Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 87

  • 40 238
  • 362
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 491
Как мога да направя украса като на тази торта на мимивал- като шприцовани целувчици отгоре
http://mimival.multiply.com/photos/photo/2/5

явно може да се боядисва, но какъв е крема?

Това може да е както маслен крем, така и сладкарска сметана! Шприцова се с най-обикновен накрайник, да речем      № 16! Специално на тази торта аз залагам на сладкарска сметана  Peace

# 61
  • Мнения: 1 413
Обаче мога ли сладкарската сметана - това подсладената в кутии ли е?- да я боядисам със сладкарска боя - една мама беше писала, че не би рискувала newsm78

# 62
  • Мнения: 1 491
Ами можеш .... И като си купуваш сладкарска сметана от магазина обърни внимание да е подсладена. Когато я разбиваш с миксера, можеш да си добавиш малко кристална захар. Разбива се първоначално на ниски обороти и се увеличават. Разбъркваш до сгъстяване. И на 100% може да се оцветява  Peace  Ако имаш съмнение, разгледай албума на Албена, тя е корифеят и майсторът на сметаната!
Но пък ако не ти се рискува, недей .... 

# 63
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Обаче мога ли сладкарската сметана - това подсладената в кутии ли е?- да я боядисам със сладкарска боя - една мама беше писала, че не би рискувала newsm78


Писах че не става наситен цвят и да не очаквате червеното да е ярко червено за калинка а не че по принцип не може да се боядисва.

# 64
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Марципан Варна си е лесна работа ,но е сладичко-то всичко си е сладко от покритията.Само сметаната може да е лежерна.Като не е сладк огостите искат по две парчета ,че и три.

# 65
  • София
  • Мнения: 2 130
kony, много нежни и изпипани торти!

Ванче, таблата е много забавна и същевременно сериозно направена:)

Пепи, пускай си моля те новите торти, защо така ни лишаваш от присъствие и творчески принос. Адски ми липсваш бе, човек....и тортите ти:)

# 66
  • Мнения: 1 491
защо така ни лишаваш от присъствие и творчески принос.

Дими, ако се замислиш, ще установиш, че знаеш причината поради която Пепи престана да пише в темата ... Но, продължава да се грижи за нея и пусна новата, текуща тема точно тя. Иначе торте й винаги можеш да разгледаш в албума й, аз така правя - дебна я  Mr. Green

# 67
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Хайде да не зацикляме темата в междуособици - всеки си има неговите особености, просто има хора които не мелят помежду си това обаче не пречи да пишат в един и същи форум. Като някой спре да пише във форума липсва на тия които го харесват - на другите не им пука особено. На мен също ми липсва Пепи и се надявам да продължи да пише и да пуска тортите си. И Нелка ми липсва и Танита и Джемма и още мнооооооооооого други, но явно всеки отсява къде да пише и къде не според приоритетите, предпочитанията и свободното си време.
Млъквам че да не ставам досадна.
Ванчеееееее таблата е страхотна - кога ще джуркаме зарчета?
Кони тортите са прелестни - всичките до една - много ми харесаха.
silrai много чаровна калинка.
barcela много интересни торти - украсата върху сметаната от какво е и не се ли топи? Ако си писала вече някъде ме прати да ходя да си го търся щото днес го давам мързеливо наблягам на картинките.


# 68
  • Мнения: 93
Интересна тема Peace

# 69
  • Мнения: 634
Кони твоите торти са класика Hug Hug HugОсобено цветята напрво са варха  bouquet
Силрай и аз днес правих калинки ,след малко ги пускам.Твоята е страхотна  bouquet
Нинон,пухчо си е супер Hug Hug Hug
Мечтица,аз боядизвам сметана без проблем.Първо я разбивам до готовност за шприцоване и тогава си я отцветявам в желаните цветове Peace
Ето и моите калинки  и още една торта цифра
[/url[url=http://storage3.album.bg/686/alim3694_72833_15692041.jpg].
за днес стига толкоз ,пък утре ще има още три торти

# 70
  • Мнения: 37
Аз имам малко въпроси и неясноти.Аз съм правила торти но дасега съм използвала само сметана за украса,но вие страшно много ме запалихте към покритията и направата на фигури с марципан.Смятам като за начало да се пробвам с марципан Варна(както ме посъветва една от вас защото е добър за начинаещи),но искам да попитам за колко време изсъхва след направата на фигурки или покритие, и дозата която написах за марципана( 120 мл вода,50 кр масло,120-150 гр брашнол..............)за покриването на торта с какъв диаметър стига?  Thinking Поздрави на всички кулинарни творци създали тези тортени шедьоври   Heart Eyes

# 71
  • Мнения: 1 675
Здравейте и от мен в новата тема!

Силрай, изключително сладуреста калинка!!!

Кони, фантастични торти! Супер стилни!

Ванче, аз помня миналогодишния шах!!! Тогава така ме беше страх от теб, аз, наклепана до ушите със захар в моята кухня, а ти- изкарваща пред очите ми торта след торта! Сега таблата е като истинска!

Харесах много и сметановите торти, не запомних на кого бяха. А от първите страници-Блу просто ми събра очите!!!

Полянката с калинките на Албена е също много сладуреста торта!

Като не е сладк огостите искат по две парчета ,че и три.

Тарльо, много сладък коментар! Ама си е напълно верен! Ето едно Тирамису от мен, оформено като торта. Няма да спечели приз в декорацията, но за първи път ми се случи да разрежа торта и тя да се изяде до трохичка на момента.


Прочетох няколко реда в темата, които ми се иска да не съществуват.  Peace

# 72
  • Мнения: 1 329
Мари, страхотно тирамису...и аз много го обичам. Поздравления, че си успяла да го оформиш като торта, аз винаги слагам много крем и го правя в тавичка или купички...

Албенка, страхотни калинки...изпипани и сладки... Завиждам ти на производителността:cook3:
Слънцето как успя да го напавиш, да са стои изправено?

Метчица и аз като Виолетката мисля, че това е най-обикновенна сметана и се шприцова със звездовиден накрайник...

И на мен Пепи много ми липсва Sad...макар, че съм от скоро в темата, тя винаги ми е помагала, писали сме си на Лични и винаги се е отзовавала на въпросите на момичетата....
Пепи, връщай сееееееееееееееееееее newsm80

# 73
  • Стара Загора
  • Мнения: 56
Привет,момичета! Hug
След 8-месечно мълчаливо наблюдение и черпене на информация,и аз реших да се запиша във форума Blush
Днес празнуваме първата годинка на синчето,и благодарение на безценните ви съвети,подробни обяснения и напътствия,сътворих това :
http://picasaweb.google.bg/zhenikaneva/GsZDUI#5357236190562779778
Благодаря ви,че ви има,и че помагате(понякога без дори да подозирате),на толкова много новаци като мен Hug
Продължавайте да творите и да радвате очите с тези невероятни красоти bouquet

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 08:11 от Женичка

# 74
  • У дома
  • Мнения: 1 741
antoan,  за теб: Крема е по-различен - кондензирано мляко, 1 с л мед и 100 гр масло се вари около 4-6 мин., за да стане на карамел. Като изстине се смесва с разбита сметана.
Аз направих друго - отворих кутия долче де лече, разбих със заквасена сметана на око и пак на око добавих разбита течна сметана. Стана много и по редичко, та реших да добавя 1 пликче желатин. Стана превъзходен крем - хем попи, хем стегна леко. Много съм доволна от резултата.


Момичета, пак чудесни торти - Блу, страшна си! както и останалите. Женичка, честит ви празник!

по нощите нямам сили за повече, но пробвах нещо интересно и искам да споделя - http://www.foodnetwork.com/recipes/dave-lieberman/chocolate-stou … recipe/index.html
Купих си Гинес стаут, за да знам какво отива в храната, ударих една бутилчица и с друга направих капкайкс. Наистина са много сполучливи, вкуса е чудесен, но следващия път няма да ги давя в толкова бира.  Laughing Децата много ги харесаха  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт