Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 87

  • 40 262
  • 362
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, и на мен всички ми липсвате  Hug Но си ви следя и тези които са ме помолили да им коментирам тортите получават ЛС с коментар. На други сама пускам, защото много са ме впечатлили.

За сега само ще ви следя и ще отговарям на въпросите на ЛС, когато се почувствам по-добре ще почна пак да пиша. а който иска да види последните ми торти- в албума са

shemet_neveroiaten, Нелка не пише и в рускив форум. Не съм я засичала поне 2 месеца. Явно няма време за форуми. А Танита и Джемма явно са преподредили приоритетите си. Отчасти и аз направих така и сега имам много повече време за семейството си  Simple Smile

# 76
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Пепи -браво, хубаво е някой да се грижи за новаците.Който не прави по-често торта-поръчки-трудно успява да се справи .Иначе трябва семейството да яде всеки ден торта.

На мен ми остава още една за сина ми -12 год. и ще приключа с правенето на специални торти- до есента

# 77
  • Мнения: 37
Аз имам малко въпроси и неясноти.Аз съм правила торти но дасега съм използвала само сметана за украса,но вие страшно много ме запалихте към покритията и направата на фигури с марципан.Смятам като за начало да се пробвам с марципан Варна(както ме посъветва една от вас защото е добър за начинаещи),но искам да попитам за колко време изсъхва след направата на фигурки или покритие, и дозата която написах за марципана( 120 мл вода,50 кр масло,120-150 гр брашнол..............)за покриването на торта с какъв диаметър стига?  Thinking Поздрави на всички кулинарни творци създали тези тортени шедьоври   Heart Eyes
Искам да попитам и за трансфер -коя е най-подходящата рецепта за начинаещи и как моля ви някой да ми обясни кака става тава с картинкити стъпка по стъпка от от принтирането на картинка до нанасянето и  Praynig  Praynig  Praynig моля вииииии

# 78
  • София
  • Мнения: 413
Леле колко сте изписалииии!  ooooh! Пускам ви поредната си бебешка торта и се връщам да чета и гледам красоти!
Тортата е династия и е покрита с шоколадовото тесто на Ванчето, незнам дали от него или от друго но тежеше 10 килограма тая торта сигурно!  ooooh! И нещо не можах да рзаточа тънко тестото...дали не беше достатъчно омекнало...незнам но беше много трудно за точене....

# 79
  • Мнения: 634
Мари,много апетитно изглежда ,как няма да се изяде до троха Hug
Дарлинка слънцето е боднато но два шиша ,изсъхна добре и тогава го сложих върху тортата ,но понеже трябваше да я транспортират на 15км.
 извадих го и им го дадох на подложка ,като стигнат в къщи ще си го сложат.
Дидка много голям простор си направила ,браво Hugцветовете са много нежни точно като за бебе.  bouquet
Саша ,като си извадиш картинкатая пъхни в канцеларски джоб и с разтопен шоколад мини по контурите на картинката ,след като стегне го прехвърли върху загладена торта и тогава нанасяй с ,желатин(отцветен)Мисля ,че в библиотекато имаше материал за трансвер ,провери там
Ето и обещаните три торти от снощи.

# 80
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Албена -отново фиеста с шприца.А вътре какви ги правиш??
Аз започнах все пак Медовик-Много дървени тия блатове.А и пчелички мися да сложа.Къде ли имаше пчелички. newsm78
 little_sweet_didka™ ах какви сладки копченца, и просторче.Голямо ядене е паднало-10 кила.

# 81
  • София
  • Мнения: 315
Здравейте мили дами!Всички торти са невероятни CrazyНяма да изброявам,за да не забравя някоя,но тортите,които творите....... нямам думи Peace
Аз имам малко въпроси и неясноти.Аз съм правила торти но дасега съм използвала само сметана за украса,но вие страшно много ме запалихте към покритията и направата на фигури с марципан.Смятам като за начало да се пробвам с марципан Варна(както ме посъветва една от вас защото е добър за начинаещи),но искам да попитам за колко време изсъхва след направата на фигурки или покритие, и дозата която написах за марципана( 120 мл вода,50 кр масло,120-150 гр брашнол..............)за покриването на торта с какъв диаметър стига?  Thinking Поздрави на всички кулинарни творци създали тези тортени шедьоври   Heart Eyes
Искам да попитам и за трансфер -коя е най-подходящата рецепта за начинаещи и как моля ви някой да ми обясни кака става тава с картинкити стъпка по стъпка от от принтирането на картинка до нанасянето и  Praynig  Praynig  Praynig моля вииииии
Ще ти кажа как направих моя трансфер.Принтирах картинката,сложих я в джоб.Разтопих на водна баня натурален шоколад(на Своге)и добавих малко масло-за да не мажа джоба.Като се разтопи шоколада напълних една спринцовка с него и почнах да очертавам по контурите на картинката.След това сложих да се стегне малко в хладилника.За да запълня вътре,разтопих бял шоколад и му добавих боята(имаше малко премеждия,но се оправих)С така боядисания шоколад започнах да си запълвам картинката,после пак в хладилника за да стегне хубаво и после върху тортата PeaceТака протече моя трансфер WinkУспех!Нядавам се да бъда и аз малко полезна Crazy

# 82
  • София
  • Мнения: 315
Кони,Албенкамного се радвам,че такива професионалисти като вас одобряват трансфера ми smile3525Скоро синчето се прибира от провинцията и мисля да му спретна една тортичка.Още не съм решила каква да бъде,но сигурно ще подосаждам малко с въпросчета WinkДо тогава успех на всички  bouquet

# 83
  • Мнения: 1 965
Айде да попиша малко!!!!
Първо, ще се опитам да се направя на сериозна..... Някой спомена, преправяне на Библиотеката. Ако си спомняте преди няколко месеца, имаше същата офанзива. Тогава, с Пепи и Нат обмислихме нещата на 6 очи, как точно да преправим нещата. Даже с модераторите се водиха преговори. Един ден, седнах въоръжена с лист и молив и започна едно голямо гледане, четене, мислене и "скициране". Ами, какво да ви кажа.... стигнах до извода, че всичко си е толкова добре подредено, че всяка нова намеса, ще е само объркваща. Какво имам впредвид.... Нещата са си добре групирани. КРЕМОВЕ, БЛАТОВЕ, ПОКРИТИЯ, и т.н. Има "сектори" в които биха могли да се дублират нещата, което абсолютно излишно. Понякога търсиш нещо, например някой крем и не го откриваш при "КРЕМОВЕ И ПЪЛНЕЖИ". Най-често се оказва че въпросния крем е от някоя торта. И затова е сложен при тортите.... Това е само пример. Същото важи и за сиропи, блатове, покрития. За пореден път се убедих, че ако се заровя да преподреждам нещата в библиотеката, ще настане ново объркване. Отново пояснявам: Повечето, вече сме свикнали с този ред и лесно се ориентираме. Добавят се и нови неща. Ако прередя всичко така, че на мен да ми е "удобно", каква е гаранцията че на останалите ще им хареса??? Никаква! Всеки си има принципи на подреждане и ориентация, така че винаги ще има недоволни. Затова, предлагам ви да си оставим библиотеката така както си я знаем. Друг е въпроса, че някои неща могат леко да се променят. По-скоро допълнят. Така, както преди време се допълни рецептата на "Татяна-та". Сега, явно е "на мода" "Династия-та". Нека, някой който я прави често и безпроблемно, да седне и да направи една подробна рецепта, която Нат ще вмъкне под формата на пояснителни бележки. Нека се напишат подробно градуси, минути, подробности.... Говоря наизуст в момента, защото тази торта ми е непозната.
Информацията в Библиотеката, е толкова голяма, че е нормално някой новозаписал се в темата да се изгуби първоначално. Но се свиква. Уверявам ви, че преправянето на библиотеката е къртовски труд и дори и да го направим, пак на половината няма да им хареса. Затова, нека си я оставим, и само да допълваме и обогатяваме  с подробности или снимков материал.

толкова по сериозната част - видях доста торти, които не мога да пропусна.
На Пепи тортите, вече съм ги коментирала на друго място.
Албенче - на тебе вече незнам какво да кажа..... Едно и също си повтарям...... Ами.... майстор си. Това което ме радва е, колко те беше страх от чаршафи и фигури и колко бързо "надобря"....
Кони - тортите ти са невероятни. И цветово и като изпълнение. Отдавна се каня на орхидеи, ама нещо .... не се престрашавам....
Силрай - Ти вече не идваш тук да си "играйкаме". Калинката е уникална..... Винаги съм твърдяла че ти и Фиор сте ми фаворити в 3Д тортите.....  И това не е "четка". това си е мое мнение. За "кастренето".... не виждам причина....
Нинон - Страхотен трансфер. Браво! Няма балончета, няма и дупки. Това се постига доста трудно!!! Поздравления!
Дарлинка - нека и твоят татко да е жив и здрав!!!! За книгата.... хмммм... като одъртея още малко, и може да врътна едни мемоари.... и половината ще е посветена на тази тема тук, и на такива като теб, дето ми се крият между щандовете и не се представят....  Joy
Женичка - Ако това наистина се е получило само с четене и гледане оттук, искам да ти кажа че явно имаш невероятен талант, защото нямам спомени да си задавала въпроси и да си търсила съвети.... Специален поздрав от мен и Добре дошла!!!! Невероятен дебют!!!!
Дидка - страхотна торта с бонбонени цветове!!! щерка ми е луда на тема копчета и веднага и я показах.... Голямо квичене беше. Много ми харесва идеята ти. А врътнята по тортата, е била голяма...... Не разбрах къде ти е бил проблема с покритието - Да не би от жегите да е било толкова меко??? Аз все по-често наблягам на нишестето, нищо че го мразя. Но се убеждавам с времето, колко е полезно при мекото тесто. Олио, използвам ВЕЧЕ само при тесто от кафяв кувертюр, и понякога, при друг тъмен цвят.
голямо писане му дръпнах, отивам да се боря с поредните цици.... ще слагам червена точка, да знаете, щото изискванията са перверзен вид.


# 84
  • Мнения: 7 091
Аз съм съгласна с Ванчето за Библиотеката, но имам едно допълнение.
Библиотеката има нужда от " съдържание". Какво имам предвид- в първия постинг да има списък с линкове с основните категории ( за което всички категории трябва да са в отделни постинги!), които можеш да прегледаш в бързината и да кликнеш на този, който ти трябва. В момента е един супер дълъг постинг, който трябва да го прегледаш целия, за да намериш категорията, която ти трябва, което просто бави. В много от другите библиотеки тук е направено точно така, със съдържание и търсенето става много по-лесно. Сега както е ако не си я виждал тази библиотека преди отнема много време да се ориентираш кое след кое следва, като местиш надолу може да пропуснеш неща и така.
Аз това много отдавна го писах, казвам го пак...ако някой има желание да го оправим, аз съм насреща.

Редактирам за да добавя линк към библиотеката, която направихме в " Нашият дом", да видите за каква структура говоря на съдържанието:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=263031.0

Съдържание
 Раздел1
Раздел 2
Раздел 3

Кликване на Раздел 1

Отваря се :
Раздел1
-Подраздел 1
-Подраздел 2
-Подраздел 3

Кликване на подраздел 1
Отваря се :
- или тема, или списък от теми.

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 17:04 от Tandoori

# 85
  • Мнения: 1 329
Дидкааааа,
много хубава бебешка тортичка...ммм сладко и вкусно...
Я кажи дрешките на бебето как си изряза?

Албенка, майстор си на сметаната...  chef

Пепи, радвам се че пишеш и ни наблюдаваш... Ще се радвам и малкооо по-често да драсваш по някой ред, да знаем, че си тук. И те подкрепям за решението ти, а и малкият има повече нужда от теб  bouquet

Сега..................ето какво успях да направя за клиниката..Реших, че тъй като настъпва отпуска, почивни дни и време за море..ще направя торта със сърф...Всичко добре, но тая ми ти дъска нямаше време да изсъхне тъй като я правих снощи, то е ясно колко време ми беше нужно...
Накрая забодах една клечка вътре, за да стои изправена, но не се събра в кутията  #Cussing out
Накрая сложих сърфа полегнал, не прилича много на сърф, ама нямах и място на подложката.... ooooh!
Има малко целулит...ама това е друга тема... вътре е династия.




още

В клиниката се зарадваха, ще видим какви ще са отзивите....

напоследък нещо само морски торти правя...що ли...май щото не се очертава скоро мореееее  grinning039

Ванче, пишеш с мен. Добре се завърнала...
Ама не си права бе жена..не съ крия..ама няма да съ извинявам ся, дай да си уредим една срещата, че отдавна я дъвчем тая тема...
Нещо за семинар да се чува?! newsm56

# 86
  • Мнения: 37
Здравейте мили дами!Всички торти са невероятни CrazyНяма да изброявам,за да не забравя някоя,но тортите,които творите....... нямам думи Peace
Аз имам малко въпроси и неясноти.Аз съм правила торти но дасега съм използвала само сметана за украса,но вие страшно много ме запалихте към покритията и направата на фигури с марципан.Смятам като за начало да се пробвам с марципан Варна(както ме посъветва една от вас защото е добър за начинаещи),но искам да попитам за колко време изсъхва след направата на фигурки или покритие, и дозата която написах за марципана( 120 мл вода,50 кр масло,120-150 гр брашнол..............)за покриването на торта с какъв диаметър стига?  Thinking Поздрави на всички кулинарни творци създали тези тортени шедьоври   Heart Eyes
Искам да попитам и за трансфер -коя е най-подходящата рецепта за начинаещи и как моля ви някой да ми обясни кака става тава с картинкити стъпка по стъпка от от принтирането на картинка до нанасянето и  Praynig  Praynig  Praynig моля вииииии
Ще ти кажа как направих моя трансфер.Принтирах картинката,сложих я в джоб.Разтопих на водна баня натурален шоколад(на Своге)и добавих малко масло-за да не мажа джоба.Като се разтопи шоколада напълних една спринцовка с него и почнах да очертавам по контурите на картинката.След това сложих да се стегне малко в хладилника.За да запълня вътре,разтопих бял шоколад и му добавих боята(имаше малко премеждия,но се оправих)С така боядисания шоколад започнах да си запълвам картинката,после пак в хладилника за да стегне хубаво и после върху тортата PeaceТака протече моя трансфер WinkУспех!Нядавам се да бъда и аз малко полезна Crazy
Наистина си ми полезна и то много.Безкрайно ти благодаря за подробното обяснение  smile3525.Наистина прекрасна идеа е това да запълниш фигурата с разтопен бял шоколад.Браво! Heart Eyes

# 87
  • Мнения: 1 491
Наистина прекрасна идеа е това да запълниш фигурата с разтопен бял шоколад.Браво! Heart Eyes


Ако беше прочела тортената библиотеката щеше освен подробното описание на процеса трансфер, да видиш и с какво можеш да правиш трансфер, и как точно да го правиш...




Явно, аз съм станала циник, но ми прави впечатление, че все повече и повече не се чете, а се разчита на "готова информация" ... И когато не се получи, се сипят обвинения ...

Женичка, ти си в момента изключението на горе-написаното, защото и аз не помня да си задала и един въпрос, пък представянето ти е на едно много високо ниво, което загатва бъдещият ти потенциал  Peace

# 88
  • Мнения: 37
Наистина прекрасна идеа е това да запълниш фигурата с разтопен бял шоколад.Браво! Heart Eyes


Ако беше прочела тортената библиотеката щеше освен подробното описание на процеса трансфер, да видиш и с какво можеш да правиш трансфер, и как точно да го правиш...




Явно, аз съм станала циник, но ми прави впечатление, че все повече и повече не се чете, а се разчита на "готова информация" ... И когато не се получи, се сипят обвинения ...

Женичка, ти си в момента изключението на горе-написаното, защото и аз не помня да си задала и един въпрос, пък представянето ти е на едно много високо ниво, което загатва бъдещият ти потенциал  Peace

Виж какво аз просто търсих не в тортената библиотека ами в тези теми за глазурите и покритията.Не виждам какво толкова е станало като съм попитала нещо  Thinking.Мисля че не съм единствената която пита защото иска да се научи.

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 17:32 от sasha88

# 89
  • Стара Загора
  • Мнения: 56
Благодаря,van444eto  Hug
Специално за калинките се възползвах от твоята рецепта и изключително подробно описание за шоколадово тесто,за което много ти благодаря   bouquet
Лично никога не съм се осмелявала досега да искам съвет,но за мое щастие не съм единствения новак тук,и много от моите въпроси вече имат дадени отговори в някоя от темите Wink
Особно ми помага тортената библиотека-най-важното синтезирано на едно място!
Това разбира се не е първата ми торта,аз лично бих се удивила от себе си,ако с първи опит постигна такъв резултат:party:
Имам само един въпрос,на който неможах да намеря отговор,а и несъм сигурна дали тук е мястото да попитам:докато блатовете ми са във фурната,се надигат до желаната височина,но в момента,в който ги извадя,започват да спадат.Опитвам се да изпълнявам рецептите ви стриктно стъпка по стъпка(още повече,че са толкова подробно описани,че повече няма накъде),но явно някъде бъркам.Къде???? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт