Лятото дойде, ще ходи на море сладкото хлапе

• 18 703
  • 299
  •   1
Отговори
# 135
Ани не се притеснявай за ръста. Нашите дечица са малко по - дребни. Нашата неонатоложка ме е предупредила, че е нормално Коки да е по - дребен от другите до 3 годишна възаст, а някои дечица били по - дребни и до пубертет. Гена също е от значение. Най - важното е да са здрави и да не буледуват. Детето на една от приятелките ми е с 7 месеца по - малко от Коки, но все едно е два пъти колкото него. Вижте. http://img.bgpetition.com/u1010/ Тази снимка е правена на първия рожден ден на Коки, а Светланка е на 5 месеца и половина, а изглежда по - голяма от него.

# 136
  • Burgas
Благодаря ви момичета за доброто посрещане,наистина,че поважно е децата да са здрави и да ни радват много.Моята хубавица се казва Моника и е родена на 16.08.2003г.
Алекси тя Светланка наистина много едри4ка,на 5месеца,а прили4а на 1г,а твоя Коки голям сладур.

# 137
Привет, момичета Hug Hug Hug
С Жоро ,бяхме в Карнобат .После, и на село го заведох малко, и ето ни днес, вече в бургас.
Дребен е добре, но е много палав и не стои и минутка, мирен.
На новата мама, Добре дошла  bouquet  bouquet  bouquet

# 138
  • София
Гери, много се радвам, че сте добре и се появи най-накрая.  Hug Малко се бяхме притеснили Simple Smile То май колкот повече растът и по-палави стават, а и нали са момчета...

Ние уж днес сме по-добре, цял ден не беше вдигала температура, но сега вечерта вдигна малко - 37.5 Обаче се появи странен обрив по лицето, вратлето и малко на коремчето. Според докторката може да е от самия вирус. Намазах я и ще видим утре как ще е.

# 139
Добро утро момичета. Само ако знаете колко ми е тъжно. Нашият татко замина тази сутрин за Италия за неопределно време. Той работеше там и преди, но когато се оженихме, аз веднага забременях, карах тежка бременост, след това преждевременното раждане на Коки, обикалянето по лекари и всичко това наложи да напусне работа, за да бъде при нас. Но преди 3 дни му се обадиха, че ако иска може да се върне на старата си работа и вчера шефа му се обади да тръгне веднага. И така с Коки си останахме само двамата. Хубавото на тази работа е, че работи 20 - 30 дни без прекъсване и после го пускат10 - 15 дни почивка. Така бяхме и като гаджета - 30 дни там, после 20 дни тука и тогава ми беше тежко, но сега май ми е по - тежко. А Коки не престава да го търси, да обикаля по - стаите и да вика тати, тау тау тати и да дава целувки. А аз като го гледам и ме избива още повече на плач.

# 140
# 141
Ей, Гери, крайно време беше да се появиш  Wink

Aleksi_Koko, стискай зъби...И се опитай да намериш ДОБРОТО  в ситуацията, в която се намираш. Ще видиш, че И В ТОВА ИМА НЕЩО ДОБРО и така ще ти е по-леко, вярвам  Peace Ние сме с теб и Коки  Hug

anik79, добре дошла   bouquet

# 142
момичета, и аз взех да се треожа ,че Жоро не говори. Само "айде "деди и тети".
Какво да правя ,незнам вече.
Иначе, доста добре върви вече .Но пък върви ,с вдигнати на горе, ръце Rolling Eyes

# 143
  • София
Гери, най-вероятно се тревожиш неоснователно. Но не ти пречи да направиш консултация с логопед.
Някъде имаше една тема за консултация с логопеди. В момента не мога да я намеря. Може и в архива да е.
Ето ти профила на една логопедка - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=1338

Дияна го 1,7г не казваше нищо. Под нищо имам предвид "тати", много рядко "мама"; "баба"; "да" и "не"; и имената на 2-3 приятели. След това се местихме в нов апартамент. И може би това отключи "бърборенето" й.
За ходенето... може би така пази равновесие Simple Smile Дияна ходеше с ръце настрани.

И Алекс за сега не е по говоренето. Набляга на "тата" и "мама". "та" и "на" са най-употребяваните срички. "Нана" мислим, че е Дияна, но не сме сигурни.

# 144
  • София
Гери и аз мисля, че се тревожиш излишно. Има много деца които не говорят бебешки и после изведнъж започват да говорят много правилно. Наистина не пречи да се консултираш с логопед, а иначе можеш да го стимулираш ти да говори като му казваш, че не го разбираш (предполагам като иска нещо казва "Ъ-ъ") и той да започне да говори. Предполагам че не прави усилия да говори, защото се разбирате и без да има нужда.

# 145
  • Burgas
Има още време да проговори,както виждам е още на 2г,при логопед си мисля,че се ходи след 3г ако мислите,че има проблем,трябва повече да му се говори и да го стимулирате чрез някакви игри и книжки да казва думички,после той сам ще започне да  прави изречения.

# 146
Говоря му постоянно.А той, на всичко казва" га га"
"Жорко виж топка поглежда я, и вика га га"Иначе като го попитам как се казва, си казва името -Гого.
Аз самата, съм проговорила доста късно (3 години).Невроложката и тя ни каза, че е рано за логопед .
Писах на лого5ка,да видим тя какво ще ме посъветва Thinking
момичета, благодаря за съветите  bouquet
Притеснена съм доста TiredНаложи се днес да оперират сестра ми ,понеже и откриха киста на яйчника.
Докато излезнат,  хистологичните резултати ,ще се побъркаме.
цитонамазката е добра , правила е и туморни маркери, те също са добре.
Какво мислите?

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 19:30 от *GERI

# 147
  • София,
Момичета привет, ето ме вече от България Hug, няма по хубаво от това да се завърнеш в къщи. Прибирането беше кошмано, но важното е че вече сме си в къщи, Вероничка е добре, някак си много е порастнала, но е слаба, Mr. Green баба и се е престарала с храненето - всичко дето бяхме купили и оставили е изяла и като са и готвели и манджи, супи Mr. Green, но като я гледам си е същия глист.
Много се гушкаме и целуваме, явно много сме и липсвали. А първата вечер като сме я оставили до 1 часа не е заспала - стояла е седнала в леглото и е повтаряла само Мами, МАми. Sick
СЕга е щастлива, а аз вече едва гледам, но ще я измия ще и направя инхалация и тогава ще се гушнем и ще спинкаме Laughing
Донесофхме и един подарък - комплект ЧИчо доктор и от три часа не е спряла да ни преслушва всички наред, даже блузките ни вдига и  Joyвика дишай. Иначе и тя не е от приказливите много, като я караме да повтаря неще, говори когато тя си реши и каквото тя си реши, но иначе всичко разбира. Hug
ХЕлче гледам сега че и Вероника е с пъпки, но само под вратлето и на крачетата в зоната около памперса, явно и е много топло. Ще трябва да сменям Либерото с някакви по тънички пампи, че ще се спарва много. Ти с какво мажеш ЛОрка? И поминаха ли и вече пъпките, опиши ги как изглеждат, имат ли връхчета или са като ситно посипани червени точици, newsm78
МИдичка как сте с МИми, надявам се че всичко е наред.
Алекси, ние сме с теб така, че не се тревожи, представям си колко ти е трудно и тежко, но в тая криза явно просто няма начин. Дано всичко е наред и може пък и Вие да заминете по нататък с него, там може и да Ви е по хубаво, кой знае. Надявам се, че все пак не си съвсем сама с КОки и че ще има някой покрай вас.
ГЕриPraynig Praynig дано всичко е наред със сестричката ти и да няма повече притеснения. Много прегръдки и за двете Ви и сили да се справите.
Ан - МАри Hug Hug
Айде ние ще се къпем, лека и приятна вечер на всички от нас!

# 148
Преди около една година (може и повече),и откриха кистата. приемаше хапчета, от които се предполагаше, че ще се спука.
Оказа се не е , обаче.Наложи се да се премахне оперативно ,понеже бе 7 см.
Ще се побъркаме, докато излязат резултатите.
мисля си ,че за това дълго време ,ако беше нещо лошо ,щеше да си покаже .Нали ?

# 149
  • София
Дани, радвам се че вечи сте си в БГ и се гушкате с Вероника  Hug
Пъпките на Лора нямат връх, като цяло кожата й е гладка на пипане, като малки червени точки е, на бучките са доста нагъсто и я сърбят. Мазах я днес с Фенистил да облекчи сърбежа и ще видим утре как ще е. Иначе температура вече не вдига.
Гери, дано всичко е наред със сестра ти, предполагам лапароскопска операция са й правили? Щом за една година нищо не е станало и не й е правила проблеми, предполагам не е било чак толкова страшно. Само малко се очудвам, защо са чакали 1 година да я оперират? Или тя е била по-голяма и все пак се е свила малко? Питам те защото преди да забременея и аз имах киста, 6см, 4 месеца пих хапчета и след като не се смали ме оперираха. Кистата се оказа че се е откачила от яйчника и някак си се е захванла за тръбата. Операцията като цяло при мен беше доста лека (лапароскопия), единствено имало малко проблем, че кистата е била увредила малко тръбата, но тук е мястото да благодаря на доки, който ме оперира, че не я премахна, а даже беше се опитал да я оправи. Извинявай ако малко съм те стреснала с моя разказ, но силно се надявам при сестра ти всичко да е наред и да няма поводи за притеснения.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт