по-голямо бебе

• 15 076
  • 79
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Привет момичета! как точно се изчислява теглото на бебчето по време на бременността? Мерси!

Ами ако беше прочела поста ми, който е малко по-горе от твоя, щеше да разбереш  Wink

Nana77, мерси много но в твоя пост говориш за показателите, а не за самата формула... Peace

# 61
  • София
Привет момичета! как точно се изчислява теглото на бебчето по време на бременността? Мерси!

Ами ако беше прочела поста ми, който е малко по-горе от твоя, щеше да разбереш  Wink

Nana77, мерси много но в твоя пост говориш за показателите, а не за самата формула... Peace

Е, самата формула не знам каква е. Тя си е заложена в ехографа. Трябва да питаш лекар, но се съмнявам, че и той ще знае. Просто ехографът го изчислява и показва автоматично.

# 62
И аз това се чудя, какво толкова се притесняват всички от "твърде едро бебе"?!
Ако те е страх, че може да те оперират по тази причина, знам 4 случаи за нормално родени бебета-"гиганти" без никакви проблеми и усложнения за майката и бебето. Само не позволявай да те плашат! До 4 кг НЕ Е голямо бебе, съвсем нормално си е.
Подкрепям.Носих и родих едро бебе 4200 и 55 см.От 6-ти месец на бременността се знаеше,че плода върви много голям,спрямо стандартните мерки за съответната седмица.Имаше и 2 пъти увита пъпна връв.Родих бързо,лесно и безпроблемно 3 дни след термин.

# 63
  • Канада
Момичетата вече са ти казали,но и аз да споделя Simple Smile
Големия ми син още от 7 месец се видя,че върви едро бебе.Един час преди секциото ми(по мед.причини,не заради размера на бебо) ехогрфа показа 3950,пък всъщност се роди 4300.За малкия ми казваха,че ще е по едър от батко си,пък той се роди едва 3850.Така че,ехографите дават отклонения-казват че до около 10-15 %,ама като съм чела понякога тотално се разминават с истината!
Няма нищо притеснитолено в едрото бебе,ако всички изследвания са ти наред!Успех!

# 64
  • ул. "Мечтание"
И аз това се чудя, какво толкова се притесняват всички от "твърде едро бебе"?!
Ако те е страх, че може да те оперират по тази причина, знам 4 случаи за нормално родени бебета-"гиганти" без никакви проблеми и усложнения за майката и бебето. Само не позволявай да те плашат! До 4 кг НЕ Е голямо бебе, съвсем нормално си е.
Подкрепям.Носих и родих едро бебе 4200 и 55 см.От 6-ти месец на бременността се знаеше,че плода върви много голям,спрямо стандартните мерки за съответната седмица.Имаше и 2 пъти увита пъпна връв.Родих бързо,лесно и безпроблемно 3 дни след термин.

Бравоооо! Party Винаги много се кефя, като разбера за такива случаи!  Прибавям те в статистиката си!

# 65
не се притеснявай на мен все ми казваха че бебка ще е много мъничка и все ме питаха как се храня!но накрая се роди 3,450 съвсем нормално!

# 66
Няма проблем, доста често грешат размерите, а и всички бебета са толкова различни.

# 67
И при мен така беше,казаха,че бебето е голямо около 4600 гр и се роди 4050 .... Whistling

# 68
Аз също се чудя,какво като е голямо бебето.Имам две момченца и двете се родиха еднакво големи по 4600кг. и 55 см. нормално.Имат разлика 6г.През двете бременности на ехографа ми казваха,че ще са големиІнай-много 4000кгІ и ги водеха две седмици напред,но това не ме е тревожело.Когато се родиха им правиха изследвания за гестационен диабет.И двамата проходиха рано- баткото на 9м. а малкия на 8м.Да са ми живи и здрави.Не се тревожи,че бебето ще е голямо.Успех на финала!

# 69
при мен 2докита ми твърдяха че щяла да е над 4кила да ме режели,тинтири-минтири,родих си нормално а тя беше 3.350 Simple Smile

# 70
  • Бургас
чувала съм че има зависимост между ръста на майката и теглото на бебето, по отношение определяне типа на раждане (естествено или секцио)? Така ли е наистина?

# 71
чувала съм че има зависимост между ръста на майката и теглото на бебето, по отношение определяне типа на раждане (естествено или секцио)? Така ли е наистина?
Не.Връзката е големина на главичката-големина на ВЪТРЕШНИЯ отвор на таза. Peace

# 72
  • с/у ОколоМръсТното
и аз съм родила голямо бебе... 4150/54
Е, беше чрез секцио, но имам позната, която роди бебе със същите мерки по нормален начин за 1-2часа.
Бременей си безпроблемно до края и нека всичко мине леко в деня на раждането  Praynig

# 73
И мен като ме гледаха на ехографа,казаха,че бебето ще е над 3.600,но Денис нямаше  3 кг.,а родих два дена след прегледа.

# 74
Здравейте ! Отдавна чета мненията на бъдещи майки като мен  Simple Smile, но сега най-накрая реших да  се включа. Бременна съм в 32 г.с. , но при предните 2 прегледа на ехограф 2 различни лекари ми казаха, че бебчо е по-голям, с параметри над отговарящите за съответната седмица.Не знам това дали е  повод за притеснение.Попитах какво значи това, а лекаря само отговори , че има и големи и по-малки бебета.Моля кажете някой имал ли е такъв случай.Предварително благодаря.

П.С. Следейки различните таблици в нета  за размери на бебето по седмици, моя бебчо  е по-голям с около 2 седмици.В 28 седмица измериха,че е 1490 грама.

Добре е да не му купуваш дрешки за новородено, защото ще са му малки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт