Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 87

  • 40 232
  • 362
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 461
Антоан аз варих консерва от 700 гр. около 2 часа на бавен огън добавях гореща вода , след като изстина вътре имаше съвсем малко ситни частици като захар явно бях прекалила с варенето защото тук някои беше споменал че се получава така ако се вари по дълго време отколкото е необходимо ,така че час и половина е достатъчно

# 31
  • Мнения: 1 369
 Ванче,благодаря ти! Успокоих се...мислех,че по принцип се вари преди употреба, а аз не съм разбрала. Сега ще спя спокойно:) И обезателно ще пробвам карамеления крем на Пепи. Твоята табла е върха:)) Чак ми се доигра,откога не ми се е случвало............ Да ти е жив и здрав татето-рожденик!

# 32
  • Мнения: 559
Кари_ -Безкрайно ти благодаря!На това се вика точен отговор!Отивам да го изключа... Hug

# 33
  • Мнения: 1 965
Ако ти си чела скоро може би ще забележиш,че в рецептата на Пепи просто не е показано колко точно е консервата нито в мл,нито в гр.Затова ми е и въпроса,понеже тя е правила с 1 консерва,а други с 2 или 3 та си помислих,че времетраенето на варене бибило различно при по-голямо количество.Затова и питам.
Просто си по-отскоро тук. Тази тема е толкова дъвкана  и предъвквана че, вече я знам наизуст. Коментирали сме много пъти, че в България се предлагат ПРЕДИМНО 2 вида кондензирано мляко. Говоря за масовите магазини. Датското - Дъч Лейди /сори за БГ писането/ и едно словенско. И двете ги има и в подсладен и неподсладен вариант. Грамажа се различава именно там. Ама не помня кое беше с 20-30-40 грама повече. Коментирали сме и стандартния грамаж.  Аз докато го обясняяяяяяяя..... отидох и ги снимах и двете:  Joy


KikiNiki - Я пак да повторим, че да не стане грешка. ВАРИ СЕ САМАТА КОНСЕРВА. Така както я виждаш на снимката по-горе. А, не самото мляко....  Shocked - оплетох се в собствените си приказки.

Кари - И теб ще си позволя да те апострофирам. Първия път когато варих мляко, забравих да доливам вода и известно време вря на сухо. Та имаше и при мен захарни частици. Предполагам че се озахарила "сухата" част. Другите два пъти, пък го зарязах на котлона в огромна тенджера и вря 5 часа. Не беше оставало на сухо и нямаше захарни частици.  Последния път, го варих пак в много вода и вря 3 часа. Тогава вече отчетох разлика. За 3 часа беше идеално на вкус. А онова което вря 5 часа - беше станало по-горчиво. Но като се разбие после, става перфектно. Няма горчиво.
Егати лектора се извъдих. Ама..... като съм експериментирала, си казвам.....

# 34
  • Мнения: 634
Мария илва ,благодаря  EmbarassedСправила си се отлично със сметаната и трите торти са супер Hug
Ванче ,таблата е досущ ,като истинска ,просто си невероятна  HugА във връзка с варенето на кондензираното мляко си абсолютно права получава се озахаряване точно ,когато се вари с малко вода ,трябва да е покрито през цялото време с вода.

# 35
  • Мнения: 1 461
моето си беше покрито през цялото време го пазих и наглеждах , не искам да споря, просто казвам ми се получи на мен

# 36
  • Мнения: 668
Моите млекца ги варих на слаб огън около 2.5 часа и станаха идеални, като бонбоните "лакта" навремето. Само на мен ли ми падат обаче етикетите при варенето? И после ми прави впечатление че тук-там кутията се опитва да ръждяса по ръбчетата?
Стискайте ми палци - днес е ден за тортоправене, а отдавна не ми се е случвало, да не се изложа.  Simple Smile

# 37
  • Мнения: 326
Здравейте, момичета!
от доста време не съм се разписвала, но сега ще е с 4 торти.  Mr. Green











# 38
  • Мнения: 326
лилавата мислех да я оставя за Тортеното предизвикателство, но понеже беше доста преди това готова в последствие се оказа, че отговарям на условията и се отказах да участвам Crazy и затова я пускам тук.
И двете торти с орхидеите са сватбени. Не ми се правеше същата оранжева, ама девойката като видя лилавата и каза : " И аз искам такава, но в оранжево и зелено."

още снимки тук: http://slingbebe.multiply.com/photos/album/11#1

Има и неядливи елементи: перличките, зелените и оранжевите топченца и калинката, но цветята са захарни
Доволна съм, че за първи път успях да направя цветя с хубави дръжки. Увих тънка тел с цветарско тиксо, с което също сглобих после отделните цветчета.

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 10:24 от kony

# 39
  • Мнения: 1 271
Кони, страхотни торти, изчистени и перфектни!
Блу, ти ме зарадва неимоверно много.ТЪкмо сега чета книжка от поредицата  Crazy Страхтно изпълнение   bouquet
Ето я и калинката-малко са ми лоши снимките, обаче ме достраша да я водя навън да снимам защото  момента е 30 градуса на сянка  Crazy

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 10:34 от silrai

# 40
  • Мнения: 1 491
Ако ти си чела скоро може би ще забележиш,че в рецептата на Пепи просто не е показано колко точно е консервата нито в мл,нито в гр.Затова ми е и въпроса,понеже тя е правила с 1 консерва,а други с 2 или 3 та си помислих,че времетраенето на варене бибило различно при по-голямо количество.Затова и питам.

Просто си по-отскоро тук. Тази тема е толкова дъвкана  и предъвквана ....

На база подчертаното в червено ще кажа - antoan2006 ти в действителност си от по-скоро тука или чисто и просто тенденциозно не четеш постовете на Пепи, но винаги когато е ставало дума за карамеленият й крем тя е подчертавала дебело, че вари точно 3 часа, че винаги вари минимум 4 кутии наведнъж, за да си икономиса ток, и винаги набляга на това, че кондензираното мляко трябва да е подсладено, което  е стандартно независимо на коя от двете марки използваш - 397 гр. Голямата консерва, която е около 700 гр. НЕ е подсладена! Говоря за наличностите в България, а не по широкият свят!


Пепи, пеперудката е много сладка   bouquet

# 41
  • Мнения: 559
Добро утро на всички!

silrai -Калинката е страхотна!Има още две мами които са се приготвили и те за калинки,ще видим и тях надявам се.

kony -Страхотни са тортите.Невероятно стилни.Напиши повече ако не те затруднява как точно правиш цветята.Аз с тел не мога да работя и ми е интересно.

violetblue -Просто можеше да напишеш това което днес написа.Щеше да ми стане ясно какво да правя.А пък и в Австрия има и големи консерви и затова питах кои как се работят!

Благодаря на всички за уточненията и ще ви напиша какво точно сътворих.Но по-късно.
Лек и ползотворен ден!

# 42
  • Мнения: 1 271
И аз да вметна нщо по отношение на кондензираното мляко, тук в Испания има едно такова, което става на карамелизирана захар  Wink Ванче, ни ни скастряй, мол`ти съ  Mr. Green
Иначе и аз варя по 2 консерви отлитър такова мляко, около 3 часа, става перфектно!
Пепи, освен пеперудката, много ми хареса и тортата с патъчките, още малко и ще проходят  Hug

# 43
  • Мнения: 1 491
violetblue -Просто можеше да напишеш това което днес написа.Щеше да ми стане ясно какво да правя.А пък и в Австрия има и големи консерви и затова питах кои как се работят!

И чудо да стане, но докато спя, не мога да го правя на компютъра с отворени очи и следейки нон-стоп темата!!! Написах го в момента, в който се събудих!!! А и странно как съм останала с дълбокото впечатление, че живееш в Пловдив  newsm78

# 44
  • София
  • Мнения: 315
Здравейте момичета!Ето и моят изстрадан първи трансфер.Има какво още да се желае,ноооооо......детенце много си я хареса newsm44Приемам критики всякакви Wink
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=395077&pid=13463878
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=395077&pid=13463862

Общи условия

Активация на акаунт