Лятото дойде, ще ходи на море сладкото хлапе

• 18 435
  • 299
  •   1
Отговори
# 120
  • София,
Ехо ама къде сте всички, аз вече открих и кирилизацията на тоя комп, малко е трудно, ама вече се справям. БЕроника е доста добре вече, а и двете баби са се събрали заедно да я гледат. Hug
А ГЕрито къде е изчезнала пак newsm78
Hellche, аз да ти напиша и тук за аналгина, или както се казва вече ХЕксалгин - продава се на ампули. При Т 39 и над 39 може да се даде еднократно като се изчисли на капки - една капка на килограм телесно тегло, т. е  - ако детето е 10кг. 8 - 10 капки. Наистина сваля бързо Т. Аз обаче на Вероника не сам и давала засега и се надявам да не се наложи. Аз редувам по принцип свещички и сироп - Ефералган, Панадол, Калпол.
За Нурофена ти писах какво ми каза Куфарджиева, и явно има истина в това, защото съм давала на Ицко като малък и тои наистина ми е правил пристъпи newsm78

# 121
  • София
Ще питам следващия път за Нурофена, но за сега не сме имали проблем. Аз мислех да го сменя с Панадол, но първо мисля че не сваля от него температурата, а и четох днес упътването на Ефералгана и там пише да не се дава в комбинация с други лекарства, които съдържат парацетамол. Има логика, защото Ефералгана е парацетамол. Ние за сега се лекуваме с 3 пъти на ден Нурофен независимо от температурата и междувременно ако вдигне - свещички. Аз ще питам де, ама досега винаги сме пили Нурофен и не съм забелязала да прави пристъпи. Дано утре да е вече по-добре, че да не се наложи антибиотик да пием Sad

Ама наистина днес къде се губите? То и на мен не ми остана много време да пиша Simple Smile
Лека нощ и дано утре да сме по-активни  Hug

# 122
  • София
Рано, рано...

Така е, който спи по 12 часа Simple Smile

Хелче, "да не се дава в комбинация с други лекарства, които съдържат парацетамол" важи за всички лекарства съдържащи парацетамол. Или поне трябва да мине известно време от единият до другият прием. Даже и след свещичка.
Дияна основно с Панадол съм я лекувала, т.е. сваляла темп. Рядко съм давала Нурофен. Май на свещички имах.
Но пък тя темп. около 39 или 40 ми е вдигала само когато правеше отит. Само веднъж ми се наложи да я накисна в банята. Но тогава наистина се бях панирала.

Дани, браво на бабите. Ти поуспокои ли се?
намери някакво забавление за Ицко. Да не страда. Но пък то не остана време.
Кога се прибирате?

# 123
  • София
Хелче, "да не се дава в комбинация с други лекарства, които съдържат парацетамол" важи за всички лекарства съдържащи парацетамол. Или поне трябва да мине известно време от единият до другият прием. Даже и след свещичка.
Дияна основно с Панадол съм я лекувала, т.е. сваляла темп. Рядко съм давала Нурофен. Май на свещички имах.
Но пък тя темп. около 39 или 40 ми е вдигала само когато правеше отит. Само веднъж ми се наложи да я накисна в банята. Но тогава наистина се бях панирала.

Да и аз това имах предвид и за това ще останем за сега на тази комбинация. Надявам се вече да минава... като че ли сме по-добре. Снощи откакто свалихме температурата и до сутринта не е вдигала, спа много спокойно, само веднъж се събуди да пие вода и нямаше температура. Сутринта беше 38, пихме си Нурофена. Все още е кисела и няма много апетит, но поне закуси малко Simple Smile

# 124
  • София
Дано все пак е само от кучешките зъби.
В квартала се разхождаме с една приятелка. Синът й е на година и половина. Растат му кучешките зъби и е нещо ужасно. Не помня да е казвала за темп. Но привечер е много кисел.

# 125
Тази сутрин кафето много eкстравагантно поднесено  Wink

Дани, сега съм сигурна, че си много по-спокойна и много се радвам за това  Hug

Жорко също е нямал проблеми с Нурофена за сега. Панадола хич не му сваляше температурата, незнайно защо  Rolling Eyes Но давам в краен случай, над 39 градуса вече.

hellche, всичко ще се оправи, гушкай я много малката.... Стискам палци да й се размине антибиотика  Hug

Айде хубав и прохладен ден  Wink

# 126
  • Burgas
Здравейте мами,извинетеме,че нахълтвам без покана,моето момиченце е родено в 7я месец-2.000кг и 44см,сега вече е голяма почти 6г,но е много дребничка,според вас дали се дължи на това,че е родена недоносена или просто си е ген,ние с баща й сме с нормална височина и тегло,нито едри,нито дребни.

# 127
  • София
Аник тук може и без извинения Simple Smile Добре дошла Simple Smile

# 128
  • Burgas
Аник тук може и без извинения Simple Smile Добре дошла Simple Smile
Благодаря,но тъй като моето детенце е по голямо затова,

# 129
  • София
Тази тема е за всички дечица Simple Smile Първите деца на темата са родени 93та година Simple Smile
А и моето вече порасна - на 1г е вече. Боже колко бързо минава времето.

# 130
  • Burgas
Много се радвам,че има и по големи дечица,ако иска някоя мама да сподели как се развиват децата физически,моята наистина е дребничка в сравнение с децата от нейния набор,иначе е много здраво и подвижно дете.

# 131
  • София,
Привет момичета и аз съм по спокоина вече и ниамам търпение вече да се прибираме Hug
Днес не съм ги чувала бабите, но мисля, че всичко е наред. Снощи даже и леля ни от Пловдив е отишла в Брацигово да помага на майка, че дядото е бил на работа нощна смяна и да не е сама с Вероника Laughing
Да и аз така редувам свещички и сиропи, но понеже тя често панадола веднага го повръща, та предпочитам свещичките.
добре дошла на новата мама Hug Ани не се притеснявай, може би наистина си е до ген. Ние сме все едрокалибрени в къщи, а малката е една финна нежна, и аж все тива се питам дали ще навакса, но вече се примирих, важното е да е жива и здрава

# 132
  • София
Дияна се роди 20 дена по-рано, 2670г. Епикриза не съм виждала. Най-вероятно все пак я водят доносена.
На 8 е, около 23кг. Има момичета в нейният клас, които са по-високи от нея. Едното момиченце даже е с глава и нещо по-висока.
Но е жизнена, луда за две момчета, здрава Simple Smile Това е най-важното.
И на мен ми се иска да е по-висока. Явно обаче носи моя ген Simple Smile

Дани, радвам се, че при вас има хубави новини Simple Smile

# 133
Привет и от мен. smile3525
Добре дошла на новата мама.  bouquet
Дани радвам се, че при вас вече нещата се оправят. Hug
Бързо оздравяване и на Лорка. Hug
Момичета давайте съвети. От няколко дни оставям Коки без памперс. Слагам го на гърне, издържаме се в тоалетната, но мисия невъзможна, не иска да пишка никъде. А в момента, в който го загаща и се напиква в гащите. А интересното е, че преди ползвахме гърнето, но само сутрин и си вършеше всичко в него.

# 134
  • София
Ани, добре дошла  Hug
Наистина може би има значение това че са родени по-мънички, но след 2 години би трябвало това да не се гледа. ИСкам да кажа, че все пак си е ген... едно приятелче на 1 годинка - момиченце, родено си е почти на термин, но е много дребничко и фино. Освен това децата растът на етапи, в един момент може да са най-дребни сред връстниците си, а след 1 година да изпреварят всички. Майка ми например до 4 клас е била най-висока в класа, а сега е 1.60, дори по-ниска от мен.

Алекси, ние също още не го ползваме по предназначение и не мога да дам съвети. С удоволствие и аз приемам такива Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт