ЮЛИ 2009. Тема 65

• 12 274
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
  • София
здравейте, момичета.честито на новите мами, да са им живи и здрави бебчетата.
Искам да попитам мамите които имат шевове, боли ли ви, защото мен страшно много, взимам обезболяващи, но пак е голяма болката, и кога ви отмина.От напъването имам и хемороиди, и незнам кое по точно ме боли.А от обезболяващите не мога да ходя по малка нужда и резултатът е много подути крака.Иначе с бебечето сме добре, тя има жълтеница в момента, отслабнала е малко, но понеже имах страшни болки при кърменето, целите ми зърна бяха в кръв и естествено не можех да кърмя както трябва.Купих си на Авент протекторите за зърна, и направо се "родих", сега и тя е доволна и спи повече, и аз съм добре.Нямам никакъв апетит, но не съм свалила и грам след болницата, но може би заради задържането на вода.Стискам палци на всички бъдещи мамчета.  fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
   Честито бебенце  Simple Smile
   Искам само да те попитам дали си обърнала внимание за броя напишкани  и наакани памперси? Може и да няма проблем, но понякога при тежка жълтеница бебетата са по-поспаливи от това и това че спи повече не е гаранция, че е защото е похапнала добре, а може да е от жълтеницата. Отделно споделяш и разранени зърна, което също може да е сигнал за неправилна поза при кърмене и недостатъчно добро сукане. В такъв случай също е възможно бебенцето да не получава достатъчно мляко и да става още по-вяло и жълтеницата по-тежка.
   Предполагам, че педиатъра ви е видял и всичко е наред, но просто исках да обърна внимание да следиш бебчо и пелените. Необходимо е след петия ден да има поне шест добре напишкани и няколко наакани памперса, за да е сигурно че бебчето поема достатъчно кърма. Важно е новороденото да има поне осем кърмения за денонощието за да е сигурно, че въпреки жълтеницата получава достатъчно кърма. Ако не се буди само при съвсем малките бебенца не важи правилото да не се будят.

# 181
Честито бебешори на Октавия и Чери гърл, както и на техните татковци!!!
newsm44 newsm68 newsm44

Живи и здрави да са!

# 182
Здравейте момичета!
Аз не съм една от вас , но искам да ви се похваля , че моята етърва -"костенурка" днес сутринта гушна малкия си син -роди го 3.700 и мама и бебе са добре. Знам , че не е писала често при вас, но пък редовно ви четеше! На всички майчета-честито , а на бъдещите пожелавам успех! Hug

# 183
  • Варна
Честито на Октавия и Чери гърл Simple Smile, както и на костенурката Simple Smile, надявам се да се включи в отчетните после, да не се срамува Simple Smile

Днес пак бяхме на пазар и вече сме почти готови. Все пак мисля да не вземам всичко, да остане нещо и за след раждането Simple Smile
Карелия, ние взехме дигитален термометър на Чико за 18 лева. Не знам дали е добър, търсих по темите за хубав термометър, но пък тези, които препоръчват ми се видяха безбожно скъпи...

# 184
Ехо, ето ме и мен.. бях на рожден ден до преди малко, а днес пренесохме част от багажа, та чак сега успях да прочета темата.

Честито на трите нови мами - Октавия, Чери гърл и костенурката - да са ви живи и здрави малките мишочета!

Мама Диди, радвам се, че проблема започва да отшумява. Дано минеш без антибиотик.
Миласара - лъвове, раци - все там. Аз хич не вярвам в зодиите.
Стеф, дано липсата на вода преди секциото не ти натежи много, явно си е необходимо. За пелените - взехме на Памперс за новородено два пакета. Единия за болницата, другия да си го ползваме вкъщи първите дни. След това ще преценим кой размер е най-добре.
Сиси, дано бързо се оправя малката. Наистина няма как да не му обърнеш внимание на детето.
Грация - от съвети няма как да се отървеш. Ако не са по телефона, по скайпа ще те намерят..  hahaha А тук на нас лично ни ги дават.

Ей, много сте ми полезни. Изобщо не знаех, че трябва да се заведе бебето на ортопед още през първия месец.

една от нас,  Hug
Юлско бебе, за щастие на мен още никой не ми е зазвънял дали не съм родила. Ама аз бях много уклончива на въпроса кога ми е термина. Много добре те разбирам, аз щях да избеснея на такова поведение. И без това майка ми ми къса нервите, че не ме оставя и за минута сама. Пък човек си има нужда малко да си поеме дъх без другите наоколо. Сега последната мода е - как така съм щяла да си стоя сама в апартамента като се преместим (разбирай през деня, докато се прибере любимото от работа). Тя трябвало да идва да ме пази, защото можело съм например да падна, да започне раждането и аз да не мога да стигна до телефона..  #Crazy newsm78 Shocked Милата, толкова се притеснява за мен, а е толкова ненужно. Не знам как да й обясня, че не се ражда за 10 минути.

Карелия - по отношение на термометъра ние взехме комплекта на Авент. Някакси успях да го промъкна покрай големите покупки като количка и пр., без таткото да ми се опре много за цената (при нас аз съм със широките пръсти, а той ми е контолен орган). Но наистина е малко излишен разход, спокойно може да се намери и по-евтин вариант.

# 185
  • USA
Aila , благодаря ти за отговора. HugДнес бях на педиатър, и тя ми каза същото каквото и ти, мокри памперси има достатъчно, но не е акала, което говори че не е нахранена.Но аз знаех че е гладна, тя хем плачеше и си отваряше устата , хем спеше.А днес след като вече съм по-довре с тези протектори, я храня повече време, и виждам че наистина суче.И за първи път си поспа 3 часа, обикновено спеше само минути и плачеше от глад.Така че ще видим утре дали няма акани памперси, иначе си пишка колкото трябва.

# 186
  • Canada
Cherry girl, много се радвам че се включи най-после и то с такава прекрасна новина! Да е жива и здрава малката ти принцеска Димана... Всички бяхме започнали да се тревожим за теб! Hug
Честито бебче и на Костенурка! Че и голямо...  Peace
Чочосан, не се притеснявай при нас започна да отминава - което се изразява във вдигане на температура все по-рядко. 1-ия ден на 8 часа; после - на10-12 часа, а днес - вече на близо 20 часа.
Кейт, и аз го видях този на Чико, но мисля да посъбера мнения първо, че от опит знам колко е ко фти да ти трябва свестен термометър, а да нямаш доверие на своя дали мери правилно...

# 187
Честито на Октавия, Чери гърл и Костенурка, да са живи и здрави бебчетата    bouquet.[/color]

Аманитка, мила, недей да се отдаваш на черни мисли, гали коремчето, че скоро няма да го има, но пък ще гушкаш безценната си рожба, толкова ще си щастлива и чак ще се чудиш на мислите си сега  Hug.

Айла, страхотна си   bouquet. Аз съм в САЩ и тук предварително ни питат дали искаме да кърмим. Ако е така, още на първия час след раждането ми я дадоха да я сложа на гърда да засучи и да стимулира кърмата (аз нямах коластра предварително). После бебето си е при нас през цялото време и се опитваме да кърмим, отделно (за което съм много благодарна) в болницата има консултанти по кърменето, които идваха в стаята ми и ми помагаха с всичко, поза, засукване, крем за зърна, масаж, просто безценна помощ, не знам какво щях да правя иначе. Много бях чела, но практиката си е друго. Това го пиша, за да ти кажа колко ценна е твоята помощ в момента, кърменето не е лесно, но може да не е толкова трудно с малко компетентна намеса   bouquet.

Маймун, при мен е точно така. В болницата докато нямах кърма и малката ми надъвка зърната до кръв, но пък акаше и пишкаше. Кърмата тръгна на 4-ия ден и нещата се пооправиха. Не съм ползвала протектори, само мажа с Лансинох и така се омекотяват. Сега няма никакъв проблем вече. Все още суче по 40 мин., унася се, будя я. Сменям гърдите на 15 - 20 мин., ако успея да я откопча от себе си  Grinning.

Ние карахме по-тежка жълтеница. Нивата на билирубин бяха 14.6 - 16, като се смята, че трябва да са под 12, а тези над 17 се третират с облъчване със специални лампи. Съвета на педиатъра беше да кърмя постоянно, когато и да си поиска, защото жълтеницата излиза 98% с акото и 2% с пишото. Като тръгна кърмата и я храня на 2 часа и започна да ака по 7-8 пъти на ден и бързо смъкнахме нивата и вече се избистри личицето.

За шевовете - и аз си мислех, че те ме болят и опъват, но май си е баш хемороида. И аз имам 1 и ми беше много гадно като сядам - и това мина. Още не се е прибрал, но не ме боли нищо вече. Сигурно и шевовете са ми паднали - казаха 10-14 дни. На мен ми беше проблем да отида по голяма нужда, чак 4 дена след раждането отидох и честно казано ме боля повече от самото раждане (аз него не го усетих).

Всичко, което пишеш е нормално и с всеки изминал ден ще си по-добре, казват, че първите 2 седмици са на оцеляване, после и мама се чувства по-добре и бебе се настройва и всичко би трябвало да се нареди, надявам се  Grinning.

# 188
  • София
Здравейте и от мен. Вече сме си в къщи
Още не се кърмим, но сме много лакоми и растем добре. Секциото мина добре, обаче сега малко съжалявам, че го избрах като вариант. Много ме болеше, особено втория ден като ми спряха обезболяващите и ме караха да се раздвижвам.Може би втория път ще предпочета нормалното раждане. Иначе грижите в Токуда са много на ниво и всичко мина перфектно.
Имам са чета доста назад, така че се връщам да го правя Peace
Само да кажа на правещите темата, че сме я кръстили Дария, не Дариа, че явно съм писала на латиница и не се е разбрало
Ето и малко снимки
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=390550&pid=13461491

# 189
Момичета, благодаря ви за пожеланията!   bouquet
Много мило ми стана, че не сте ме забравили и сте ни мислили.  Grinning  Понеже бях по-нова не очаквах, че някой ще забележи липсата ми. Обичкам ви всичките!!!  Heart Eyes
Имахме проблем с компютъра. Отказа харда и половинката доста се поизмъчи, за да възстанови данните (включително всичките снимки на сина ни, както и нашите от 2006 год. назад).
Сега още влизам в ритъм и нямам възможност да пиша дълго.
Само ще кажа че родих бързо и лесно, отново нормално с епидурална упойка. За сега се кърмим успешно. Пу-пу.

# 190
Минавам само да ви кажа, че днес Скарабей е родила, нормално без упойка, бебка се казва Марина, 3590гр./50см.  Grinning

После ще ви чета Hug

# 191
Минавам само да ви кажа, че днес Скарабей е родила, нормално без упойка, бебка се казва Марина, 3590гр./50см.  Grinning

После ще ви чета Hug
 bouquet  bouquet  bouquetДОБРЕ ДОШЛА НА МАРИНА НА МАМА СКАРАБЕЙ!!! БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА НА ГОРДАТА МАМА И МНОГО РАДОСТ С БЕБЕ МАРИНА!!!    bouquet  bouquet  bouquet

# 192
Честити бебчета на Октавия, Чери гърл и Костенурка,а също и на Скарабей.Да са им живи и здрави малките слънчица и на мамите бързо да се възстановяват.

# 193
Честито на Октавия, Чери гърл, Костенурка и Скарабей! Да са им живи и здрави съкровищата!   bouquet
Добре завърнали се на всички майчета и бебчета   bouquet
Аз сега се връщам от болницата, ходих да ми махат конците, бях забравила какво е и очаквах да ме боли, пък то нищо не се усети  Blush
Вчера се чух с Люлия, малкия е с тежка жълтеница и е под лампа. Стискайте палци бързо да му мине и най-после да ги изпишат от болницата  Praynig
А в 11:00 часа ще изпишат Вержи, така че я чакаме да разказва  Hug

# 194
Чери, честита малка принцеса! Да е жива и здрава!   bouquet

Честито бебче и на Костенурка!   bouquet

Грация, те съветите сега започват. Най-обичам да слушам "компетентните" изказвания на непознати дядовци и баби.   Tired

Юлско бебе, поне знаеш, че те мислят. Скоро се бях замислила, че мен никой не ме е проверявал досега. Нито веднъж. Даже мъжа ми мисли тази седмица да ходи на командировка до морето.  ooooh!

Нели, много е сладка малката Дария!  Hug

Честито на Скарабей!   bouquet

Стискам палци на Люлия! Дано бързо преборят жълтеницата и да се приберат вкъщи!  Praynig

Подозирам, че днес пак ще има усилен бебевалеж. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт