ЮЛИ 2009. Тема 65

• 12 284
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
Честито на Октавия, Чери гърл, Костенурка и Скарабей! Да са им живи и здрави съкровищата!   bouquet

И бързо възстановяване на мамите!

Стеф, как си мила? Мъничко остана до понеделник ...

# 196
  • варненка от София
Нека и аз да честитя бебчетата на Октавия, Черешка и Костенурка да са живи и здрави и да радват мама и тати!

Специални поздрави и за първото бебче за деня на Скарабей, само позитивни емоции желая на цялото семейство и много, много радост!

Ние вече се опитваме да влезнем в ритъм с бебка и кака, но като цяло съм още объркана. Доволна съм, че вече спрях с цеденето и мънинка си цока от гърдата, но пък все още преливам, но и това ще се регулира. Коликите обаче са ни налегнали и се борим вечер с тях. Жълтеницата й като гледам почти отминава, въпреки схващането, че с моето отрицателно РХ ще я кара по-тежко. Естествено тя е взела кръвната група и РХ на тати, но аз отказах да ми бият Анти Д в болницата и така няма да правим повече бебета.
Исках да ви кажа и още нещо за жълтеницата и даването на захарна вода и най-вече на глюкоза. Глюкозата засилва коликите, така че е по-добре да се избегне, аз лично така направих. "Лекуваме" се с кърма, в резултат на което не смогвам на памперси, напишани и наакани.

Успех на всички желая и нека да се родят днес още нови бебчета.

# 197
Добро утро!
2 бързи въпроса: Какво става с Мама Диди?
Тази количка дали се сгъва,за да се пренася в багажника на колата?

http://moni.bg/eshop/index.php?act=inside_product&product_id=335

# 198
  • варненка от София
Добро утро!
2 бързи въпроса: Какво става с Мама Диди?
Тази количка дали се сгъва,за да се пренася в багажника на колата?

http://moni.bg/eshop/index.php?act=inside_product&product_id=335

Нашата е такава, пренася се, да. Само ако е малко по-малък багажника може да се наложи да се махнат задните колела, но принципно си се сгъва. При предната ни кола, заради газовата бутилка багажникът беше по-малък, та се налагаше да махаме колелата, но с другото проблем не сме имали.

# 199
  • Canada
Честито бебче на Скарабей!!! Радвам се и й се възхищавам за смелостта да роди без упойка! Да й е жива и здрава малката Марина! Peace Hug
Аз пък се чудя къде се загуби Vanyaes? Писа само веднъж откакто ги изписаха със Симеон.
Стиснати палци и от мен на Люлия! По-бързо да се оправя малчо  Praynig
Чакаме и Вирджинити с нетърпение... Hug
Радинке, ти нищо не ми написа повъпроса как е с две деца вкъщи? newsm78

# 200
Честити бебенца на Октавия, Чери гърл, Костенурка и Скарабей!!!
Живи и здрави да са ви и много радост да ви донесат!!!

За няколко часа изписваме толкова много че трудно ви изчитам.
Аманитка - прегръдки и се опитай да се успокоиш  Hug всичко ще е наред миличка и страха ни е нормален и мен вече ме затриса шубето и ми е нервно, хем ми е за трети път и съм съвсем наясно какво и как се случва и пак не мога да се овладея на 100%. Пък за теб е съвсем нормално да си притеснена  Hug. Опитай да си мислиш хубавки неща, гледай хубави филми, картини, слушай музика, изобщо прави неща които са ти приятни.
Гледам за ортопеда вече сте разисквали - абсолютно потвърждавам - най-добре е да се отиде възможно най-рано. Първите  месец - два. Доволна съм от д-р Драганов \ доколкото знам сега приема в поликлиниката към Военна болница\ навремето ни даде много ценни съвети с малкия ми син и изчистих много грешки които майките традиционно допускат от незнание.
Тоничка не е докладвала още  Peace дано скоро се обади и дано е наред всичко при нея.
мама Диди - дано и при теб нещата отшумят вече  Peace
Загуби ми се коте Дани тези дни.
Детенцето на Люлия да го понапекат и бързичко да ги изписват  Peace

Връщам се назад пак да ви чета за упойките, това е нещото за което изпитвам голямо колебание. От една страна ми се струва глупаво да не се възползвам от такава екстра, в края накраищата живеем в 21 век. Но пък ме е страх, че от упойката трудно ще усещам кога, как и колко да напъвам или да задържам.... Страх ме е и от самото поставяне на упойката тъй като имам стари травми в областта на гръбнака....
За памперсите не съм го мислила много. засега купих 1 пакет на Памперс - малък за болницата и един голям за вкъщи, но после ще се поослушам и ще пробвам и други марки евентуално.
Абе паникьорска работа и аз на Аманитка разправяма ама ....
Драга ти как си - вече спретнахте ли къщата с помощниците  Wink
Стрелчо и Миласара дали са още 3 в 1? Hug

# 201
Честити бебенца от вчера и днес ! Честито и на Чери ! Да са здрави ,кротки и много да спинкат и папкат !
Времето навън е едно минорно ,та и настроението ми е в унисон с него  Tired
Малката е с хрема , капя капки и давам витамин Ц  , цяла нощ рева от запушения си нос, та днес малко ми е гадно от безсъние .Болките в кръста ми взеха да си стават едни постоянни ( не са контракции,просто си ми тежи) та ще полегна малко и ще погледам телевизия  Simple Smile
По късно може да намина пак , за да проверя как е положението с бебевалежа ! Grinning
Хубав ден на всички ви!   bouquet

# 202
Нека и аз да честитя бебчетата на Октавия, Черешка и Костенурка да са живи и здрави и да радват мама и тати!

Специални поздрави и за първото бебче за деня на Скарабей, само позитивни емоции желая на цялото семейство и много, много радост!

Ние вече се опитваме да влезнем в ритъм с бебка и кака, но като цяло съм още объркана. Доволна съм, че вече спрях с цеденето и мънинка си цока от гърдата, но пък все още преливам, но и това ще се регулира. Коликите обаче са ни налегнали и се борим вечер с тях. Жълтеницата й като гледам почти отминава, въпреки схващането, че с моето отрицателно РХ ще я кара по-тежко. Естествено тя е взела кръвната група и РХ на тати, но аз отказах да ми бият Анти Д в болницата и така няма да правим повече бебета.
Исках да ви кажа и още нещо за жълтеницата и даването на захарна вода и най-вече на глюкоза. Глюкозата засилва коликите, така че е по-добре да се избегне, аз лично така направих. "Лекуваме" се с кърма, в резултат на което не смогвам на памперси, напишани и наакани.

Успех на всички желая и нека да се родят днес още нови бебчета.

Това за глюкозата не го знаех, иначе и аз съм заредена с шише с глюкоза, но Боряна нещо не я пие....дано наистина кърмата да е достатъчна, за да се изчисти жълтеницата.

Честити бебчета  на Октавия, Чери Гърл, Костенурка и Скарабей!!!

Нашата Боряна е добре - спи през деня, а нощем всичко останало. Кърмим се, много странно нещо стана - така както ми бяха препълнени гърдите, изведнъж омекнаха и сега за изцеждане няма Rolling Eyes иначе не мисля, че тя стои гладна - ака и пишка нормално,  но на мене ми се струва, че всеедно нямам кърма с тия меки гърди....ттрябва да започвам пак чайовете и суровите ядки пак...Ще се радвам Айла да каже нещо по въпроса: как така без да сме спирали нощното хранене кърмата ми драстично намаля....и има ли шанс да се възстанови???

Ето една снимка на Борянка:

# 203
  • Видин
Добро утро и от мен! Честито бебе на Скарабей! Жива и здрава да е Марина за радост на мама и гордост на тати   bouquet
Честито бебе и на костенурка   bouquet
Аз се опитвам да се боря със настроенията си, но като дойдат събота и неделя става ад.Чувствам все едно се задушавам Sick Мразя ги.А и времето е едно скапано.Сутринта валя, сега гледам, че избива слънце и мога да си представя как не може да се диша сега.Днес и утре ще се развихря с оправяне на къщата, а понеделник и вторник на изследвания и почивка.
Онзи ден само като си помислих какво ще се случи съвсем скоро и се разтреперах от вълнение.В сряда сигурно ще се клатя цялата  Joy
Въпрос към родилите момичета:
Кога ходихте последно на ехограф и теглото на бебето беше ли горе-долу около това, което са ви казали на ехографа?
Мама Диди я няма,Дарка и нея,Тоничка изчезна  newsm78

# 204
djidjito Има 3 августовски юлчета при нас така че може да се каже че има бебчета и на този ден

Да са ви живи и здрави августовските юлчета Hug Hug  И все пак и при нас две бебчета са се появили вчера Party
ЧЕСТИТО НА ОКТАВИЯ И КОСТЕНУРКА!!!
ЧЕСТИТО И НА ТЕБ ЧЕРИ!! Hug Мислихме те много Heart Eyes
ЧЕСТИТО И НА СКАРАБЕЙ!!!

Марулке Hug хубаво е, че и при вас кърменето вече се регулира! За пръв път чувам, че от глюкозата коликите се засилват - от къде е тази информация??
Nellyr добре дошла вкъщи Hug Май и теб не са те подминали силните болки втория ден след секциото Sad Бързо възстановяване!!!!
Дейзи аз също ям в промишлени количества плодове, но тя бебка си е свикнала от времето на бременността да поема такива количества Laughing В интерес на истината  и аз малко се притесних, но педиатърката ме увери, че по-добре често изхождане, отколкото запек Peace
Маймунче все забравям да спомена, че малката е стархотна!!! Party

За ортопеда - в Токуда изследване на тазобедрените стави влиза в пакета на бебето и вече ни е направно. Всичко ни е наред Peace

Ние сме много щастливи, защото  вече сме с тати Party  Party

# 205
  • Видин
Вижте на какво попаднах  Laughing Много е забавно
Най-абсурдните оплаквания на туристи
На мен цяла ми муцунка е в гнойни пъпки.Като в пубертета съм Crazy Явно от притеснение ми излизат  Whistling
djidjito, честито тати  Laughing

# 206
  • София
Честити бебчета на Чери гърл,Скарабей,Октавия и Костенурката!Да са живи и здрави и много щастливи деца!

Сиси,отдавна си мисля,че ако са раци ще са с лъвски сърца Laughing
Стеф,за памперсите-с малкия бях най-доволна от Либеро и Хъгис.Памперс ми изпускаха.
Полина,много е сладка Боряна.
Аманита,не се давай на лошите мисли,предстои ти най-красивото преживяване Hug
Lennyh,още съм 3в1 и се надявам да съм така още 10тина дни.Ще ми липсва бременността Crazy

Толкова много сте изписали от вчера,че забравих половината,от това което исках да напиша newsm78

# 207
Честито на мамите,гушнали своите мъничета

Тук съм момичета,не съм изчезнала. То къде ли мога и да ида сега като все още немога да се мърдам много. Laughing
Но криво ляво стигнахме с колата со болницата,че на Петя й се появиха едни пъпки около вратлето и гушката.Предположих,че са от жегата и първите два дни я мазах само с кремчето на Д-р Тайс но се засилиха.Заведохме я на лекар и там ни къзаха същото-спарване.Сега ще мажем с пудра и ще поливаме с вода смесена с хлябна сода.
 На мен гърдата ми май се пооправи.Досега ви четох и съм в шах.Всички казвате да не се цедя до край а само като е необходимо.А всички лекари ми казват точно обратното.Но мисля,че ще заложа на вашето мнение ,тъй като повечето от вас са минали през това.Ще цедя когато усетя тежест а болната гърда още ден два  ще я цедя до край.Вече почнах пак да ги сменям при кърмене и Катето суче и от двете.Буцата се махна но пусти страх да не се появи пак  Rolling Eyes
Тан,мисля,че ти питаше за жълтеницата - при нас е още от болницата и ни казаха,че ще е доста време заради проблемите с бебка при раждането.Незнам точно какво общо има но наистина вече 9 ден и си е още жълта.Особено очичките - а в тях има такива кръвоизливчета- само като го гледам горкото и ми се пълнят очите със сълзи- но ми казаха,че до месеца ще се махнат. А за жълтеницата сме само на глюкоза.

За ортопеда - аз съм се родила с изкривени ходила и още от раждането ми съм била в гипсове.Като съм била на 18 дни са ми направии и първата операция и така след това още 5.Оправиха ми ходилата съвсем като бях на 10г.Дотогава ходене и лежане по болници.Затова първото нещо,което исках да видя като се родиха дъщеричките ми бяха крачетата им.На Катето ми се видя,че едното е леко навътре/ходилото/ но ме успокоиха,че така е била в мен сгъната и ще се оправи с масажчета.Наистина почна да се поизправя вече но за всеки случай ще я заведа на ортопед като й вземем акта за раждане.

Някой знае ли колко време  след раждането е готов акта за раждане на бебчето?

Има ли бебчовци,които спат много.Нашето Кати почна да спи по 4-5-6 часа без да се събужда и вече се налага да я събуждам,че да се храни.То ако е така ще откара по 2-3 хранения на ден  Laughing

Забравих да се похваля , че пъпчето ни падна на 7 ден и сега е едно хубавичко  Laughing

Ох,бях си наумила да пиша още неща докато ви четох и изхвърчаха от главата ми.

# 208
Чак сега изчетох всичко.
Честити бебенца на Октавия, Чери гърл, Костенурка и Скарабей!!!
Живи и здрави да са ви и много радост да ви донесат!!
От снощи имам много силни болки в таза, но само от едната страна/от лявата/ и ми се схваща левия крак много.
Исках да питам дали се прави изследване на кръвта или някакво изследване затова дали могат да ти сложат епидурална упойка и ако те приемат по спешност да раждаш преди датата на термина има ли възможност да не ти сложат упойка?
Защото аз си мисля че без упойка няма да успея да родя,много ме е страх.Дано днес има много бебенца.  Simple Smile

# 209
  • Видин
Днес ще ви писне да ми гледате цветенцето, ама се налага  Crazy
В 10.33 на белия свят се появи още едно бебенце  newsm68 Мама puzzle вече си има голямо малко момче Борис с перфектните мерки 3500гр и 51 см.
Много радости да носи мъника на цялото семейство и да бъде много щастливо дете   bouquet Пъзел ви праща поздрави  Hug

Общи условия

Активация на акаунт