За лошите деца и съжалението, че не набих едно такова

• 16 940
  • 359
  •   2
Отговори
# 255
Китана, Илиана и всички, които писахте колко лоши са 6-годишните деца (или нещо в този дух),

Абе, къде съм писала ,че 6год. са лоши  newsm78
Постъпката на това дете е придружаващия го възрастен са лоши.

# 256
  • София
БебкаКраси,

Отдавна не водя децата си по детски площадки. И нИ рИвЪ и Ни сЪ отлаквЪм, а отбелязвам причините, поради които болшинството майки в БГ имат поведението на "не"-то. А колкото до средствата - не е моя работа да давам пари от дожба си, за да почиствам и строя на общинска или държавна земя, при положение, че за поддържането и строежа на съответните съожръжения вече плащам данъци. А и наскоро показаха какво сполетя едни родители, които са имали глупостта да направят една такава детска площадка - сега общината им иска наем, за да я ползват и нито лев не им е възстановила от разходите по материалите. Твоята логика е абсурдна. Все едно да отидеш на ресторант, да си платиш сметката, а да си сготвиш сам с продукти, които си донесеш от вкъщи.

РазходИ се сутрин рано и вечер късно покрай детските площадки и виж какво става в пясъчниците. После ми обяснявай как някой едва ли би си изпикал кучето там. Без никакви проблеми кучкарите оставят кучетата си да серат и да пикаят навсякъде. Не съм видяла досега дете да пикае в пясъчник, нито да сере насред улицата.

# 257
А според мен е станало така : Голямото вижда малкото и спира, очаква малкото да се махне, то не се маха, голямото му казва "махни се" малкото не се маха, голямото подкарва колата очаквайки малкото да се помести, очаква това, защото си мисли че всички биха реагирали като него, т.е. биха се махнали, то не отчита факта, че малкото дете не разбира опасността  и няма да се помести. Когато го бута вече е късно. Виновни в случая са възрастните - на малкото, че изобщо са го пуснали да щъка само по площадка с коли, на голямото, че са го пуснали само с колата.
Няма нужда да биеш голямото, трябва да му обясниш защо малкото е реагирало така и ясно да дадеш да се разбере, че ако не спазва правила за движение и не пази другите повече няма да се качи на кола. На малкото също трябва да се обясни да се пази, а на родителите ... виж на тях е трябвало да вдигнеш скандал  Wink.

Децата на 6, 7 години, са точно толкова деца колкото тези на 2, 3. Това, че детето е знаело, че не е редно да подкарва колата е ясно, това, че не е имало търпението за изчака малкото да се махне, пък би трябвало да е ясно за нас.
Децата на 7 карат следващия си пубертет като 2 годишните, те подлагат на на анализ всичко на което си ги научил до сега, опитват се да махнат всяка забрана, опитват границите, усещат, че вече не са малки и пробват до къде ще им отпуснеш края. Търпението им е съпоставимо с това на 2 годишните и са по-опасни защото са много по-умни, съобразителни и самостоятелни.
Периода е труден и за тях и за родителите им. Не може да си представите какви идиотщини измисля сина ми, като се почне от опит да завре нещо в контакта  Shocked до това да запали огън в детската с лупа, да се покатери на прозореца и т.н., а не е палаво дете. Просто отново подлага на съмнение всичко на което си го учил.
Вие си мислите, че 7 годишните са зрели и аз така си мислех, но аз отглеждам 7годишно и ви казвам, че това е огромна заблуда. Те са по-опасни за себе си и околните от 4 годишните!
Пазете си малките деца за да могат и те да станат 7 годишни, тогава ще разберете за какво ви говоря  Wink.

ПП Ако не влезе в нормален тон темата, ще я заключа!

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 09:36 от .Ели.

# 258
Детето не знам дали щях да ошамаря, ама бабата щеше да изяде боя.
А пък като ви чета всички, не знам как вие ще реагирате, ако нечие хлапе мине през вашето с колата си. Със сигурност нито една няма да се замисли в момента за възпитателните си методи, а просто ще се развика. И то си е за викане, защото по площадките е пълно с лигави и невъзпитани хлапета, за чийто родителки мисията в живота е да гледат Дързост и красота и да нищят кварталните клюки.
Не знам защо тук винаги е пълно с идеални родители, с идеални реакции и идеални деца.
Е, аз не съм идеална и в ситуацията със сигурност някой щеше да си получи заслуженото.
Много точно написано .
Щях да постъпя по същия начин .

# 259
Опитвам се да се поставя на мястото на авторката...По-лесно е да се поставя на мястото на майката на по-малкото дете.Но,да кажем,че видя такова нещо....Бих говорила с детето.После бих направила забележка(меко казано) на бабата.Бих я накарала да се почувства неудобно.Не бих крещяла,не бих викала,нито по детето ,нито по придружителката му.

Ако бях на мястото на майката на по-малкото дете,с усилие на волята бих напаравила същото.

Има едно много невъзпитано и грубо дете на около 7-8 години на детската площадка,на която ходя аз.То и нейните приятелчета се подиграват на другите деца.Веднъж преследваха едно китайче и му крещяха,притесняваха го,не го оставяха да си играе.С подигравателни викове "бебе,бебе!" ,правейки физиономии реагираха на по-малките от тях деца.Бутаха ги от пързалките.Наблюдавах това дете.Подиграваше се на името на моето.Когато си тръгвахме ,тя викаше "Китанооо Китанооо".Явно името й е било странно и непознато и затова е решила,че може да се подиграе.Казах й :"Ето,виждаш ли,дори ти го запомни!Запомнящо се име е ,никой не може да го забрави".Веднага млъкна,.Оттогава чак и здрасти ни казва.Аз не я отблъсквам;Виждам,че й станахме интересни.Виждам също,че иска да хване(примерно)ръчичката на моето двегодишно хлапе.Но не знае как .Не знае как да се държи с нея.Майка й я е възпитала да бъде... "борбена" и да мачка и да подиграва по-различните,по-малките,по-слабите.Какво ли ще стане,когато срещне дете с увреждане?
И,така ....за това момиче.Плахо се проближава,когато приятелчетата му са там ни избягва,да не би случайно да я видят с нас и да й се подиграват,че общува с бебе.

Та.,.по този начин се държа аз с децата.

# 260
  • София
Ако беше моето 2-годишно изобщо нямаше и да помисля за голямото дете, а щях да се уплаша за моето и да се опитам да остановя дали има някаква травма. Голямото просто ще го забравя, че съществува.

# 261
Ако беше моето 2-годишно изобщо нямаше и да помисля за голямото дете, а щях да се уплаша за моето и да се опитам да остановя дали има някаква травма. Голямото просто ще го забравя, че съществува.
Това ще направя и аз.Не сметнах за нужно да го споменавам.То се подразбира.

# 262
Аз бих шибнала един на майката на голямото дете

# 263
Детето не знам дали щях да ошамаря, ама бабата щеше да изяде боя.
А пък като ви чета всички, не знам как вие ще реагирате, ако нечие хлапе мине през вашето с колата си. Със сигурност нито една няма да се замисли в момента за възпитателните си методи, а просто ще се развика. И то си е за викане, защото по площадките е пълно с лигави и невъзпитани хлапета, за чийто родителки мисията в живота е да гледат Дързост и красота и да нищят кварталните клюки.
Не знам защо тук винаги е пълно с идеални родители, с идеални реакции и идеални деца.
Е, аз не съм идеална и в ситуацията със сигурност някой щеше да си получи заслуженото.
Много точно написано .
Щях да постъпя по същия начин .
  PeaceАз съм привърженик на тезата,че
Да-има лоши деца,които в последствие стават и
лоши възрастни.

# 264
Е,как преценявате,че лошото дете след време става лош човек?Много сте ми интересни.Това момче,което е убило майка си и сестра си бил добър,отличен ученик,шахматист...Как с лека ръка поставяте етикетите,ужас!Всяка от вас предполагам е чела Емил от Льонеберя.Една любима книга за едно доста кошмарно дете.Да,обаче после Емил пораства и става кмет,уважаван човек.Доколкото си спомням.Гледайте си вашите деца,защо постоянно си врете носовете във възпитанието на чуждите?Че току виж някоя специалистка докато коментира чуждото,изтървала своето.

# 265
  • София
Е,как преценявате,че лошото дете след време става лош човек?Много сте ми интересни.Това момче,което е убило майка си и сестра си бил добър,отличен ученик,шахматист...

Доброто момче е взимало наркотици. И е убило майка си и сестра си заради пари.

Емил от Льонеберя е най-неуместният пример, който можеш да дадеш.

# 266
Точно така,убило е майка си,но за останалите е било просто добро момче.Както и много други -уж тихи,уж добри.А що се отнася до Емил,примерът ми е прекрасен,освен ако ти не си чела книгата.

# 267
  • София
Точно така,убило е майка си,но за останалите е било просто добро момче.Както и много други -уж тихи,уж добри.А що се отнася до Емил,примерът ми е прекрасен,освен ако ти не си чела книгата.

Ти как мислиш, чела ли съм я?  Mr. Green

# 268
... А колкото до средствата - не е моя работа да давам пари от дожба си, за да почиствам и строя на общинска или държавна земя, при положение, че за поддържането и строежа на съответните съожръжения вече плащам данъци.
С плащането на кой точно данък по твое му осигуряваш средствата за едно такова мероприятие?
Никога не съм приканвала към самоволни действия, а примера в прованса за който ти говориш е точно това, самоволни изпълнения.  Но всичко това определено не е за тази тема.

# 269
  • София
Правилно, не е за тази тема, но ти обърна внимание на това, че българските майки много "не"-кали и все ходели по децата си и не ги оставяли да са самостоятелни.  И после защо съм се била оплаквала.

С този данък, който ми го удържа държавата за какво ли не, после влиза в общия кюп, от който се решава какви проценти да се дадат на всяка община. Защото общините запазват само част от своите приходи от местни данъци и такси. Всичко останало отива в бюджета на държавата. Така че парите, които ще получи общината, в която живея ще са както от ДОД, така и от общински наеми, така и от ДДС, от акцизи и от всичко, каквото се сетиш.

Общи условия

Активация на акаунт