Бременна съм, а месец и половина не качвам кг. Нормално ли е?

• 27 276
  • 142
  •   1
Отговори
# 15
Радвай се момиче  Joy

# 16
За цялата първа бременност качих 800 гр. Сега съм във втори месец и вече съм свалила 1,5кг, без да повръщам.
Говори се, че се наддава след 6 месец и най- много в 8-9. Така че имаш много време да мръднеш кантара.
Дали ще ядеш повече или не, е без значение за детето, то винаги си взема каквото му трябва.

# 17
Това само би трявбало да те радва, почти всички се притесняват,че качват килограми.

# 18
  • София
Хайде и аз да те успокоя Mr. Green Аз почти цял живот съм си била дебеличка и изпитвах голям ужас от това в какво ще се превърна като забременея.
Е, сега съм почти в средата на 6 месец и не съм качила и грам. Ям си както и преди, не казвам, че ям малко, даже понякога докато усетя и съм се натъпкала Embarassed Но пък явно всичко си е до хормони. Както казва майка ми, може пък най-накрая метаболизмът ми да се е ускорил.
Е, естествено хич и не лежа на тази кълка, че все така ще я карам. Предстоят ми "слонските" месеци, така че дори съм решила да се поограничавам доколкото е възможно от вредните храни.
Проблемът идва от там, че сме свикнали да гледаме как фини мадами се превръщат в цоцоланки и когато това не се случва с нас, всички ни се чудят и дават акъли. В последните 2-3 години се нагледах на бременни, качващи по минимум 30 кг. А на работа не спират да ми се чудят как така още не ми личи, че съм бременна Wink

# 19
Спокойно, напълно нормално си е.
Аз до 4 месец бях минус 5 килограма.

# 20
Ми то си е до организьм.Аз бих се радвала на това,качих 36кг. през бременността си Embarassed

# 21
Не е задьлжително да ка4ваш килограми всеки месец.Аз бях ка4ила само на корем (голям корем и слаби крака Laughing).За сметка на това бебка се роди едра и лекарите се 4удеха как родих голямо бебе Laughing,смешно но факт.Сега поня не мисля за отслабване,а само за стягане на корема.РАДВАЙ СЕ и се наслаждавай наа бременноста си. Peace

# 22
Е,значи не съм само аз-досега съм качила 2кг. и мен малко ме тревожи това,но от друга страна док казва че бебока ще е едричък така че щом бебето расте това засега ми стига.

# 23
При мен стана така-до края на  4-ти месец- 4 кг. надолу.
После полека  лека качих до края  общо 8 кг.Родих бебо 3.900.
До ген си е!!!Споко,щом бебо расте по "план-график" няма място за тревоги.

# 24
Ами това трябва да те радва  Wink
Не се притеснявай, бебето си взима колкото трябва, слушай организма си и яж разнообразна и пълноценна храна без да се тъпчеш. Според мен си имала малко отгоре килограми преди да забременееш, затова може и да не качиш много. Лека бременност   bouquet

# 25
И аз отслабнах като забременях с 3 кг.После имаше месеци в които въобще не качвах.И накрая в 9-я бях + 9 кг.Родих здраво бебенце  Peace

# 26
Яж колкото ти се яде, не преяждай. И почти нищо да не ядеш бебето си взима каквото му е необходимо.
Блазе ти даже!

# 27
  • в Надежда-та
Няма къде да идеш, ще качиш Wink

# 28
Има време ще качиш,не се притеснявай.

# 29
Докторът каза, че за 20та седмица бебо расте нормално. От многото постинги заключавам, че не бива да се притеснявам изобщо. Благодаря ви, че споделихте личния си опит! А към 9тия ще ви кажа какво слонче съм станала Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт