Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 87

  • 40 237
  • 362
  •   1
Отговори
# 45
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
По спокойно момичета.
Не е лесно да си учител LaughingНепрекъснато има нови  така ,че и да се дъвче една тема тя си е пак неразбираема за новите.
Може би трябва да се осъвременява тортената библиотека.
Успех на всички мераклиики да творят

# 46
  • Мнения: 25
Спешно търся рецепта за крем който да се шприцова отгоре на тортата.
Моля ви да ми помогнете.Цяла седмица преглеждах темите но не можах да се ориентирам.Благодаря

# 47
  • Мнения: 25
И още нещо искам да може да се оцвети Simple Smile

# 48
  • Мнения: 326
silrai, калинката е много чаровна.
ninon, трансферът е успешен. Аз така и не съм се престрашила още да пробвам тази техника. В скоро време да се похвалиш с нови тортени успехи. Тези торти са голяма "зараза" като те хване веднъж няма отърваване.
antoan2006, цветята са от бързосъхнещата ММ на фирма Ирида. Орхидеите са правени с формичките от комплекта за цветя на Wilton точно по инструкциите в книжката. Даже като разточвам листата ги меря по снимките в книжката. Снимките са в реален размер. Подготвям си от 2 пласта алуминиево фолио нещо като купичка - в средата правя вдлъбнатина. Изрязвам първо листата (задните 3 и предните 2), които слагам да поизсъхнат малко във фолиото. Междувременно правя фунийката за средата, която също първо оставям малко да се втвърди и чак след това сглобявам цялото цвете. Ако двете части не са леко твърди цветето ми клюмва.
Работата с тел ми е за пръв път. От много време се чудя как точно да ги направя тези дръжки newsm78. Купих си от железарски магазин тънка тел на килограм (много е евтина), която увих с цветарско тиксо. Цветарското тиксо е купено от магазин Флора комерс в София на цена около 2 лв. Има такова тиксо и на Кадемлия, но там е доста по-скъпо. Дръжките на орхидеите са лепени отзад със силикон, не успях да ги направя както в книжката. С малките фунийки се справих по-добре. Като сгъвам фунийката слагам дръжката вътре и свивам добре да залепне дръжката за тестото. Като изсъхнат фунийките ги сглобявам по 3 на едно стръкче.

# 49
  • Мнения: 1 329
Все ви гоня и не мога да ви насигна...голямо четене падна...

така...
първо...Огромни поздравления за Блуто...много яка костенурка, слонове, земно кълбо и всичко останало. Глътнах си граматиката...Браво на теб, страшна си

второ...Ванчеееееееееее честит рожден ден на Татко ти! И моят има РД на 10 Юли. Да ти е много здрав и да ви радва...а таблата е супер, нестандартна и идейна. Морската торта също е мноу яка, кофти премеждия си имала, ама това зарад Бат ти Бойко, той е виновен Mr. Green
Поздравления, че си успяла да спасиш Титаника....хубав разказ... що не вземеш да напишеш една книга...помисли върху това сериозно, много ти се отдава...

Кони, много хубави и изпипани торти. Браво!

така....аз имам една малка династия да правя...която е за утре Laughing.Блатоветне стоят изпечени, чакат си реда.
Тортата е за доктора, в клиниката, която ходя. Няма специален повод, просто исках да подаря нещо на екипа...
Първо реших да е стандартна династия без украса, нооооо много ме сърбят ръцете да е някъв морски пейзаж, че милите няма да излизат в отпуск и да се порадват малко на моренце. Някви предложения? newsm78

# 50
  • Мнения: 559
kony -Много съм ти благодарна за изчерпателния отговор!  bouquet

# 51
  • Мнения: 668
Здравейте.
имам бързо питане: Аз също правя "Династия" днес и въпросът е: Колко горе-долу в минути се пече 1 блат? До порозовяване или има други критерии?
Благодаря предварително на всички ви.

# 52
  • София
  • Мнения: 2 671
Драконче, аз пека до порозовяване и после много внимавам като отлепям от хартията, че е доста крехък блат.

# 53
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Драконче аз пека до бледо кафяво - не се притеснявай дори да го опечеш на твърда ореховка пак омеква от кремовете и става хубаво.

# 54
  • Мнения: 668
Благодаря ВИ момичета - вече съм на №2 и дано станат добре всичките.  Hug

# 55
  • Мнения: 1 413
Ох, момичета, закъсах - тортата е готова, покрита с маслен крем и си чака чаршафа, НО марципана лепне - като добавих брашното при водата и маслото то пое течността много бързо, стана твърдо и аз долях малко вода. Стана много меко и приятно и като беше похладено до леко топло на пипане започнах да добавям пудра захар. Гладко е, но все-повече започна да лепне. Прибрах го в хладилника -вече оцветено и чакам съвет.

Малко е бледа и очите сини, но това е първа репетиция Embarassed

# 56
  • Мнения: 1 329
мечтица за съжаление не мога да помогна, дано останалите момичета се включат...

Драконче, аз моите блатове пека сокато по клечката, с която проверявам не остава лепкаво тесто, а е суха. Вчера пекох около 50 минути, доста висок блат около 6-7 см.

# 57
  • Мнения: 212
Ох, момичета, закъсах - тортата е готова, покрита с маслен крем и си чака чаршафа, НО марципана лепне - като добавих брашното при водата и маслото то пое течността много бързо, стана твърдо и аз долях малко вода. Стана много меко и приятно и като беше похладено до леко топло на пипане започнах да добавям пудра захар. Гладко е, но все-повече започна да лепне. Прибрах го в хладилника -вече оцветено и чакам съвет.

Малко е бледа и очите сини, но това е първа репетиция Embarassed
                                                                                                                                                                                                               здравей,това че е в хладилника едва ли ще помогне,добави още пудра захар, нищо,че е оцветено

# 58
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Кони, страшна торта  Heart Eyes Peace  chef ...
Всичко ми харесва, колко е гладка и правилна, стилна, изчистена, красиви цветове, цветята ...
Жалко че не я запази за предизвикателството ...
Защо да не отговаря на условията  Thinking ... Не е късно да спретнеш нещо  Twisted Evil, аз нямам нищо против  Hug ...

# 59
  • Мнения: 1 413
Мерси за съвета, Сиси, явно заради водата, която долях на тестото е, вече "накъртваше" от сладко, така че само я покрих и я нарязахме, обаче този марципан май е твърде сладък по принцип  за тази торта, защото тя е покрита с шоколадовите рула, средата е парфе-крем и става много, много сладка.

Как мога да направя украса като на тази торта на мимивал- като шприцовани целувчици отгоре
http://mimival.multiply.com/photos/photo/2/5

явно може да се боядисва, но какъв е крема?

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 19:02 от мечтица

Общи условия

Активация на акаунт