АПРИЛската дружина нова радост в редиците си има!

• 14 776
  • 297
  •   1
Отговори
# 15
  • Стара Загора

Мен най ме е яд, когато бърка в тоалетната чиния или вzема четката zа тоалетна #Crazy

....и започне да си я бърше в дрехите, да мие пода с нея или да я размахва като знаме  Sick И на мен това ми е най-омразната му беля.

Joy Същата работа и у нас Joy Joy

За неяденето, и ние го минахме този период, караше основно на мляко, плодове и сокове, и солети и от нашето ядене по малко чат-пат... мина за около 10тина дена

За големите парчета, аз и давам всичко, на размер колкото една неголяма хапка. Тя Мирка видя, ама направо взех да си мисля, че май малко безразсъдно й ги давам така Sick Да чукам на дърво, никога обаче не ми е е задавяла...

Айде, че ме гонят от тука Mr. Green

# 16
Мараба момичета,
успокоих се малко с това неядене на мойта щерка,ВаняМ,абе и тая мойта яде яко шунка,верно един калъп може да си изяде.
 За ябълката и краставицата-си гризе и не ми се е давила, ваобще всичко,което и е от ръката  си го гризе и си го яде,нооо това което е като основно ядене,ако има малко по едри частички -се получава едно плюене,едно гадене,в чудо съм се видяла,овен с овен от сега ми прави номера. ooooh!
 Мирка 17 зъба са все още ,но така като я гледам какъв е киселяк може скоро да са повече Peace
 Ох айде че ме ревнува от компа и се катери по мен,крещейки мамааааааамамаааааа

# 17
Здравейте мами  и дечица.Искам да честитя на мама azvasi,много се радвам и да и е здравичко малкото слънчице.Стефи и тя неиска да яде,вече най-накрая я отбих и малко ми е мачно,че не суче вече,сега само ми носи куклите и ги слага на циците ми и вика па-па да съм им давала да сучат.Имаме само 6 зйба и нищо не излиза.Чао ,че се наака в гащите Laughing

# 18
Добрютро  Grinning

Момичета, имайте милост... тия плажни снимки  ooooh! ... ми много са хубави... иска ми се и ние да топнем дупе и да се поохладим.... ама кога ли ще е това...

Моята подвижна аптечка се състои от риванолово кремче и цитоплат. МАрта имаше няколко поражения по коленцата. Смятам да опитам да й сложа наколенки, макар да съм убедена, че няма да ги търпи.

За гризкането - давам й почти всичко да си гризка. Краставица и домат обаче отказва. Но пък плодове яде. Онзи ден и дадох парченце форнета. Хареса й.

ВаняМ, още от миналата тема се каня да ти напиша (по повод историята със свещичката) , ама все не сварвам - весело си живеете с твоя мъж  Party

Момичета, имам въпрос към слагалите или планиращи да сложат Превенар да споделят опит. Напоследък съм се навила да я сложим и тази ваксина.

Моята мома е с хрема от онзи ден - мисля, че поизстина след банята - сложих я с мокра коса и вратата на терасата беше отворена, ама нали е жега... Та предната вечер беше ужас кисела и не заспа до 3 часа. Как ли не опитвахме да я приспим, накрая към 3 ч. заспа от изтощение до мен на спалнята. Сутринта (аз си ставам обичайно в 7 ч) към 9 поглеждам в стаята да видя спи ли и не я виждам на спалнята - прескочила маймунката в креватчето си и спи блажено без помощните средства - биберон и любимата пеленка, без която не заспива...

# 19
  • Варна
anabana Доматите ги беля и й давам малки парченца, завърта ги из устата и ги гълта. От краставицата - или да си гризе половин корнишон, или й давам половин "стандартно парче" от салата.  Не се дави от това, което й харесва, обаче ако има по-едри парчета в яденето плюе.  Grinning

didimora 17 зъба...  Crazy Има ли още някой като Невена само с 2 ?

подвижна аптечка нямам, освен мокри кърпи. Ама ще взема едни лепенки да заредя за зор заман. Ох, да не го хваля много мойто дете, но много стабилно си проходи, макар и късно и почти не пада. Или ако пада, знае как да се подпре. Да чукна на дърво

пресни кайсии дадохте ли вече? Моята лекарка ми каза да не давам това лято, та затова питам

# 20
Добре,че моя син леля му го взе за млако,че да си дръпна един душ!
Сега мисля и пиша на свежа глава Grinning
Перла,докато пак не съм забравила...не си те представях с къса коса Flutter а Петарчо изглежда толкова голямо и осъзнато дете там на басейна.
ВаняМ,не,че искам да те дразня нещо  Whistling но усещаш ли мириса на моренце,който лъха от този клип Mr. Green 
http://sisee2008.multiply.com/video/item/76/76

# 21
Сисе аз от скоро имам аптечка в чантата - дишащи малки лепенки, риванолче и почистващ разтвор  Peace

Тодоранче ние на 26 ще слагаме Превенара, нашата педи ме убеди че е една от най-добрите ваксини и е хубаво да се сложи Simple Smile След нея ще сложим Ротарикса Wink

Аз давам кайсийки, но ги пасирам. Мойта Габа не иска да гризка нищо- нито краставици, нито домати, нито хляб, абсолютно нищо овсен бисквити (ама в последно време и тях не ги ще). Ами мачкам и бананите и плодовете, всичко по едро от кус-кус което попадне в устата и се дави и повръща  ooooh! Ама аз не се притеснявам- има време да се научи Simple Smile Ние нали още със захранването си вървим няколко месеца назад, та и сигурно с дъвкането ще сме така Simple Smile Абе това да ни е дерта- друг да нямаме  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Лек ден майчета  Hug

# 22
  • Бургас
пресни кайсии дадохте ли вече? Моята лекарка ми каза да не давам това лято, та затова питам
Аз додох вече и много й хареса  Peace Защо да не даваме, да не би заради мъхестата обвивка? Аз всъщност я обелих кайсията преди това и тогава й дадох да си гризне.
Иначе ние сме с току-що показал се 5-ти зъб, но от доста време вече си хапва по-едра храна /главно гризе кашкавал/. На доматите и краставиците не е много голям фен, но виж черешите ги ядем в промишлено количество.  Grinning

Имам въпрос към мамите с повече от едно детенце  Grinning По-рано ли усетихте движението в коремчето на второто бебче? Мимето я усетих някъде към 17-та седмица, а от известно време имам чувството, че усещам и малкия бебчо... Чела съм, че по-рано се усещат следващите бебчета, но дали не е много рано и само си въобразявам  newsm78

# 23
  • Варна
milena1976 да, определено усетих второто бебче по-рано - някъде към 14-та г.с. Първото - в 18-та, а третото -  в 15-та. (записала съм си датите)  Grinning

# 24
Кайсии не съм давала все още, но смятам да давам това лято - сега започнах с праскови нектарини, беля люспата. Боби яде пресен плод всеки ден - това му е следобедната закуска, даже понякога по 2 вида - зимата беше на ябълки и банан всеки ден, малко киви, а сега вече му давам пъпеш, череши, праскови, диня, опитах и ягоди - нищо не му стана  Laughing
От както започна да яде пресни плодове и месо ежедневно, детето се закрепи и не е боледувал, може и да няма връзка, ама аз така съм си втълпила и ако пропусна плода се чувствам ужасно гузна  Whistling Никой не ми гое казвал, нито пък съм го чела, мое усещане за нещата  Peace

Милена1976, нямам търпение да усетя първите ритничета и аз знам, че ставало по-рано от колкото при първото  Peace

Галке, ела сега да го видиш Бобито - с две кървящи колена  Whistling Направо сърцето ми се свива  Sick

А, да бе, все сядам и искам да пиша нещо и докато ви изчета и се обадя за туй-онуй и съм забравила. Та значи, сложихме на Боби прословутата страшна ваксина на 13 месеца против заушка и т.н. Еми да ви кажа пък нашата докторка, противно на всички други чути мнения до момента, ни каза, че ваксината е много добра и няма странични реакции, хич да не се тревожа  Peace така и стана - не само, че нямаше никаква реакция, ами детето не разбра, че инжекция му слагат, въобще не се разплака. А аз толкова се страхувах и така я мислех тая ваксина - покрай всички интернет истерии, мислех си даже и Зиртек да давам за по-сигурно,ама докато се наканя да питам, някоя мама докторка по колко се дава за  10 кг дете и тя датата дойде, та и без Зиртека минахме  Wink Дано при всички е така  Praynig

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 13:27 от Vanyivan

# 25
Здравейте!

anabana не съм го чувала това стихотворение! Simple Smile

Наско си гризка почти всичко домати и краставици/парченца като за салата/, ябълки,банани, пуканки, форнети, бисквити и др.

Кайсия не съм давала, но педи ме предупреди тази година нито ягода,малина,праскова и кайсия догодина! Simple Smile

Подвижна аптечка нямам нося мокри кърпички и парченца анкерплас!

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 14:05 от neli84

# 26
Айде пак да се разпиша че два дни няма да ме има,
Кайсии давах веднъж -онзи ден,обелена-яде едно парченце.Череши също яде и много ги харесва ,но после елате да видите как памперса неможе да ги удържи,така както са и минали през устата минават и през другата митница.
 Абе с тея ваксини аз се обърках тотално да ви кажа,когато на 13 месец слагахме тази за шарките(нали така) докторката ми каза че следващата била отменена,тази за 1 и три месеца,направо полудях вече,вчера пък срещам една позната ,която има дете с няколко дни по-голямо от Калина и каза че са болни от шарка,е добре,при положение че преди един месец е слагана ваксина възможно ли е питам аз да се разболее.И коя е следващата ваксина и кога се слага.МНого ще съм ви благодарна.
Хайде аривидерчи  bouquet

# 27
  • Временно
Чета тука дечицата масово "протести" правят - не искат да ядат.Сиана пък точно обратното - от 2 дена насам взе че прояде.Чак не мога да повярвам!!!
Кайсии не съм давала,черешки си хапва и банан също.

# 28
вчера пък срещам една позната ,която има дете с няколко дни по-голямо от Калина и каза че са болни от шарка,е добре,при положение че преди един месец е слагана ваксина възможно ли е питам аз да се разболее.И коя е следващата ваксина и кога се слага.МНого ще съм ви благодарна.
Хайде аривидерчи  bouquet

didimoчо, да не би детето на твоята позната да е с варицела, която също е шарка?

milena1976, да, несъмнено второто бебче се усеща по-равно. Аз за пръв път усетих Мартуната между 12 и 14 г.с.
Засега не съм давала кайсии на Марта, пробвах я с малинка, че имахме домашни, но тя отказа.

ЛАси,  Hug

Последна редакция: нд, 21 юни 2009, 11:52 от Тодоран

# 29
А, да бе, все сядам и искам да пиша нещо и докато ви изчета и се обадя за туй-онуй и съм забравила. Та значи, сложихме на Боби прословутата страшна ваксина на 13 месеца против заушка и т.н. Еми да ви кажа пък нашата докторка, противно на всички други чути мнения до момента, ни каза, че ваксината е много добра и няма странични реакции, хич да не се тревожа  Peace Дано при всички е така  Praynig

ами, хайде, Добър ви ден!
Абсолютно по същия начин премина и нашата ваксина. Аз също от всичко прочетено тук се бях понаплашила, но педката каза, че това е една от най-леките ваксини. Обикновено не давала странични реакции. Местото на ваксината само леко се зачерви за ден, като ухапано от комар. Следващата ваксина е ремунизация на Пентаксима, на година и 4 месеца. Поне аз така разбрах.
Аз да ви попитам: Ротарикса гледам струва около 140-150лв, това за едната доза ли е? Аз доколкото разбрах се взимат две дози, м?
Хубав, усмихнат и НЕ много горещ ден!   bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт