5-то класници дръжте се... още само 4уч. дни!

• 12 865
  • 308
  •   1
Отговори
# 105
Радос,  би ли ни предоставила списъка с книги за лятото!

# 106
присъединявам се с мнението за теста по история, и моят е с доста грешки, а е наистана добър по история Сега ще прегледам въпросите да видя какво точно пише в учебника, но както писах по-горе по въпроса за царството има само едно изречение
Нас още ни оформят, бележниците в понеделник
На финиширалите победители честито   bouquet

# 107
  • Бургас
 Заповядай:

1. Е. Пелин - "Разкази"
 2. Й. Ховков - "Разкази"
 3. О. Уайлд - "Щастливият принц"
 4. Екзюпери - "Малкият принц"
 5. М. Твен - "Принцът и просякът"
 6. В. Юго - "Клетниците"
 7. Б. Нушич - "Автобиография'
 8. П. Хилендарски - "История Славянобългарская"
 9. Д. Чинтулов - "Стихотворения"
10. Вазов - "Немили недраги"
11.              "Под игото"
12.              "Разкази"
13.              "Стихотворения"
14. Х. Ботев - "Стихотворения"

# 108
благодаря!

# 109
  • София
Как ще четат "Под игото" не ги знам , моя една книга не иска да отвори  Embarassed

# 110
  • София

Ali_sun, да знаеш как ви завиждам (благородно  Wink) за почивкатаааа! Желая ви незабравимо изкарване!
По въпроса за признаването на независимото царство ,в учебника му няма отговор на този въпрос  Crazy /лично проверих/. 

Хм, по кой учебник учите??? Ние сме с този на Просвета и там за договора от 927 г. си пише ясно, че империята признава на Петър титлата цар, бла-бла и патриаршията...

Радост, благодаря за списъка!   bouquet Като го гледам и.... "Под игото" ми се струва най-малкия проблем! Laughing

# 111
  • Plovdiv
...
Ия, как реагира класната като разбра за детето? Пожелавам ти да събереш сили и да си отстояваш правата  Hug

Каза "Ужас"!

ShockedКакво му е ужасното, не разбирам!!!!  ooooh!
Ия, ситуацията изисква много деликатност и в същото време трябва да се знае от преподавателите задължително. Не ви е лесно. Hug Гледайки от позицията на детето - той не иска да се знае, защото не иска да се чувства различен. Възрастта им е толкова особена. Rolling Eyes Иди му обяснявай, че той НЕ е различен. Всичко това го казвам, защото бях такова дете - заболявания разни. Страдах много, когато ме освобождаваха от физическо или не ме пускаха на лагери и други мероприятия. Защото исках да съм като всички. Да съм с всички. Simple SmileИ при първа възможност прегазвах всички забрани. Wink
Желая ви успех, дано намерите златната среда.  Hug

За учебниците - нашите са в ужасно състояние. Два заминаха на подвързия, ако не приемат и други, ще търсим нови. ooooh! И това ме навежда на мисълта, дали да не накарам Митко да ги плати от собствените си събрани пари. newsm78 Иска ми се да го запомни, защото, вярвайте ми цяла година говоря, как трябва да се пазят, а той въобще не ме чуваше. Twisted Evil

За историята - днес успях да отворя теста, прегледах до 11 въпрос. Момичета, не видях нищо трудно и подвеждащо. Направо си повтарят матурата от 4 клас. Другите не успях, вече сайтът им е блокирал, сигурно заради географията. А Митко не иска даже да ми даде своите отговори, категорично отказва.  Shocked Това му се случва за първи път и го подозирам в провал. Rolling Eyes
За географията каза, че не се е затруднил, но....
До сега - по БЕЛ - 5, по анг. език - 6, по математика - 5
Едно голямо БРАВО на дечицата на Аli_sun и Радост. smile3501 И на мамите и на мамите. Grinning  bouquet
vangobi, браво на всички ви, че сте се справили с проблема. Дано рядко има такива моменти и за кратко. Имам няколко приятели със същите проблеми. Когато се притеснят се проявяват. Hug
Добре дошла на eriana bouquet

# 112
  • с/у ОколоМръсТното
и завършва с 6.00 учебната година  bowuu

Още едно БРАВО   bouquet
И на теб, честита ти отличничка  Heart Eyes

Как ще четат "Под игото" не ги знам , моя една книга не иска да отвори  Embarassed

Същата е и моята... един ред не иска да чете  ooooh!
И ми каза, че имат "Принца" и някаква "Автобиография", но сега разбирам, че това ще да е житието на Бранислав Нушич.

Не ви ли се струва, че ги засилиха с много трудна за тях л-ра за четене... От "Под Индигото" нищо няма да разберат... убедена съм.
А от Принца по-тъпа книга не съм срещала  ooooh!

По история ще е пълна с грешки, но да видим окончателно тяхното становище, все пак.
N i y a - добре се е справило детето ти. Евалла   bouquet

# 113
  • Не съм от тук и съм за малко
Здравейте, мами!   bouquet

Лени, мерси за отговора за училището ви.  Хубава е тази система, но като знам как не им се учи сега в хубавото време...

За учебниците: ние имаме един учебник по БЕ, дето се разпадна на листове много отдавна. Класната им е казала, че може да пробият три (четири) дупки и да го вържат със "свински опашки".  Ако на някой му върши работа идеята, може да пробва.

При нас има още малко зор - младежът ще ходи на нещо като изпит по математика в неделя. Искаме да го преместим в друго училище. И хем и той казва, че иска да се мести, хем не сяда да решава, та малко се юркаме за задачите.

Успех утре!  Peace

# 114
Радост - браво на Гери   bouquet
Жива и здрава все така да те радва.
Ние все още нямаме списъка с литературата, но предполагам че ще го получим на 15.06 с бележниците.
От този списък, който е дала Радост - много шарена ми е литературата. И аз мисля, че им е рано за "Под Игото" - прекрасна творба, но на 12 години  newsm78....., както и не ми се струва, че Оскар Уайл би ги грабнал на тази възраст Tired
Като получим списъка ще го пейстна.

albena   bouquet  ние май пропуснахме да те привестваме с добре дошла, но много се радвам да те видя тук.
Драсни някой ред за твоя петокласник - къде учи, как се справя - въобще каквото ти се споделя.
Къде ще кандидатствате?

Иначе относно системата в нашето школо, лично аз много одобрявам и подхода и идеята. Децата при нас са свикнали на голямо натоварване през годината - така че сегашните консултации ще им се сторят леки. Освен това имат прекрасни учители и съм сигурна, че ще намерят начин да им ангажират вниманието.
За учебниците - поне един ще трябва да купувам и още тръпна да видя кой  Tired и при нас е така - повреденото се закупува.
По история и Боби е допуснал грешка на изпита- не че е някакъв корифей, но все пак му е голяма слабост тази наука. Но нека му е обица на ухото - грешката му, не е толкова историческа неграмотност, колкото идва от нечетене на книжки и му го казах. Не знаел какво е "чаршия". Еми ако четеше повече книги, щеше да знае Rolling Eyes...
Но догодина дано си е направил изводите и се стегне повечко. Сравнително съм доволна от оценките, с които завършва / исках повече, но си давам сметка че средата е силна и конкуренцията жестока/.

# 115
Здравейте, милички!
Лени, ми то се оказва, че са били от първи клас заедно нашите диванета Shocked Ще го питам дали ще се сети. За матурите съм съгласна при положение, че всаичко е "прозрачно", както се казва и резултатите са истински. От друга страна забравиха да пишат тия деца с тези тестове, навсякъде само кръгчета и "човки" ми слага ooooh!
Наистина толкова бързо лети времето... А сега с бебчо направо хвърчи... Ааааа, Шани, ми ние още растем, затова сме млади Mr. Green Party
Алисън, Радост, БРАВО на децата! smile3501
Ериана, добре дошла! Hug
Ние пък не си знаем нито една оценка от матурите Thinking Кога трябва да излязат официално?
И утре младежът си е редовно на училище, в петък връщат учебниците, а в понеделник им дават бележниците. При нас учебниците се плащат в троен размер ако не стават за нищо Rolling Eyes
Леле, Радост, добре, че даде списъка с книгите! Сега ако пак ми каже, че не са им дали книги за четене ще го изненадам приятно Mr. Green
Успех на дечицата на последната матура!

# 116
  • с/у ОколоМръсТното
От днешния тест по География какво виждам:
Елементаризъм с нотки на препис (дословен) от миналогодишния.
Вие?

# 117
  • Не съм от тук и съм за малко
Лени, благодаря.  Grinning
Моят петокласник (все още) е Стефан, сега учи в 105 СОУ, но много силно се надявам, че ще успее да се справи с "Еврика"-та и ще се премести в 107-мо. Миналата година ни обясниха, как откриват природо-математическа паралелка, с повече математика, повече английски и пр. суперлативи. А на практика се оказа друго. Освен това сляха три паралелки в две с по над 30 деца. С няколко думи, нивото падна и не сме доволни.  За справяне, справя се, но го мързи, занимава му се с други неща, учебниците не са най-интересното четиво.  Mr. Green

# 118
В нашия випуск има 3 деца от 105-то. Те поне се представят на много добро ниво, но може би ако са напуснали и други като тях и са сляли паралелките се е получил известен спад на нивото. При нас се получи така миналата година като сляха нашата паралелка в старото училище със съседната.
Ще ви стискаме палци за 107-мо. Племенницата ми учи там - добро е нивото. От бившя клас на Боби миналата година едно дете се премести там.

# 119
Благодаря за поканата,Шани Simple SmileАз и до сега ви четях,но тихичко.Поздрав на всички мами-кандидат шестокласници.Остана само една матура и свобода.Въпросите по история леко ме зачудиха - като онзи за ефекта от приемането на славянското писмо от Борис І или другия за цвета на царските одежди,а най се изумих от необходимостта да се разпознаят на карта границите на държавата ни по времето на Омуртаг...Но неведоми са идеите министерски и най-паче МОН-овски.Добре,че децата се справят.Моята петокласничка до сега ни радва с 5 шестици и слава богу без квесторски изненади във вид на неотложна помощ при решаването на теста.
Повече взех да се притеснявам ,обаче,как ще си прекара лятото?!През повечето време ще е в града и най-вероятно пред компютъра.Опитах в РИО - Стара Загора да получа информация за летни форми на ангажираност на тази възрастова грепа - нюню.Само обсерваторията има някаква подходяща програма и толкоз.Как стоят нещата при вас,да обменим идеи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт