Тайно кръщене??

• 2 494
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Едно време по социалистическо (викат му още Татово) време наистина правеха тайно кръщането щото тогава те третираха по по особен начин. Независимо, че моята дъщеря се роди през 1987 година, я кръстих явно без никакъв срам и без никакъв страх. Резултатът беше отменяне на приемането ми в "Партията" (то пък после се оказа за мое добро).

Сега когато демек сме в демокрация, такива тайни не са нужни. Не се подвеждайте под наименованието "църковно тайнство". Те са седем но тук думата тайнство си има съвсем друг смисъл. С изключение на изповедта, почти всички останали са си явни последования в присъствието и на други хора (еле пък венчавки, кръщанета, погребения и т.н.)

# 16
Caraline - аз само казвам как трябва да бъде, т.е. - това са човешки обичаи, иначе , не точно почерката е важната в случая. Важното е, че майка му първо ходи по врачки, после се мъкне по църкви, а накрая причинява разединение на младото семейство (макар и не женени) с тази си непоправима постъпка. Знам, че много попове, само като чуят за врачки и те гонят да си ходиш при тях, така че тази история няма нищо общо. Освен това - тук не става въпрос за обичай, както някой написа, а за Св. Тайнство - има си ред и той е строго определен, не подлежи на обсъждане или интерпретация.

И прави са хората - мъжът ти не е малък, има свободна воля и вложен някакъв разум, обаче явно е, че го влече повече към майка му.
Моят съвет е: поговори с него, може и той да е виновен, ако  е невеж в тази област или прекалено сляпо се доверява на майка си. Постави си за цел, да разбереш - каква ще да е причината тази врачка да поиска ти да не присъстваш на Кръщението му. Може да се окаже, че не врачката е поискала, а майка му. Може да се окаже, че врачката ги е настроила срещу теб. Или най-лошото, че мъжът ти те е излъгал, с цел да оправдае майка си, защото ако е така, нещата наистина са отишли на зле, много мъже стават такива - защитават и вярват сляпо на майките си , дори когато ги разделят от жените им. Тогава вече наистина, ще трябва да се замислиш, за нещата, които те свръзват с този мъж и как точно ще можеш да разчиташ на него след като спокойно те е отстранил от един от най-важните дни в живота си.

# 17
Абсолютно съм съгласна с всички мнения дотук,той ужасно съжалява  но каза че майка му направила всичко много набързо и не е имал време да се замисли,просто искал онези кошмари да свършат и затова се съгласил на това което тя му е казала че трябва да бъде направено.Сега иска да се кръсти отново с мен но това май не може, нали?

# 18
Да, категорично не може! Да се надяваме, че е казал истината и че занапред ще започне да мисли самостоятелно, а  не чрез пъпната си връв.

# 19
  • някъде под слънцето...
И аз съм от тайно кръстените.....Бях на 16, а сестра ми на 22, когато маика ми ни заведе в една 4ерква в друг град... кръстници ни бяха хора от църквата...., но тогава бяха други времена....на мен за малко да ми намалят поведението преди да завър6а за6тото съм носела сребърно кръст4е, а това било  свидетелство  за буржоазен упадък... за 6тастие вси4ко това е  минало за което много хора не знаят или ве4е не помнят....
Но 4етейки поста ти оставам с убеждението 4е проблема не е в тайното кръ6тение, а от това 4е  е послу6ал майка си и не е споделил с теб ....
На твое място бих изяснила какви са приоритетите на ба6тата на детето ти...., за6тото моите свекита имаха желязната теория 4е жени  на този свят има много, но родителите са едни, затова те трябва да бъдат на първо място  и вси4ки останали се подреждме в низходя6та градация...Или с две думи, каквото кажат мама и тате....а пък на жената като не и изнася да си ходи , 6те се намери друга.....
Говори с Миуто и  се разберете кой командва парада...ти или тя

Общи условия

Активация на акаунт