Има ли работещи мами 2008

• 9 363
  • 228
  •   1
Отговори
# 150
  • София
flufi, темата за работата и оставането вкъщи е любима арена за самоизтъкване.  Wink С времето спрях да се вълнувам изобщо от странични коментари по този въпрос. Вярно, че не съм ги чувала от хора около мен, но пък съм попадала на подобни осъдителни изказвания във форума. Аз лично нито имам възможност да спра да работя, нито го искам. Обичам си професията, положила съм страшно много труд от съвсем малка /музикантка съм и започнах да свиря на 5-годишна възраст Simple Smile/ и не мога да я оставя. Защо трябва да мизерствате, само и само за да угодиш на някакви неясни теории, цитирани от други хора, които на практика не се интересуват нито от теб, нито от твоето семейство! Naughty Важното е на вас да ви е добре, да имате съгласие помежду си как да уредите живота си и гледането на детето- всичко останало са празни приказки.  Hug

# 151
  • София, в момента в любимото ми село Железница
flufi такъв спор имам често особенно като оставих малкият на 8месеца и почнах работа. Основният спор особено е с кумата и кумичката, които работят неща, които НЕ ХАРЕСВАТ. Аз обичам много работата си и се разтоварвам там. Така се чувствам заредена със сила и енергия за следобедите и вечерите си със семейството и двете деца /въпреки, че нощите са ни безсънни и това понякога е проблем/. От друга страна съпругът ми го орязаха яко със заплатата, а на този етап и двамата мислим, че по-добре малко отколкото да седи без работа.

# 152
  • Варна
Благодаря ви за позитивните мисли, момичета! Имам нужда да чувам и подобни мнения, а не само колко е малък синът ми и колко има нужда от мен ( сякаш аз не го знам най- добре от всички). Много се разстройвам понякога и вечер какви ли не мисли се борят в мен. При мен така се стекоха обстоятелствата, че започнах напълно нова за мен работа и бях с много въпросителни в главата си. Но работата много ми харесва и се чувствам полезна, както на работното място, така и вкъщи. Знам, че няма никога да се върнат пропуснатите мигове с детето, но от друга страна знам, че съм полезна за семейството си в труден момент. Аз също съм на мнение, че жената не бива да се затваря в къщи след появата на детето, а да се развива, защото така ще бъде пълноценна и за него.

# 153
Flufi, в тази тема със сигурност всички ще те подкрепим, нали сме на един хал Simple Smile
И аз да си кажа. От финансова гледна точка нямах крещаща нужда да се върна на работа. Но работя на доста висока позиция и на моето място разбираемо нямаше заместник, докато бях в майчинство. От една страна, чувствах ангажимент към собственика да поема работата отново; от друга - виждах, че екипът има нужда от по-строг контрол и наставничество; от трета - дори и сега, след една година, много неща са се променили и аз се усещам малко затъпяла в офиса, камо ли ако пропусна 2-3 години.
Като се прибера вкъщи, виждам, че детето е щастливо и съм спокойна. Въобще нямам угризения. Майка ми цял живот е работила много, но смятам, че резултатът (аз Simple Smile ) е много по-прекрасен, отколкото постигнатото от други жени, които цял живот са били само домакини. 
Така че, да отгледаме едни здрави, умни и добри деца - пък който каквото ще да казва!

# 154
  • Ню Йорк
Flufi искам да ти кажа, че в родилното си носех лаптоп и работех. Сина ми беше на 4-5 месеца когато започнах да ходя редовно в офиса. Правили са какви ли не коментари по мой адрес от типа "ти каква майка си", "ще изпуснеш всички важни моменти от порастването на сина си", 'работата няма да избяга", "работата е за мъжете, жената трябва да си седи в къщи и да гледа деца"и т.н Моето мнение по въпроса - не ми пука кой какво мисли. Предпочитам да прекарвам по-малко време с него, но утре като ревне че му се ходи на зоопарк или на цирк или поиска да му купя нещо да не ми се налага да му обяснявам че нямам пари. Другия ми мотив е че не искам да се превръщам във вечната майка и домакиня без никакви социални ангажименти. Тази категория жени искрено ме учудват. И третото е че всичките жени който познавам и са избрали варианта да не работят и да си седят в къщи или бяха зарязани от мъжете си или мъжете им се сдобиха с любовници. И последно но не на последно място, работата ми дава самочуствие, кара ме да се чуствам полезна.
Това са мойте мотиви Simple Smile

# 155
Каква тема сте започнали  Laughing На мен не ми се връщаше на работа - майчинството беше единственото време, когато съм правила това, което искам. Първо беше гимназията, после университета, после работата и майчинството ми беше почивка. Да виждам как се развива детето ми е най-прекрасното нещо. Върнах се на работа заради финансовата страна. Но изведнъж си припомних какво изпусках. Като се върнах получих и повишение. Почувствах се много добре. Харесва ми да мога да обядвам когато аз поискам и без Ния да иска от храната ми. НО, когато приключа работа съм преди всичко майка. Като заспи Ния ставам съпруга и приятелка. Времето за мен е при фризьорката и козметичката. Така ми харесва и съм спокойна. Не бих спряла работа сега. Радвам се, че се върнах, но не бих се върнала, ако Ния не беше направила 1 годинка.  Peace

# 156
  • Варна
Започнах темата, просто защото наистина мисля, че тук сме "на един хал" и ни вълнуват сходни въпроси. "Братята руснаци" много хубаво са го казали- "на вкус и цвет, товарищ нет" Mr. Green Колкото хора, толкова и различни мнения. И аз споделям вашите доводи за започването на работа, но понякога в напрегнати моменти, когато някой ми направи такова изречение и издивявам #2gunfire И тъй като не обичам да влизам в безсмислени спорове гледам да отбягна нападките и да сменя темата  Wink Важното е да се чувстваме жени- обичани, нужни, полезни на децата и семействата си!   bouquet
Хубав ден ви пожелавам момичета!

# 157
Момичета, да ви кажа каква манджа наготвих, бърза, като за работещи.

Спанак, ама много, една чанта, нарязан и в тава с малко олио и водичка, като спадне, натрофено сирене и още спанак. Съвсем малко още се пече така, и след това се слагат яйца, без да се разджуркат - на гнезда, така малко се прави дупка в спанака. И да се запекат яйцата още 10 мин и това е. Супер лесно и евтино.  Laughing

# 158
  • София
Мерси за рецептата, Вергилия! Hug
Не е лошо да си споделяме тука такива бързи рецепти Wink. У нас редовното "спасение", особено за вечеря, са спагетите, които мъжът ми с удоволствие приготвя. Отнемат само 40 минути и никога не стигат.  Mr. Green

Сигурно ще се сетя и за други ястия, но сега ми хрумва да ви споделя тази рецепта:

Крем-супа от червена леща
Продукти

1 глава кромид лук (или връзка пресен)
1 морков
1 стрък целина
3 дафинови листа
3 скилидки стар чесън
1 ч.л. кимион
1 ч.л. куркума
4-5 с.л. зехтин или олио
1 ч.ч. червена леща
сол на вкус

Зеленчуците се нарязват на дребно и се задушават в зехтина. Прибавят се подправките. Сипва се лещата и се залива с вода, 3 пръста над нея. Оставя се да ври на бавен огън. След това се изваждат дафиновите листа и се сипва в пасатор кухненски робот, за да се пасира до гладкост. Супата може да се сервира с крутони, а също така много върви да се поръси с нарязани листа от целина за аромат.

Този вид леща се сварява много бързо, за десетина минути, и всъщност трябва да се изчака само морковът да омекне. Излишно е да казвам, че става много добре и с олио вместо зехтин. Хубаво е, обаче, да сложите точно тези подправки, защото те придават специфичен вкус на супата. Много е вкусна и децата я хапват с удоволствие.

Дребосъчка тръгна в понеделник за постоянно на ясла. Спокойна е там, не плаче, само малко протестира, като я предавам на госпожата. Днес, обаче, послушно й даде ръчичка и си влезе без никакъв рев в групата.

# 159
По повод бързото готвене, съм хвърлила поглед на един уред, който обсъждаме във форума за готварство - мултикукър. Машинката изглежда като фритюрник, но пържи, пече, задушава на пара, вари, подгрява, има програма за бавно готвене (като в глинен съд - за капами, боб, гювеч и т.н.), има отложен старт и прочее екстри - само си мечтая как ще си я купя и сутрин ще я зареждам, а вечер ще има готова топла манджа като се върна. Засега дебна за по-добра цена в амазона, но рано или късно ще се снабдя!
И на мен ми харесва идеята да споделяме бързи манджи, непременно ще пусна нещо по-късно. А червената леща и аз я открих наскоро - много е удобно, когато готвя само за детето и не ми се върти дълго край печката за една шепичка ядене.

# 160
Записче и от мен  Grinning
 Ще се връщам на работа от 1 февруари. В момента съм платен отпуск, малката започна ясла на 5 януари. Надявам се другата седмица  да остава и да спинка там, ама да видим. Засега положението е добре.
 Малката е на 1г и 5м и гоелми приказки се изприказваха за болести и безотговорност от наша страна относно пускането на ясла. Вече на нищо не обръщам внимание - то да критикува всеки го може  Mr. Green
  Вергилия отивам да мятам спанака. Тъкмо вчера се чудех какво да го правя  Grinning

Довечера ще изчета темата отначало, че дзверо дивее  Heart Eyes

# 161
Здравейте,работещи мамчета Hug
Малена Малена,много ме заинтригува този уред.Може ли някакьв линк да го видя и каква му е цената?

# 162
Flufi, радвам се, че започна темата Simple Smile стана малко екшън тук, който липсваше  Hug

Момичета готини рецепти споделяте Simple Smile Довечера като имам повече време ще споделя едни бързашки Wink

# 163
  • Варна
Джоли, то е хубаво да има екшън, но дано е с положителен заряд Wink, че има много теми, където се стига  до крайности чак  newsm78 Пожелавам на всички лек и успешен ден , а на тези, които ще почиват през уикенда много приятни мигове с малките съкровища  bouquet

# 164
Здравейте,работещи мамчета Hug
Малена Малена,много ме заинтригува този уред.Може ли някакьв линк да го видя и каква му е цената?

Ето един примерен модел http://www.amazon.co.uk/gp/product/B001LK8OTW/ref=s9_sima_gw_s0_ … mp;pf_rd_i=468294. Преди празниците амазон го даваше за ок. 109 паунда, сега са го качили. Ето и темата в готварския форум, където са обсъждани и модели на други фирми http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435572.0;topicseen.

Общи условия

Активация на акаунт