5-то класници дръжте се... още само 4уч. дни!

• 12 868
  • 308
  •   1
Отговори
# 90
И на мен не ми е ясно, предната седмица нямаше проблем, дойде си с отговорите и ги сравнихме, а сега изведнъж-не може Crossing Arms

# 91
И аз исках да говоря, но Марти ме молеше да не го правя... Щял да се оправи сам, той щял да им каже... И наистина ми се иска да е по-самостоятелен, да се научи да се бори и отстоява сам правата и проблемите си, а не винаги да разчита на мен. По разбираеми причини не е ходил на детска градина, след това в предучилищния, първи и втори клас, ходех с него в училище, стоях там непрекъснато. И сега отчитам това като голяма грешка, трябваше доста по-рано да го науча да се справя сам, защото той свикна да съм до него, да се грижа за диабета, да решавам проблемите му. Миналата година за първи път се усети, че не може така, той все пак расте и му е досадно да съм непрекъснато около него. Сега вече, уж е по-самостоятелен, но забравя да се грижи за диабета (да мери захарта, да съобразява физическата си активност с количеството на инсулина и вида на храната), а понякога дори забравя и да яде Confused Трудничко е, а той все пак е дете...

За матурата по история - според мен някои от въпросите са ужасно подвеждащи. Този например, според мен има два верни отговора, но единия е по-верен Rolling Eyes

5. Българският хан Тервел е известен в средновековна Европа,
защото:
а) сключил търговски договор с Византия
б) помогнал за разгрома на арабите при Константинопол
в) помогнал на Юстиниан ІІ да си възвърне властта

г) извършил административна реформа

# 92
  • София
Хммм, наистина много хубаво въпросче! Той човекът и търговски договор е сключил, въпросът е кво я еня средновековна Европа това... Laughing

Ия, мила, хич не ти е лесно!  Hug И Марио имаше като малък сериозен здравословен проблем, и той е "пазен" и още треперим дали няма да рецидивира, та напълно те разбирам...  И то хубаво да са самостоятелни, да си отстояват правата и да си решават проблемите, ама като здравето хич не им е приоритет!? Не знам...

# 93
Ali_sun браво на твоето момче - сериозен мъж се очертава.
Ия все пак въпреки желанието на Марти / което напълно разбирам/ бих намерила начин тайно от него да уведомя всеки негов учител за състоянието му и да помоля, да не се коментира - просто да е запознат със състоянието на детето и да знае как да реагира адекватно, ако се наложи. Все пак става въпрос за здравето му, а с това шега не бива.
Колкото до прословутите матури виждам, че повечето сме на едно мнение  Twisted Evil, би ми било любопитно да чуя мнението на повече родители по темата. Чудя се дали да не пуснем една обща анкета - ще помисля още малко.
Хубав ден на всички   bouquet - вижда му се края ейййй  Peace Peace Peace

# 94
  • с/у ОколоМръсТното
но забравя да се грижи за диабета (да мери захарта, да съобразява физическата си активност с количеството на инсулина и вида на храната), а понякога дори забравя и да яде Confused Трудничко е, а той все пак е дете...

Hug Hug
Мисля, че поне няколко години още, трябва да си по петите му...
Наистина са деца и наистина е фатално да се грижи за диабета си. Тъй, че сили и кураж и на 2-мка ви  Heart Eyes  bouquet

Верно му се види края. Утре щерката учебниците... юхууууууу Party

# 95
принципно, не съм против т нар матури, но трябва да имат смисъл Например да им се оформят с това оценките за края на годината, все пак е изпит върху целия материал При нас оценките може да ти ги пишат като текущи по желание (естествено ако са 5 или 6), от друга страна свикват с този начин на изпитване и нагоре ще им е по-лесно
Не съм съгласна обаче с това, че се учи по различни учебници Във всеки един материала е пресъздаден различно Моят син също сбъркал с въпроса за признаване на България за царство Аз се амбицирах и прегледах учебника му Честно казано не се разбира нищо Изречението е, цитирам по памет, че на Петър   му е присъдена титлата цар от Византия Ако е толкова важен въпрос, защо не е развит малко повече,
Митко каза че и в теста по БЕЛ е имало въпрос, които не били го учили
Алисън, браво на твоя отличник Колко и трябва на една майка да е щастлива, ама чакаме да почерпиш  Thinking

# 96
И нашите учебници се връщат утре, а в петък заминават на екскурзия за 3 дни  newsm44 newsm44
Финиширахме и тази година, наесен с песен.

Не ви ли се струва на моменти, че времето лети - кога бяха първолачета...... и сега вече 6-ти клас  Heart Eyes
Душици .........

# 97
забравих да попитам Знае ли някои какво се прави ако даден учебник не става за връщане Някои просто се разпаднаха на страници

# 98
забравих да попитам Знае ли някои какво се прави ако даден учебник не става за връщане Някои просто се разпаднаха на страници

Купува се нов, поне при нас е такова изискването Confused

# 99
На нас ни казаха още в началото на годината като ги раздадоха да се грижим за тях, ако трябва-да се подвържат. 2-3 от нашите също се разлепиха още в началото Twisted Evil, отвратително качество. Занесохме ги при приятел, който има печатница, и той с една машина, нещо подобно на голям телбод, ги щракна отстрани.

# 100
ох и ние ги подвързвахме, ама нейси Не се сетих навреме да ги занеса в печатница

# 101
  • с/у ОколоМръсТното
Не ви ли се струва на моменти, че времето лети - кога бяха първолачета...... и сега вече 6-ти клас  Heart Eyes
Душици .........

все по-осезаемо го усещам летежа на времето... Децата порастват, аз си оставам млада  Joy, но пък с хиляди болежки  Tired

Купува се нов, поне при нас е такова изискването Confused

И аз змам, че се купува нов.

# 102
  • Sofia
Благодаря на всички за поздравленията и милите думи  Hug. Хайде ,сега и вие да се похвалите с отлични резултати  Laughing.
С историят картата е била черно бяла, и детето твърди ,че по-голямата част е била отбелязана като Ч.море . По въпроса за признаването на независимото царство ,в учебника му няма отговор на този въпрос  Crazy /лично проверих/. Днес е коментирана тази матура и се оказва ,че е най-трудната от всички. Очаякват се слаби резултати ,щом моят с 5 грешки е от най-добрите  ooooh!.
 Днес по география - би трябвало да е без грешка! Ако и утре е без грешка ще е на 1-во място от 5-тите класове  Laughing.
 Учебниците ги връща утре ,нашите са като нови /нали почти не са отваряни/.
Lennyh , не ми се струва ,сигурна съм, че времето лети  Laughing. Сега живот и здраве като дойде Малчо , ще ти минава още по-бързо!
Ия , щом детето иска да се оправя само - остави го. Само настоявай да говори по-скоро. Аз т.г. не съм се занимавала въобще с моят. Сам на курсове ,в у-ще ,на тренировки, оправя се!
 Хайде ,последен напън1 да минава утре , и да събирам багажа  Laughing!

# 103
Ali_sun, браво на твоя младеж Peace
А нашите ще учат и в петък, в понеделник ще предават учебниците и ще им раздават бележниците Confused

# 104
  • Бургас
Даа, Алисън и от мен поздравления!   bouquet

И ние приключихме и утре ще връщаме учебниците. Моята Гери е офоремна по всичко и завършва с 6.00 учебната година  bowuu
В понеделник сме на последната за годината родителска среща. Вече са им дали списък с книгите за лятото.
Пожелавам на всички приятни моменти около последните петокласни дни  Hug

Общи условия

Активация на акаунт