ЮЛИ 2009. Тема 65

• 12 284
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
  • Canada
E-e-х и днес не минахме без бебенца!!!!
Честит син на Октавия!!! Да ви е жив и здрав! Hug

# 166
Значи все пак имаме бебе днес!  Grinning
Браво на мама Октавия! Да е жив и здрав малкия Велизар!   bouquet

# 167
Здравейте момичета!!!
Най напред - Честито на всички, които вече се радват на малките си съкровища! Да са живи и здрави!  
Включвам се за малко, за да се похваля, че на 7 юли в 3.30 сутринта се роди моята малка принцеска Димана с перфектните мерки 3,100кг /51см.! 
Днес ни изписаха и ни е първи ден вкъщи.

# 168
  • Кърджали
cherry girl , да ти е жива и здрава малката Димана. Нека ти носи цяялото щастие на света.

# 169
  • Видин
Чери, честита принцеска! Много щастие ви желая!
А ти как си?Много се изплашихме за тебе и те мислехме последните няколко седмици! Радвам се, че всичко е ок около вас  Hug

# 170
Знаех си,че днес няма да се разминем без бебче-честито появяване на Велизар на белия свят!
Честито и на принцеската Димана!
karelia79,и Йоан вдигна лека температура тази вечер /без никакви други симптоми/-дадох Нурофен и го изкъпах с хладка вода.Сега спи и се моля вече да се е препотил,че хич не ми се ще да го гледам болен  Cry /то кой ли иска детето му да е болничко,ама....дано се оправят бързо децата  Peace/

# 171
  • София
Честито бебешори на Октавия и Чери гърл, както и на техните татковци!!!
newsm44 newsm68 newsm44

# 172
  • София
     Извинявайте, че не съм се включила по въпросите, но съм пропуснала новата темичка. Смятам обаче че всички са дали толкова хубави и компетентни отговори и съвети, че просто няма нужда да пиша и аз  Simple Smile Много ви се радвам, това е една от малкото отчетни темички, а аз напоследък влизах в повечето около раждането на бебка в която не е необходимо да се намесвам и помагам по въпросите за кърменето  Simple Smile
Това за цеденето - в статията, дето четох, се казва че трябва гърдата с проблем да се изцежда докрай. Но това е вече когато се е получил запушен канал и е възникнал проблем, който е на път да прерастне в мастит, например Thinking И все пак - с каква цел се изцежда всичко, не се ли получава пак проблем - препълва се гърдата...или целта е само да се отпуши каналчето? newsm78
   Да препоръчва се изцеждане докрай при запушване. Идеята е да сме сигурни, че е отпушено всичко добре и един вид се рестартират нещата. Обикновенно така проблема се решава. Ще разпитам по подробно, защото само дотам стигна с обясненията лекарката предния път на обучението  Simple Smile
   Иначе със сигурност както всички са писали първите дни при хиперлактация се цеди само до облекчаване, така бързо се регулира хиперлактацията и риска от запушвания и проблеми е по-малък. При сериозна хиперлактация има опасност и бебчо да получава повече от предното мляко и лактоза, отколкото може да обработи добре.
   Ето една хубава статия по въпроса - Изцеждане на гърдите - кога е необходимо това?

Привет и от мен! Hug Честито на всички нови мами!
И ние в началото имахме проблем с кърменето , но нещата вече започнаха да се регулират. Бебка понякога е мързелива и я кърмя по 40-50 мин #Crazy. Незнам дали е нормално , но,може би само в началото - първите 15-20 минути суче по-активно , а останалото време по-скоро се успокоява сучейки. За цеденето - аз цедя докато усетя облекчение  и гърдите ми станат меки, но никога докрай.
Имах и малък проблем с раната от секциото - някаква инфекция се получила, раната ми е малко подута и втори ден съм на антибиотик- доки каза че няма опасност за кърменето, но ми е доста притеснено, защото на листовката пише че по принцип не е препоръчително да се пие от кърмачки.
   На повечето АБ за всеки случай пише това. НЕ се притеснявай, след каот лекар го е предписал и е казал че няма проблем значи е така. Ако ми напишеш името на АБ мога да го проверя по активна съставка за съвместимост с кърменето.
   За новородено тази продължителност на кърменето е напълно нормална. Ако искаш може да опиташ следното. Следиш докато бебчо суче активно нищо не правиш, започне ли да заспива и да прави по-големи паузи може да опиташ с компресия на гърдата - това е лек масаж на гърдата така че да слезе нова порция кърма. Когато и така спре да суче, направо го местиш на другата гърда и там същото сукане и сукане с компресия  Simple Smile

Кърма и аз вече замразих доста, като този път докато кърмя Влади от едната, на другата подлагам шишенце, или бурканче и така събирам на всяко хранене поне 20 мл. Единствено се чудя, че това мляко не е така "мазно" като задното, но все пак е ценно и така не се хвърля с подплънките на всяко хранене. Ще се радвам Айла да коментира това! Hug Имам и колектори за зърна, в които също може да се събира, но така ми е по-удобно.
И така помпата все още не е започнала да се изплаща, но явно при второ кърмене е по-лесно и нещата бързо влизат в релси, а и Влади добре се справя и аз, разбира се. Но ще ми трябва със сигурност помпата като започна да отсъствам ще се цедя докато ме няма, ще започна и през нощта като поспива повече. Надявам се, че няма да откаже кърма от шише, че има и такива случаи.
Вече сте писали за секциото - и аз да потвърдя за храната, че не трябва да се приема именно заради гаденето, което се получава в един момент по време на операцията и може да предизивка повръщане! Иначе и на мен ми дадоха да пия вода след около 5-6 часа, и тогава пих много! Първото раздвижване също стана на 6-тия час..
  Млякото си е напълно хубаво и е нормално да не изглежда така мазно и гъсто като задното. Все пак това е предното спонтанно изтекло мляко. Ако не искаш да го събираш, може просто леко със свободната ръка, когато усетиш рефлекса на потичане да притиснеш лекичко с длан зърното към свободната гърда. В повечето случаи това спира рефлекса на потичане. Нищо не пречи обаче да го и замразяваш  Simple Smile
   И така помпата все още не е започнала да се изплаща, но явно при второ кърмене е по-лесно и нещата бързо влизат в релси, а и Влади добре се справя и аз, разбира се. - Това определено е така. От личен опит го споделям, кърмата ми слезе много бързо, в началото беше ужасна хиперлактациято, която обаче и много бързо отшумя. Оттогава дори при по-големи паузи гърдите си ми остават напълно "меки и празни", което обаче не означава че бебка няма какво да суче. Предишния път до късно при по-голяма пауза гърдите ми ставаха твърди.
   За секциото тъй като и двата пъти ми беше по спешност до последно съм пила и яла, но проблеми не съм имала с това. Първия път дори нямаха време да ми правят клизма, втория път не се разминах. За вода при мен ми казаха веднага след като ме преместиха в реанимация да почвам да пия. Първото ми раздвижване беше след 12 часа сутринта, но тогава реално си и станах. Родих в седем вечерта, сутринта в 7 станах и на обяд същия ден ги убедих да ме преместят от реанимация в двойна вип стая с бебка  Simple Smile

# 173
  • Варна
Урааа Честито бебче на oktaviq да им е жив е здрав малкия Велизар! smile3525

# 174
  • София
Вчера ни изписаха.всичко е добре, храним се през час, но проблемът е че заспива на гърдата и така си стои и половината време всучтност не се храни.Много ме болят зърната, особенно когато засмуква, някква адска болка, но надявам се това да отмине.
  Честито бебенце  Simple Smile Може да опиташ техниката с компресия на гърдата, за която писах в по-долния пост. Помага също така за събуждане на поспаливо бебче, смяната на памперса, да го уригнеш или да смениш позата в която кърмиш  Simple Smile

# 175
  • София
Някой ползва ли вече пелени за многократна употреба (освен Виона)?
  Аз ползвам от самото начало след като се прибрахме с Елена мнокогратни пелени и засега съм много доволна. Практикувам обаче отново и ЕБХ с нея  Simple Smile

# 176
  • София
Добро утро Wink нямали бебчета?
Диди - как си?Пиши какво стана....Аз  с изненада останових тази сутрин, че гърдите ми вече се нормализираха сутринта се поизплаших помислих, че ми е спряла кърмата, но и в двете си имаше бебчо доволно си цока.Но вече са си меки не стават като 2камъка.При вас как е newsm78, а да не би да ми спира кърмата, хм нямам спомени с каката сякаш до 3-4месец все се втвърдяваха.Сега ми се струва много рано.
  Малко се обърках, но мисля че в тази темичка споделих, че е напълно нормално при втора бременност и кърмене нещата да се развиват много по-бързо. При мен е абсолютно същото, след адското препълване втория и третия ден в болницата, хиперлактацията се регулира и оттогава изобщо не са ми се препълвали гърдите  Simple Smile

# 177
Айла, отново благодаря за навременната намеса, отново с адекватен съвет и обяснения Hug
И благодарим за комплимента Blush
Между другото...допреди малко четох за позите при кърмене, но макар че в статията има картинки, не ми става особено ясно коя поза как точно се прави, като че ли в легнало положение ми изглежда най-понятно...важно ли е да се сменят позите, или това е просто за удобство на майката, доакто винаги валидно трябва да е правилото за поставяне на бебето в правилна за сучене позиция? И още нещо да те питам - откога може да се кърми в слинг? Благодаря ти предварително Hug

Честити бебчета на мама Октавия и на Чери гърл - която се появи точно като взехме да я коментираме, хихи Hug
Да са ви живи и здрави бебчетата и да е гледкате лесно Hug

Благодаря за отговорите за пампите Wink

Зори - предполагам става въпрос за атопичен дерматит при мъжа ти Thinking А ти - стига с черните мисли, то не остана, почвай да мислиш за секциото - екшън да става Crazy Не мисли лошите работи, то ако има да се случва, ще се случи, но в никакъв случай не бива да сме негативно настроени, напротив! галимацията с опертацията ще трае съвсем кратко, после - малко зор докато се осаферим и после ще се наслаждаваме изцяло на бебоците Heart Eyes

Ей, болните дечица да се оправят бързо! Hug

# 178
Сиси, утре заминаваме, поне за сега Simple Smile.
Z.Ivanova, май скоро ще те поздравяваме Wink
Дзимби , от твоята уста в божиите уши, само да не е утре през деня Laughing.
Нашия бъдещ татко почна да се спича, вчера докато се мъчех да се завъртя от еднта страна на другата и пуфтя, като парен локомотив няма ли да излиза вече и той, а не нека постои поне още 10 дена, много ми стана смешно и му казах: ако за 9 месеца не си свикнал, мисля, че 10 дни няма да ти помогнат Joy.
Грация, аман от съвети, вече и на мен ми е писнало, още ми се дават акъли за бременността, въпреки, че вече му се вижда краят.
Дарка, щом е само до утре ще устискаш, днеска може да дадеш почивка на мъжото Laughing Wink.
Миме, за какво е Вигантола?
edna ot nas, добре, че ни наглеждаш, така и ние разбираме как сте вие Simple Smile.
Аманита, без черни мисли, мен 15- ти много ми харесва като дата, ама да видим дано мислено й предам на малката, а и аз съм на 15- то число. За ортопеда на една лекция на 9 месеца ни казах, че ни се полага безплатен преглед първия месец.
Забравих да се оплача, нали бяхме навън и ми звъняли съучениците, защото вече са на вилата и ние утре като идваме да донапазаруваме разни неща, аз естествено не съм си чула телефона и като си тръгвам гледам баща ми звънял на пожар, те звъняли и решили, че раждам, звъняли и на баща ми да го питат, защото звънят,а не си вдигам телефона, което вече ме нервира много, защото и без това го гони параноята, че все ми е станало нещо, ако не си чуя телефона, та и него го притеснили. Вече много се дразня, само ми се звъни родили, не родили, е мама му стара на никой няма да звънна, като тръгна да раждам.

Ееееее, най- накрая бебе newsm44, честито на мама Октавия и гордия татко, да им е жив и здрав Велизар smile3525
Е, ето я и cherry girl , да й е жива и здрава Димана и добре дошли отново в къщи newsm51

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 00:07 от Julsko bebe/ Драга

# 179
  • USA
здравейте, момичета.честито на новите мами, да са им живи и здрави бебчетата.
Искам да попитам мамите които имат шевове, боли ли ви, защото мен страшно много, взимам обезболяващи, но пак е голяма болката, и кога ви отмина.От напъването имам и хемороиди, и незнам кое по точно ме боли.А от обезболяващите не мога да ходя по малка нужда и резултатът е много подути крака.Иначе с бебечето сме добре, тя има жълтеница в момента, отслабнала е малко, но понеже имах страшни болки при кърменето, целите ми зърна бяха в кръв и естествено не можех да кърмя както трябва.Купих си на Авент протекторите за зърна, и направо се "родих", сега и тя е доволна и спи повече, и аз съм добре.Нямам никакъв апетит, но не съм свалила и грам след болницата, но може би заради задържането на вода.Стискам палци на всички бъдещи мамчета.  fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт