да се смееш или да плачеш на такъв подарък от свекито

• 14 190
  • 218
  •   1
Отговори
# 165
  • София

изчетох темата доста внимателно.. Богиня напълно те подкрепям, подарък се прави за човека, на който се подарявам   bouquet
На авторката не и е харесало - случва се... колко неща ми е подарявала свекито, които не са ми харесали...  Crazy
Само че прекратихме с тези подаръци, след като веднъж просто и казах (тъй като тя е много притеснителен човек, трябваше да
бъде възможно най-тактично, но колко пари трябва да ръсне жената, за неща които приемам с усмивка и след това давам на мама, за да не ги изхвърлям (добре че двете имат еднакъв вкус  Joy Crazy )
Жената го прави с удоволствие, разбира се не става въпрос за стари неща, тъй като финансово не се оплакваме  Crazy
Но и аз нося няколко нощници от баба ми от много фин памук и не бих ги заменила за нищо на света.

Съвет към авторката: Поговори със свекърва си, кажи и че няма смисъл да ти носи неща, които няма да ползваш и е по-добре
да не ти носи нищо.. бъди възможно по-тактична, все пак жената наистина може да го е направила не с лоши чувства...особено ако
е и по-възрастна (бабата на мъжа ми пробутва едно "кувьорчета", за които всеки път тактично няма място в колата), но сърце
не ми дава да й кажа на жената, че ако дойдат до нас ще посетят боклука  Whistling  - тя не го прави, за да се отърве от тях, а
защото са голяма ценност според нея) Потърси и другата страна на медала - никога не съди само от една гледна точка  Peace
Дяволът може и да не е толкова черен  Heart Eyes

# 166
  • София
птица Да ти кажа много мнения има в този пост както подобни на твоето мнение така и различни. Незнам защо се учудваш, в самия форум пише че може да се оплачеш от когото искаш. Не го  казвам със нотка на злоба дори. Тук много момичета казаха че са получавали подобни подаръци от майките си, което да не се лъжем е различно. Казвам това защото отношенията между снаха и свекърва са много деликатни и ако в миналото е имало проблем той трудно се забравя и са нужни много компромиси от двете страни. Моята свекърва до момента не ми е подарила нещо което да не ми хареса все качетвени неща, както и винаги ме е питала, макар и невинаги  да и е допадал вкусът ми. Имам си други проблеми с нея..но разни хора разни идеали правя компромиси, защото обичам мъжа си. И наистина мисля че трябва да се съобрази с мнението и вкуса на снаха, според мен така е редно.

От мен хубав и успешен ден на всички и без да се карате хей авторката отдавна даде отбой.    love001

# 167
  • При семейството си
Аз бих се зарадвала на подаръка: факта, че някой близък, макар и не кръвен роднина, ми е дошъл на гости от България. Но това съм аз. И да, свекърва ми няколко години след сватбата, точно при едно от връщанията в България, ми подари и едни ръчно тъкани покривки. На едната имаше петно от стоенето, не се махна, но с една подходяща апликация се ползва и то само по специални поводи.

# 168
Оценявам жеста й като подигравка и бих й го казала в пряк текст с равен тон. Дори не си е направила труда да ги изпере - за  какъв ч.п смята, че можеш да ги ползваш?! След като на сина си подарява вещи, които е купила наскоро, а за теб дори не се е постарала с едно пране и явно смята, че разликата м-у вас е колкото разликата м-у 1958г. и 2009г. ...
Пълна подигравка.
Бих я сложила да спи на мръсни чаршафи, да видим, дали ще оцени сантимента...
Rolling Eyes

# 169
Оценявам жеста й като подигравка и бих й го казала в пряк текст с равен тон. Дори не си е направила труда да ги изпере - за  какъв ч.п смята, че можеш да ги ползваш?! След като на сина си подарява вещи, които е купила наскоро, а за теб дори не се е постарала с едно пране и явно смята, че разликата м-у вас е колкото разликата м-у 1958г. и 2009г. ...
Пълна подигравка.
Бих я сложила да спи на мръсни чаршафи, да видим, дали ще оцени сантимента...
Rolling Eyes
Ти току-що събра вниманието върху себе си с този пост.
Когато подаряваш нещо на някой, переш ли го, извинявай?

# 170
От тази тема, разбирам само едно, че 70% от жените предпочитат да получават като подаръци от свекървите си само неща от рода на: нов апартамент, нова кола, нови скъпи вещи, бижута със стойност и в краен случай - нова скъпа дрешка от някой мол...
Всичко останало е неуважение и подигравка...
И после, жените не били меркантилни...  Joy

# 171
Цветна,

ако подарявам нещо на 2 равнопоставени лица (съпруг и съпруга) спазвам 2 момента:
- подаръците трябва да са съотносими;
- подаръците тр. да са чисти, нови.

Вехтории с музейна стойност, петна, дупки от молци и прочие не бих хукнала да подарявам на никого, бих ги дарила в антикварен магазин за ценителите (ако има такива).

Обратното значи неуважение към снахата - подарява й се нещо вехто с препоръка да се изпере, защото не е прано, без да е ясно предварително, дали тя има интерес към подобни антики, при все че подаръците за сина й са доста актуални.

# 172
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Цветна,
Вехтории с музейна стойност, петна, дупки от молци и прочие не бих хукнала да подарявам на никого, бих ги дарила в антикварен магазин за ценителите (ако има такива). 

Не съм антикварен магазин, но като си разчистваш антиките можеш да ми свирнеш да ги прегледам. Такива като теб изобщо не знаят какво изхвърлят. По същият начин не разбират и милите жестове.

# 173
От тази тема, разбирам само едно, че 70% от жените предпочитат да получават като подаръци от свекървите си само неща от рода на: нов апартамент, нова кола, нови скъпи вещи, бижута със стойност и в краен случай - нова скъпа дрешка от някой мол...
Всичко останало е неуважение и подигравка...
И после, жените не били меркантилни...  Joy
Ами на мен този подарък също ми се струва като избавяне от ненужни вещи от страна на свеки.
А пък ми е все едно какво ще ми подари моята .Уважението ,доверието и любовта помежду ни с нищо материално не мога да я сравня.
В тази ситуация явно това липсва.

# 174
А също се чудя и защо чаршафите са подарени на снахата, а не примерно на сина! newsm78 Нали няма само тя да спи на тях. Защо не подари тях на синчето, а пък на снахичката блузка?

# 175
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
А също се чудя и защо чаршафите са подарени на снахата, а не примерно на сина! newsm78 Нали няма само тя да спи на тях. Защо не подари тях на синчето, а пък на снахичката блузка?

Защото по традиция жената създава дома, уюта и тн, та по тази причина такива неща се дават на нея.

# 176

Защото по традиция жената създава дома, уюта и тн, та по тази причина такива неща се дават на нея.
Само дето това семейство отдавна си е създало дом .
То ако беше при събирането да живеят заедно младите по става .

# 177

Не, мерси! Мъжа ми ще го гласят с модерни дрешки, а за мен- тенджери и чаршафи...

# 178
А аз не обичам да ми купуват дрехи, козметика, обувки и тем подобни, дори и бижута, точно защото всичко това е специфично и никой не може да налучка това, което би ми харесало. Единствено майка ми е успявала да нацели това, което харесвам като дрехи и т.н. Всичко си купувам и избирам сама.
Друг е въпросът, ако дадено нещо е антика...
А тенджери, чаршафи и подобни са по-универсални...
И не страдам от предразсъдъци да тръгна, че да се обидя при такъв подарък.
А щом жената познава стила на сина си - нека си му купува дрехи, нямам против Simple Smile

# 179
А чаршафите груби като шкурка.

Ако става въпрос за ръчно тъкани чаршафи, знам за какво става въпрос. Изпери ги и ги продай, щом не ти трябват. Ще се изненадаш.
После пални една свещица в памет на бабата, която си е вадила очите и си е хабила ръцете, докато ги изтъче. С парите купи нещо на децата си, защото ти определено не заслужаваш.

bouquet  Това е!

Общи условия

Активация на акаунт