Време е за тиквички-2

• 23 036
  • 138
  •   1
Отговори
# 90
Днес направих пастета от тиквички. Много се хареса от всички. Към рецептата обаче мъжът ми добави малко лимонов сок.

Ох,изчетох двете теми докато го намеря пастета Crazy.Утре ще се направи Peace
Моля те за линк към него ,аз не го намерих Rolling Eyes

# 91
  • Разпиляна във въображението
Днес направих пастета от тиквички. Много се хареса от всички. Към рецептата обаче мъжът ми добави малко лимонов сок.

Ох,изчетох двете теми докато го намеря пастета Crazy.Утре ще се направи Peace
Моля те за линк към него ,аз не го намерих Rolling Eyes

Рецептата за пастета е точно първия пост на първата тема Laughing

Ето я все пак:

Рецептата е на abet
Пастет от тиквички.
Необходими продукти:
4-5 средни по големина тиквички
половин чаена чаша смлени орехи
2-3 скилидки чесан
9-10 маслини
подправки
Начин на приготвяне: Тиквичките се настъргват, изстискват се, колкото е възможно и се слагат да се задушават в мазнина. Оставят се, докато водата изври и вече се запържват леко. През това време се пасира чесъна, маслините се нарязват на много ситно. Към вече поизтиналите тиквички се прибавят орехите, чесъна, маслините, сол на вкус и копър. Страхотно мезе=

Пастета ми хареса още повече студен Wink

# 92
Miriel,много благодаря Hug
 ooooh!

# 93
  • Варна
 BlushАз съм записала друга рецепта  ooooh!Crazy

Като гледам тази рецепта ще ми хареса по-вече.Благодаря  bouquet

# 94
 Peaceв къщи харесваме само пържени тиквички, но с удоволствие бих опитала някоя от рецептите тук Peace

# 95
  • в провинцията
Тази вечер и аз направих пастета от тиквички на abet, невероятно вкусно нещо! Благодаря за рецептата   bouquet

# 96
Момичета, имам 4 тиквички и доста доматен сос. Чудех се как да ги оползотворя и двете и измислих чушки с доматен сос, като към него прибавя и пържрните или печените на скара тиквички. Майка ми някога правеше нещо подобно, но с чушки, домати и патладжани. Как ви звучи, дали ще се получи нещо ставащо за ядене?  newsm78

# 97
Момичета, имам 4 тиквички и доста доматен сос. Чудех се как да ги оползотворя и двете и измислих чушки с доматен сос, като към него прибавя и пържрните или печените на скара тиквички. Майка ми някога правеше нещо подобно, но с чушки, домати и патладжани. Как ви звучи, дали ще се получи нещо ставащо за ядене?  newsm78

Свари спагети или някаква паста - каквото има в наличност, опържи тиквички, натроши сиренце, омешай всичко с доматения сос. Ако ти остане недоизядена манджа - добавяш кайма, бутваш всичкото (както си е приготвено) във фурната, правиш заливка като за мусака и печеш.

# 98
Аз пък правя нещо изключително повлияно от Лео, но не съвсем...
Режа тиквичките на филийки, колкото по-дълги толкова по-добре, овалвам ги в брашно и сол. Слагам ги в намазнена тавичка и леко поръсвам с олио. Важно е олиото за не е много.
в съд за пасиране слагам 4-5 скилидки чесън, 2-3 с.л кисело  мляко и пасирам. Добавям 150гр. дунавия и продължавам с пасирането. Добавям копър - ако е пресен е по-добре.

Тиквичките нареждам по чинията а в средата соса

# 99
Най много обичам пържени тиквички , но досега винаги ги пържех  в тиган . Как ги  пържете в  фритюрник , оваляте ли ги с брашно.

# 100
Най много обичам пържени тиквички , но досега винаги ги пържех  в тиган . Как ги  пържете в  фритюрник , оваляте ли ги с брашно.
Аз да Peace
Стават хрупкави.

# 101
  • В сърцето на живота!
Да,стават по хубави.

# 102

Да. Докато ги пържих. Отдавна вече не го правя. Пека ги и стават идеално, без да са мазни и вредни  Peace

# 103
  • София
Така се радвам, че ви е харесал моя пастет от тиквички  Hug
Да ви е сладко. Наистина е страхотно мезе. Пропуснала съм да кажа, че се яде студен  Embarassed Наистина е по- хубав.

Аз също пробвах пържените тиквички оваляни първо в брашно, после топнати в ледена вода. Ами очарована съм. Нито станаха мазни, нито в олиото имаше изгоряло брашно. Снощи пържих по същия начин сини домати. Станаха по- хубави и от тиквичките. Поздрави за идеята   bouquet

# 104
Блонди, може и да си писала, но не съм следила темата. Кажи ти как ги правиш печени тиквичките във фурната. Пробвах два начина, твоят може да е различен. Много красиви снимки Peace.

Общи условия

Активация на акаунт