Слънцето вече силно пече, Дюкан в малък размер дрешки ще ни облече - 185

• 21 638
  • 493
  •   1
Отговори
# 450
pina - абсолютно съгласна. Hug Peace
Аз моя си го нагласих на 22  hahaha Joy. В златната среда.
Това на майтап - но наистина и аз съм дребничка, 158 см, но на 55 кг се харесвам. Отчитам и факта, че съм на 40 години все пак.
Та така. Всеки трябва да прецени за себе си.
Иначе уважавам усилията на всички да изглеждат добре и се грижат за себе си.

# 451
Lucie , по принцип си съвсем права!  Peace Дискриминирани са дебелите хора, за което винаги съм съжалявала и винаги съм се възпротивявала пламенно!  Simple Smile  
Тук, в темата, дискриминацията е по- скоро в обратна посока. Сякаш, страдали от обиди и снисхождение през живота си, тук като преобладаващи дебелите си го връщат на слабите  Mr. Green  Човешко е.  Ама и на мене ми е хоби да се бутам между шамарите, та се обадих. Все пак, измълчавала съм си за десетки неща, писани в темата, с които не съм съгласна, ама никак...., сега ще ме изтърпите, като съм яхнала метлата тоя път  Mr. Green

# 452
`Belissima`, можеш да пиеш степчета Simple Smile Можеш да си ги добавяш и към киселото мляко и става десертче  Wink Само не прекалявай, защото все пак степчетата са само химия.

# 453
  • Бургас
Привет,дюканеси и дюк! Hug
maia_a - Честит рожден ден! Желая ти всичко най-добро! Успехи във всичко! bdbaloni
chernokoska - и аз пия много вода по принцип, и преди режима си пиех много. Забелязвам, че 3-4 л. си ги изпивам.Преди имах често бъбречни кризи,но от както съм на режима забравих за тях и изследванията ми са добри!
музичка - успех днес, стискам палци! fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Нарциса - успех и на твоето момиче! Flowers Four Leaf Clover fingerscrossedЧестито ти минус!
Мира-Ватан-чудесно е,че отново си с нас,знам,че ще успееш да постигнеш желаното! Heart Eyes
mmm_Tatitt,правилно си постъпила,трябва да потготвиш организма си,карай си олекотена трета и дай боже да ни зарадваш още веднъж-сега с  EFPИзглеждаш перфектно!
Момичета и аз да кажа по спорния въпрос:според мен е по-добре момичетата с малко кг. да свалят разумно с Дюкан,защото все пак си похапват от разрешените храни,тъй като от собствен опит в моята бурна младост знам как се мятат от една диета в друга,гладуват,лиш ават се,направо се мъчат.Страда тялото,страда психиката,а бе,комплесно мъчение в името на добрата визия.А друг въпрос е кой какво смята за добра визия? newsm78 Например аз години съм мечтала да стигна кг. под 60,но сега когато съм вече твърдо 55 кг. не се харесвам-само кокали и кожа,ребрата ми се четат,а гърдите/какви бяха огромни/вече ги няма никакви,дето казва Цоци -Да живее арматурата!Изобщо не ми е кеф да се гледам гола!А все още не съм взела решение да преминавам ли в четвърта предсрочно или да карам трета без протеинов ден. newsm78Отлагам решението за 1.юни Thinking
Гардения,тони бг-страхотни снимки видях,много сте хубави и сияйни,а за Надето няма да казвам,влязла ми е под кожата още отначалото като и гледах ококорените очички към снега!Гушвам я силно! Hug
Филюдка,що така,бе мила?Малко подкрепа имаш от мен!!! spoko newsm10
Боби,малко ме успокояват твоите думи за четвърта,май трябва да се пробвам.
А къде зачезна Цоци?
Имах още нещо да казвам ама забравих!
Хубав и усмихнат ден ви желая!
Леле....Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 10 нови отговора.Не мога да ви насмогна!
И пак-Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор.

# 454
  • София
Lucie , по принцип си съвсем права!  Peace Дискриминирани са дебелите хора, за което винаги съм съжалявала и винаги съм се възпротивявала пламенно!  Simple Smile  
Тук, в темата, дискриминацията е по- скоро в обратна посока. Сякаш, страдали от обиди и снисхождение през живота си, тук като преобладаващи дебелите си го връщат на слабите  Mr. Green  Човешко е.  Ама и на мене ми е хоби да се бутам между шамарите, та се обадих. Все пак, измълчавала съм си за десетки неща, писани в темата, с които не съм съгласна, ама никак...., сега ще ме изтърпите, като съм яхнала метлата тоя път  Mr. Green

Ми щом си я яхнала, ще те изтърпим ... smile3533 ко да праим???
 newsm51

# 455
Здравейте  Grinning
Днеска специално четох и записвах и сега ще пиша чаршаф.
ralli, няма как да измерим маслеността на млякото в домашни условия, просто махаш каймака, докато престане да ти се появява такъв.
pink85, nartsisa,  Hug Hug Hug Нарциска, честито ти минусче, айде още малко и на седма пейка, стискам палци  Wink
ванесаа йо, айде и от мен ритник, дано свърши работа.
epson, резултатът ти е отличен, браво на теб, ама вземи си оправи линийката  Wink
noni2009, честита ти месечинка, 4 кг. за месец, при положение, че имаш да сваляш 8, си е направо чудесно, браво!  Hands Clap
Мимииии, честита ти осма пейка!  Hug
slancetoo, mmmStelxen_m, честити ви минусчета, момичета, Стелксен, радвам се, че се чувстваш по-добре.
mmm_Tatitt, как ти хрумна да се окачествяваш така? А и с тия м-та отпред имаш много хубаво оправдание за неписане  Wink
maia_a, Честит рожден ден!  bdbaloni Пожелавам ти да бъдеш щастлива и обичана и да си постигнеш целите!
облачето хей, предполагам, че всеки организъм си е индивидуален, и при мен понякога се е получавало задържане цяла седмица преди МЦ, друг път не. А има и друго, може пък тоя месец да се кани да се появи по-рано и всъщност да не си една седмица преди.
chernokoska, според мен е добре да се придържаме към нормата от 0.030 мл. вода на килограм тегло, която и друг път е цитирана тук. За мен това прави към 3.500 л. и аз си ги изпивам, но гледам да не ги превишавам. А че водата помага за пречистването и за свалянето на тегло, никакъв спор няма по тоз въпрос.
megan79, подсладителите са разрешени в качеството им на по-малко зло, така че повечето от момичетата тук се стремят да ги ограничават. До колко - всеки си е преценил сам за себе си. Аз например съм си възприела едно от храненията ми за деня (обикновено следобедната закуска), да е нещо, приготвено с подсладител. За щастие кафето пия без захар. Факт е, че някои дюканки са констатирали, че като спрат подсладителите за известно време, постигат по-добри резултати и сигурно за всички ще е по-добре въобще без тях. Но ги употребяваме, за да не издивеем в един момент и да се натъпчем с нережимни сладости.
stefka.k, наистина е задължително приемането на водата, иначе ще си докараш беля. А как се справяме, ами пием си, после си пишкаме и така. И аз ставам нощем, но по 1-2 пъти. Пробвай да поемаш основното количество вода до някакъв по-ранен час, просто се наблюдавай и сама ще установиш в колко часа трябва да е това, та да не ти причинява неудобства. Всъщност обикновено по-големият проблем е, когато през деня пътуваш или си някъде, където не може да ползваш тоалетна по всяко време.
За гръдната обиколка да кажа, и моята намалява, но понеже съм по в началото, засега с радост установявам, че ми се появяват гърди. Странно звучи, но истината е, че по-рано те просто се губеха в общата маса сланини, имах някаква яйцевидна фигура без специфични очертания. А сега, кат почнали да напъпват едни форми ... не ти е работа  Grinning Сутиени още не съм сменяла, аз сериозно преливах от тях, сега ми стоят вече много добре.
И да се включа в дебата за малкото килограми. Честно си признавам, че като видя малка цифра, инстинктивно първата ми реакция и на мен е "на тая мома да й имам проблема". Обаче после идва ред на здравия разум, който ми казва, че не съм права. Първо, виждала съм вече достатъчни снимки, на които 5 уж глупави излишни килца са под формата на очевидни паласки, тумбаци и сланини. И второ, няма значение колко точно са килограмите, въпросът е в проблема, който имаме със самите себе си. И тия с 5, и тия с 50 излишни кг. знаят от първа ръка какво е да не се харесваш и дори да се мразиш, да не искаш да се снимаш или да се гледаш в огледало, да вярваш, че нищо добро не заслужаваш, щото си прасе. НО: не съм съгласна, че е добре някой да иска от слаб да стане кльощав. Това е опасно и такъв човек може би трябва малко да си преразгледа вкусовете и някои елементи от ценностната система. Няма как да знам кои от момичетата с малко килограми за сваляне са от първия вид и кои - от втория. Затова, докато не видя снимки, ги възприемам с едно наум. И, простете, но уверения от типа "наистина изглеждам зле" не вършат работа, защото това може да е нереална собствена преценка. С което не искам да кажа, че тези дами нямат право да се опитат да сторят нещо за себе си. Само че то не е да бъдат на диета, а по-скоро да поработят върху самочувствието си. И друго НО: поддържам мнението, много пъти споделяно тук, че този режим е за хора с повече килограми за сваляне. За останалите има по-леки режими, а най-вероятно промяна към по-здравословен начин на живот би свършила работа. Това второ НО обаче не го считам за причина да казвам на някого, че не е за тук, все пак видът режим си е личен избор. И последно искам да кажа на Belissima: тук обикновено хората се обръщат към лично познати или когато знаят отговора на въпроса. Никой не е длъжен да отговаря или да коментира всеки пост. А когато някой е нов в едно общество, не е много подходящо да подхвърля заядливи реплики, особено след като вече има призив да се спре с разправиите по въпроса.
И накрая за мен: аз съм си ОК, режимна. Менюто ми за първи ден ПЗ:
закуска - сандвич тричава филийка с пастет от пилешки дробчета
обяд - пиле със зеле
следобедна закуска - кремче от извара, кисело мляко и нескафе
вечеря - ще пазарувам, тъй че не знам, но вероятно ще е риба и салата.
Вещи   bouquet, извинявам се за дългия пост, но не бях писала тези дни, а имаше много да се каже.
На всички вас  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 23 нови отговора.  smile3556 Връщам се да чета.

# 456
Не ме е боляло досега! Това от скоро ли е или след като си на режима само newsm78?Провери си бъбреците на лекар за да си сокойна!Успех!  bouquet
Така ще направя. До сега бъбреци не са ми създавали проблем. От тази нощ е всичко. Просто в понеделник имахме профилактични прегледи от фирмата. След вземането на урина ми казаха "Пий малко повече вода, че имаш ацетон в урината". Казах, че съм на диета. И те ми отговориха, че вероятно е от това и затова - повечко вода.
Но профилактичните прегледи не бяха обстойни. И аз вчера, за да се поправя от грешката си изпих малко над 2 литра. И две кисели млека съм изяла през деня (1) и вечерта (1) (те май и те са с голямо водно съдържание). Е, може би е дошло в повечко. И затова цяла нощ ставах. Май ме заболя от стискането. Докато се събудиш явно стискаш несъзнателно. Но ще отида на лекар, да. Установила съм, че ако пиенето на вода го правя пред деня максимум до 4-5 часа не ми се получава такова ставане. Още през деня съм изхвърлила всичко.
А от кога съм на режима.  newsm78 10 дни. И от вчера ям и зеленчуци - пък и те краставичките примерно са с също май с много вода.  newsm78. Не знам дали съм свалила нещо понеже не се тегля. Приоритетно се интересувам от махането малко на целулита, не толкова от килограми и затова не ги следя. Грешка ли е, че не се меря?
За да не се чудите на тези 10 дни, за които споменавам, да кажа, че на практика са по-малко, защото в продължение на 3-4 дни всеки ден бърках в едно пликче с овесени ядки и макар и да не съм хапвала повече от половин шепичка, не си го броях за чист протеинов ден и ... удължих докато успея да преодолея потайното бъркане в пликчето.  Embarassed Embarassed

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 13:04 от stefka.k

# 457
Здравейте, слънчеви!  Hug
maia_a, честит рожден ден! Всички твой желания са моите пожелания!  newsm59
музичка  Heart Eyes , мила, имаш и моето здраво палцестискане  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Ванеска  Heart Eyes,  ето и от мен малко ритници ritnik ritnik , дано подействат Praynig ... и за всеки случай малко вълшебен прашец  babydust7
Мастерче  Heart Eyes, винаги готов  Mr. Green... ей, хора, пак се уредих - на ресторант с една от най готините дюканки  bowuu
megan, за подсладителите - много от момичетата ги ограничават, не само защото се притесняват дали са най-здравословното нещо, но и защото задържат от тях.  Peace

Така, сега и аз да кажа за 5-те килограма (нали съм си на всяка манджа мерудия  Blush ), защото и аз бях от тези с цел -5 кг (макар че накрая станаха -9кг, но това е друга тема). Често тук се казва "Пет килограма се свалят лесно, не ти трябва Дюкан за това".  Thinking  С първото по принцип съм съгласна, вярно е, аз лично съм го правила десетки пъти  Tired - глад, плод, ето тези три работи и става... но след максимум 3 месеца съм била пак в изходна позиция.  Crossing Arms Писна ми, затова и ме зариби Дюкан, с обещанието "да отслабна ЗАВИНАГИ".  Peace Е, то се оказа, че това заглавие е само рекламен трик на българските издатели и че оригиналното заглавие е друго hahaha, но няма значение... Важното за мен е, че вече 6 месеца поддържам без проблем и йо-йо едно толкова ниско за мен тегло, което никога не съм и си помисляла, че ще имам (за протокола 170 см, 58кг, BMI:20)  Party . Така че, не съм съвсем съгласна, че Дюкан няма смисъл при момичета със едноцифрени цели, превъзпитаващия ефект е ценен за всички.  Peace Изборът на режим е все пак въпрос на личен избор!  Peace
Друг обаче е въпроса, какво целят тези 5кг, тоест дали крайната цел наистина не е много ниска и нездравословна, ето с това имам понякога проблем, но всеки си знае себе си. За BMI-то: според моя лекар под 20 е поднормено тегло.  newsm78

За всички - цун и гуш!  Hug  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 12:11 от blumchen_fee

# 458
miss Marple Hug  bouquet благодаря! Че вече много съм се изпопритеснила. В четвърта съм, ям трици и правя протеинов четвъртък, не прекалявам ( е, има изключения, но като цяло ям внимателно  Embarassed).
А пък качвам!!

# 459
  • София
stefka.k По принцип е хубаво да знаеш от какви кг тръгваш и на какви спираш, за да можеш да си определиш продължителността на 3та фаза.

Кантарът днес показа +500 ... след първите зеленчуци и веднага повишение ...пфу!

За вчера менюто беше по-обилно.
Закуска - 100 мл пр мляко с 3 лъжици трици
2ра закуска - домат с парченце дюканско сирене
Обяд - тиквички с едно долно бутче
Следобедна закуска - яйце
Вечеря - тиквичките с горното бутче и малко салата

Почувствах се човешки със зеленчуците .

# 460
Защо спря колата лайт и консервите с риба тон. Какъв е проблема с тях. Нали са режимни доколкото си спомням... Аз ям редовно риба тон от консерва когато няма нищо за ядене и пия кола лайт...

Боре, и аз, както всички, предполагам, експериментирам със себе си. Бях започнала да задържам яко и това съвпадна с некупуването на кола и консерви, след няколко дни почнах да свалям, та досега. Затова реших, че от тях задържам и ги спрях. Иначе са си режимни. Може да е просто съвпадение.

# 461
   Здравейте , прекрасни !  Heart Eyes
 Въртя се в магичния кръг на депресивните състояния ..... искам помощ ..... искам твърдо да се върна във Втора за да сваля пустите 5 кг ....давайте шутове , тигани всичко квото се намира....надявам се днес да удържа фронта и да съм протеинова и дано другите дни да ми е по - лесно ! Мисля да направя 3 П и събота и неделя ПЗ и от понеделник да с подкарам 4П на 3 ПЗ !

Честити поводи на всички , прочитам ви от време на време , но нали съм амнезирала ....пък и сега ...все съм отнесена и не мога да запомня !  Blush 

Само на много хубави снимки се натъкнах и ВСИЧКИ да се чувстват поздравени за постиженията си !   bouquet

# 462
  • София, Лагера
Белисима, и аз тихичко те подкрепям!
Не съм слаба, нито искам да стана такава, но разбирам желанието ти! Също и знам с колко зор се махат 2-3 кг  Peace

Относно водата - аз пия по над 2 литра на ден, при това винаги така съм правила. Сега покрай диетата съм непрестанно жадна и не мога да броя какво количество течност съм наляла в организма си. За моя радост съм свикнала да пия само вода - ни за сок ми е мерак, ни за безалкохолни. Само за бира, но това е тема табу сега и тук. Mr. Green

# 463
  • Бургас
И искам да попитам:Степ може ли да се пие през
ударния период?
Може,само чети етикетите,мисля че само в Танг имаше захар,но може и в други да се среща.
Шуши,прегръщам те мила,като човек минал няколко пъти през това,знам какво ти е.
Давам ти един тласък от мен,дано постигнеш целите си скоро.
Относно корема,ами и аз само заради него още вися във втора,наясно съм че след раждане на 3 деца за 5 години е нормално да не съм дъска,ама пуста суета Embarassed
Все пак смятам,че спорта е по важен на този етап,без него няма да стане.

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 12:28 от Mira 1919

# 464
  • София
Здравейте,
Отворих първа страничка на темата, за да си припомня някои от нещата за режима, фазите, и тн, че бях позабравила и се зачудих дали да се запиша- преди да забременея пишех тук, постигнах много от това, което целях, не без подкрепата на форума и темата, а сега ми се иска пак да започна, че след раждането ми положението е зле- нямам кантар, за да кажа точно колко съм, но със сигурност над 80 ooooh!, а и всички дрехи не ми стават и ми се иска да започна пак, защото иначе това лято ще си ходя с бременните дрехи от миналата година Tired
Понеже бебчо все още суче по-малко, предимно сутрин, мисля да започна трета олекотена за кърмачки, а понеже мисля, че скоро съвсем ще приключа с кърменето, ще мина пак на основните фази.
Сега ще се опитам да навляза в час с темата.

Общи условия

Активация на акаунт