Отговори
# 30
Тонито, Диана е просто прекрасна Simple Smile Ама как позира. Много се е променила, направо нямаше да я позная ако не знаех, че е тя. Пу пу пу  Heart Eyes
За храненето и аз си мисля, че това е причината, още повече и други родители се оплакват. Да му променя менюто, но как? Той хапва някой друг плод, но зеленчуци какви да му давам? Досега не е ял никакви ей така  Rolling Eyes Пък и каквото и да яде сам, яде 2-3 хапки, колкото да се залъже. Уффф...да ми бяха казали, че точно аз ще имам проблеми със злоядо дете, нямаше да вярвам.  Tired
венерка, що да е толкова дребен Велин бре? Нищо му няма на детето. Ще видиш как ще дръпне изведнъж и изобщо ще се промени и ще заприлича на голямо момченце  Wink
Мечтание, аз пък не мой вляза в устата на моя дзвер, за да видя колко зъба има. Но определено му расте 1, че е започнал да си дъвче краищата на завивката преди заспиване...направо ме хвърли в тъч  Laughing Бисквитките са добра идея...и без това сме започнали да са връщаме назад в развитието...да си чеше зъбите с тях  Joy Joy Joy

# 31
ТОНИТО-недей така,не всички мами стоят и си пият кафето в градинката Grinning.Не че имам нещо против Hug,но аз пък предпочитам да играя с него вместо да пия кафе.МАДАМАТА ти е страхотна  bouquet

По повод тръшкането за ''искам това и онова''според мен е освен на възпитание и на много говорене и обясняване за това кога какво може и не може,защо не може и т.н/ох как обясних и аз/.
Онзи ден примерно детенце в сладкарница показва какво иска 1 тортичка,1 еклерче, 1 сокче,1 кремче.....и още какво ли не ,майката каза че като изяде едното ще получи и другите,НО като започна един рев,метна се на земята ,започна да хвърля,УЖАС!!!!Е в крайна сметка майката взе поисканите неща и не че бяха изядени ама.........!!!

Докато пък моето никога нищо не иска,питам и все не.Единствено вчера го оставих в магазина да си избере сам това което му се иска и си взе един телешки салам Joy,който с кеф си го хапна!!!

ВЕСЕЛ ДЕН!!!

МАМА МИА ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!!!!!!! newsm59

# 32

Мирама, много е сладка Калина Heart Eyes Целувки от нас!
Венера, защо да е дребен Велин? Не че съм го виждала на живо... нацелувай го от мен!

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 20:41 от Bulechka™

# 33
Здравейте!
Честит рожден ден на мама мия!

Ей чудесни са ви дечицата  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes красавици и красавци!Тонито малката много е пораснала, наистина не бих я познала!
Трябва да взема да ви пусна и от нас малко снимки че да ни видите.
А днеска това временце ни направи отново неприятна изненада  Rolling Eyes такъв дъжд вали че след малко вадя кануто и тръгвам по реката пред блока  Laughing

Ей момичета - кажете последно ще се срещаме ли или не? Така изглежда че май няма да направим нужната организация  newsm78 или пък просто няма желаещи  newsm78
Няма време още много, ако искате нещо да се поръча като кетъринг е нужно да споделите какво ви се иска или какво не.Ако ли не, ние така или иначе сме почти всеки ден там и няма да правим специално резервация, но да се има в предвид тогава че няма да е затворено само за нас и достъп има всеки.И освен това ако нещо ни се прииска да консумираме докато тичат малките, няма да има тази възможност на момента!

Лени извинявай че взех думата    bouquet

# 34
 wavey
Айде на кафенце поспаланки!

# 35
Добро утро Simple Smile
хайде едно кафе от мен Wink

ох нямам търпение да  дойде юли и заминавам за месец и нещо на Бургас  newsm44
синковеца рсно рано замрънка че му се излиза а на мен ми се спи  smile3507 та сега е  с баба си на разходка а аз трабва да  newsm79 newsm28 newsm75 wash hang 1dishes  food002 ама ме мързииииииии.Писна ми с това чистене всеки божи ден чистя и всяка сутрин пак е лудница smile3511 и за това сега съм си грабнала кафето и пред компа поне до 10 smile3516

такъв дъжд вали че след малко вадя кануто и тръгвам по реката пред блока  Laughing

Joy Joy Joy
Наденце аз нямам претенции какво ще поръчаме Simple Smile предния път в Пчеличката Мая беше избрала страхотни вкусотии така че на теб разчитам   love001

Тони, Булечка, Мирама, Венерка
- много са ви хубави дечицата   Heart EyesДиана е много нежна и страшно много е пораснала  Hug За Косьо нямам думи Simple Smile голям сладур  Hug Калина виждам добре си  е починала на Тетевен:) Мирама стискам палциза изпитите Peace Венерка имаш страхотни момчета Simple Smile Велин е едно слънчево момченце Hug И хич не ми изглежда да е дребос Naughty

Приятен ден   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 36
Добро утро и от мен набързо, че ще се захващам с пране, чистене, прибиране и т.н. )))

Искам да помоля момичетата, които имат регистрация във Facebook, ако могат да ми пуснат имената си на лични. )) Може да си заформим там една групичка ако има желаещи. )

# 37
Привет и от нас

на патеричка
честит рожден ден Мама мия! Бъди жива и здрава и безкрайно щастлива!

Много хубави и порастнали дечица видях, страхотни са всички  Hug

# 38
  • La casa de Mickey Mouse
привет и от нас
бяхме на лекар с малкия, криви дясното краче от глезена, заключението на лекаря бил дебел и имал малки ходилца и за това, сега ще купуваме само обувки които да държат добре петата и да имат възглавница за свода, не знам дали го обясних правилно и ще се надяваме да се оправи от само себе си, за това и още върви нестабилно, но... не смятам, че е дебел, всички сте го виждали смятам, че е нормално дете и носи 21 номер обувки, мисля че е нормално, знам ли, аз съм с малък крак, нося 35, ох само грижи, освен това имаме мокра кашлица вече 2 месеца, но е само по няколко закашляния на ден, прегледаха го много основно и педито реши, че е най вероятно алергия, малък е за тестове, само му направиха проби за туберкулоза (но нали и в болницата ни правиха), че отрицателни, сега махам всички пухкави играчки, започвам лудо чистене всеки ден и пране на чаршафи на 90 градуса, ще пие един сироп и след седмица пак на преглед, ако не е това, се започват големите изследвания, за които може и да се наложи да влезем в болница   
съжалявам, че ви натоварих, но имах нужда да споделя

# 39
ANETT, много съжалявам за проблемите. Откъде на къде пък дебел, това са глупости. Варти носи 22, че и 23 понякога, зависи от обувките, но това не означава че е дебел.. За алергията... нещо хомеопатично, билково? Ползвам съветите на д-р Михайлов от сайта на "Часът на мама", има доста полезни неща, има и библиотека, може да намериш нещо за вашия случай.

Момичета, да ви се оплача. От както бяхме на разходка в Истанбул Варти тотално се промени. Оставихме го на баба му и дядо му, разбира се чудесно с тях, но като си го взехме навръщане и от тогава никакво заспиване сам, рев, тръшкане, инат. Вече иска да ляга само с нас и при нас, не си понася кошарата... През деня едва заспи (лягам с него) и след един час се буди с вик и крещи "Мамо". Явно се е наплашил, че може да го оставим докато спи (за Истанбул така тръгнахме, че да не плаче)...Изобщо се вкарахме в един филм..

Всички дечица изглеждат чудни, снимките са прекрасни.

# 40
  • Пловдив
Здравейте  Grinning
Честит Рожден Ден Мама Мия! Много здраве и късмет!   bouquet
Анет, стискам палци по-бързо да се открие пичината и дано да не е сериозно  fingerscrossed Ама и вие, нямат ли свършване тези здравословни проблеми  baby_neutral
Мпуле, да се изкъпете и поизпечете и вместо нас  Grinning Приятно изкарване там и да намериш повечко време за себе си да се поглезиш малко  Sunglasses
Булечка,Косьо е много нежен  Heart Eyes
Мирама, както винаги страхотни снимки, много е фотогенична Калина  Hug
Тонито, Дианка голяма красавица и много е пораснала и променена  Heart Eyes
Венера, страхотни са ти момчетата lovekiss
Анелия, наистина трябва много да  обясняваме какво може, защо не може и когато забраняваме трябва да сме категорични Naughty Тези дни в парка при шадравана се появиха оси, а Христина много обича да ходи там. Обяснявам и , малко и се поскарвам отвреме навреме и има резултат.
Джиджа, аз се старая всеки ден различна закуска да и давам, че напоследък не иска много да яде. Днес яде филия с масло, малко халва, а остатъка от филийката с кашкавал. Напоследък и се услажда киселото мляко и отделно и давам бисквитка. Понякога макарони, филия с лютеница, вчера сварено яйце, сирене и хляб. На обяд основното от кухнята/няма как да го разнообразя/, но не го изяжда всичкото, аз и на половината съм доволна, следобед не я назорвам, обикновенно не иска даже да опита крема, но въпреки това гледам да не и давам друго та поне да вечеря. Четох в една от книгите, че след 1г. и 6м. следобедната закуска може да е по-лека. Ако не яде и на вечеря и правя повече мляко, него поне го пие. За зеленчуците, Христина яде краставици и домати, но май вие имахте проблем с твърдите храни  newsm78 Това с гризането на ъгълчето на завивката и Христина го прави, май почна след като махнахме биберона.
И аз да попитам: До кога мислите, че е нормално вечер преди заспиване да се дава мляко на децата?
Айде стига съм писала, да има място и за другите  Hug
 55

# 41
Първо да честитя рождения ден  на Мама Мия с малко закъснение!
Пожелават ти да си винаги щастлива! А за случаите когато не си-едни розови очила от мен  Heart Eyes

Анет, и моя малкия стъпва навътре. И аз си мисля да го водя на ортопед, че като гледам баща му, се съмнямнявам, че ще се оправи ей така.
Дано ви се размине влизането в болница!!!
Mpulle, и аз чакам да зачезна от София. Мъжът ми заяви, че майка му и баща му се обичали повече от нас, защото не можели да живеят цял месец разделени hahaha
Булечка, Нигела, Тонито, Венера, Мирама, Джидже, целувки на моделите от снимките  Heart Eyes
Дано не съм пропуснала някой  Embarassed
На 17ти съм пас за срещата. Сутринта летим за Варна. От там поемаме към Албена   grinning039
Стоян беше ужасен миналата седмица, та не можах да се разпиша. Тези кътници му разказват игрите. За пръв път ми вдига така температура. Голямо реване падна. А на мен ми идеше да се гръмна.
На всичкто отгоре е усвоил следното упражнение Banghead и го прилага всеки път като се ядоса за нещо  Sad
Azalea, Стоян след три дена с баба си и дядо си имаше подобни изпълнения. Обикновено като се събуди, слиза от леглото и идва да ме търси, но след като го оставих,се събуждаше и ревеше в леглото- сигурно си мисли, че няма да ме намери като стане. Много са жални. Дано го преживее по-бързо Hug

# 42
ТОНИТО-недей така,не всички мами стоят и си пият кафето в градинката Grinning.Не че имам нещо против Hug,но аз пък предпочитам да играя с него вместо да пия кафе.

Ох, аз бих изпила едно кафе. Като на Mpulle същото. С розови очила. Ако може на шезлонг до басейн....  Praynig

За покупките съм казала - по едно нещо на ден, предимно на празници. Засега слуша без много мрънкане. Ако не се сети сама, минава и без едното нещо. Надявам се да устискам. Още се сещам момиченцето на кумата ни какви циркове разиграваше за едно влакче. Кумата върви напред, детето след нея се надува на инат и тропа с крака.

Mpulle, ние ще сме в Равда през юли. Дали не можем да организираме една частна морска срещичка с тебе?

ANETT, стига вече с тези болести! Къш, вън, марш  и пр.  Стискам палци бързо да се оправи малкия и да се размине болницата. Нещо за почивка и смяна на климата мислили ли сте?
Алекс не ми изглежда дебел. То в сравнение с мойта клечица всички изглеждат двойни, но според мен си е добре момчето. 

Erisii, кога ще се видим с теб бе, майна? Пфу, че съм несериозна.
За млякото не знам. На Диана не давам мляко преди сън, откак я отбих от кърмата, т.е. от 1 г. Програмата е вечеря, глезунтене, миене и марш в леглото. От друга страна майка ми още става да си дояжда вечер, така че е въпрос на предпочитания според мен, не на някакво правило.

Диана започна да ми прави ревливи сцени в парка. Вземе чужда играчка и после не я дава, или вземе чужда играчка и награби своите и пак не дава. Като види, че се приближава друго дете бяга с играчките или почва да крещи и да реве. Пъчи тумбаче и лее сълзи, страшна картинка. Никакви обяснения, че това е наше, а другото е чуждо и никой няма да й открадне нещата не помагат. Накрая цялата група почва да реве - кой, че сме му взели играчката, кой че иска нашата а не му я даваме.  Днес купих едно топче да я разсейвам. Като го метна и питам "Къде е топчето?" и тя хвърля всички играчки и хуква ухилена след него и забравя за сцените. Сигурно е педагогически погрешно, но другите варианти с принудителното изтръгване на играчки или гледане на криво с другите майки по-не ми харесва.  Вие как мислите?

За срещата сме на линия. Какво трябва да кажем още? Нещо за ядене и пиене ли да си изберем?

Днес съм малко фантазе и моля да ме извините. Кръвното ми е много ниско, вие ми се свят и ме боли глава цял ден. След кола и шоколад беше някъде 90/50. Чао до скив!

# 43
Честит Рожден Ден Мама Мия! Много здраве ,  любов и късмет! (на патерици)
[/size]
Анет, стискам палци по-бързо да се открие причината и да не се налага да влизате в болница
Анелия, наистина трябва много да  обясняваме какво може, защо не може и когато забраняваме трябва да сме категорични
Булечка, Мирама, Тонито, Венера, големи са сладури и сладурки всички дечица
Тонито знам ,че айряна със сол също вдига кръвното

# 44
Привет Simple Smile
Извинявам се за закъснението, но:
Честит Рожден Ден на Мама Миа! Да си жива и здрава и много щастлива!

Тонито, не е погрешно, съвсем правилно е това с топчето. Нормално е детето да не дава играчките и да иска да взема чуждите. Изобщо не се притеснявай. Просто обяснявай кое на кого е и т.н., а тя като порасне достатъчно, че да може да го разбере, ще пре да се държи така. Накриво гледат сигурно майки  деца на съвсем друга възраст, на които това не им е до главата още или отдавна са го забравили.

erisii, мляко от шише с биберон ли имаш предвид? На мен ми писна до безумие да мия шишета, но мисля, че е още малка да я лишаам от тоа удоволствие. Мисля поне още половин година да е така, след което ще мислим нещо. Може да започна да и слагам млякото в нормална чаша и така да го пие. Не знам дали ще е съгласна, но определено не мисля да я отучавам насила.

Azalea, точно затова е реакцията, защото сте тръгнали докато е спял. В тази възраст много се изостря страха от изоставяне и е нормално така да реагира. Ще му мине скоро, след като види, че е пак ви намира, но през това време не се дърпайте, оставете го да спи при вас, за да мине по-бързо и леко периода на страх.

ANETT, много неприятно Sad Дано изследванията да покажат какво е и да е нещо бързо и лесно лечимо  Peace

Много са чаровни децата, страхотни снимки  Heart Eyes

Ние решихме да идем на море този уикенд - петък, събота и неделя, че после не се знае кога ще ни огрее пак. Дано на Калина да и хареса, но от сега ми е ясно, че ще бъде много готино  Party

Общи условия

Активация на акаунт