Комплекс ли са парите?

• 5 245
  • 95
  •   1
Отговори
# 45
Какво значи да  са комплекс? Аз дори не разбирам думата "комплексар". Какво означава тя?
А комплекс употребявам например за "Слънчев бряг" или "Златни пясъци".
Комплекс-съвкупност от предмети, явления или свойства, които съставят едно цяло
-куп големи постройки, изградени на определена площ
-съвкупност от представи, които несъзнателно се проявяват в душевния живот на човека

Цитат
Обикновено "комплексарят" е най-общо казано човек неудовлетворен. Дали от статуса си, външността си, дали от реализацията, дали от общението си с хората, дали от живота въобще - няма значение. Това неудовлетворение го озлобява и често е съчетано със завист към хората, които въпросният припознава като "успели" (там, където той не е, но му се иска да бъде).

# 46
Много хора получават скъпи подаръци като- коли,бижута,лаптопи,телефони....и т.н. и то по-често мъжете ги подаряват на жените. Тогава излиза,че  парите са по- скоро комплекс на мъжете отколкото на жените? Но дето се казва , за любим човек харчим винаги най- много  Peace  е тогава дали е комплекс и само за мъжете ли е ?

По тази логика бедните мъже не са комплексари.Те като нямат пари как да купят скъп подарък?
Скъп подарък се купува от платежоспособен,така че не виждам връзка между комплекси и подаръци.Едва ли холивудските звезди страдат от комплекси ,че закупуват имения за милиони на половинките си.
По-скоро мнението ми че скъпите подаръци от платежоспособни мъже се правят на скъпоплатени "приятелки".,което важи и за другия пол.

# 47
Много хора получават скъпи подаръци като- коли,бижута,лаптопи,телефони....и т.н. и то по-често мъжете ги подаряват на жените. Тогава излиза,че  парите са по- скоро комплекс на мъжете отколкото на жените? Но дето се казва , за любим човек харчим винаги най- много  Peace  е тогава дали е комплекс и само за мъжете ли е ?

По тази логика бедните мъже не са комплексари.Те като нямат пари как да купят скъп подарък?
Скъп подарък се купува от платежоспособен,така че не виждам връзка между комплекси и подаръци.Едва ли холивудските звезди страдат от комплекси ,че закупуват имения за милиони на половинките си.
По-скоро мнението ми че скъпите подаръци от платежоспособни мъже се правят на скъпоплатени "приятелки".,което важи и за другия пол.
Ако някои е платежоспособен едва ли има за него скъп подарък  Wink защото може да си го позволи ! Докато има неплатежоспособни и купуват скъпи подаръци само и само дето  се казва  по горе в  темата -да си ги мерят спрямо другите  Peace Laughing
А баш па холивудските са от най големите комплексари  ooooh! ooooh! тоя купил остров на щерка си,ония подарил  околосветско пътешествие на синът си ,ония се кандидатирал за кмет на Оклахома, еди коя си си купила 12 бутилки вино от 1901г по 150 000 лири бутилката....и т.н  Peace Да не говорим пък колко от тях се друсат алкохолизират  ooooh! ooooh!

Бедния може да мечтае или да има някаква завист отколкото да се комплексира  Naughty Naughty той гледа да изкара пари за храна и дрехи както и за да си плати сметките,а не да си купи "Сейко" с13 камъка или да подари на жена си "Фурла' за 900$ като вземе заем от банката  Peace

# 48
Обикновено "комплексарят" е най-общо казано човек неудовлетворен. Дали от статуса си, външността си, дали от реализацията, дали от общението си с хората, дали от живота въобще - няма значение. Това неудовлетворение го озлобява и често е съчетано със завист към хората, които въпросният припознава като "успели" (там, където той не е, но му се иска да бъде).

Добре де, всеки човек има някакъв комплекс. Айде да не се обиждаме.

То по тази логика,  тука всички местни са комплексари, защото си купуват всичко на кредит (като казвам всичко, наистина имам предвид ВСИЧКО - къща, кола, мебели, дрехи, понякога даже и храна). И цял живот блъскат, за да си изплащат кредитите. Такова им е възпитанието и манталитета на хората. Въпреки това не парадират, просто за тях така е нормално.

Аз не бих казала, че "парите са комплекс", по-скоро амбиция.

# 49
Кибер не обиждам никого  Peace А ,че всеки си има си има  Wink Hug Hug
 Къде е това ТУКА ??? И в някои случай е по изгодно да вземеш нещо на кредит,но не е задължително  Naughty Naughty
А и да не бъркаме някои необходимости и потребности, с глезотиите   Peace Peace Да си купиш жилище където да живееш или да си вземеш мебели ,за да го обзаведеш  на кредит или на вноски е едно!!  Но  при положение,че имаш 3-и телевизора живееш в гарсониера под наем и да си купиш на изплащане плазмен телевизор- "СОНИ" 42'' като какво да го кажем освен комплексарщина!!
 Да има синът ти 2 GSM-a компютър и да  му вземеш конзола РС-4  като всяка ига е по 70лв за тази конзола на един пикльо на 12г не ми прилича на потребност а на глезотия и комплексарщина!!

# 50
Кибер не обиждам никого  Peace А ,че всеки си има си има  Wink Hug Hug
 Къде е това ТУКА ??? И в някои случай е по изгодно да вземеш нещо на кредит,но не е задължително  Naughty Naughty
А и да не бъркаме някои необходимости и потребности, с глезотиите   Peace Peace Да си купиш жилище където да живееш или да си вземеш мебели ,за да го обзаведеш  на кредит или на вноски е едно!!  Но  при положение,че имаш 3-и телевизора живееш в гарсониера под наем и да си купиш на изплащане плазмен телевизор- "СОНИ" 42'' като какво да го кажем освен комплексарщина!!
 Да има синът ти 2 GSM-a компютър и да  му вземеш конзола РС-4  като всяка ига е по 70лв за тази конзола на един пикльо на 12г не ми прилича на потребност а на глезотия и комплексарщина!!
що говориш глупости бе?много ясно че парите вдигат стандарта на живот,ти тръгна с тях да комплексираш ooooh!успокояваш се че от теб комплексар няма да стане ли?

# 51
  • Насред хаоса

Тук си много прав, Гили. Имам такива познати - абе какво да ти кажа, способни са да теглят кредити на поразия за всичко, което са видели у други хора, за да го имат и те. Може да не им харесва чак толкова, ама за тоя тип хора е въпрос на престиж да имат същото или повече от другите. Той е маниак на тема техника - сега очаквам да си купят плазмен телевизор и за кенефа, че само там май нямат. Имат една камара мобилни телефони, но ако му хареса нечий друг, отива и купува същия модел. Жена му пък е мания на тема ремонти вкъщи - каквото види у познати и комшии, трябва да го пренесе и в дома си. И здравата са затънали в заеми заради тия комплекси, ама не се усещат и продължават. И това ако не е комплексарщина, здраве му кажи.

# 52
Ванче, а вземи си изясни за кои пари става въпрос  !! И тогава ми пиши ! А, аз дали ще се комплексирам или не, не ми бери грижа!

# 53
не ми говори на име,можеше да пуснеш тема"знаете ли името на Пали?"или дори анкета.твоята логика превръща всичко в комплекси ooooh!
ми защо да пием минерална вода,като може от чешмата?крайно време е да се придържаш към максимата
"десет пъти пиши,един път пусни тема"

# 54
О добре   Пали  Laughing не искаш да ти говоря на име,а искаш тема да пусна  ooooh! а нема смИ  Naughty
 То по твоята логика изглежда всичко в комплекси а не по моята  Naughty PeaceКолко примера още да ти дам трябва  Peace
А и що да пиеш вода от чешмата, като си е друго да кажеш на всички,че пиеш вода "Перие" и само от нея пиеш  Laughing Laughing

# 55
вярно няма сми,ще е поредната безмислена ooooh!примерно Ицо си мисля,що не пуснеш друга
"танцуването със столевка на чело,спектакъл ли е,щото аз тогава съм артист?"

# 56
Палич   Laughing
Гледам само за тебе е без мислена  Peace все за друга  тема те  дърпа  Laughing Laughing
Ми имаш повече идеи, пусни я ти,аз не плагиатствам   Peace та после и за това да мрънкаш    Laughing  Laughing Laughing

# 57
Парите са за това -да си позволиш къща,да я обзаведеш както искаш ,да имаш играчките които искаш и детето ти да има добро образование,достъп до по-добри среди и култури! А това за кредиите и живеененто извун чергата си е_"На гол тумбак-чифте пищови!!!!"!

# 58
цял свят живее на кредит ,и то добре,не виждам защо българинът да не може?всъщност виждам,защото завистлив съсед ,вечно мери неговата черга ,не своята

# 59
Комплекс ли е,че съм жив Rolling Eyes
"Фурли" за 900$,евтинджоси....тука не лъха,вони на комплекс Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт