Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са мненията за различните лечения на деца с аутизъм?
Какви са мненията за лекарството Ноотропил и какво е неговото въздействие върху децата с аутизъм?
Какви са мненията за лекарството Рисполепт и какво е неговото въздействие върху децата с аутизъм?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са мненията за различните лечения на деца с аутизъм?
Родителите споделят различни мнения за различни лечения, като хомеопатията, биофитбекът и конната езда получават високи оценки. Плуването също се оценява положително, тъй като децата показват спокойствие и концентрация след терапията. По отношение на лекарствата Risperidone (Clerisil) показва подобрения в концентрацията, но може да причини тикове. Ноотропилът също е споменат, като при някои деца причинява нервност. Важно е да се отбележи, че ефектите от терапиите и лекарствата са индивидуални и различни за всяко дете.
-
Какви са мненията за лекарството Ноотропил и какво е неговото въздействие върху децата с аутизъм?
Ноотропилът се споменава като лекарство, което при някои деца може да доведе до нервност. Въпреки това, има и положителни мнения, като един родител споделя, че детето им проявява по-голяма концентрация и по-малко разбърканност. Важно е обаче да се отбележи, че ефектите от лекарствата могат да варират значително между отделните деца.
-
Какви са мненията за лекарството Рисполепт и какво е неговото въздействие върху децата с аутизъм?
Рисполептът се споменава като лекарство, което се предписва на деца с аутизъм, особено когато детето е агресивно или автоагресивно. Ефективността на лекарството обаче е временна и симптомите често се връщат след спиране на лечението. Освен това са докладвани различни странични ефекти, като наддаване на тегло. Важно е да се отбележи, че реакциите към лекарства могат да варират при отделните деца.
-
Какво е мнението за хомеопатията и биофитбека при деца с аутизъм?
-
Какво е мнението за плуването като терапия за деца с аутизъм?

Момичета не успях да ви изчета докрая но ужасно се притесних-дали сме аутисти?Моето момче е на почти 7 месеца,не играе с играчки сякаш не са му интересни -като му ги показвам гледа мен не играчката.като е легнал ги наблюдава ,радва им се гука им но влезе ли някой и край.Подавам играчка не я взема.....имаме проблем с двигателното развитие-ходихме на невролог-забавяне в двигателното развитие,все още диагноза не можело да се постави...и така от 4 месеца сме по кинезитерапевти,има ефект-само лежахме а сега от месец си държим и главата и от време на време има опора и на краката-казват че не е дцп но знам ли....а като забелязвам и това негово държание..полудявам-случва се да го извикам , а той не реагира,гледа някаде отнесено,като излезем навън приятелите ми му говорят над количката а той не реагира.пием от месец ноотропил и невробекс и тия дни пак сме на невролог да видим какво ще каже.правихме трансфонт ехография -там всичко е наред....и като ви чета незнам дали си втълпявам .....но имам едно гадно предчувствие...
какво да правя ,как да разбера?
абсолютно на същото мнение съм и аз. Радвам се , че ми спести толкова писане 
) обаче като го понатисна вчера психоложката, ами той човека идея си няма как така дава яйцата кокошката, как така "подава" месото прасето, или овцата "подава" вълната.Надявам се през уикенда да намеря на село такива добичета по дворовете и ще ходим да доим крави и овци, и да режем вълната с ножица.Ще вадим яйця от полога на кокошките - стига да ни разрешат стопаните де
.