от нея по малко...
За пазаруването - ще изчакам, защото много често момичетата се оказват момчета в по-късен етап на бременността Simple Smile
bilyana44, пусни линкове ако искаш, на мен ще ми е приятно да погледна Simple Smile
За усещането - аз го усещам вече. С първата бременност също много рано го усетих. Към 18-20 ГС вече се усещат силните движения, сега са съвсем нежни.
Връщам се пак да поработя малко...

# 218
Хайде да се запиша и аз в първия работен ден.
След като лежах и шестте почивни дни, заради прокървяването, и полудях, днес се чувствам добре. Ходих и на док, каза че всичко е наред. Като ме гледаха на ехографа ми казаха че май отива на момиче, като разглеждаха органите, но нали е твърде рано да се каже със сигурност. Ама първоначално аз съм чула момче , и понеже искам момиче, а приятеля ми момче. Излизам аз от кабинета и той някакъв се ухилил като му казах, ама после срещаме док и той нали ние приятел, и му вика айде май момиче ще имате, и моя като се ококори.Аз явно съм била доста притеснена и не съм чула най правилно. Ама голям смях падна .
Аз да ви кажа се отказах от БХС, след толкова неща които четох и чух, си реших че е голяма теория на вероятностите И тъй като в семействата нямаме никакви генетични заболявания, се моля на господ всичко да е наред. Иначе ФМ съм за и ще правя май около 18 -20 седмица. Това си е лично моето мнение де.
И при мен повръщането отмина, но все още има някой миризми, които отключват гаденето.
MARI RUS страшно много съжалявам за това, което ти се е случило. И искрено ти пожелавам следващата бременност да дойде много скоро и тя да ви донесе едно красиво и здраво бебе.
Добре дошли да кажа и на новите мами.
Ами май това е от мен засега.

# 219
http://vbox7.com/play:df3e896d това е на танца Гергьовден но аз вече не играя но ми стана супер мило.

# 220
Здравейте и от мен,

Аз  по принцип не съм истински пушач, никога не пуша сама, само в компания паля някой път. Но когато съм бременна, дори не съм си и помислила да запаля цигара. Никакво удоволствие не би ми доставило, като знам, че пращам директно на бебето дим и пушек. Ако ще 100 човека да пушат край мен, не мога да се изкуша.

Моят син много се надява на братче. Понеже вече има сестричка и 2 братовчедки, а само 1 братовчед, му се иска още мъжко присъствие на детето.  Wink

Мислили ли сте за име? Аз първия път още щом видях двете чертички и си избрах името Габриел (понеже това ми е любимото мъжко име). Вторият път нищо не можах да измисля до 7-я месец  Rolling Eyes Добре, че накрая и двамата с мъжа ми харесахме името на Кари (аз първоначално исках да я нарека Алиса, но мъжът ми се възпротиви с всички сили). А сега идея си нямам - харесвам над 20 имена за момиченце и нито едно за момченце...

# 221
  • Пловдив Белащица
На мен дрехи, които да съм слагала на бебето първите месеци не са ми подарявали много. На най-близките бях казала какво искам и получих подаръци от рода - албум за снимки, бебешки дневник, дрънкалка за над леглото, много хубав комплект виличка, лъжичка, ножче на Солинген (които по-късно започнах да ползвам)... А дрехите които получих, почти нищо не ми допадна на вкуса и си остана даже не разопаковано. Уж не съм от най-капризните, ама такива откровени боклуци получих, че не е истина. Единствено от майка ми и свекърви ма всичко ползвах, защото бяха накупили хубави неща (едната от Испания, другата от Англия). Там като че ли колкото и да се стараеш, не можеш да намериш тези "китайски красоти" които тук продават.

комикс, абсолютно съм съгласна с поясненията. Но все пак си е дразнене по време на бременност, което аз смятам за излишно, особено ако има що годе скоро правена цитонамазка (че има хора, на които никога не е правена). А иначе едно кървене, колкото и минимално да е е стряскащо. Особено докато не посетиш лекаря и не те успокои, че не е опасно.

Относно списъците за покупки, аз дълго време събирах мнения и различни списъци и си направих мой си списък, по който се ръководих. Единствено излишни ми се оказаха ръкавичките, просто защото моето дете не се дереше. Но има наистина по някои списъци доста ненужни на първо време неща.

Това мнение го писах в 10 часа, ама съм пропуснала да го публикувам.

# 222
Здравейте прекрасни!
Надявам се да сте се разнообразили в тези шест почивни дни, да сте си отпочинали добре!
Аз се изгърбих от пране и чистене, но то е понеже у дома тече ремонт вече шести месец (много основен понеже) та прехвърлях дрехите от стария гардероб от едната стая в новия гардероб в другата стая. Ма то един прахоляк ви казвам, дрехите сякаш са стояли открити на строежа... Joy. Викам си сега не мога така да ги плесна в новото , на чистото и така, по три перални на ден, пък то не съхне... После разглобихме стария гардероб, сега у дома е пълно с плоскости, които не знам де да ги дяна, ма май ша вървят на село за огън...

Мари рус, ти си много смела, възхищавам ти се и ти пожелавам следващият път да стигнеш до финала и там да стои едно здраво бебе и да ти се усмихва...

В понеделник съм на ЖК, такова ми е едно припряно, много искам да си видя буболечето... Вчера мъж ми и детето излязли до магазина и там има наблизо пързалка, пуснало се малкото диваче ма нещо имало и си одрало пръстчето, прибират се в къщи, рев сякаш не знам какво станало...Та се вживях аз в ролята на медсестра, а той милинкия ме пита- мамо , а бебето има ли си пръстчета...?
Ох направо ми домиля... И му викам има си и то като тебе пет пръстчета на едната  и пет на другата ръчичка...Размазахме си се от умиление двамката, бяхме се гушнали...
Извенете ме ако ви досаждам, ма не можех да не си кажа...

А така не ми се идваше на работа, тази сутрин едвам се откъртих от леглото. Едвам ще преживея до утре в пет. Тази ваканцийка ми се услади!

Тесс, да ти кажа как избрах(ме) има за сина ми: седнах с лист и молив в ръка и започнах да пиша имената на всички роднини от баба и дядо насам+моите и на мъжа ми. Написах азбуката и взех да задрасквам всички букви с които запичват имената на роднините. И така останаха само две букви В и К, и понеже исках да има имен ден и някой светия да го закриля си купих такава книга с народните празници и светци. В крайна сметка сина ми се казва Константин. По -важното в случая е, че никой не се разсърди задето буквичката не е неговата, че бая се бях наслушала на истории с недоволни баби и дядовци. Още повече не е първото внуче, преди него има още три, тъй че...
По- смешното е, че като се роди и ме попитаха в родилното за името, аз веднага казах, а те:"Ааааа, Константин и Елена, а таткото как се казва? Ааааа, значи второто ще е Петър!!!"
 Т асега не му се притеснявам как ще се казва, то си се знае. А ако е момиче- е, има време все ще измислим нещо...
Е хайде, пожелавам ви приятен ден!
 Hug

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 13:12 от eche

# 223
  • Пловдив Белащица
Мусито, като спомена за недостига на дрехи - при мен го имаше. Дъщеря ми повръщаше доста често до 6ия месец. И първите дни се оказах леко неподготвена. Макар че имаше три цели бодита и три комплектчета с ританки и блузка, т.е. 6 неща за преобличане след повръщане, затова пък много рано вкарахме в употреба лигавниците. Но и аз нямах на кой да разчитам, освен на мъжа ми, а на него трудно може да се разчита за покупки и най-вече за бебешки. Но който има баби, сестри, приятелки без малки бебенца... може да разчита да ги прати да купят на бързо 3-4 дрешки, ако се окажете с проблем като нашия. Иначе ако не повръщат и памперсът не изпусне, спокойно си изкарвате с една дрешка на ден.

bilyana44, има се предвид, коя по ред бременност е, а не кой триместър. Само че някои мами си пишат бременностите заедно с абортите, а други предпочитат да се пишат само бременностите завършили с раждане на живо детенце. Не знам кое е правилното, може би нас ни интересува по-скоро второто, предвид кое детенце ще е подред, но както пожелаете, така ще ги пишем.

Ей, завиждам ви за леките ритничета. Миналият път го усетих бебето в средата на петия месец, може би около 20 седмица да беше, не помня вече, помня само датата. Но сега съм с предна плацента, а нали казват, че тогава по-късно се усещало, та май ще си почакам още.

Име - решили сме, че децата ни няма да са кръстени на никой. Единствените ми условия са да имат имен ден и да имат няколко месеца разлика именните дни от рождените, както и именният ден да е далеч от Коледа. Не ми харесва когато на детето всички празници са скупчени заедно и в един момент на годината се заливаш с дрехи и играчки, а останалите месеци нищо. Само че сега за момче като че ли клоня на Антон, Калоян, Михаил, ама те и трите имена се въртят около раждането и Коледа. Така че ще мисля още. Това ако момче, за момиче сигурно Елица, но има време. Предишният път името го решихме окончателно на втория ден след раждането, в крайния срок за записване на детето. Така че подгответе се, не разчитайте на разказите, как като се роди детето и ви блясва "неговото" име.
eche и Константин е хубаво име, ще се замисля. И аз иначе гледам и буквата да не съвпада, че после да няма това - онова - като на никой, значи на никой. Ако искат да се сърдят, аз зор нямам да ме обичат чак толкова.

Днес нещо голямо писане пада от моя страна.

# 224
Привет!

Виждам, че обсъждате имена. При нас е решено. Аз от години съм си решила ако е момиче - Мария на моята мама.... Ако е момче решихме да е Васил  - на свекър ми. Аз съм "За" кръщаването на някой, макар че нямам нищо против решения като на Василена - да няма сърдещи се  Joy
За купуването - аз съм си суеверна и не искам нищо предварително да купувам, единствено нещата за изписването ( да е живот и здраве)

Ето ви идейки за заглавия ако ги одобрите
* "НОЕМВРИйско бебче си расте, скоро ще видим дали е момиче или пък момче"
* "Идва време НОЕМВРИйското мъниче да зарадва мама с някое ритниче"
* "Първото тримесечие мина вече, НОЕМВРИйки тръпнат да усетят малкото човече"

Общи условия

Активация на акаунт