Белгийски мами танцуват под дъжда-15

• 18 591
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
  • Overijse, Belgie
При нас пък слънце пече и не е студено - хладно е, но е за по риза навън. Тъкмо се върнах от БГ посолството и в Брюксел е слънчево. Даже си мисля, че хубав ден се очертава. Иначе никаква не я сврърших в посолството, защото за временнисте паспорти нямало нужда снимката да е на сив фон, може и на бял и се вадят около 2 седмици преди заминаването. Сега било рано, просто такава била системата. Края на юли пак ще ходим. Но пък мислим да изпратим акта за раждане в БГ за превод и за да може майка ми да почне процедурата по издаване на БГ акт за раждане. Вече разбрах какво трябва да направим, за да го "внесем" това бебе в БГ, а сега трябва да уточним точно колко дни ще отнеме процедурата по документите, за да го "изнесем" от БГ Wink

# 226
Джъст, пропуснала съм, че ти трябва инфо, иначе щях да ти напиша подробно, нали наскоро минах през същото. И да, определено е умна идея акта да се преведе в България, щото на мен тука заклетият преводач ми взе 30 Евро за няколко реда Close

Само да те предупредя: като се върнеш в България и отидеш в общината за вадене на акт за раждане, обясни им, че ти трябва бързо, защото ще пътуваш. Аз не им казах и акта и ЕГН-то бяха готови за две седмици, но не бяха вкарали ЕГН-то в регистъра и от МВР не можеха да го видят и да извадят паспорт на София #Cussing out и всичко това, защото тия патки от общината се подмотваха и не си вършеха работата #2gunfire Ходих 100 пъти при тях да се разправям и накрая паспорта на София стана деня преди полета ooooh! идеше ми не знам какво да ги направя... а от посолството ми бяха казали, че отнема 1 месец за всичко. 1 месец-друг път. Изобщо не си дават зор Close Twisted Evil

# 227
# 228
    Къде се губите в това ветровито време, всички Laughing. Само ние ли си кукаме в къщи Rolling Eyes
 Най- много да излезем да си разходим кучето и то на пресекулки и прибягвания между преваляванията. Laughing
 Аз да питам пак нещо. Бяхме взели една охлаждаща чанта с едни торбички със синя течност вътре, които се държат във фризера(  аз как обяснявам, няма начин да не ги знаете всички Embarassed). Та едната от тези торбички се пукна и да питам някой виждал ли ги е да се продават отделно само те някаде. newsm78. Аз си ползвах чантата да нося кърма в болницата на Лаура. Но след това я захвърлих, и нашия татко реши да си носи бира в нея. Joy От два дни е болен само за това ми говори, е ама на мен не ми се купува нова чанта заради бирата. Mr. GreenПък и тя чантата си е добре само без една торбичка. hahaha
  Лек ден  желая на всички  Hug
 Как са болните дечица? Дано се възстановят по - бързо. Praynig

# 229
  • Overijse, Belgie
Нине си купихме такава "торбичка" (то не е торбичка ами като плочка нашето) от Карфур. Аз тъкм от там се връщам. В нашия правят някаква реорганизация и пренареждат всичко и има доста дрехи с голямо намаление. Купих на Борис 1 зимно яке, намалено от 25 на 6 евро, едно есенно - от 15 на 4, а на МАртин - летни панталони от 18 на 4. Незнам колко ще издържат, защото веднъж съм купувала яке на Мартин от Карфур и не беше качествено, ама за тази цена си струва да пробваме Wink

# 230
Ние от Карфур специално сме хипер разочаровани  Tired Много смотан магазин, поне в Брюксел - никога цените не съответстват, промоциите трябва обикновено да си ги чекваш на инфото, всичко е разпиляно.... и от дрехите не сме доволни - некачествени.... Не знам, това са нашите впечатления от тук  Peace

Торбички с течност аз не знам  newsm78 Взимаме разни от магазините, които са обикновени, само да задържат докато се прибереш. Имаме и хладилен сак от Франция - тече, не държи, смотана работа.
Имаме и хладилен куфар, включва се в акумулатора, това вече важи  bowuu

# 231
  • Overijse, Belgie
Аз съм на същото мнение за Карфур и бях много приятно изненадана, че са подновили цялия магазин. Дори нови колички има. Всичко беше подредено и чисто, а не раздърпано и смачкано като обикновено. Оттам само козе сирене в саламура си купуваме, че аз ям много млечни продукти и трябва да огранича кравето мляко.

# 232
Били сме в Карфур във Франция (нали е френска верига) - нищо общо. Стотици класи нагоре са там  Simple Smile
Както Алди например в Германия е супер магазин, тук не е така  Confused

# 233
И аз не обичам май много да ходя в Карфур. Май по- често Колруд посещавам. И едно от нещата, които ми харесва е , че го няма това товарене и разтоварване по касите. Е чесно много нерви ми спестяват. Peace. И с дете в столче верно направо си е лукс това , чак в торбите ми ги нареждат( естествено и с моя помощ) и след това аз само в колата направо кеф Laughing
 Just сещаш ли се долу- горе в кой сектор са тези плочки? За да не се лутам много, че все излизам с нещо ненужно от там с това обикаляне. Embarassed

# 234
хелло и от нас
как са децата ,оздравяват ли ?
Мария как е мъжът ти ,оправя ли се ?
Ние пазарим от Кора и Карфурд ,ами досега не сме имали проблеми ,верно като преоорганизирват и разместват е хаос ,ама го правят бързо за няколко дни ,поне при нас е така .
Днеска направих брошинг на Лина ,ама за няколко минути пак и се накъдри косата  Laughing,упорите къдрици ей  Laughing
Много едно такова никакво време ,ту пече слънце ,ту вали ,докато се наканя да излезем то завали ,ами така Ще да е май тая седмица .На изборите Еколо бяха с 31% вотове за тях ,мъжът е супер доволен все пак е неЩо   , в бг само 0,7% са гласували за зелените (еко)  Sad.
пак вали приятен дъждовен ден   bouquet Laughing

# 235
Аз пък съм доволна от Карфур, този тук е сууупер голям и най-зареден, няма нищо общо с другите хранителни магазини Колраит или прочее. Дрехи има мнооооого, всякакви, аз харесвам Макс Азария и Urbanwoman, има ли ги във вашите магазини ? И детските харесвам, но не евтините, а качествените ..

Тук Кора нямаме.. Карфур са огромните хипермаркети,а този до нас е първия в Белгия

# 236
  • Overijse, Belgie

Just сещаш ли се долу- горе в кой сектор са тези плочки? За да не се лутам много, че все излизам с нещо ненужно от там с това обикаляне. Embarassed

Мисля, че беше при нещата за къмпинг...там където са палатките и хладилните чанти...

# 237
Whitie, за бельо може да провериш в Carrefour на тяхната марка TexBasic (май така беше  newsm78) По принцип аз не им харесвам качеството на дрехите, но за Борис бях купила комплект 4 бодита за 9 евро и се оказаха много качествени - памукът е много хубав, кройката също, а и след толкова много пране изобщо не се размъкнаха. Също в С&А май имаше бодита за деца над 1 година.

Детска кухня няма, но пък какво толкова има да се готви на едно 1-но годишно Wink Мартин е отгледан в БГ и не съм вземала от детската кухня. Предимно на пара му задушавах зеленчуците. Когато трябваше да яде месо, купувах заек, сварявах го, пасирах го и после го замразявах във формички за лед. Когато беше ден за месно-зеленчуково пюре, слагат кубче месо в задушените зеленчуци. Успех в готвенето Wink

Just a Girl,  благодаря ти много за информацията за дрехите. Аз съм си купувала доста дрехи от Carrefour (но в Испания) и съм много доволна от качеството.

Shakira, благодаря ти за предложението за уреда, но аз имам нещо подобно. Пък и действително е полезно за захранване, но моята госпожица вече яде почти всичко... Аз съм скарана с готвенето по принцип, не специално за нея  Embarassed Ще се вдъхновявам от вас, виждам, че някои са доста напред с материала   Wink

muyldermans, мерси много, аз си мислех да проверя в НЕМА, защото и витрината ме привлече.

Много сърдечни позрави за Райън на мама Рени - на патерици, но ние се прибрахме в БГ тази седмица и с тръгването на работа се замотах и не съм ви чела.

Пожелавам на всички болнички бързо да се оправят!

Hug

# 238
Здравейте мами, много ми домъчня за вас  Hug пък вие сте писали, писали, едвам ви изчетох. Гледам и срещи сте планували, направо щях да ревнувам Mr. Green особено за Рафаелото на Блонди
Ние бяхме на вилата, сега сме за малко в София и пак заминаваме. Такъв е рай там. Имаме постояно гости, а и има и други виладжий като нас и си прекарваме чудно. Иначе София е ад - жега, мръсно, разкопано, изнервени хора, много ми е мъчно за София. Такава селяния е настанала..... А каква си беше хубавка  Blush Чакам Блонди за по бира. И Идеа, разбира се. Ние с нея може да направим репетиция.
Блонди, миличка, какво закъсахте вие. Много болести, ама пак е малкия дявол. И ти нещо депресирано звучиш? Горе главата, наближава ваканцията.
Прегръщам ви всички и новодошлите и пожелавам повечко слънчице, че ние тук измряхме от жега

# 239
  • Overijse, Belgie
Хей, Бони, браво! Да си прекарате чудесно до края на престоя ви. Ние ще се прибираме чак през август и отсега се притеснявам как ще им се отрази на децата жегата  newsm78
Иначе за София какво да говорим...Ние живеехме в кв.Хладилника, ходих пеш на работа и докато се прибера до Южен парк цялата ставах черна (буквално). Вкъщи трябваше всеки божи ден да се пуска прахосмукачка, защото пак този черен прах се събираше...На мен затова не ми се прибира в БГ за постоянно, защото ако се приберем, ще трябва да сме в София...Но виж, ако Жеже ни покани във Варна, може и да се замисля Wink

Общи условия

Активация на акаунт