по-голямо бебе

• 15 051
  • 79
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
чувала съм че има зависимост между ръста на майката и теглото на бебето, по отношение определяне типа на раждане (естествено или секцио)? Така ли е наистина?
Не.Връзката е големина на главичката-големина на ВЪТРЕШНИЯ отвор на таза. Peace
Мерси, Дес Peace

# 76
и при мен беше така, винаги вървеше със 2 до 3 седмици по ехограф, накрая си родих нормално 2 дни преди термин  Peace и беше голямо бебе, да Simple Smile

# 77
2 различни лекари ми казаха, че бебчо е по-голям, с параметри над отговарящите за съответната седмица.Не знам това дали е  повод за притеснение.Попитах какво значи това, а лекаря само отговори , че има и големи и по-малки бебета.Моля кажете някой имал ли е такъв случай.
Половината от бебетата са по-големи от средния размер. Другата половина са по-малки. 99% от бременните се тревожат защо децата им "не отговарят" на размера по ехограф, някои даже грешно го нарича "норма" и изпадат в паника, че детето им е с отклонения от нормата. Няма такова нещо.

# 78
  • София
1. Ехографът не... вижда теглото. Вижда кости - при това далеч не винаги детето е така добро, че да застане перпендикулярно на сигнала. Теглото се определя по доста приблизителни формули, вземайки за база данни, които по начало са с доста голяма относителна грешка. В такъв случай двете грешки - на измервателния и на математическия метод - се наслагат.
2. И ако е едро какво? По- лесно ще му е в най- трудното време - в самото начало.

# 79
Винаги има разминаване в ехографа.Аз родих на 17,а на 15 ми казаха,че бебка тежи 3366гр.В деня в който родих като ме прегледаха-ми казаха 3800-3900,а тя се роди 4580  Peace

Общи условия

Активация на акаунт