по-голямо бебе

• 15 053
  • 79
  •   1
Отговори
# 15
Това което ме притеснява  не е колко голямо ще е, а това че не отговаря на седмицата да не е индикация за някакъв проблем с бебчо.Сигурно и аз като повечето бъдещи майки се страхувам от най-малкото, но като ми казаха така лекарите и не можах да не се замисля. Дай боже всичко да е ок.

# 16
Тези размери са много относителни.
Сестра ми,преди да роди я гледали,казали 3,100-роди 4 кг девойка.
На мен ми казаха с 1 бременност,че е около 3,800-4кг-роди се 3,400.

# 17
Недей да си мислиш лоши неща, колкото до размерите, на мен моята лекарка 2 пъти ми каза в 9-ти месец, че не е едричка, роди се 3.950 Wink

# 18
  • Пловдив
Няма нищо тревожно. Аз също родих  по-едро бебе, което по размери на ехографа вървеше три седмици напред.

# 19
До към средата на бременността ми ми сменяха термина 3 пъти , просто защото в началото вървеше 2 седмици по малък , после пък иж по голям от седмиците си , така че ............... Не се притеснявай ехографа МЕРИ еднакво плътността  на всички тъкани и за това дава отклонения . В 38 седмица ходих на ехограх и тонове в болницата в която впоследствие родих , и ми казаха по ехограф 3200 , а родих бебе 4050 гр. един ден след термин .
Стискам палци и леко раждане на здраво и хубаво бебче и ..................... пухкаво  Hug

# 20
Не се притеснявай на мен ми казаха първо 3600 кг. после 3700 кг- а всъщност се роди 3900кг.

Стискам палци и леко раждане на здраво и хубаво бебче и ..................... пухкаво   Hug Hug Hug

# 21
Спокойно, на мен не само ми казаха, че ще е голяма, но параметрите на главата бяха с две седмици напред, а тези на кракат- с две назад. Мислех, че ще родя изрод, бях полудяла. Родих си трикилограмово, съвършенно нормално момиченце. Не се вкарвай в излишни филми.

# 22
От самото начало дъщеря ми "върви" с две седмици напред. Роди се 37-ма г.с. и беше 3.650 доста голяма за "недоносено" (както ги водят родените 37-ма г.с.)

# 23
Моята бебка беше малка, според думите на док.Родих 17 дни преди термина и беба беше 3100 гр и 48 см.Споко размерите от ехографа не са най - точното нещо.Късмет   bouquet

# 24
Благодаря за успокоителните думи. Обичайните изследвания са ок.В 14-15 седмица правих БХС беше с мн.добри резултати и към 21 правих фетална морфология и беше наред.Не знам дали трябва др.допълнителни да правя.....

тест за гестационен диабет, който си изпуснала вече. Бързане с 2 седмици напред би трябвало да е червен флаг за много лекари.
Какво казва гугъл за размерите на твоето бебе в твоите седмици?
Също ехографът дава +- 1 кг отклонение и не е точен ориентир.

Ако обаче лекарят ти е казал, че си с малък таз, имаш голямо бебе и трябва да родиш 2 седмици преди термин за мен работата е ясна  Laughing

# 25
Няма място за притеснение, резултатите са ти наред, спокойно. Леко раждане като му дойде времето  bouquet

# 26
Няма място за притеснения.
На моята приятелка й напълниха главата с глупости, още в средата на бременността.
Че бебето било много голямо, че не знаели как ще го роди това огромно бебе и т.н. простотии.
Казвах й да не се притеснява, но с първа бременност, нали знаеш?
Ако ти кажа колко се роди бебето, направо няма да повярваш.
3кг. и 45см.  Shocked ooooh!
След раждането приятелката ми каза, че оная, дето я беше уплашила заслужава да я намери и да й вдигне егати скандала.
Казах й, че няма смисъл, а другия път да слуша не старило, а патило.
 Wink

# 27
Благодаря за успокоителните думи. Обичайните изследвания са ок.В 14-15 седмица правих БХС беше с мн.добри резултати и към 21 правих фетална морфология и беше наред.Не знам дали трябва др.допълнителни да правя.....

тест за гестационен диабет, който си изпуснала вече. Бързане с 2 седмици напред би трябвало да е червен флаг за много лекари.

Ако обаче лекарят ти е казал, че си с малък таз, имаш голямо бебе и трябва да родиш 2 седмици преди термин за мен работата е ясна  Laughing
И как точно да сравни някакви си интернет таблички с данни от ехографи при възможно отклонение 1 кг?!? Гугъл случайно казва ли, че се раждат по-едри и по-дребни бебета? Понякога в целта си да напишем нещо по-оригинално се получава единствено оригинална глупост!!!!!!

# 28
Родила съм две бебета по 4.300кг. Момичета.
Второто- с две седмици преди термина Crazy
Като го видях първото и ми се дорева-
нямаше опънато място по себе си. Като Мишелин беше  Crazy
Представях си я как ще се търкаля по пътя към училището ooooh!
Проходи на 11 месеца (въпреки теориите,
че едрите прохождали по- късно)...
На годинка беше на килата на другите едногодишни.
Не е злояда, напротив- лакомо бебе беше...

Малката пък, доктора като я видя последния път и направи такива очи Shocked
пак казвам- две седмици, преди термина).
Написа ми направление за секцио веднага.
(такива трудно се издават на майки,
които са имали едно нормално раждане
и бременността протича нормално).
Отивам аз с направлението напред в МД.
Легнах да ме прегледа една акушерка,
и тя веднага се сдоби със същите очи Shocked
А аз: "Какво? Нещо не е наред ли?" Shocked
...ми притесни ме вида на женицата...честно Crazy
А тя: "Момиче, бебето ти е 4.700кг! Shocked
Ето ти бележка за кръв,ето ти и една за урина,
Качваш се горе на етажа и утре сутринта,
като дойде доцент Чернев и ще ти назначи дата за секцио...."

...друг е въпроса, че бебето се роди още същата нощ по нормалния си път... bowuu Crazy

...та....кво исках да кажа....? Thinking
А, да!

Не бива да те притеснява размерите на плода.
Важното е живо и здраво да се роди. Peace

# 29

Ако обаче лекарят ти е казал, че си с малък таз, имаш голямо бебе и трябва да родиш 2 седмици преди термин за мен работата е ясна  Laughing
И как точно да сравни някакви си интернет таблички с данни от ехографи при възможно отклонение 1 кг?!? Гугъл случайно казва ли, че се раждат по-едри и по-дребни бебета? Понякога в целта си да напишем нещо по-оригинално се получава единствено оригинална глупост!!!!!!

+- 1 кг ми каза акушерката, когато я попитах колко голямо се очаква да бъде бебето ми премерено с ехограф. Ако трябва да съм съвсем точна 2 паунда.
В лентичките на голяма част от момичетата водят към сайтове и там пише: В тази седмица бебето ви е приблизително толкова и толкова голямо. Прави ми впечатление, че тези мерки са в повечето случаи и теглото, което се съобщава на майката, която пък не си прави труд да прочете повече.

Глупачка не ме е наричал до сега никой. Моля да си мериш приказките и удивителните. Вижда се, че ти си страшно умна.

Допълвам: Каква ирония discover, точно твоята лентичка води към такъв сайт. Продължавай със запитванията и притесненията  Laughing

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 21:13 от Niki1

Общи условия

Активация на акаунт