ДЕТСКАТА ГРАДИНА-30

• 13 521
  • 438
  •   1
Отговори
# 405
 newsm78  newsm78 ooooh!
Аз нещо не съм наред. Не помня никакви ваксини, мантута  и т.н. А и картонът е в ДГ и не мога да погледна. Ама то първата му година ми беше кошмарна в личен план и всичко ми е като насън.

# 406
Дона,кави са тези 48 кила? Shocked
Дианка - 45 Shocked Shocked
То на мен ми се смяха на предната страница,ама вашето е просто  #Crazy

# 407
Гергана нямаше никакъв видим белег от БЦЖ-то, но аз отказах мантуто. Ще откажа и останалите реваксинации за тази ваксина. Така ще постъпя и с бебо. Мисля, че еднократната доза след раждането е напълно достатъчна. Единствено и само в БГ се правят толкова реваксинации на БЦЖ.

# 408
Мечо Пух, това всичкото от двора на вилата ви ли е  Shocked

Да Peace  Grinning

Иво също няма видим белег от БЦЖ.
48кг бях, когато бях на ръба на нервна криза. Хич не се чувствах добре. В момента съм 53 и горе долу свикнах, най-добре ми беше на 56-57. Да кажа, че никога не съм можела да пазя диети, дори когато бях с 10 кила отгоре. Добре, че са гените на майка ми, защото иначе щях да съм бая кила над нормата( лакомийка съм Embarassed)

# 409
Мечо Пух , много ви е хубава вилата, предполагам е в планина някъде, щом е било студено за къпане. Детето явно си е изкарало страхотно. Много хубави снимки.

# 410
Кафе и закуска,че много слабички мами имало в темата  Hug

Честит празник на всички!Да сте здрави,щастливи и обичани!

Честит имен ден на Мария!

# 411
Наталия,благодаря за закуската! Hug
Честит празник и от мен!
Честит имен ден на всички,носещи името Мария!

Тази сутрин валя много силен дъжд,сега вън е облачно и студено Confused.

# 412
Честит имен ден на всички именници днес! Да ви е живо и здраво името!          bouquet

# 413
И от мен честито на имениците   bouquet С гордост да си носят името!

Дианче, вече се чувства есента. Нали казват, че след Преображение (около 6.08 беше) денят почва бавно да намалява и се усеща настъпването на есента  Hug Но всичко е в реда на нещата, мисля аз. След големите жеги сякаш всички имаме нужда от леко захлаждане. Поне аз се радвам както на идването на топлото време, така и на есенното захлаждане. Има нещо приятно в сяната на сезоните Simple Smile Поне за мен е така  Heart Eyes Не мога да си представя нито вечното лято, нито вечната зима  Naughty

# 414
Симба,за зимата спор няма-ако липсва като сезон ще ми е много добре Wink.

# 415
Честито и от мен на днешните именници!Да им е живо и здраво името!  bouquet

# 416
  • София
Хайде и аз да се похваля, че съм отпускарка.  Grinning Засега сме си в София, гледаме си се и така. Иначе днес се разходим до ДГ. За деца, които са отсъствали само един месец, искат само бележка от личния лекар и здравно-профилактична карта.  Peace

# 417
Гергана нямаше никакъв видим белег от БЦЖ-то, но аз отказах мантуто. Ще откажа и останалите реваксинации за тази ваксина. Така ще постъпя и с бебо. Мисля, че еднократната доза след раждането е напълно достатъчна. Единствено и само в БГ се правят толкова реваксинации на БЦЖ.

да, защото БГ е ендемичен район на туберкулоза. Помисли пак, не че ваксинацията гарантира нещо, аз не бих отказала обаче.

# 418
Между другото на един колега по-мин.година майка му се беше разболяла от туберкулоза. Та ни караха да се изследваме целия отдел дали имаме имунитет към туберкулоза. Вс. беше наред, тогава тествахме пак и малката - за всеки случай, страх лозе пази, дето се вика.
Така че може би не е добра идея да се отказва ваксинация. Но ти си знаеш най-добре.

# 419
  • София
В същия ред на мисли - туберкулозната бактерия, осен че се "капсулира", мутира и става резистентна към все повече АБ. Та, от СЗО считат, че туберкулозата ще един от бичовете на века, затова е повсеместната ваксинация.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт