1 юни ето го дойде, Юлчето е най-добро дете!

• 11 993
  • 289
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Ками, честит рожден ден!   bouquet Много здраве и малки радости всеки ден!

Вики, честита годишнина, да се обичате и уважавате цял живот!   bouquet

Дани,  Кирова - Hug , много неприятно, дано излезе, че ви затварят малка вратичка, а ще ви се отвори голяма порта!

Такса за диплома и на мен ми взеха преди защитите, много странно и на мен ми се видя  Laughing

Яна, този хомеопат много интересно звучи. Ще искаме координати май  Laughing До нашия парк направиха студио за татуировки. Вчера вратата им беше отворена, с Марти и децата бяхме наблизо, така си ухаеше на тревица... Laughing

E дано и аз утре взема вече майчинство, че за три бебчета трябва да купувам подаръци.

# 31
Донси, ако имаш познат в Кока Кола или някоя от бирите- те дават такив апо заведенията и после си ги прибират, може оттам да изпадне нещо.

Мислех да пиша, ама няма да ви мрънкам, ще ви пожаля  Mr. Green Днес тръгнах в най голямата жега пеш до обущаря и като стигнах до там се сетих, че жената ми каза утре да ида за обувките...много съм зле вече Embarassed
За работата уж няма проблеми при мен засега, онзиден говорих с шефката, но да видим каква ще я къдрим от другия месец.

Ники е обринат по ръчичките, чудя се дали не е от ягодите , снощи яде за сефте.

# 32
  • USA
Кирова, Дани, много неприятно! Дано бързо да намерите нова работа. Недейте да се отчайвате! Кирова, знам, че е ужасно мъжът да не работи, но ще е временно, сигурна съм. Не е ли незаконно да го съкратят след болничен?
Ти беше предложила много хубаво заглавие в миналата тема, ще го кажеш ли пак да го сложим в първия пост да не се забрави.
Яна, дано да ви помогне това нещо.

# 33
  • На края на вселената!
Ти беше предложила много хубаво заглавие в миналата тема, ще го кажеш ли пак да го сложим в първия пост да не се забрави.
Намерих го и го сложих в предложенията за теми  Peace
Яна, стискам палци наистина да ви помогне.
Аз отдавна си подадох молба за напускане с дата 16,07.2009. Шефовете поне се съгласиха до тогава да остана, след като мъжът ми напусна тяхната фирма. Дано скоро да излезем от кризата и да има работа  Praynig
Майчинство последно съм получила на 12 март за м. февруари.

# 34
  • sf
А като навърши детето 2г ,може ли да поискма от работодателя да ми изплати в кеш отпуските за двете години майчинство?

# 35
Не. Само ако напускаш ( и то по милост).

# 36
  • sf
пфу, и аз кво да ги правя тия отпуски тогава?

# 37
  • София
От кой зависи да се получава майчинството навреме всеки месец?

# 38
Мойто майчинство го похарчих още миналата седмица, че даже съм на минус за заема.  #Cussing out
И аз съм станала с много широки пръсти и понякога ми става съвестно за мъжа ми. Като ми остави пари и те се стопяват.
Иначе и аз имах среща с началството днес. Жената прояви разбиране и ми позволи да ползвам платената си отпуска. Ще поработя 2-3 седмици и така. От сега се чудя Бояна кой ще гледа.Свеки заета, майка ми не може да си ползва отпуската точно тогава, не може да стои цял ден при баща си. Ще я дам на ясла явно.
Много ми е сдухано - и днеска рева много, и аз и се карах. После нощем е много неспокойна.Трябва да се владея, но откачам като реве за най-малкото нещо.

# 39
Ками, бъди здрава и много щастлива, много любов да получаваш от всички, много късмет да имаш във всичко, с което се захванеш!   bouquet

Честита годишнина, Вики!

Ува, защо днес ти свършва отпуска?

Кирова, Дани, и аз в такива ситуации се успокоявам с "всяко зло за добро" - по-хубава работа ще изникне  Hug

Честито на Стели и Кати на патерица!

Майче, като гледам какви са цените по клубовете да рожденни дни, май и натам не е зле да се ориентирате  Wink

# 40
Ками, честит рожден ден и от нас   bouquet Весело изкарване на празника и много обич от близките ти хора  Hug
Честита годишнина, Вики!
Марти и аз съм ги гледала.. кожудери са и то без покритие /не винаги, но в повечето случаи/. Ние го мислихме, но така както сме устроили помещенията сега няма как да стане. Нищо не се заричаме /все пак търсенето определя предлагането/, но за сега имаме по-големи идеи и се надявам да не стават компромиси и да обърнем на кафене с маси за пушачи  ooooh! /нищо лично срещу пушачите/

# 41
Честит рожден ден, Ками  newsm67 Бъди здрава, все така позитивна и много, много щастлива  Hug
Честита годишнина, Донси   bouquet

Благодаря за съпричастността. Йоана, точно това, за което пишеш,  е захласване. Иначе снощи четох, че се израства най-късно до 5-тата година  Rolling Eyes Веси добре е описала какво точно се прави, дано на никое детенце да не се случва, де...
Дани, Кирова, стискам палци по-бързо да се появят нови възможности  Hug

Май съм от късметлийките, които получават майчинството навреме, миналата седмица ми изплатиха сумата за април  Rolling Eyes

Много ме е яд, че в нашата градина ги извеждат навън чак към 17.30, когато са останали 4-5 дечица. Нямам търпение да дойде време за море, а след това - юли и август, ще оставим Гери при майка ми във Враца, за да не ходи в сборните групи  Confused

# 42
  • София
marisasav, отпускът на ем4ето е свършил днес. Моят има-няма след две седмици. ooooh!
 Аз чакам това прословуто класиране за ясла за да преценя кога, за колко ще се връщам. Имам много дни платен отпуск, който не мога на практика да ползвам.
Дани, Кирова, повтарям другите момичета, но дано се появи по-добра работа.  Hug

# 43
Ами, Донси, по закон са длъжни да ти осигурят възможност да си ги ползваш всяка година. Друг въпрос е колко е реално това, баща ми например, понеже е "незаменим" на работата си  Close и откак се помня не е изкарам повече от седмица без да го извикат, в резултат редовно има по 70 и кусур дни отпуск. Но по закон не се изплащат. С две думи можеш само да си ги ползваш.

Мен малко ме е срам, но аз си получавам майчинството всеки месец, като по часовник, между 8 и 12 число, в зависимост как се пада като ден от седмицата. В 85% от случаите грешките са в счетоводителите, за съжаление.

# 44
Объркахте ме малко:
ако си продължаваш трудовия договор може да си вземеш отпуската и да се води и стаж и осигуровки и т.н.
ако напускаш може да ти я изплатят или да напуснеш след 40/или колкото трябва/ дни и реално пак да си я взела
ако те съкратят трябва да ти я изплатят поне тази за 2те години, ако имаш и от преди това вече е както шефа реши. Реално отпуската за 2те години майчинство няма как да си я взела.

Бъркам ли някъде?

Общи условия

Активация на акаунт