Отговори
# 225
Здравейте, след доста месеци във вашата компания се престраших да ви се представя - казвам се Мария  и на 28.01.2009 станах мама, макар че термина беше определен за 8.02. Съкровището се казва Христо, роди се 3850 гр.  53 см, секцио.Все още успешно се кърмим, макар че има моменти, в които ми е доста трудно, но благодарение и на вас успявам да удържа фронта. Ще се радвам да ме приемете във вашите редици и да намеря приятели сред вас. Simple Smile

# 226
Честит 1 юни на всички бебчета, малки и  по-големи дечица!!!
 На всички пожелавам да са здрави, усмихнати, щастливи и много игриви и да носят безкрайна радост на своите родители Hug

Ние днес се почерпихме с едни хубави мелби по случай детския празник на любимото ни сладоледено заведение "Стената", а Дани ще опита почерпката чрез млякото на мама  Laughing По-късно следобеда направихме една хубава разходка и взехме подарък за бебчо за първия му детски празник. Като се разхождам в квартала съм намерила няколко магазинчета със страхотни дрешки и разнообразен избор и само се изкушавам да взема по нещо и си набелязвам разни неща за следващи покупки, то при толкова красиви неща и готини дрешки направо човек да стане разноглед, да са живи и здрави дечицата, ще има време за всичко

Относно теглото на бебчетата, на последната консултация в средата на май Дани беше около 6кг и 60см, за своите 2 месеца и половина, което пак изненада лекарката че бил наддал близо 1,500 за 1 месец и 10 дни, но засега бил в нормални граници за първите месеци.
За нощното кърмене и аз в групата на активните нощни птици-кърмачки  Laughing и ние не пропускаме нощно хапване, през 3-4 часа, най-много 4 часа пауза е правил, изглежда скоро няма да ми се удаде случай да  спя спокойно цяла нощ или поне повечето време. Мога да разбера мамите, които се оплакват от недоспиване, въпреки че вече свикнах с този режим, в някой момент действа доста изморително, но ако бебко има нужда да се храни, аз не искам сама да го ограничавам, постепенно ще си създаде своя график. От друга страна аз се наслаждавам на близостта си с бебчо и ми е много сладък така като си суче Heart Eyes
За удобство вече взимам Дани до мен на леглото и като проплаче за яденето направо му давам да си цока и аз си почивам така или направо си задрямвам...

Честити месечинкина бебчетата, които днес имат още един хубав повод, да са здрави, весели и щастливи Hug

Честита годишнина на  Зитка /за вчера/, на Ками и Ламтурниче!!! Пожелавам ви много любов и семейно щастие   bouquet

Честит рожден ден на Све  newsm59

Отскоро при нас вече хит са пръстите, Дани вече се усети че и палеца се смуче и понякога като е гладен временно се улисва с палеца вместо да реве, така го засмуква че ще си изсмуче цялата ръка, аз все го дърпам, обаче биба не иска, пробвам го но не му харесва. Опитва се дори и двете ръце да си пъхне, но не става  Crazy
Вярно че сега е в рамките на нормалното да си пъха ръцете в устата и  няма как още да разбере че не трябва да свиква така... а не  искам да свиква с палеца, защото аз съм имала такъв навик и до първата година на детската градина съм си смучела палеца, криела съм се под възглавницата  пак....майка ми се е видяла в чудо с мен, какво ли не ми е слагала за да не го смуча, наприме люта чушка, но аз избърсвам старателно и пак....и съм била много упорита Laughing накрая започнаха да ме плашат че ще си изкривя зъбите и една наша позната зъболекарка ще ми извади зъбите и ще бъде страшно Joy и аз не помня вече как съм отвикнала, обаче после се страхувах от тази жена и мъжа й и когато те ни идваха на гости, аз все се криех някъде вкъщи или дори извън къщи и не излизах докато не си тръгнат  hahaha детски истории, сега си спомням с весело чувство  Wink та затова сега съм внимателна с тези пръсти да не се допуска да стане упорит навик по нататък. Дано не наследява моите детски навици в някои отношения  Whistling

pretty_mimi Добре дошла в нашата компания, при нас е много забавно, ще ти хареса  welcome

Мислех да кача някоя снимка за конкурса мама и бебе от последните ни фотоси, но бебчо се събуди и надава вече сигнал та сега няма да мога, утре евентуално  Wink

Приятна и спокойна вечер за вас и малките сладурчета  и повече детски усмивки:love:

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 23:02 от nejno_cvete

# 227
Хората се намират на разстояние един от друг (като разбира това, бебето ще започне да плаче, когато майката изчезне от поглед).

Момичета това важи за нас с пълна сила. Аз съм като залепена за Йоан от няколко седмици. Само чакам с нетърпение баща му да се прибере от работа, за да го поеме, та да мога да отдъхна малко.

Като гледам тия периоди колко са дълги, направо ми се изправя косата. Ние май влизаме от период в период , без да правим пауза.

Преди известно време исках и аз да купя на Йоан балонче, ама баща му каза, че нямало смисъл, защото детето нищо нямало да разбере от него.
Но сега само да видя някъде и веднага взимам да пробвам.

pretty_mimi  welcome

# 228
pretty_mimi   добре дошла  bouquet

# 229
Честит празник на всички деца и на всички, които не са загубили детското в себе си!!!

Включвам се набързо, само да напомня за себе си, ако все още някой ме помни де.  Rolling Eyes  Напоследък не ми остава време за писане и четене, но ще се постарая да наваксам.
Само на бързо да се отчета - ние още се въртим около 5-те кила. Май ще сме си миньончета.
За обръщането - направи го само веднъж и това беше, но скоро мисля, че ще повтори. Не спира с опитите. Постоянно пръхти и рови с глава.
За спането - от 2 месеца спи по цяла нощ. Заспива към 9 и се буди сутрин най-рано в 7ч. Отспах си с това дете (да чукам на дърво), че баткото до 2 години и половина ми скъси животеца. Нямаше спане за него, беше кошмар.
За захранването - аз мисля да започна след следващата консултация на 16.06 с морков или тиква. Искам да видя колко е качила за 1 месец с Фризовома, че с предното мляко хич не ни се получаваха нещата. Надявяам се да и харесат, ще видим.
Имаше още доста неща май, ама сега очите ми се затварят вече. От хайманене вечер нямам сили за нищо.
Лека вечер!   bouquet
Ето ни и нас с първата професионална фотосесия:

# 230
  • София
Momicheta, sorry za latinicata, no pisha ot gsm-a.
 Nqmam turpenie da vi se pohvalq kakuv podaruk poluchi Beloslava za 1 juni Grinning
Shte stava KAKA!!! Grinning
BRAT MI SHTE SI IMAT BEBE :-*, a golemiqt mi plemenik toku-shto stana na 13g. Te sa mladi de, na po 34 sa Wink

Ne moga da vi opisha kolko se radvam na budeshtoto... maj Noemvrijche se pada Grinning
A tolkova iskam i drugiqt mi brat da se reshi na 2ro:$

Hubav vecher! Grinning

# 231
Ей, Карбо, честито!
Това са най-най-хубавите новини!
Коте, благодаря за статията, отдавна не бях я чела, сега си припомних Simple Smile Наистина много помага като знаеш какво да очакваш!
За нощното хранене-за моя изненада малкия се буди нощем само по веднъж или пък изобщо не се буди, та си отспивам чудесно. Баткото започна да проспива нощта чак на 1,5 г., преди това сучеше поне по 4-5 пъти на нощ, понякога си спяхме скачени... Различни са децата... Но всичко отминава, сега баткото не може да го накараш да се гушне така хубаво, както като бебе ми се сгушваше да суче... А бебето не е от най-гушливите-забелязвам че се дразни като го галя по главата, понякога се дърпа като го гушкам и галя... А аз съм бебеманиак-все не ми стига гушкането, целувките, галенето.... Може пък аз да съм сбъркана и прекалено да им досаждам на децата, или да имам много високи очаквания?

Мария, добре дошла при нас!

# 232
Мили мами  привет по нощите от мен.

Сега ми е единственото по-свободно време да ви пища, докато се кърмим. Че ние сме явно в някаква криза с бебо, та от там и в някакъв филм с таткото, абе не е за разправяне. За кой ли път се убеждавам, че тия мъже не са от тази планета. Ама по този въпрос - друг път.

ИСКАМ ДА ПОЧЕРПЯ МОИТЕ ВИРТУАЛНИ ПРИЯТЕЛКИ ЗАЩОТО ДНЕС  ИМАМ  РОЖДЕН ДЕН НАЙ - ЩАСТЛИВИЯТ В ЖИВОТА МИ ДО СЕГА, НО И ПОСЛЕДНИЯ ОТ ПОРЕДИЦАТА 20 И............................

Ами това е! пийте по 1 за мое здраве, насладете се на почерпката и забравете за миг проблемите. Щото ако имах точно сега една вълшебна пръчица и 1 летящо килимче, бих ви грабнала всичките и отвела ейййй тук:

# 233
Добро утро, хайде на закуска и   food010 Hug

Мамчета, мн благодаря за вс пожеланията отправени към мен и семейството ми вчера! Heart Eyes
carbo, честито! В първият момент като прочетох, че твоята беба ще става кака си помислиш, че си бременна hahaha
bibi_iv , hbdaybouquet Бъди жива, здрава, обичана и нека вс за което си мечтаеш се сбъдне!

# 234
Ками мерси за закуската,много ми е морскааааа.
bibi_iv  newsm59 пожелавам ти да си здрава,щастлива и много обичана  bouquet
аз съм толкова недоспала направо незнам как ще изкарам до довечера,малката едвам диша няма такъв запушен нос ooooh! хърка дави се нищо не и помага и цяла нощ искаше да яде ама то почне и не може да суче като хората спре,след малко се сети че не се е наяла абе кошмар горкото дете.мисля дали да не взема и диснимар ама незнам дали може и тях и капките пък аз и физ.разтвор и капя?
carbo ЧЕСТИТО  bouquet. А като знам как си обичам племениците и колко е хубаво като се съберем на празници всичките и си мисля тоя мой брат вече му е време за второ ще взема да му звънна да го подсетя.
пожелавам на всички много весел ден и най-накрая слънчо да изгрее  Nature Partly Sunny

# 235
Eхаааа, на това му казвам "добро утро"  Party

Бибиnewsm18 nbirthday newsm18 Може това да е последния от върволицата 20 плюс, ама е първият от най-истински щастливите, споделени с бебони!

Карбо, честито, лелче!!!! Прекрасни новини! Лека бременност и безпроблемно раждане!

Толо, голеееми снимки! Ама направо ме стресна как порастват за един миг малчовците  Shocked

Да ви покажа една снимка от вчерашната ни разходка, когато с краче изучавахме боровите иглички:

# 236
^desika^ внимавайте с тортата и дано да я направят специално за вас, а не да надпишат някоя стара.
Преди години след ядене на тортичка в НЕДЕЛЯ велико търново, 2 деня WC- то ми беше втори дом #2gunfire
Мартеничка , големи откривате ли сте Laughing

# 237
Добро утро и от нас!
аз съм с двете си съкровища,голямата ми я спряха от градина за лятото щото учителките ще си взимат отпуската накуп и ще има две дежурни групи за крайно нуждаещите се деца(как звучи само) и тъй като аз съм си вкъщи съм можела да си я гледам #Cussing out #Cussing out #Cussing out,никой не ме пита колко ще ми е трудно с двете все пак съм с бебе а и голямата си иска нейното,игри внимание но ще се справя нямам избор ,но по въпроса за мъжете нямам думи моя ме дразни много тия дни  ooooh! #2gunfire направо не го трая та заради това вчера ми беше вкиснато а и отделно нали беше 1юни по принцип в наше село има детско утро на този ден ама на вчера нямаше и Цветето много се разочарова а отделно бях решила да я заведа в Пловдив на Макдоналдс но колата се развали абе бахти критичния ден как да не ти се скапе настроението,ама днес май съм по в кондиция та да видим.
Честит рожден ден на Биби,желая ти крепко здраве и много лични и професионални успехи занапред и най-вече любов и разбирателство в семейството.  bouquet
Карбо честито за добрата новина,но и аз първо като прочетох си помислих че ти си бременна Laughing.
За обръщането моята принцеска не го прави,но аз си го обяснявам че е от рахита но се лекуваме и вече мисля че имаме известен напредък държи главата по уверено и може би скоро ще се обърне и се надявам всичко да е ок.
Ох много дълго стана ,айде ще спирам а покъсно пак ще попиша,то като гледам времето и днес май ще сме си вкъщи.

# 238
Момичета имам проблем с влизането ми в албума ни в снимка.бг,пиша парола и потребител но ми дава невалидни,някой има ли идея какво става. Thinking

# 239
  • пак там
Алхимиче, Диснимарът не беше ли комбинация от физиологичен разтвор с морска вода? Не мисля, че ще навреди...

@sofi_val@, виж дали не си превключила на кирилица, и затова да не го приема...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт