Световна кухня – рецепти и превод 2

  • 334 669
  • 401
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 21
Билгур за гарнитура ,Турска кухня






http://sweetsalty-nadia.blogspot.com/2011/03/blog-post_06.html

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 19:04 от nadeto_pm

# 211
# 212
  • Мнения: 11
  Здравейте мили момичета! Хареса ми тази рецепта на Пирог с гъби, но се затруднявам с превода. Ще бъда много благодарна, ако на някого му се занимава да я преведе! Лек и усмихнат ден!

http://irenka2501.livejournal.com/102415.html

# 213
  • Мнения: 0
В италия фавата ( Vicia Fava) е много разпространена и обичана. Не трябва да се бърка с оранжавата леща, защото не са едно и също нещо. Консумира се сурова ( на вънщен вид е като боба и се яде бобчето вътре) или изсушена. Ако се яде сурова трябва да е много прясна заедно със салами, прошуто и обче или козе кашкавал. Изсушена без ципата се прави пюре или след накисване във вода се приготвя като боб,нахут или леща. ВНИМАНИЕ НЯКОЙ ХОРА СА АЛЕРГИЧНИ. Тук в Италия има на входа на всички магазини, където се продава фаве предупреждение, т.с. хора са алергични само от присъсвието на растението.Има забрана и в кварталите, където живеят алергични да се съди фавата в частни градини. Е една болест генетична поради липса на един ензим които се намира в червените кръвни клетки. Рецептата която е поместена е много вкусна и аз исках само да уточня какво всъщност е фавата, която открих тук в Италия. На мен лично ми харесва прясна , сурова и не много сготвена защото е малко тежка.

# 214
  • София
  • Мнения: 10 825
  Здравейте мили момичета! Хареса ми тази рецепта на Пирог с гъби, но се затруднявам с превода. Ще бъда много благодарна, ако на някого му се занимава да я преведе! Лек и усмихнат ден!

http://irenka2501.livejournal.com/102415.html

2 яйца
25 гр масло
200 гр сметана
0,5 ч. л. сол
3 чаени чаши брашно
Замесва се тесто. Аз използвах комбайн Кенууд. Първо смесих брашното с маслото и солта, после добавих яйцата и сметаната. Прави се на топка и се овива в свежо фолио, оставя се в хладилник.


1 кг пресни гъби
връзка магданоз
25 гр масло
0,5 ч.л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
5 стръка зелен лук
1/2 - 3/4 чаша сметана
щипка копър
5-6 твърдо сварени яйца

Гъбите се почистват и добре се отцеждат от водата.
Маслото се стопява в тенджерка, добавят се гъбите и магданоза. задушават се под капак за 2-2,5 часа като периодично е разбърква .
 ужасно много време според мен!!!
След това махнах магданоза, а гъбите задушавах за по-кратко.
Когато гъбите са готови се свалят от огъня, добавят се солта, пипера, копъра и сметаната и се разбъркват добре.
посипва се с варените яйца.
Тестото се разделя на две не еднакви части. По-голямата се постила на дъното на тавичката като се оформят бордчета. След това се разпределят яйцата и плънката. покрива се с останалото тесто. Оставя се да престои 30 минути като през това време фурната се загрява на 240 градуса.
Набожда се с вилица и се намазва с яйце. Слага се във фурната. След 10 минути фурната се намалява на 200 градуса и се пече още 30 минути.

посъкратих текста, но това е рецептата  Peace

# 215
  • Мнения: 11
   Мила Чарита, БЛАГОДАРЯ много за превода на рецептата. Обожавам гъбки и сега ще я пробвам. Нямам търпение да опитам този пирог, брей, много щастлива ме направи да знаеш.  sohappy


За теб:  newsm51

# 216
  • Мнения: 10
Здравейте,имам един проблем моята свекърва ми изпрати едни желета ,но упътването е на гръцки ако може някой да ми го преведе.Моите вагабонти ще са много радостни мама да има го приготви.Ето ви снимка http://iva8717.snimka.bg/hobby/snimki-na-yastiya.594022

# 217
  • Германия
  • Мнения: 29
Здравейте,имам един проблем моята свекърва ми изпрати едни желета ,но упътването е на гръцки ако може някой да ми го преведе.Моите вагабонти ще са много радостни мама да има го приготви.Ето ви снимка http://iva8717.snimka.bg/hobby/snimki-na-yastiya.594022


Това което си показала на снимката не е начина на  приготвяне, а тяхно предложение за употребата на желето. На снимката в ляво е упътването, но е изрязано и не мога да видя точно какво пише.

# 218
  • Мнения: 10
 smile3532
Опа,май си е така.Ето тук трябва да е http://iva8717.snimka.bg/hobby/snimki-na-yastiya.594022.23559173
 smile3525

# 219
  • Германия
  • Мнения: 29

Извинявай, че така късно ще ти отговоря, но бях заета тези дни.
Та ето го превода.
Едно пакетче се разтваря хубаво в 200-250 мл гореща вода. След което се  добавя още 200-250 мл студена вода. Желето се изспива в 5 купички и оставя да изстине.
Ако искате преди да се стегне хубаво може да добавите вътре и някакви плодове (пресни или от компот).
Изстиналата купичка със стегнато желе се потапя за малко в гореща вода за да може да излезе желето безпроблемно при сервирането.

Дано съм помогнала. Да ви е сладко.   bouquet

# 220
  • Мнения: 10
 newsm44
Благодаря,много ми помогна.

# 221
  • Мнения: 293
Може ли да помоля за превод на това:
Chocolate Galette w/ Pistachio Frangipane & Griotte Cherry
http://www.zencancook.com/2010/01/chocolate-galette-w-pistachio- … e-griotte-cherry/


и това, ако може:
Chocolate Puff Pastry
http://ozlan.net/recipe/?page_id=555

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 15:43 от nela_66

# 222
  • Мнения: 4
Момичета , моля за превод. Благодаря.
Blueberry Cheesecake Recipe
Ingredients:
Crust-
¼ cup pecans (finely chopped)
¼ almonds (finely chopped)
¼ cup walnuts (finely chopped)
¾ cup vanilla wafers (finely chopped)
2 tablespoons melted butter
Filling-
1 ½ lbs cream cheese
1 1/3 cups sugar
5 large eggs
16 ounces sour cream
¼ cup flour
2 teaspoons vanilla extract
2 teaspoons lemon juice
1 can blueberry pie filling

Cooking Instructions:

Step 1: Pre-heat the oven to 325 degrees. Mix all crust ingredients together and press into the bottom and 1 ½” up the sides of a 9” spring form pan. Set aside.

Step 2: In a large mixing bowl beat cream cheese until it’s light and fluffy. Add sugar (a little at a time) and beat until creamy. Add one egg at a time (beating after each one). Add flour, vanilla extract and lemon juice. Mix well. Add sour cream and beat until smooth.
Step 3: Pour cream cheese mixture over the crust. Place into the oven on the middle rack and back at 325 degrees for 1 hour and 15 minutes. When time is up prop open the oven door and let cheesecake sit in the oven for 1 hour. Remove and allow cheesecake to cool and refrigerate overnight. Top with blueberry pie filling.
(makes 8 servings)

# 223
  • Мнения: 41
Момичета , моля за превод. Благодаря.
Blueberry Cheesecake Recipe
Ingredients:
Crust-
¼ cup pecans (finely chopped)
¼ almonds (finely chopped)
¼ cup walnuts (finely chopped)
¾ cup vanilla wafers (finely chopped)
2 tablespoons melted butter
Filling-
1 ½ lbs cream cheese
1 1/3 cups sugar
5 large eggs
16 ounces sour cream
¼ cup flour
2 teaspoons vanilla extract
2 teaspoons lemon juice
1 can blueberry pie filling

Cooking Instructions:

Step 1: Pre-heat the oven to 325 degrees. Mix all crust ingredients together and press into the bottom and 1 ½” up the sides of a 9” spring form pan. Set aside.

Step 2: In a large mixing bowl beat cream cheese until it’s light and fluffy. Add sugar (a little at a time) and beat until creamy. Add one egg at a time (beating after each one). Add flour, vanilla extract and lemon juice. Mix well. Add sour cream and beat until smooth.
Step 3: Pour cream cheese mixture over the crust. Place into the oven on the middle rack and back at 325 degrees for 1 hour and 15 minutes. When time is up prop open the oven door and let cheesecake sit in the oven for 1 hour. Remove and allow cheesecake to cool and refrigerate overnight. Top with blueberry pie filling.
(makes 8 servings)


Боровинков чийзкейк


Необходими продукти за основата:

¼ чаша бразилски орехи (ситно нарязани)
¼ бадеми (ситно нарязани)
¼ чаша орехи (ситно нарязани)
¾ чаша ванилови вафли (ситно нарязани)
2 супени лъжици разтопено масло


За пълнежа 
750 гр крема сирене
1 1/3 чаши захар(200 гр чаша)
5 големи яйца
400 грама заквасена сметана
¼ чаша брашно
2 супени лъжици ванилов  екстракт
2 супени лъжици лимонов сок
1  кутийка боровинков пълнеж  (450 gr)

Проготвяне:

Стъпка 1:
                предварително загрейте  фурната на 165 градуса. Продуктите за основата се смесват и се облицоват дъното  и стените на форма с диаметър 23 см на височина 3,5 - 4 см. Оставере на страни

Стъпка 2:
                В голяма купа се разбива сиренето докато стане на  лек, пухкав крем ,  Постепенно се добавя захарта, яйцата едно по едно(като всяко следващо се прибавя след като предното се е поело напълно от крема)
 Добавете брашното, ванилията и лимоновия сок. Разбърква се добре. Добавете сметаната и разбъркайте до гладкост.
Стъпка 3:
               Изсипете  крема върху предварително приготвената основа. Поставете във фурната по средата и печете  1 час и 15 минути. Когато времето изтече, изключете фурната и оставете вратата отворена.Сладкишът се оставя вътре във  фурната за още един час. След това се изважда,оставя се да изстине напълно и се поставя в хладилника да се охлади за една нощ.Отгоре се намазва с боровинковият пълнеж
              Дозата е за 8 порции

Последна редакция: нд, 26 юни 2011, 03:08 от redsea

# 224
  • Мнения: 4
redsea БЛАГОДАРЯ, БЛАГОДАРЯ smile3525 smile3525

Общи условия

Активация на акаунт