За лошите деца и съжалението, че не набих едно такова

• 16 947
  • 359
  •   1
Отговори
# 210
. Ей така, просто за да избиват комплекси.

Значи според теб авторката избива комплекси измислила си е случката просто ,защото има неимоверно желание да ошамари чуждо дете?
Никога не бих посегнала на дете ,но ако ми се случи подобно нещо бих изпитала желание.
Глупостите ,че хипотетичната майка на хипотетичното дете през които са минали си е пафкала цигарата с кафенцето наслаждавала се е на перфектния си маникюр на пейката и е нехаела за детето си.
Истината боли вярно е ,много ме боли от подобни родители, на които им е все едно какво правят децата им.

# 211
  • ГОре на черешата...
Значи според теб авторката избива комплекси измислила си е случката просто ,защото има неимоверно желание да ошамари чуждо дете?Никога не бих посегнала на дете ,но ако ми се случи подобно нещо бих изпитала желание.

Анджак де.
Това ако не е избиване на комплекси - здраве му кажи Peace.

И едно е да изпиташ желание - друго е да пускаш тема, след като си мислила цяла нощ, и трето - да излизат от устата ти подобни гадости за 5-6 г. дете.

Или и това за теб са глупости?

# 212
Може би заради тези ви разсъждения станах свидетел как 8-10 момченца се опитваха да удрят възрастен човек ,който им е направил забележка да не играят на улицата със скейбордовете си.
Миличките те нали как ще им се пречка този .
И какви комплекси избива авторката според теб?.
И въобще как може да защитавате подобни "детски " постъпки и малодушието на възрастните ,които са със тях?

# 213

Писах го поне два-три пъти преди- майките на по-малки деца определено се дразнят от по-големите и това, че те не се съобразяват с отрочетата им. Просто все още "младите" родители не са се научили, че центъра на Вселената не се върти само около техните деца и потребностите им.
И в тази тема имаше изказвания от сорта на това че, 5-6 годишните не трябва да играят на детските площадки и пр.
Учудва ме само едно как може да има майки, които да си позволяват да наричат децата "изроди", "гадове" ..., да искат да ги пребият от бой и да им направят какво ли още не, а в други теми за насилие срещу деца да пускат плачещи емотикони?!
И колко от тези, които твърдят, че 5-7 годишните са много съзнателни имат деца на тази възраст, а не само повърхности наблюдение?
Интересно...вашите деца от раждането направо на 6 години ли станаха?Или са се родили на 5-6 ?

# 214
Някой в темата наричал ли е 5-6год. деца изроди и гадове и изразявал ли е желание да ги пребива ?
Сега видях цитат на Франческа.

# 215
А вие пък откъде сте сигурни, че никой не му е показал това Rolling Eyes?

Аз коментирам случката, разказана от авторката на темата и в нея подобен епизод не присъства. Ако ти коментираш друга случка или искаш да добавиш към нея някакви твои сюжетни интерпретации, трябваше да ги споделиш, за да сме наясно какво се коментира.

Ей това винаги най-ме е дразнело - някоя майка в афекта си е готова да отстоява докрай правотата на собственото си дете, без да се постави от другата страна.
Значи според вас кой е прав зависи от това, в чия роля е вашето дете?

# 216
  • Seattle-USA
Аз също мисля че няма лоши деца -има деца по кротки по характер, които са наричани "послушни" и деца по палави, които понякога наричат "лоши". "Послушните" понякога се "събуждат" и тогава леле какво стана с детето LaughingЗа мен истината е че майката няма спокойствие нито когато детето е на 1 месец нито когато е на 6 години. Аз лично съм настроена срещу родители които разчитат че не знам си какво си пази детето и че ТО само се оправя вече и бива оставяно примерно да кара т.нар. кола на детска площадка със смесени възрастови групи. Ако не искаш да му стоиш на главата няма да кара и това е. Отговорността е изцяло на родителите.

# 217
3а последен път по темата - Не знаете и не е доказано, че детето/голямото е прегазило малкото нарочно. Ако е искало да гази наред въобще нямаше да спре. Изобщо не вярвам на авторката и нейната интерпретация на случката.

Глупости! Ако не е искало да гази наред изобщо не би минало през малкото детенце, а щеше да го заобиколи или да подкара колата в друга посока! Толкова ли не можете да го проумеете!

# 218
като видя , че ответното дете хвърля пясък в очите на моето и майка му не реагира - скачам веднага , махам я и не я допускам да се доближи  до него Imp
а от вътре ми идва да го хвана и да го '' напердаша '' Imp
Детето ми е от тези , които веднъж до сега не е удряло  НИКОЙ , имам чувство , че дори през ум не й е минавало .
Контактна е - сама ходи при всяко дете / не пропуска нито едно на площадката / , говори им , разглежда им играчките , хваща ги за ръка . Има деца , които я гледат '' малоумно '' и понеже не се сещат как да реагират - вдигат ръка и са готови да я ударят .

# 219
3а последен път по темата - Не знаете и не е доказано, че детето/голямото е прегазило малкото нарочно. Ако е искало да гази наред въобще нямаше да спре. Изобщо не вярвам на авторката и нейната интерпретация на случката.

Глупости! Ако не е искало да гази наред изобщо не би минало през малкото детенце, а щеше да го заобиколи или да подкара колата в друга посока! Толкова ли не можете да го проумеете!

А ако колата е била в неизправност и детето се е опитало да завие, ама не се е получило  Confused

# 220
  • Варна

Ако децата ни бяха възпитавани в толерантност и по- малко егоизъм би било чудесно.
За бой за играчка ,количка ,блъскане  да бих преглътнала и подминала ама такава случка не бих отминала спокойно.

Е как преглъщаш подобно нещо? Сега е бой за играчка/преглътнато = толерирано?/ след 15 години играчката ще е gsm/джобни пари. На каква възраст точно едно човече трябва да започне да зачита чужда собственост и да не я пожелава/насилствено/?

# 221
като видя , че ответното дете хвърля пясък в очите на моето и майка му не реагира - скачам веднага , махам я и не я допускам да се доближи  до него Imp
а от вътре ми идва да го хвана и да го '' напердаша '' Imp
Детето ми е от тези , които веднъж до сега не е удряло  НИКОЙ , имам чувство , че дори през ум не й е минавало .
Контактна е - сама ходи при всяко дете / не пропуска нито едно на площадката / , говори им , разглежда им играчките , хваща ги за ръка . Има деца , които я гледат '' малоумно '' и понеже не се сещат как да реагират - вдигат ръка и са готови да я ударят .

А ако на всиките тези деца не им е приятно да ги хващат за ръка и да им разглеждат играчките ?!? .. за нея може да е контактно - за тях да е неприятно..

# 222

А ако колата е била в неизправност и детето се е опитало да завие, ама не се е получило  Confused
Това е хипотетично нали ?Значи авторката лъже ,а всеки друг може да дава своята интерпретация за случката.Тъпо.

# 223

Това е хипотетично нали ?Значи авторката лъже ,а всеки друг може да дава своята интерпретация за случката.Тъпо.
Разбира се, че всичко е хипотетично..
Иначе нямаше да пуска тема тука, ако всичко й беше ясно и на нея Simple Smile

# 224
  • Варна

Важното е, че ти си го проумяла, нас не ни мисли.  Stop

Общи условия

Активация на акаунт