Кои от вас се гордеят или срамуват от България и с какво?

• 15 299
  • 224
  •   1
Отговори
# 120
На концерра на Горан Брегович в Майнц бях горда като каза , че певиците му са българки. Бях горда и от него и от музиката му, защото ги чувствам близки. Бях горда с многото млади , красиви и весели хора от нашите балкански държави, които бяха на концерта ... но като се прибера в България и видя разбити , мръсни тротоари с отворени трапове , грубо отношение към възрастни хора ( защото не пресичали бързо улиците например ), като прочета някой вестник пълен с тъпи статии, лошо написани и куп голотии и започвам да се срамувам ...

# 121
възпитана съм да съм родолюбка и да се гордея от това,че съм българка.историята ни е достатъчно богата и изпълнена с данни от които да се гордея.гордея се от това,че българина е оцелял с векове в много трудни моменти и е запазил българското в себе си. гордея се от факта ,че са съществува ли хора като Васил Левски,Ботев и много други. хора,които са доказали любовта си към родината.харесвам природата тук и начина на общуване м/у хората.а именно свободата да се обадиш просто да чуеш свой близък или приятел без да се притесняваш.срамувам се от неща ,които българи правят в страната ни и със страната ни.от българи извън страната ни,които са се самозабравили и се изявяват като чуждоземци,забравили от къде са тръгнали.това е предателство за мен. хора,които крият ,че са българи.срамувам се от качеството -предателство-в българите и в историята също има доказателства за това.срамувам се от българи,които не държат на думата си и гледат да те прецакат па всякакъв възможен начин.срамувам се ,че сме забравили да си помагаме.

# 122
Срамувам се по ред причини.
Но ми хареса темата.

# 123
Гордея се единствено с фактите от историята ни... до '45 година.
С нищо друго не съм горда.
Яд ме е на доста сънародници, които позволяват и позволиха природата, историята, бита, културата в България да бъдат смазани, само за около 50 години и всичко това да продължава в същия дух и днес...
Една гола гордост и едни корени, нищо не правят сами по себе си...
А в последните години повече ми се случва да се срамувам и да ми е много мъчно за България и съдбата й...
Нещо, което според мен, е все още актуално е:
http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=14&WorkID=770&Level=2

# 124
  • по пътеката
хи4 не се срамувам даже, дори напротив достатъ4но достойно си нося  бг у мене! не се излагам, не излагам нацията, дори напротив рекламирам я навън! това,което срещам навън само ми доказва,4е ако не се надупваме нон стоп и не си предаваме корените и другите пове4е ще ни уважават! защото като дойдох се свивах ,4е не съм франсе, ами от бедната бг! законите си гласуваме ние или хора ,на които гласуваме доверие и те трябва да отговарят за простотиите си, ама бг по навик от много векове ве4е е заел позиция на 4 крака ! бедността си я докарахме ние, 4е сме много търпеливи и сме загубили духа на предците си! ама  още има надежда, поне младите да не живеят като плебеи за западняците! просто ония не са по-добри, нито по ка4ествени хора, само по уда4но провели политиките си!

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 19:51 от marsy

# 125
Срамувам се от управниците и от това, в което се е превърнал българинът - озлобен, завистлив, назадничав и мързелив. Някой преди мен беше казал - причините за гордост са по-скоро в миналото, но като цяло, да - горда съм, че съм българка.  Peace

# 126
Много ме досрамя,когато преди 2 дена по новините разказаха за англичанка,която тръгнала на окосветско пътешествие с колело,специално направено по поръчка,но минавайки през поредната държава-България й го откраднали,при все ,че било заключено!Страшно ме досрамя,жената молеше да й го върнат!
Много съм работила с чужденци,имала съм безброй случаи,при които съм се срамувала от държавата си и изобщо от същността на българина Rolling Eyes.Но осъзнавам,че историята и животът ни е направил такива,много жалко.

# 127
rozi-maxi, навсякъде се краде. Това не е нещо типично за България.

Не мисля, че има държава,която да не е критикувана от гражданите си.
Наскоро четох подобна тема но в холандски форум. Ами повечето критикуваха, че и се срамуваха от страната си.

Не ме е срам,че съм българка. Така съм се родила, мога ли да го променя?

# 128
Изобщо не се гордея, срамувам се от простащината,алчността и завистта на повечето българи!

# 129
Ами гордея се с това, че българката е красива добре подържана  и умна жена.

# 130
Колкото и да не ми харесва положението в България,се гордея,че съм българка.Бях на турне във Франция и Италия с танцов състав по народни танци за деца,тези малки танцьори изправиха на крака жителите на малък френски град,те събраха най-много овации,най-много суперлативи,няма как да не се гордея с това,че съм българка,и не само в чужбина съм го виждала това,навсякъде където тези деца изнасят концерти ги посрещат с радост и възхищение.

# 131
  • София
Изключително трудно мога да си представя да се гордея с националната си принадлежност.
Някак се себеусещам като космополит.  Sunglasses

# 132
  • Припят, Украйна
Гордея се с това, че съм българин. От изброяване на причини и поводи за гордост няма нужда - самата дума "българин" за мен казва всичко.

# 133
Гордея се единствено с фактите от историята ни... до '45 година.
С нищо друго не съм горда.
Яд ме е на доста сънародници, които позволяват и позволиха природата, историята, бита, културата в България да бъдат смазани, само за около 50 години и всичко това да продължава в същия дух и днес...
Една гола гордост и едни корени, нищо не правят сами по себе си...
А в последните години повече ми се случва да се срамувам и да ми е много мъчно за България и съдбата й...
Нещо, което според мен, е все още актуално е:
http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=14&WorkID=770&Level=2

Това е и моето мнение.

# 134
Гордея се с миналото ни,а в днешно време само
със спортистите ни.
От какво се срамувам- newsm78
Ще ми трябва време да си помисля... Mr. Green
От балканския ни и байганьовски манталитет
най-общо казано... Sick

Общи условия

Активация на акаунт