АПРИЛската дружина нова радост в редиците си има!

• 14 774
  • 297
  •   1
Отговори
# 30
Привет - мривет!

Да драсна няколко реда, че да не ни забравите Laughing

Днес бяхме на консултация - за пръв път след годинката и резултата е + 6см= 88см, + 800гр = 11800.
Ваксината я отложихме, щото отиваме на море другата седмица и не искам някоя реакцийка да ни смути покоя.
Че е най-леката ваксина Laughing няма да се съглася, напротив - тежка е (явно, за да не ви плашат, така са ви обяснили докторките Laughing), но нищо фатално не се случва от нея, просто трябва да се наблюдава детето. Имайте предвид, че реакцията след нея е късна - след 12-14 ден, така, че просто внимавайте.

Byni, Ротрикс е с 2 приема, това е цаната на една доза Wink

Дидиморке, то шарки бол душа, не за всички има или се слага ваксина...
Следващата е Пентаксим на 18 месеца (който е слагал нея); отменено е старото полио, защото в Пентата има такава съставка и да не се дублира.
Как е положението по оня въпрос? Laughing Докторицата свърши ли работа?

Емата пък плодове не яде, сега е на безбисквитена диета и по принуда с отвращение гризе ябълка. Ама такъв е живота - за едни майка, за други мащеха...

Аз пък бебешондела не го усещам йощи   Rolling Eyes Ама не се и натискам - това ще ми напомни, че времето минава и какво ще ме чака после newsm77 af

Хайде, сполай ви - после пак ще направя дзак!

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 15:25 от Lassi

# 31
  • Разпиляна във въображението
Здравейте момичета. Няколко дни бях в интернет затъмнение и имам доста на наваксам. Вече сме на морето. Направихме първи бани и Димана след като поспа 15 минути в колата след плажа сега препуска сред стаята и няма мира. Довечера ако успеем да оправим рутера и почна да си ползвам моя комп ще кача снимков материал от прощъпулника и от морето.

# 32
Момичета, имам въпрос към слагалите или планиращи да сложат Превенар да споделят опит. Напоследък съм се навила да я сложим и тази ваксина.

Ами тука Превенар и Ротарикс са задължителни, тях ни ги сложиха още миналото лято, бебка беше на 3 месеца за първия прием и после втория след 2 месеца. Обаче гледам в книжката, че сме имали още един допълнителен път, в който е сложен Превенар. Ротариксът е само 2 приема през устата. Много странно, че в Бг ги слагат чак след годинката? newsm78 Тука пък не бият БЦЖ, та сега живот и здраве, в България ще я бием тая ваксина. Дано да мине безпроблемно! Praynig Praynig

# 33
Бонжур-бонжур!
ЛУРДЕС
само да уточня, че Ротарикса не го слагат след годинката тук, просто сега момичетата са се решили и престрашили да я сложат, тъй като е доброволна, а не задължителна ваксина  Peace Аз я сложих много одавна - 2 приема, не е инжекция, излива се в устата със специална пипета.

За Превенара и аз се наканих да я сложа. Само, че докато се наканя, се оказа, че вече има и по-добра ваксина и мисля нея да сложа, ето малко макар и недостатъчно инфо тук .................... (за съжаление форума не ми позволява да вкарам линк към темите, затова ако някой се интересува, просто да напише името на ваксината - Synflorix в Google)
Та Synflorix ще слагам на моя момък сега на два пъти, две последователни дози, през 2 месеца, защото толкова се полагат когато ваксината се бие на възрастта на нашите дечурлига, т.е. след навършване на 1 год. Крайната цена в аптека на 1 доза е до 160 лв.

Миленка1976 завиждам ти душице, че имаш някакви усещания за бебето  Hug Аз и този път, като предишния, от газове не мога сърдечния ритъм да си усетя, пък камо ли онова пърхане, което хората описват  Crazy

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 17:58 от galivo

# 34
Добър вечер !!

За неяденето - моя син не познава такова нещо. Постоянно е гладен и вика "АМ" .Като сме навън, само обикаля пейките и като види някой да яде , започва да вика "АМ" и да го гледа в устата .На човека му сприсяда и си тръгва  Joy Joy

За плодовете -  питах педито какво мога да давам от плодовете и тя каза - Всичко , само внимавй с количестава.Тъй , че давам всичко каквото има вкъщи - ягоди ,кайсии ,праскови , диня , череши и др.

Милена1976 - второто бебе и аз го усетих по-рано.

Нели , стискай зъби и не се ядосвай много. Моя син вчера отиде при едно детенце с триколка , наклони триколката , детето падна , а той беше много доволен.Умрях от срам.

Утре е кръщенето на Коско - дано не реве много.

Айде лека нощ.

# 35
  • София

А, да бе, все сядам и искам да пиша нещо и докато ви изчета и се обадя за туй-онуй и съм забравила. Та значи, сложихме на Боби прословутата страшна ваксина на 13 месеца против заушка и т.н. Еми да ви кажа пък нашата докторка, противно на всички други чути мнения до момента, ни каза, че ваксината е много добра и няма странични реакции, хич да не се тревожа  Peace така и стана - не само, че нямаше никаква реакция, ами детето не разбра, че инжекция му слагат, въобще не се разплака. А аз толкова се страхувах и така я мислех тая ваксина - покрай всички интернет истерии, мислех си даже и Зиртек да давам за по-сигурно,ама докато се наканя да питам, някоя мама докторка по колко се дава за  10 кг дете и тя датата дойде, та и без Зиртека минахме  Wink Дано при всички е така  Praynig

Ха-ха-ха, Ванче! И моята педи така ми рече - никакви проблеми не създава тая ваксина, никакви странични реакции няма  Peace Да, ама преди една година ми рече точно обратното, ама явно е забравила - че това е една от най-тежките ваксини, за която страшни истории се носят...И знаеш ли защо сега ми прилага новата версия? Не защото тя е изкукала, а заради моята хипохондрия а преди не бях такъв човек  hahaha hahaha hahaha Да не ми дава нови идеи просто  hahaha Тъй че...направи си съответния извод и ти hahaha

А иначе Ласи както винаги е права - страничните реакции (обикновено обрив и температура) се появяват 10-14 дни след ваксината  Peace

Да си призная аз още не съм го завела моя на тази манипулация - едно, че е пъпчив още, второ и ние морски планове кроим за другата седмица  bowuu Така че, Сиска, не ти завиждам баш сега. Даже аз съм за завиждане, бих казала  Flutter

МиленаГ, е ти преди кръщенето ли острига детето ? Утре дядо поп откъде ще резне косица ?! И като казах "косица"...аз на Косьо първата косица не я пазя...Да си призная и пъпчето му не знам къде е  Embarassed И на каките техните не ги знам - със сигурност не съм ги хвърляла никъде, но и къде съм ги прибрала ...идея нямам. Rolling Eyes Пазя само един кичур коса от кръщене, но...не помня от чие  Embarassed Бабешка работа   Sad

Да ви се похваля - днес ми дойде музата и влязох в първия попаднал ми фризьорски салон и се подстригах. Ама драстично Simple Smile Ми така де....е*** и цифрата е едно подстригване...поне да се потруди повечко за парите си каката  Laughing Оставете майтап, ама добре се получи. Още по-странното е, че мъжът ми ме хареса Laughing

Моят син плодове не яде. Пробвах всичко, което ми е било под ръка и ТЦ! Само един пъпеш веднъж одобри...Явно прилича на баща си, милия...Неговата максима е "От всички плодове най-любими са ми пържените кюфтета"  hahaha
Хайде лека !

# 36
  • София
Здравейте, момичета  Hug. Аз не съм писала и чела от мнооооого отдавна и сигурно вече сте ме забравили  Rolling Eyes. Днес влязох и какво да видя: ми много бременни майчета има вече в априлските редици, направо ме шашнахте  Crazy. Почти във всеки пост има и линийка за бременност! Ама вие да не сте се наговаряли нещо  Laughing. Сега сериозно - страшно много се радвам и пожелавам на всички лека бременност с шарен финал!

Честито на мама azvasi! Бързо възстановяване и никакви колики  Peace

# 37
Доброе утро!

Ние вече от 2 часа сме на крак, направихме физзарядката - тътрене на столове с метални краци по гранитогреса, хвърляне на четка за коса и биене по пода с точилка. Предполагам, че съседите събират вече подписка да ни изгонят от блока smile3523

ВаняМ, не вярваме душа, че е станало добре докато не видим - и понеже не си много по  smile3509, се налага да е наживо! Кой беше повдигнал въпроса за среща? Хайде, давайте да се организираме - как сте следващата седмица?
Одобрявам житейската философия на мъж ти smile3521 по отношение на плодовете, тъй кат гледам мойта мома добре ще се впише като снаха в едно таквоз семейство Laughing
Не че се натискам, ама просто си правя списък с подходящи ергени (ако сте чели "Колко е важно да бъдеш сериозен", сигурно си спомняте, че лейди Брекнъл имаше списък с ергени, които освен всичко друго имаха и къща от модната страна на улицата Grinning)

А с басейна кво стана? Ще водим ли дечуллигата да плацикат дупета?
А ако някой ходи на парк да свирка - стига сте си правили "уж случайни" тайни срещи.

Хайде, до скоро!

ПП МиленаГ, дано всичко мине по план, чакаме снимки на новопокръстеното християнче!

Сиске, добре, че и ние се стягаме за моренце, иначе щеше да видиш ти!

# 38
  • Стара Загора
Добро утро и от нас...

Поли пък се е заела с леко по-съзидателни дейности тази сутрин... Няма да броя пълненето на памперса, но около половин час се мъчи детето да отвори бутилката с минерална вода и да й сложи помпата Mr. Green, сега се опитва да се закопчава в стола за хранене hahaha Между другото, това е едно от любимите й занимания напоследък.

Момичета, лееекинко ви завижам за отиването на море Simple Smile Ние ще се задоволим с басейните наоколо, докато решим къде и кога ще се ходи на море.

Аз пък се юрнах да си купувам лятна количка. Ама нали съм с късмет, от вчера до днес и наличностите свършили/ на това http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.ca02.07.01/1702736/, та сега или ще трябва да поизчакам, или да се прежаля да дам още някой лев отгоре и да вземем друга /тази http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.ca02.07.01/1702738/ ooooh! Хем не ми се дават много пари, хем да е лека, хем да е с повечко екстри, абе угодия няма  Sick

Ох, айде да отивам да правя закуска, че взе да се усеща, че никой не й обръща внимание Mr. Green

Миленка, за усещането, Поли започнах да я усещам в 19 седмица, а този бебок в 16, явно наистина има значение коя бременност е Hug

# 39
Здравейте от нас!
Миленка не яде нищо вече към 3 месеца(от рождения и ден),но аз не се притеснявам вече! Доки ми каза,че щом си наддава и не слабее няма страшно! по едно време карахме само на вафли,шоколади и бисквити,само и само да хапва нещо! Rolling Eyes Започнах да и давам всеки ден Саностол и малко се подобри положението! Peace
От плодовете-яде само череши,може 1 кило да изяде направо Hug
За подвижната аптечка-нося Сребърна вода,памук,марля и още някаква вода на Виши(забравих каква беше)! та откакто се запасих така съм много по-спокойна и много доволна! Даже черпиме целия парк с медикаменти Grinning
Ясминка,Миленка също е само с 2 зъба все още! Heart Eyes
Лале,не се притеснявай за прохождането! Аз нали съм си паника и пак я водих на ортопед и му се оплаквах как не ходи и тя след 2 дни взе,че проходи Mr. Green Та човекът ми обясни,че се води нормално дори до 1 и8-2 годишна възраст!

# 40

А, да бе, все сядам и искам да пиша нещо и докато ви изчета и се обадя за туй-онуй и съм забравила. Та значи, сложихме на Боби прословутата страшна ваксина на 13 месеца против заушка и т.н. Еми да ви кажа пък нашата докторка, противно на всички други чути мнения до момента, ни каза, че ваксината е много добра и няма странични реакции, хич да не се тревожа  Peace така и стана - не само, че нямаше никаква реакция, ами детето не разбра, че инжекция му слагат, въобще не се разплака. А аз толкова се страхувах и така я мислех тая ваксина - покрай всички интернет истерии, мислех си даже и Зиртек да давам за по-сигурно,ама докато се наканя да питам, някоя мама докторка по колко се дава за  10 кг дете и тя датата дойде, та и без Зиртека минахме  Wink Дано при всички е така  Praynig

Ха-ха-ха, Ванче! И моята педи така ми рече - никакви проблеми не създава тая ваксина, никакви странични реакции няма  Peace Да, ама преди една година ми рече точно обратното, ама явно е забравила - че това е една от най-тежките ваксини, за която страшни истории се носят...И знаеш ли защо сега ми прилага новата версия? Не защото тя е изкукала, а заради моята хипохондрия а преди не бях такъв човек  hahaha hahaha hahaha Да не ми дава нови идеи просто  hahaha Тъй че...направи си съответния извод и ти hahaha

А иначе Ласи както винаги е права - страничните реакции (обикновено обрив и температура) се появяват 10-14 дни след ваксината  Peace

Да си призная аз още не съм го завела моя на тази манипулация - едно, че е пъпчив още, второ и ние морски планове кроим за другата седмица  bowuu Така че, Сиска, не ти завиждам баш сега. Даже аз съм за завиждане, бих казала  Flutter

МиленаГ, е ти преди кръщенето ли острига детето ? Утре дядо поп откъде ще резне косица ?! И като казах "косица"...аз на Косьо първата косица не я пазя...Да си призная и пъпчето му не знам къде е  Embarassed И на каките техните не ги знам - със сигурност не съм ги хвърляла никъде, но и къде съм ги прибрала ...идея нямам. Rolling Eyes Пазя само един кичур коса от кръщене, но...не помня от чие  Embarassed Бабешка работа   Sad

Да ви се похваля - днес ми дойде музата и влязох в първия попаднал ми фризьорски салон и се подстригах. Ама драстично Simple Smile Ми така де....е*** и цифрата е едно подстригване...поне да се потруди повечко за парите си каката  Laughing Оставете майтап, ама добре се получи. Още по-странното е, че мъжът ми ме хареса Laughing

Моят син плодове не яде. Пробвах всичко, което ми е било под ръка и ТЦ! Само един пъпеш веднъж одобри...Явно прилича на баща си, милия...Неговата максима е "От всички плодове най-любими са ми пържените кюфтета"  hahaha
Хайде лека !

Ванче , да ти призная същото каза и кръстницата , като го видя Коско - Какво ще му кръцне дедо поп ???
Ама и аз съм една п...тка заспала  smile3511 smile3511

# 41
хайде пак привет!!! ОООхххх, ама тука е голяма жега....
Аз да ви попитам пак нещо. Преди време някой беше споменал, че е давал Камомила. Нас нещо много взеха да ни мъчат зъбите. Та реших и аз днес да купя. ОБаче съм взела 30СН. Та дайте съвет по колко гранулки и през какъв интервал да ги давам? ПЛииийз?

# 42
Здравейте майчета!
Много съм трогната за всички мили неща, които сте ни пожелали!
От днес сме си в къщи, но баткото( на 1г. и 2м.Simple Smile отиде на село с баба си и дядо си и не е съвсем пълен екшъна в къщи. Ще бъде обаче, защото е голям ревнивец и очаквам буйни включвания като се върне. Малката е добре, жълтеницата, след 2 препичания на лампа, отминава, кърмим се по 2 часа, пъпчето ни падна вече и спим колкото и когато си поискаме. Раждането не беше кой знае колко дълго, в сравнение с предишното почти за същото време- между 1-5 и 2ч., но това че второто е по-лесно от първото... не е съвсем така Wink Не мога да се оплача обаче- страхотни доктори Hug, мизерия в болницата в рамките на приличното Peace, а в стая се оказах с мнного готина компания и голямо приказване на женски, новородилски простотии падна последните 3 дни.  JoyНяма как и да не споделя с вас за всичките много и големи неща коиго мама Нана направи за да улесни живота ми точно когато най-много имах нужда  bouquet
А по дискотирания въпрос за яденето- Калоянче яде, че и още иска, апетит и в излишък имаме, но няма как да споделя с вас Blush
Снимки на порасналия отбор ще сложа по-натам, а сега отивам да се полюбувам на съкровището! Rolling Eyes

# 43
Бъни и аз давам 30CH,по три гранулки,една след друга директно в устата,под езика.Можеш да ги разториш и в малко вода,ако се притесняваш да не се задави.През какъв интервал можеш да даваш  newsm78 не съм много сигурна затова ще замълча да не те заблудя нещо  Peace
Azvasi,ще ни пуснеш ли снимки на Елена,да си припомним как изглежда бебче на някокло дни Hug
ВаняМ,другата седмица на Албена ли сте, или?
....а Ласи,вашето семейство за къде се стяга?

# 44
Ха, добра вечер!

Ние днес направихме автоекскурзия до манастира " Седемте престола". Прекрасно местенце - направо съм очарована.
Ето ни като поклоннички

Обаче аз като една изкуфяла бременна блондинка, забравих приготвения багаж в къщи, та спирахме в Своге да купим пампи и една блузка на Емата, че заспа в колата и стана вир вода. Абе, изкукала работа...

Сисе, стягаме са  за Халкидики - таз година Черноморието ще усети липсата ни. Ще уважим Беломорието Laughing

Общи условия

Активация на акаунт