отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 84 059
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 775
и защо майката да е зле , не разбирам пак ? аз доста я харесах , от това , което видях -
спокойна , стабилна емоционално и самоуверена жена
 отишла е в съда и е действала разумно и законно ...
не чух и видях , тя да го обсъжда или обижда пред децата си или където и да е .
наш ганьо - без коментар  Stop
за децата - един път върнати , не мисля , че пак ще дойдат ...

Сега ще кажа защо не я харесвам. Нещо упорито,нещо "на всяка цена" лъха от нея. Говори с бащата на децата си само чрез съда. Една година не стъпва в България да ги види,пак от инат. Не мога да го приема.
 После,гледах запис от първия опит за принудително отнемане,Фламбе го беше пуснала по-назад. Тя се задава,и вместо да се втурне към децата,сама,без полицаите,без социалните,да отиде нормално първа при тях и да ги прегърне,тя се оглежда към свитата  около нея и плахо върви,едва ли не последна в групата. Защо? Страхува ли се? Друго обяснение нямам.
 Ами затичай се към тези деца,прегърни ги,донеси им подаръци ако щеш,направи нещо...Децата не разбират от съд,от съдебни изпълнители. Те разбират от обич,от топъл поглед,от ласка...Тя се държи много хладно,така мисля.
  Една година води съдебни дела,хаби време и нерви. А е толково просто-кажи две кротки думи на Тодор,все пак е баща на децата ти,пък ела да ги видиш.  Тя не е казала досега лоша дума за съпруга си пред медиите,което и прави чест. Тодор в това отношение много се изложи. Но една година е твърде много време да изхабиш в доказване на собственото си его,пред това да спестиш болката на децата си.

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 12:25 от maraidara

# 2 776

Това как го установихте?

# 2 777

Това как го установихте?

Ами нямам друго обяснение.

# 2 778

Това как го установихте?

Ами нямам друго обяснение.

Не е сериозно това дето ми отговорихте.  Peace
Обяснения може да има много.

# 2 779
  • На брега на реката
Нов скандал - българо-украински този път. Гледате ли НОВА ? Този път социалните са поели детето, докато родителите се разберат

# 2 780
Elpis, мерси! На фона на такова тълкуване няма начин някоя майка, омъжена в чужбина, да заведе детето си примерно на ваканция в България, понеже не е необходимо за упражняване на правото й на лични отношения детето да напуска страната на обичайното им местопребиваване.

Ана-Каренина, към момента на напускането на Полша майката се е държала малко странно, даже и анализирайки само нейните думи. Заминала на работа в Майорка в началото на март въпреки несъгласието на мъжа си. Усетила, че нещо с отношенията с мъжа й не е наред (той не й давал да чува децата) и се върнала в Полша в края на март. Дотук бива... Обаче от летището във Варшава вместо да си иде в къщи да си остави поне багажа за 1-2 часа, заминала в Дебица, защото (по нейното обяснение) майка й била болна.

Излиза, че се е върнала в Полша, за да види болната си майка, а не заради влошените отношения с мъжа й и/или за да бъде с децата си. В същото време майка й, сестра й и може би брат й живеят в една и съща къща в Дебица (понеже къщата, където е в момента Барбара с Николета, е на майка й и баща й). Даже и да е имало заболяване на майката (все пак е възрастна жена, случва се), при положение, че до нея са братът и сестрата на Барбара, а и при положение, че майка й и днес най-вероятно е с непроменено здравословно състояние, смятам, че обяснението защо Барбара не се е прибрала в семейното си жилище даже и за един-два часа, преди да замине за Дебица, е изсмукано от пръстите, а не е истината. Все нещо обяснява неприбирането в къщи и прекомерната реакция на Тодор (да напусне Полша с децата).

Имало е и периоди, когато моите отношения са били влошени с бившия ми мъж. Все пак, ако се върна от чужбина, защото майка ми е болна в град Кюстендил примерно, бих направила следното: обаждам се по телефона на мъжа ми да ме посрещне на аерогарата в София, минаваме през вкъщи да оставим багажа и с все децата и с колата отиваме в Кюстендил да видим майка ми, ако наистина е толкова зле. Освен това 29,30 март 2008 г. се е падало събота, неделя... Вие не бихте ли направили така?

"Същевременно от показанията на свидетелката Я. по категоричен начин се установява, че Б. Б. се е грижила всеотдайно за децата си преди и след заминаванията и завръщанията си от чужбина, както и че причината, поради която след пристигането си от о-в М. в края на м. март 2008 г. тя не се е върнала в семейното жилище в гр. В., където са се намирали децата й, а е отседнала при близките си в гр. Д., е свързана с възникналите по време на престоя й в чужбина конфликти с Т. В. и със заболяване на нейната майка. Свидетелката обяснява, че Б. се обадила на Т. В. и на децата от гр. Д., за да ги уведоми, че ще се върне във В. след една седмица, но няколко дни преди указания от нея ден за връщане Т. В. отвел децата в Б. Съдът кредитира показанията на свидетелката Я. като обективни, последователни и основани на непосредствени възприятия за фактите, до които се отнасят."

Много ми е чудно, свидетелката Я. как е подслушала телефонния разговор между Барбара и Тодор, та съдът твърди, че става дума за непосредствени възприятия на факти, както и свидетелското й показание, че майката на Барбара е била болна наистина.

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 12:34 от Мария

# 2 781
  • Поморие
Не съм гледала и да ви кажа честно повече такива работи хич не ми се гледат.НОВА нямат ли какво друго да показват?В тая държава няма ли концерти,изложби,някакви културни събития!

# 2 782
НОВО ДВАЙСЕ!!!!
"ДАЗД приключи проверката на служителите в отдела за закрила на детето към Дирекция „Социално подпомагане” – гр.Асеновград по случая с децата от Асеновград.

В изпълнение на заповед на председателя на Държавната агенция за закрила на детето(ДАЗД) експертна комисия извърши проверка в периода 29.05.–30.05.2009 г. по сигнал от медиите. Проверката се проведе в Дирекция “Социално подпомагане”(ДСП) - Oтдел за закрила на детето (ОЗД) – гр.Асеновград, обл. Пловдив относно спазване правото на детето на закрила от насилие, съгласно чл.19, ал.1 от Конвенцията на ООН за правата на детето и чл.10, ал.1 от Закона за закрила на детето.

От извършената проверка се установи, че отделът за закрила на детето е допуснал пропуски в своята работа, с което не е създал предпоставки за гарантирането на правото на детето на закрила от насилие.

В работата по случаите на двете деца, за периода 15.05.09 г. - 25.05.2009 г. не е отчетена необходимостта от извършването на спешен преглед на плана за действие по отношение на децата, предвид възникналите нови обстоятелства, а именно изпълнението на съдебното решение, с което децата следва да бъдат предадени на майка им. Настъпили са нови обстоятелства, които са налагали извеждане на децата от обичайната им среда, в която са се отглеждали - срещата с майка им, преместването им в друга среда, загубата на контакт с близки, роднини и приятелски кръг. Това е налагало оказване на специализирана подкрепа и помощ на децата чрез планиране на целенасочени действия в тази насока.

Независимо, че в хода на социалната работа, са налице данни за възпрепятстването на изпълнението на съдебното решение от страна на разширеното семейство, не са планирани дейности от страна на социалните работници за насочването на семейството към ползване на социални услуги, с оглед осигуряване на психологическа подкрепа на децата. Споделените от екипа на ОЗД и директора на ДСП притеснения и предположения, че бащата на децата няма да изпълни направлението за ползване на социални услуги, са несериозни и несъстоятелни и не отлагат ангажимента на ОЗД за издаване на такова направление, а тъкмо напротив.

Социалните работници от ДСП-ОЗД – гр. Асеновград не са изчерпали възможностите за търсене на съдействие от организации и институции за осигуряването на подходящи условия за извеждането на децата от семейната среда, в т.ч. осигуряване на кризисна интервенция и психолог, който да окаже подкрепа на децата, както преди периода на изпълнението на съдебното решение, така и при самото му изпълнение.

Във връзка с работата на ОЗД по случая на детето, което не е било предадено на 27.05.09 г. на майка му, комисията счита, че социалните работници не са изискали информация своевременно от Районно управление на МВР – гр.Асеновград, компететнтен орган за издирването на детето и установяването на местонахождението му, с цел предоставяне на мерки за закрила.

Според комисията, не е била достатъчна и целенасочена работата социалните работници с родителя и близкото семейство, която да предотврати назряващата конфликтна ситуация, за да се избегне травмирането на психиката на децата.

Докладът с резултатите от извършената проверка и предложение за задължително предписание бяха предоставени на председателя на ДАЗД, г-жа Ширин Местан на 05.06.2009 г.

Следва да бъдат предприети адекватни и координирани действия между компетентните органи и институции – участници в изпълнителното производство за установяване на местонахождението на П.В., както и да се предприемат мерки за закрила на детето при последващи действия за предаването на майка му.

Докладът е предоставен на: изпълнителният директор на „Агенцията за социално подпомагане” г-жа Гергана Дрянска, в чиято компетентност е евентуалното налагането на санкции на социални работници от Асеновград съгласно чл.46, ал.3 на Закона за закрила на детето. Докласдът е на министъра на труда и социалната политика г-жа Емилия Масларова и окръжния прокурор на Окръжна прокуратура – град Пловдив.

Информация за резултатите от проверката е предоставена на: председателя на Комисията по въпросите за децата, младежта и спорта към Народното събрание; на директора на дирекция „Приемна” на президента на Р България и на омбудсмана г-н Гиньо Ганев, по тяхно искане.

Освен извършената проверка ДАЗД се обърна за съдействие към Посланика на Република България в Република Полша за установяване на контакт и предоставяне на информация от местните социални служби за положението и състоянието на детето Н.В., каквато вече е получена в ДАЗД и предадена на г-жа Дрянска – изпълнителен директор на АСП. По отношение на другото дете, останало в България сме се обърнали към Окръжна прокуратура – гр.Пловдив за издирване на детето, с оглед предприемане мерки за закрила.

Държавната агенция за закрила на детето предприема всички необходими действия, в рамките на своята компетентност, разрешена от закона, с които да бъдат защитени правата и законните интереси на двете деца."

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Иначе откъде го копира това,Дориана? Огласиха ли го по медиите? Персонално някой ще поеме ли вината или само другарска критика?

# 2 783
  • Лондон
Хайде сега и другите институции да преразгледат поведението и компетентността на своите служители.

# 2 784
  • При семейството си
Мария, много буквално приемаш нещата, а може и аз да не обяснявам добре  Peace Първо, не казвам, че тълкуването ми е вярно /изобщо съм далеч от подобна материя/. Не бъркай понятията, обаче. Упражняване на, присъдени родителски права и право на лични отношения са съвсем различни неща. Да кажем така: първото включва и правото да решиш къде да живее детето, второто са просто срещи. Първото включва и второто, ама не и обратно. Промяна на обичайното местопребиваване и пътуване, ваканция пък съсвсем. Записването на училище, избор на личен лекар, адресна регистрация и т.н ваканция ли са?  Но хайде и да не се връщаме в изходна позиция, лаишки разсъждавайки за основателността на влязло в сила съдебно решение. По-важното е какво следва, а като гледам това са медийни изяви и ... и на двете деца,а това до нищо добро за тях няма да доведе.

# 2 785
На сайта на в-к "24 часа" има анкета за гласуване по тази тема "Кой да гледа децата" или нещо подобно. Аз гласувах за бащата а резултата е............... най - много хора са гласували именно за бащата!
Гласувайте и вие ако искате, утре във вестника ще обявят резултатите от анкетата!

# 2 786
sara_mhe няма смисъл да ми държите тон на лични . Пиша тук,защото сама сте написала,че ще блокирате личните от моя страна. Което е странно,защото ми задавате въпроси на които явно държите да ви се отговори . Не виждам в последните ми 5(пет) мнения по темата да съм ви цитирала дословно или да съм се обърнала по прякор към вас ! Това,че споменавайки една дума, на която явно вие държите много и явно се чуствате по някакъв начин накърнена - е не мога да ви помогна . Не... мога... да ви дам посъветвам да се обърнете към консултант и с негова помощ да превъзмогнете това,което ви тежи . Все пак не сте единствената,която има дипломи и пише по темата  Peace
God bless you !

# 2 787
Понеже не съм съвсем наясно с последното развитие на нещата с децата от Асеновград, може ли някой да ми каже, какво се очаква последно: бащата чака да дойде Барбара да си прибере Павел или това е само фарс от негова страна?

# 2 788
  • София
На сайта на в-к "24 часа" има анкета за гласуване по тази тема "Кой да гледа децата" или нещо подобно. Аз гласувах за бащата а резултата е............... най - много хора са гласували именно за бащата!
Гласувайте и вие ако искате, утре във вестника ще обявят резултатите от анкетата!

И какво като има анкета? По нея да се реши при кого да останат децата ли? Какво ще покаже тази анкета? Нищо повече от емоции и фалшив патриотизъм.

# 2 789
Погледнах я и аз тая анкета, и особено ме впечатли друг въпрос от там..Оправдавате ли саморазправа с престъпници?... 80% да/може и да се е променил резултата сега/. Та си правя заключения, ако трябва да се съобразяват с такива анкети незнам докъде ще го докараме. И какво уважение имаме ние самите към закона. Което пък има връзка и с този случай.

Общи условия

Активация на акаунт